project.breeze Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μπορεί να γίνει; Πόσο δύσκολο είναι; Ο καθένας μπορεί φυσικά να έχει τις προσωπικές του εμπειρίες οι οποίες να διαφέρουν από των υπολοίπων αλλά θα ήθελα να σχηματίσω μία γενική εικόνα για να δω κι εγώ τί θα κάνω. Για να βοηθήσω, 1ο πτυχίο Μηχανολόγου/Μηχανικού, MSc Project and Program Management. Το διδακτορικό θα είναι στο κομμάτι του project management ιδανικά και ειδικότερα σε κάτι σχετικό με risk analysis/management ή με βελτιστοποίηση διαδικασίων (ιδανικά με χρήση αριθμητικών μεθόδων )
conkal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλο κουραγιο για αρχη. Η προσωπικη μου εμπειρία , που μπορει να διαφερει παρα πολυ προφανως απο την μελλοντικη δικια σου, ειναι οτι δεν συνδιαζονται τα δυο. Εκανα το πρωτο μερος ενος διδακτορικου 2014-2016 σε 3d Γραφικά / Πληροφορική. Ο φορτος εργασιας μονο για το διδακτορικο ήταν τοσο εξωπραγματικός για τα δεδομενα μου και τις αντοχες μου που , ενω ηταν το πιο ενδιαφερον εργο στο οποιο εχω παρει μερος , διέκοψα μετα από 2+ χρονια. Για να βγει ο συνολικος φορτος, εργαζόμουν περιπου 80+ ωρες την βδομαδα, τις καλες βδομαδες. Παρομοιο επίπεδο δουλειάς είχαν και αλλοι συνάδελφοι . Ο ξαδερφος μου που κανει διδακτορικο στην Γεωλογία έχει παρόμοια εμπειρία φόρτου εργασίας. Έχω άλλο φίλο που κανει διδακτορικό σε humanities και εχει κρατήσει part time δουλεια , χωρις να πεθαινει στην διαδικασία. Ειναι που θα πεσεις αναλογα τον τομεα σου αλλα πιστευω οτι μάλλον δεν θα μπορεις. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από conkal 1
sokratismalamas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα. Το δύσκολο της υπόθεσης δεν είναι η δική σου θέληση για διδακτορικό. Το δύσκολο θα ήταν να βρεις κάποιον καθηγητή να δεχτει να έχει από κάτω του έναν διδακτορικό(εσένα) που θα αφιερώνει το ωφέλιμο κομμάτι της ημέρας του σε κάτι εκτός του Πανεπιστημίου και του εργαστηρίου του ίδιου. Μόνο εξαιρέσεις καθηγητών δέχονται εξ αποστάσεως διδακτορικό. Δεν αμφισβητώ ότι θα το κάνεις με χαρά και όρεξη , όταν θα βρίσκεις το χρόνο, αλλά το διδακτορικό είναι full time job που στην Ελλάδα λόγω των συγκυριών είναι από καταναγκαστική εργασία μέχρι κακοπληρωμένη δουλίτσα. Εάν καταφέρεις και βρεις καθηγητή που να κατανοεί τη κατάσταση σου και το θες πολύ ξεκινά το με κλειστα ματια !
marmagia Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Γενική είναι full time διαδικασία όπως είπαν και οι παραπάνω και ίσως κάτι περισσότερο από 8ωρη full time απασχόληση. Τις περισσότερε μέρες το 10 ώρα το έχει στάνταρ. Στον όλον αγώνα βάλε και τις διαφωνίες και τις εντάσεις με τον επιβλέποντα και τις εγγενείς δυσκολίες μιας πρωτότυπης ερευνάς και έχεις μια πλήρη εικόνα.
forgotten Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 ανεφτικτο ,εδω μεταπτυχιακο κανω στην περιβαλοντικη αειφορια και οι ρυθμοι εργασιας και παρακαολουθησης του προγραμματος ειναι εξοντωτικοι σε βαθμο που ενω εχω τελειωσει ηδη 2 εξαμηνα σκεφτομαι να τα παρατησω λογω μη προσωπικου χρονου , ποσο μαλιστα αν ασχολειται κανεις με ερευνα για διδακτορικο.....
DrFreeman Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 8 hours ago, forgotten said: ανεφτικτο ,εδω μεταπτυχιακο κανω στην περιβαλοντικη αειφορια και οι ρυθμοι εργασιας και παρακαολουθησης του προγραμματος ειναι εξοντωτικοι σε βαθμο που ενω εχω τελειωσει ηδη 2 εξαμηνα σκεφτομαι να τα παρατησω λογω μη προσωπικου χρονου , ποσο μαλιστα αν ασχολειται κανεις με ερευνα για διδακτορικο..... Full ή Part time παρακολουθηση στο Master;
Ψιτ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γω είχα πλήρη απασχόληση σε ερευνητικό κέντρο και να δουλέψω αντί να σπουδάσω ήταν συνειδητή απόφαση. Όταν αποφάσισα (ή καλύτερα πιέστηκα από τις συνθήκες ) να πάρω διδακτορικό (4-5 χρόνια αφότου ξεκίνησα να δουλεύω), συνέχισα να δουλεύω και εγγράφηκα στο πανεπιστήμιο. Λόγω της συσσωρευμενης εμπειρίας, μου πήρε λιγότερο από ένα χρόνο να τελειώσω, με πολλές ώρες εργασίας κάθε ημέρα. Γενικά, στη Γερμανία που έχω εμπειρία, όλοι οι διδακτορικοί εργάζονται part-time (4 ώρες/ημέρα) στο ίδρυμα από όπου θα πάρουν το διδακτορικό, και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος για την έρευνα τους. Όταν τέλειωσα το διδακτορικό -την ημέρα της παρουσίασης, ο επιβλέποντας μου ευχήθηκε καλή δύναμη, διότι τώρα ξεκινούν τα δύσκολα. 15 χρόνια μετά, δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2019 από Ψιτ
forgotten Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Full ή Part time παρακολουθηση στο Master; part time 2,5 χρονια αλλα λογω του τομεα εργασιας μου ο χρονος και περιορισμενος ειναι και ειμαι υπο συνεχη πιεση.....
DrFreeman Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 4 minutes ago, forgotten said: part time 2,5 χρονια αλλα λογω του τομεα εργασιας μου ο χρονος και περιορισμενος ειναι και ειμαι υπο συνεχη πιεση..... Είμαι σε ίδια φάση, στο ξεκίνημα. Εργάζομαι 8ωρο κι έχω αρκετές οικογενειακές υποχρεώσεις. Το Πανεπιστήμιο δίνει επιλογή μερικής παρακολούθησης (2.5 χρόνια όπως αναφέρεις) και τα μαθήματα είναι απογευματινά - σε 2 ζώνες: 1630-1900 και 1900-2130. Το σκέφτομαι πολύ γιατί είμαι ιδιαίτερα ψημένος να το πιάσω αυτή την περίοδο. Διστάζω να το αναβάλλω για το μέλλον καθώς φοβάμαι ότι θα χάσω το κίνητρο μου και δε θα εχω την ενέργεια ή τη θέληση που έχω τώρα...
karaLRS Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Ήμουν στην φάση να ξεκινήσω και εγώ διδακτορικό στα UAV αλλά σκέφτηκα τον χρόνο που δεν είχα για τα παιδιά μου και είπα στον καθηγητή ότι δεν ήθελα. Τελικά μου έκανε πρόταση να δουλεύω στην ομάδα του για τα διάφορα proposals και τελικά ήταν καλύτερη επιλογή αφού στην εργασία μου (στρατιωτικός) κάποιο dr δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά
DrFreeman Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 19 minutes ago, karaLRS said: Ήμουν στην φάση να ξεκινήσω και εγώ διδακτορικό στα UAV αλλά σκέφτηκα τον χρόνο που δεν είχα για τα παιδιά μου και είπα στον καθηγητή ότι δεν ήθελα. Τελικά μου έκανε πρόταση να δουλεύω στην ομάδα του για τα διάφορα proposals και τελικά ήταν καλύτερη επιλογή αφού στην εργασία μου (στρατιωτικός) κάποιο dr δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά Είχες τελειώσει μεταπτυχιακό στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο όταν σου προτάθηκε η ιδέα για διδακτορικό; Με τη διαχείριση του χρόνου πως τα πήγες;
karaLRS Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, DrFreeman είπε Είχες τελειώσει μεταπτυχιακό στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο όταν σου προτάθηκε η ιδέα για διδακτορικό; Με τη διαχείριση του χρόνου πως τα πήγες; Ναι τελείωσα το μεταπτυχιακό μου εκεί. Η πτυχιακή ήταν πολύ καλή και μου προτάθηκε να συνεχίσω για διδακτορικό part-time. Μου είχε πει για δύο ώρες δουλειά την ημέρα για να τελειώσω σε 5+ χρόνια. Τώρα όπως είμαι σαν συνεργάτης υπολογίζω 30 ώρες τον μήνα για proposals καθώς και συγγραφή παραδοτεων σε project που ήδη έχει το team. Συνήθως βρίσκω κενό στην εργασία και δουλεύω εκεί κάποιες φορές
tsioulak Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 28/9/2019 στις 9:21 ΜΜ, DrFreeman είπε Είμαι σε ίδια φάση, στο ξεκίνημα. Εργάζομαι 8ωρο κι έχω αρκετές οικογενειακές υποχρεώσεις. Το Πανεπιστήμιο δίνει επιλογή μερικής παρακολούθησης (2.5 χρόνια όπως αναφέρεις) και τα μαθήματα είναι απογευματινά - σε 2 ζώνες: 1630-1900 και 1900-2130. Το σκέφτομαι πολύ γιατί είμαι ιδιαίτερα ψημένος να το πιάσω αυτή την περίοδο. Διστάζω να το αναβάλλω για το μέλλον καθώς φοβάμαι ότι θα χάσω το κίνητρο μου και δε θα εχω την ενέργεια ή τη θέληση που έχω τώρα... Μεταπτυχιακό στην πληροφορική του ΑΠΘ σκέφτεσαι; Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2019 από tsioulak
DrFreeman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 40 minutes ago, tsioulak said: Μεταπτυχιακό στην πληροφορική του ΑΠΘ σκέφτεσαι; Στο ΠΑΜΑΚ, Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Έχω ήδη εγγραφεί τελικά, το αποφάσισα.
tsioulak Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 11 ώρες πριν, DrFreeman είπε Στο ΠΑΜΑΚ, Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Έχω ήδη εγγραφεί τελικά, το αποφάσισα. Και η πληροφορικη του ΠΑΜΑΚ εχει απογευματινα μαθηματα; δεν το ηξερα (νομιζα οτι μονο του ΑΠΘ η πληροφοτικη το κανει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα