Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ntinaras είπε

η θα παιρνεις 5-6 οταν εχει προσφορα για στοκ για ολο τον χρονο? :P

Κάποια πράγματα γιατί τα θεωρείτε περίεργα; Και καθαριστικά θα πάρεις στοκ και φαγητά κατεψυγμένα και ό,τι μπορείς, κι εννοείται δεν θα καπνίζεις, θα πηγαίνεις με ΜΜΜ και όχι με αμάξι, δεν θα τρως σε ταβέρνες κτλ.

Αυτά δεν είναι οικονομίες, ούτε "σκατό παξιμάδι", αυτά είναι τρόπος ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους. Θα μου φαινόταν ανεύθυνο κάποιος που δε βγάζει τουλάχιστον 1000+ ευρώ να κάνει κάτι διαφορετικό αλλά τελικά μάλλον αυτός είναι ο λόγος που τόσος κόσμος δε βγαίνει και πιστολιάζει τράπεζες και εφορία.

• Like 6
  • Confused 1
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, obby είπε

Κάποια πράγματα γιατί τα θεωρείτε περίεργα; Και καθαριστικά θα πάρεις στοκ και φαγητά κατεψυγμένα και ό,τι μπορείς, κι εννοείται δεν θα καπνίζεις, θα πηγαίνεις με ΜΜΜ και όχι με αμάξι, δεν θα τρως σε ταβέρνες κτλ.

Αυτά δεν είναι οικονομίες, ούτε "σκατό παξιμάδι", αυτά είναι τρόπος ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους. Θα μου φαινόταν ανεύθυνο κάποιος που δε βγάζει τουλάχιστον 1000+ ευρώ να κάνει κάτι διαφορετικό αλλά τελικά μάλλον αυτός είναι ο λόγος που τόσος κόσμος δε βγαίνει και πιστολιάζει τράπεζες και εφορία.

Γιατί κάποιος που βγάζει 1500 γουστάρει να τα δίνει σε Dixan; Δεν καταλαβαίνω γιατί λέμε τα αυτονόητα και πρέπει να τα τονίζουμε κιόλας. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, obby είπε

Δεν κατακρινω την επιλογη, αλλα την πρακτικοτητα

δηλαδη οταν βγαινεις δεν βγαινεις ενα μηνα, πως θα κανεις μεγαλη αγορα για να χεις στοκ ολα αυτα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

600 ευρω μισθος και απο αυτα να εχεις να πληρωσεις ενοικιο και λογαριασμους ειναι αδυνατο να τα βγαλεις περα. Βασικα ειναι αδυνατο να τα βγαλεις περα "ανθρωπινα" πιο σωστα. Το κερδος που θα εχει αν το κανει ειναι τα ενσημα που θα αποκτησει γιατι απο λεφτα δεν το συζηταμε θα θελει σχεδον καθε μηνα βοηθεια απ την οικογενεια της να τα βγαλει περα. Αν ειναι καμια δουλεια της προκοπης και εχει προοπτικη για αυξηση μισθου σταδιακα να το κανεις. Αν οχι προσωπικα δεν θα εκανα την κινηση, θα συνεχιζα να ζω με την οικογενεια μου. Να δουλευεις, να μπαινεις μεσα και να μην υπαρχει και προοπτικη αυξησης μισθου, δεν βρισκω το λογο να επιλεξει καποιος να δουλευει για μα μπαινει μεσα.Αν υπηρχε σπιτι και δεν υπηρχαν εξοδα ενοικιου τοτε ναι, με 600 ευρω το μηνα ουσιαστικα " για σενα μονο" σου φτανουν μια χαρα και γινετε να κανεις και καππια αποταμιευση καθε μηνα αν κανεις καλη διαχειρηση.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να μου απαντήσει κάποιος τι θεωρείτε καλή διατροφή και χρειάζεται ένα άτομο 600 ευρώ και δεν του φτάνουν. Έχουν γραφτεί αναλύσεις από αυτούς που τρώνε οικονομικά. Να μας πουν και οι άλλοι τι θεωρούν ότι πρέπει να τρώει κάποιος κάθε εβδομάδα για να πει πως τρώει καλά. Δεν το ρωτάω ειρωνικά, σοβαρά το ρωτάω.

Για εμένα καλή διατροφή είναι όταν ψωνίζεις εσύ διαλεγμένα υλικά που περιλαμβάνουν όλες τις τροφικές ομάδες και τα μαγειρεύεις στην κουζίνα σου που είναι πεντακάθαρη. Δηλαδή να ξέρεις τι τρως και ότι ο χώρος που προετοιμάζεται η τροφή σου είναι πεντακάθαρος. Όποτε δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω και τρώω έξω νιώθω ένα σφίξιμο στο στομάχι γιατί δεν ξέρω τίποτα για όλα αυτά που ανέφερα. Δυστυχώς έχουμε ακούσει και έχουμε δει όλοι πολλά σε εστιατόρια και ταχυφαγεία.

Επεξ/σία από manolis115
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Θέλω να μου απαντήσει κάποιος τι θεωρείτε καλή διατροφή και χρειάζεται ένα άτομο 600 ευρώ και δεν του φτάνουν. Έχουν γραφτεί αναλύσεις από αυτούς που τρώνε οικονομικά. Να μας πουν και οι άλλοι τι θεωρούν ότι πρέπει να τρώει κάποιος κάθε εβδομάδα για να πει πως τρώει καλά. Δεν το ρωτάω ειρωνικά, σοβαρά το ρωτάω.

Για εμένα καλή διατροφή είναι όταν ψωνίζεις εσύ διαλεγμένα υλικά που περιλαμβάνουν όλες τις τροφικές ομάδες και τα μαγειρεύεις στην κουζίνα σου που είναι πεντακάθαρη. Δηλαδή να ξέρεις τι τρως και ότι ο χώρος που προετοιμάζεται η τροφή σου είναι πεντακάθαρος. Όποτε δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω και τρώω έξω νιώθω ένα σφίξιμο στο στομάχι γιατί δεν ξέρω τίποτα για όλα αυτά που ανέφερα. Δυστυχώς έχουμε ακούσει και έχουμε δει όλοι πολλά σε εστιατόρια και ταχυφαγεία.

Πιστεύω αν τρως έξω πιο ακριβά θα σου βγει στην τελική, πάντως αν γυμνάζεσαι και τρως διατροφή γύρω στις 3500 θερμίδες τότε άνετα φεύγει ένα 300ρι το μήνα στο σούπερ

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Ναι σωστά αλλά από μαγαζί σε μαγαζί διαφέρει. Ειδικά για φαγητό δεν θα δεις φως και θα μπεις. Θα ρωτήσεις και θα ψαχτείς πρώτα (ίντερνετ/κριτικές ή έστω φίλους κλπ). 

Ειδικά όποιος έχει δουλέψει σε μαγαζί εστίασης ξέρει πως η κάθε κουζίνα έχει τα δικά της στάνταρ καθαριότητας, ποιότητας κλπ. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Δεν κατακρινω την επιλογη, αλλα την πρακτικοτητα

δηλαδη οταν βγαινεις δεν βγαινεις ενα μηνα, πως θα κανεις μεγαλη αγορα για να χεις στοκ ολα αυτα?

Το μήνα που έχει προσφορά απορρυπαντικό παίρνεις απορρυπαντικό, το μήνα που έχει προσφορά χαρτί υγείας παίρνεις χαρτί υγείας, το μήνα που έχει προσφορά οδοντόκρεμες-οδοντόβουρτσες παίρνεις οδοντόκρεμες-οδοντόβουρτσες. Δεν κάνεις σε μία μέρα τα ψώνια της ζωής σου.

• Like 2
Δημοσ.

Ακόμα για προσφορές συζητάτε;

Κάποιος που παίρνει 600€ και είναι στο ενοίκιο, το πιθανότερο είναι ότι δε θα κάθεται ν' ασχολείται με τις επώνυμες ετικέτες και πότε θα τις βρει σε προσφορά 1+1. 

Θα πάει απευθείας στις ιδιωτικές ετικέτες της εκάστοτε αλυσίδας να κάνει τη δουλειά του.

Επίσης όχι obby, δεν είναι τόσο απλά όσο τα περιγράφεις. 

Και τέλος πάντων, χρειάζεται ένα κεφάλαιο για να ξεκινήσει και τουλάχιστον να στοκάρει κάποια βασικά είδη ώστε μετά να έχει την "άνεση" να ασχοληθεί με τις προσφορές και τι θα αφήσει για τον επόμενο μήνα.

Όταν είσαι οριακά και βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού αν πάρεις ένα κιλό παγωτίνια επειδή θα έρθουν δυο άνθρωποι σπίτι σου, ή επειδή σου τη βάρεσε ρε αδερφέ, αυτό δεν είναι ζωή.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, phanispal είπε

Ακόμα για προσφορές συζητάτε;

Κάποιος που παίρνει 600€ και είναι στο ενοίκιο, το πιθανότερο είναι ότι δε θα κάθεται ν' ασχολείται με τις επώνυμες ετικέτες και πότε θα τις βρει σε προσφορά 1+1. 

Θα πάει απευθείας στις ιδιωτικές ετικέτες της εκάστοτε αλυσίδας να κάνει τη δουλειά του.

Επίσης όχι obby, δεν είναι τόσο απλά όσο τα περιγράφεις. 

Και τέλος πάντων, χρειάζεται ένα κεφάλαιο για να ξεκινήσει και τουλάχιστον να στοκάρει κάποια βασικά είδη ώστε μετά να έχει την "άνεση" να ασχοληθεί με τις προσφορές και τι θα αφήσει για τον επόμενο μήνα.

Όταν είσαι οριακά και βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού αν πάρεις ένα κιλό παγωτίνια επειδή θα έρθουν δυο άνθρωποι σπίτι σου, ή επειδή σου τη βάρεσε ρε αδερφέ, αυτό δεν είναι ζωή.

1 λίτρο οικογενειακό παγωτό από τα λιντλ πηγαίνει 1,5-2 ευρώ. Το να πηγαίνεις αυτόματα στην ακριβή επιλογή επειδή έτσι σου τη βάρεσε, πάλι δεν είναι ζωή, περισσότερο σε βλακεία φέρνει.

Αν κάποιος ξεκινήσει να δουλεύει τον Οκτώβριο, ας κάνει τη μετακόμιση το Δεκέμβριο. Έχει έτσι δύο μισθούς αρχικό κεφάλαιο. Επίσης προφανώς θα μπορούν να βοηθήσουν με κάποια ψώνια οι γονείς, να πηγαίνει το Σάββατο/την Κυριακή να φάει στο πατρικό κοκ. Γιατί οι επιλογές είναι "πληρώνουν για όλα οι γονείς" και "ξεχνάω ότι έχω γονείς";

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, obby είπε

1 λίτρο οικογενειακό παγωτό από τα λιντλ πηγαίνει 1,5-2 ευρώ. Το να πηγαίνεις αυτόματα στην ακριβή επιλογή επειδή έτσι σου τη βάρεσε, πάλι δεν είναι ζωή, περισσότερο σε βλακεία φέρνει.

Αν κάποιος ξεκινήσει να δουλεύει τον Οκτώβριο, ας κάνει τη μετακόμιση το Δεκέμβριο. Έχει έτσι δύο μισθούς αρχικό κεφάλαιο. Επίσης προφανώς θα μπορούν να βοηθήσουν με κάποια ψώνια οι γονείς, να πηγαίνει το Σάββατο/την Κυριακή να φάει στο πατρικό κοκ. Γιατί οι επιλογές είναι "πληρώνουν για όλα οι γονείς" και "ξεχνάω ότι έχω γονείς";

Μονο σε εχθρούς μου θα προσέφερα παγωτό 1.5 ευρώ το κιλό. 

Καλύτερα σκέτο νερό.

Αν η δουλειά θα σου δώσει προοπτική για κάτι καλύτερο για αργότερα τότε προχωρά στη Θεσσαλονίκη.

Επεξ/σία από leoroni92
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γιατι δεν έχουμε ρωτήσει  ακόμα την Theoxaroula σχετικα με την κατάρτιση της και τι είδους δουλεία είναι;Μου κάνει λίγο εντύπωση.... Καταλαβαινω μπορεί να βγούμε λίγο εκτός θεμάτος αλλα ίσως προτείνουμε και κάτι άλλο, προτρέψουμε πχ αυτό το βήμα να γίνει σε δύο χρονια κτλ.....(στην θεση της μετακόμισης κάποιο μεταπτυχιακό, ιεκ, κατάρτιση κτλ) για μια καλύτερη ζωη/προοπτική αύριο μεθάυριο.....

Δημοσ.

Συνηθως συμβαινει το εξης: οποτε τεθει τετοιο ερωτημα "με 400-600-800-1000 ευρω βγαινω", απο κατω γινεται της μουρλης με σχολια απο ατομα που ο ενας ζει σε γκαρσονιερα στα Κατω Πατησια, αλλος στη μανα του στην Ανω Ραχουλα, αλλος σε μεζονετα στην Κηφισια κοκ Δεν χρειαζεται να μαλλωνουμε για τους ορισμους "ζωης" και" επιβιωσης", ειναι αυτονοητο οτι με 600 ευρω ειναι ζορικα εως αδυνατα. Ομως γινεται, αν το κέρδος θα ειναι απογαλακτισμος, δοκιμασια, εμπειριες, γνωριμιες κοκ

Στο θεμα μας: αν νοικι-κοινοχρηστα-λογαριασμοι βγαινουν εως 350 ευρω, με πολλη περισυλλογη και προσοχη, μετρημενες εξοδους και καφεδακι απτο σπιτι, χωρις τυροπιτες-σαντουιτσακια-φαστ φουντ, μαγειρευοντας φοιτητικο φαγητο (μακαρονια, πατατες, ρυζια, κοτοπουλο, σουπες, μαρουλοσαλατες) βγαινεις ανετα. 

Θελεις να βγεις? Εναλλακτικα προσκαλεις φιλους στο σπιτι για να δειτε καμια ταινια-dvd και παραγγελνετε καμια πιτα απο εξω, εχεις κρασι χύμα ή κοκα κολα κι οποιος γουσταρει μπιρες, να φερει. Το κέφι το κανει η παρεα, οχι το ουισκι και η βότκα. 

Ναι, οκ θαναι δυσκολα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι ωραια. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...