Theoharoula Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, tsofras είπε Επιλογή για συγκάτοικο να σπάσεις τουλάχιστον το νοίκι και το ρεύμα στα 2 παίζει? το μόνο που παίζει από ιδέα είναι από ένα site που ψάχνουν πολλοί συγκάτοικο αλλά μου φαίνεται λίγο επίφοβο... 1
Miracle Worker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Εγω εχω τη συνηθεια να καταγραφω τα μηνιαια εξοδα (πλην ενοικιου - ρευματος). Υπηρχαν περιοδοι που την εβγαζα με 150-200€, υπηρχαν και αλλες που ημουν πιο χαλαρος και χαλαγα 300-400€. Το ζητουμενο ειναι να αποκτησεις πνευμα οικονομιας, γιατι το πολυ χρημα φευγει πανευκολα σε αχρειαστες σαχλαμαριτσες. Οποτε η αποψη μου ειναι οτι με 600 ζεις, αλλα ιδανικα θα πρεπει να δινεις maximum 300€ για ενοικιο/ρευμα/κοινοχρηστα. 4
lary7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, Theoharoula είπε το μόνο που παίζει από ιδέα είναι από ένα site που ψάχνουν πολλοί συγκάτοικο αλλά μου φαίνεται λίγο επίφοβο... Παίρνεις σβάρνα τα πανεπιστήμια και ψάχνεις για αγγελίες για συγκάτοικο. Η ξαδέρφη μου συγκατοικεί με μία εργαζόμενη των 650€, δεν το έκανε από ανάγκη, απλά θεώρησε σπατάλη να πληρώνουν οι δικοί της για ένα σπίτι με 3 δωμάτια. Ζεις άμα προσαρμοστείς στα δεδομένα, τα 600 ευρώ με τα δώρα είναι ουσιαστικά 700 τον μήνα. Φίλοι μου έπαιρναν στο Λονδίνο 2500 τον μήνα αλλά συγκατοικούσαν αναγκαστικά γιατί και εκεί οι τιμές των ενοικίων είναι εξωφρενικές για τα δεδομένα κάποιο με βασικό μισθό. Το βασικό είναι να βγεί κάποιος απο το safe zone που μάθαμε στα χρόνια της ευμάρειας. Υπάρχουν μεγαλύτερα άγχη στην ζωή απο το πώς θα ζήσω με συγκάτοικο. 2
Ihavetheanswers Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μόνο εγώ είμαι τόσο οικονόμος και μου βγαίνουν; 😂 Τα βασικά για να ζήσεις και να δουλεύεις είναι ενοίκιο, λογαριασμοί, φαγητό, μεταφορικό, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής. Ενοίκιο εμένα μου βγαίνει 160, λογαριασμοί υπολογίζω γύρω στα 80 ευρώ, φαγητό κάπου 100 ευρώ (3 γεύματα ή 2 γεύματα και μερικοί καφές), ρούχα ένα 20ρικο, μεταφορικό 15 με 30 ευρώ (φοιτητική ή κανονική μηνιαία κάρτα) και 10 ευρώ λοιπά έξοδα. Άρα μίνιμουμ 385-400 ευρώ. Αν θες να είσαι και λίγο large και να βάλεις άλλα 10 τετραγωνικά στο σπίτι πας στα ~200 ευρώ ενοίκιο. Οπότε πάνε τα έξοδα στα ~450 ευρώ. Σου μένουν και 150-200 ευρώ το μήνα για: αποταμίευση για ειδικά έξοδα δηλαδή οδοντιάτρους, μάστορες, έπιπλα κλπ ή ακόμα για να επενδύσεις κάπου και να αυξήσεις λίγο το εισόδημα σου μακροπρόθεσμα, για φροντιστήρια και πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών, υπολογιστών, ΙΕΚ κλπ για να μην κολλήσεις όλη σου την ζωή στα 600 ευρώ. Επίσης το γυμναστήριο είναι μια καλή επένδυση για το σώμα σου. Μετά προχωράμε και σε εξόδους για φαγητό, ποτό με φίλους, κοπέλα, οικογένεια, δώρα για γιορτές κλπ (αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος σου έρχονται μια χαρά και τα δώρα στις γιορτές). Και τέλος ότι χόμπυ έχεις, για ταξίδια, για χαζοgadgets, κλπ. 1 4
gia_nnis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Theoharoula είπε οι επιλογές είναι 2. μικρή πόλη στο σπίτι των γονιών με πολύ δύσκολη εύρεση εργασίας ή θεσσαλονίκη με 600ευρώ προερχόμενα από μια δουλειά που έχει βρεθεί μέσω γνωστού. Αυτο θα το κρινεις εσυ αναλογα με τις αναγκες σου..! πχ καποιος που μενει με τους γονεις,τον συντηρουν.. εχει σχεση.. καλους φιλους.. δεν θα εφευγε να παει σε αλλο μερος για να εχει μια δουλεια χωρις προοπτικες και αποδοχες! Εμενα τα 600ευρω/μηνα δεν μου λενε κατι απο τη στιγμη που δεν ξερω το εργασιακο περιβαλλον.. τα ωραρια.. ευρω/ωρα?
tsioulak Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, lary7 είπε Παίρνεις σβάρνα τα πανεπιστήμια και ψάχνεις για αγγελίες για συγκάτοικο. Η ξαδέρφη μου συγκατοικεί με μία εργαζόμενη των 650€, δεν το έκανε από ανάγκη, απλά θεώρησε σπατάλη να πληρώνουν οι δικοί της για ένα σπίτι με 3 δωμάτια. Ζεις άμα προσαρμοστείς στα δεδομένα, τα 600 ευρώ με τα δώρα είναι ουσιαστικά 700 τον μήνα. Φίλοι μου έπαιρναν στο Λονδίνο 2500 τον μήνα αλλά συγκατοικούσαν αναγκαστικά γιατί και εκεί οι τιμές των ενοικίων είναι εξωφρενικές για τα δεδομένα κάποιο με βασικό μισθό. Το βασικό είναι να βγεί κάποιος απο το safe zone που μάθαμε στα χρόνια της ευμάρειας. Υπάρχουν μεγαλύτερα άγχη στην ζωή απο το πώς θα ζήσω με συγκάτοικο. Αυτό οτι κάποιοι το έχετε σίγουρο οτι ο εργοδότης σε αφήνει να κρατήσεις 13ο και 14ο και μάλιστα αυτό συμβαίνει στην βορεια Ελλαδα με ξεπερνα. Αν δεν αναφέρει ο νηματοθέτης οτι θα τα παιρνει (ειδικα για βορεια Ελλαδα) θεωρω οτι ΔΕΝ τα παιρνει (ή δεν τα κραταει). Οσον αφορά τον νηματοθέτη, που θα είναι η δουλειά για να σε πω σε ποιες περιοχες μπορεις να δεις για ενοικιο; Επίσης θα μενεις μόνος ή με καμια κοπέλα; 1
Baator Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 31 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε Μόνο εγώ είμαι τόσο οικονόμος και μου βγαίνουν; 😂 Τα βασικά για να ζήσεις και να δουλεύεις είναι ενοίκιο, λογαριασμοί, φαγητό, μεταφορικό, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής. Ενοίκιο εμένα μου βγαίνει 160, λογαριασμοί υπολογίζω γύρω στα 80 ευρώ, φαγητό κάπου 100 ευρώ (3 γεύματα ή 2 γεύματα και μερικοί καφές), ρούχα ένα 20ρικο, μεταφορικό 15 με 30 ευρώ (φοιτητική ή κανονική μηνιαία κάρτα) και 10 ευρώ λοιπά έξοδα. Άρα μίνιμουμ 385-400 ευρώ. Αν θες να είσαι και λίγο large και να βάλεις άλλα 10 τετραγωνικά στο σπίτι πας στα ~200 ευρώ ενοίκιο. Οπότε πάνε τα έξοδα στα ~450 ευρώ. Σου μένουν και 150-200 ευρώ το μήνα για: αποταμίευση για ειδικά έξοδα δηλαδή οδοντιάτρους, μάστορες, έπιπλα κλπ ή ακόμα για να επενδύσεις κάπου και να αυξήσεις λίγο το εισόδημα σου μακροπρόθεσμα, για φροντιστήρια και πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών, υπολογιστών, ΙΕΚ κλπ για να μην κολλήσεις όλη σου την ζωή στα 600 ευρώ. Επίσης το γυμναστήριο είναι μια καλή επένδυση για το σώμα σου. Μετά προχωράμε και σε εξόδους για φαγητό, ποτό με φίλους, κοπέλα, οικογένεια, δώρα για γιορτές κλπ (αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος σου έρχονται μια χαρά και τα δώρα στις γιορτές). Και τέλος ότι χόμπυ έχεις, για ταξίδια, για χαζοgadgets, κλπ. 100 ευρώ τον μήνα όλα τα έξοδα για το φαγητό σου; 3 ευρώ την μέρα δηλαδή; 1 ευρώ το γεύμα; Τι τρως με 1 ευρώ σε κάθε γεύμα; Καφέ δεν πίνεις ποτέ; Καμιά τυρόπιτα/σοκολάτα/παγωτό/πιτόγυρο/πίτσα, κτλ. δεν λιγουρεύεσαι ποτέ απ' έξω; Κανά ποτό/καφέ/ταβέρνα, κτλ. ποτέ; Παντού και πάντα λεωφορείο; Ταξί δεν χρειάζεται ποτέ να πάρεις; Να πας π.χ. σε καμιά πιο απόμερη περιοχή, να μείνεις αργά έξω το βράδυ, κτλ; Απορρυπαντικά/αποσμητικά/οδοντόβουρτσα/οδοντόκρεμα/αλάτι/σφουγγάρι/καθαριστικά/αλάτι/ξυραφάκια/αφρό ξυρίσματος, τα 1000 μύρια πράγματα που χρειάζεται ένα σπίτι κάθε μήνα πού είναι στο μπάτζετ; Συνολικό μπάτζετ για τα ρούχα της χρονιάς 200-250 ευρώ; Και παπούτσια και παντελόνια και πουκάμισα και tshirts και εσώρουχα και μπουφάν και και και, 200 ευρώ σύνολο όλο τον χρόνο; 80 ευρώ όλοι οι λογαριασμοί; Και κινητό και ίντερνετ και ρεύμα, θέρμανση, νερό, κοινόχρηστα, τα πάντα όλα; Δεν θα αρρωστήσεις ποτέ; Ένα παυσίπονο, μια αντιβίωση, ένα σφράγισμα δεν θα κάνεις ποτέ; Προφανώς για διασκέδαση το μπάτζετ είναι απολύτως μηδέν, δεν συζητάμε καν για κανά σινεμά, συναυλία, διακοπές, κτλ. Το μπάτζετ αυτό ακόμα και αν μένεις σε μια τρύπα της κακιάς ώρας, δεν ανάβεις ποτέ θέρμανση, τρως σκέτα μακαρόνια με κέτσαπ επί 3 μέρες, δεν πίνεις ποτέ καφέ/ποτά, τίποτα από έξω φαγητό και ψωνίζεις ρούχα από την λαική, πάλι ψιλοαδύνατο μου φαίνεται. Και αυτό, ακόμα και αν μπορεί να το κάνει κάποιος, δεν λέγεται ζωή. Όταν οι φυλακισμένοι περνάνε καλύτερα από σένα, δεν λέγεται ζωή αυτό. Μου φαίνεται εξωφρενικό να συζητάμε αν μπορεί κάποιος να "ζήσει" μόνος του με 550 ευρώ στην Ελλάδα και με ενοίκιο όταν ένας καφές στην καφετέρια κοστίζει 3.5 και 4 ευρώ και ένα μπέργκερ 5 ευρώ. Η απάντηση είναι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. 9 2 1
darefail Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 40 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε Μόνο εγώ είμαι τόσο οικονόμος και μου βγαίνουν; 😂 Τα βασικά για να ζήσεις και να δουλεύεις είναι ενοίκιο, λογαριασμοί, φαγητό, μεταφορικό, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής. Ενοίκιο εμένα μου βγαίνει 160, λογαριασμοί υπολογίζω γύρω στα 80 ευρώ, φαγητό κάπου 100 ευρώ (3 γεύματα ή 2 γεύματα και μερικοί καφές), ρούχα ένα 20ρικο, μεταφορικό 15 με 30 ευρώ (φοιτητική ή κανονική μηνιαία κάρτα) και 10 ευρώ λοιπά έξοδα. Άρα μίνιμουμ 385-400 ευρώ. Αν θες να είσαι και λίγο large και να βάλεις άλλα 10 τετραγωνικά στο σπίτι πας στα ~200 ευρώ ενοίκιο. Οπότε πάνε τα έξοδα στα ~450 ευρώ. Σου μένουν και 150-200 ευρώ το μήνα για: αποταμίευση για ειδικά έξοδα δηλαδή οδοντιάτρους, μάστορες, έπιπλα κλπ ή ακόμα για να επενδύσεις κάπου και να αυξήσεις λίγο το εισόδημα σου μακροπρόθεσμα, για φροντιστήρια και πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών, υπολογιστών, ΙΕΚ κλπ για να μην κολλήσεις όλη σου την ζωή στα 600 ευρώ. Επίσης το γυμναστήριο είναι μια καλή επένδυση για το σώμα σου. Μετά προχωράμε και σε εξόδους για φαγητό, ποτό με φίλους, κοπέλα, οικογένεια, δώρα για γιορτές κλπ (αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος σου έρχονται μια χαρά και τα δώρα στις γιορτές). Και τέλος ότι χόμπυ έχεις, για ταξίδια, για χαζοgadgets, κλπ. Το φαγητό πως βγαίνει 100 ευρώ;;; 3,33€ την μέρα δηλαδή Χ 30 μέρες = 100€.. με 3 γεύματα, σημαίνει ότι το ένα γεύμα κοστίζει 1,11 ευρώ.. Εμένα η γνώμη μου είναι ότι από την στιγμή που μπορείς να ξαναγυρίσεις πίσω, πρέπει να πας. Baator τα ίδια σκεφτόμαστε
Lilith19 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 41 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε Μόνο εγώ είμαι τόσο οικονόμος και μου βγαίνουν; 😂 Τα βασικά για να ζήσεις και να δουλεύεις είναι ενοίκιο, λογαριασμοί, φαγητό, μεταφορικό, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής. Ενοίκιο εμένα μου βγαίνει 160, λογαριασμοί υπολογίζω γύρω στα 80 ευρώ, φαγητό κάπου 100 ευρώ (3 γεύματα ή 2 γεύματα και μερικοί καφές), ρούχα ένα 20ρικο, μεταφορικό 15 με 30 ευρώ (φοιτητική ή κανονική μηνιαία κάρτα) και 10 ευρώ λοιπά έξοδα. Πως καταφέρνεις να έχεις 3, έστω και 2 γεύματα την μέρα, με 100 ευρώ τον μήνα..; Φαντάζομαι θα μαγειρεύεις αλλά και πάλι, μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο.
Alex2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Theoharoula είπε οι επιλογές είναι 2. μικρή πόλη στο σπίτι των γονιών με πολύ δύσκολη εύρεση εργασίας ή θεσσαλονίκη με 600ευρώ προερχόμενα από μια δουλειά που έχει βρεθεί μέσω γνωστού. 600 € στον ιδιωτικό τομέα είναι 14 μισθοί τον χρόνο Μπορεί να παίζει και υπερωρία η bonus ;
Theoharoula Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, Alex2020 είπε 600 € στον ιδιωτικό τομέα είναι 14 μισθοί τον χρόνο Μπορεί να παίζει και υπερωρία η bonus ; nope.
tsofras Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tsioulak είπε Αυτό οτι κάποιοι το έχετε σίγουρο οτι ο εργοδότης σε αφήνει να κρατήσεις 13ο και 14ο και μάλιστα αυτό συμβαίνει στην βορεια Ελλαδα με ξεπερνα. Αν δεν αναφέρει ο νηματοθέτης οτι θα τα παιρνει (ειδικα για βορεια Ελλαδα) θεωρω οτι ΔΕΝ τα παιρνει (ή δεν τα κραταει). Οσον αφορά τον νηματοθέτη, που θα είναι η δουλειά για να σε πω σε ποιες περιοχες μπορεις να δεις για ενοικιο; Επίσης θα μενεις μόνος ή με καμια κοπέλα; Και εμένα με ξεπερνά το να μην τα παίρνει κάποιος ενώ τα δικαιούται από τον νόμο και να μην κάνει καταγγελία. Θα μας τρελάνεις που σε ξεπερνά κιόλας? Αν είναι όταν γράφουμε κάτι να σκεφτόμαστε και την λαμόγια που μπορεί να κάνει ο καθένας δεν θα βγάλουμε άκρη. Μιλάμε σε φυσιολογικά πλαίσια, με την δική σου λογική μπορεί να κλέβει και το ρεύμα από τον γείτονα και το WiFi και θα είναι 80€ μειων Τέλος αν κρίνω σωστά από το nick ο νεματοθετης είναι γένους θηλυκού και φαντάζομαι δεν έχει κοπέλα ( βέβαια ποτέ δεν ξέρεις ο καθένας ότι θέλει κάνει 😁 ) Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2019 από tsofras 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις