arsenal95 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, nzeppos είπε Ό,τι γίνεται με όλες τις παραγγελίες που κάνει κάποιος από το Amazon. Το στέλνεις πίσω. Το after sales support του Amazon απέχει κάπως από των περισσότερων ελληνικών καταστημάτων (μερικά εκατομμύρια έτη φωτός δηλαδή). πως το στελνω;!
nzeppos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Με ταχυδρομείο. Σου δίνουν οδηγίες για να εκτυπώσεις αυτοκόλλητο με τα στοιχεία αποστολής, βάζεις το προϊόν σε ένα φάκελο/κουτί, το στέλνεις συστημένο, τους δίνεις τον αριθμό φορτωτικής, σου καλύπτουν τα ταχυδρομικά έξοδα και κανονίζουν όλα τα υπόλοιπα για refund ή αποστολή νέου δέματος. Σε μια πρόσφατη περίπτωση που μου έστειλαν χαλασμένα ή σπασμένα ακουστικά, δεν τα ζήτησαν καν πίσω. Μου είπαν να τα κρατήσω και να τα κάνω ό,τι θέλω ενώ παράλληλα έστειλαν καινούρια χωρίς καμία χρέωση.
arsenal95 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, nzeppos είπε Με ταχυδρομείο. Σου δίνουν οδηγίες για να εκτυπώσεις αυτοκόλλητο με τα στοιχεία αποστολής, βάζεις το προϊόν σε ένα φάκελο/κουτί, το στέλνεις συστημένο, τους δίνεις τον αριθμό φορτωτικής, σου καλύπτουν τα ταχυδρομικά έξοδα και κανονίζουν όλα τα υπόλοιπα για refund ή αποστολή νέου δέματος. Σε μια πρόσφατη περίπτωση που μου έστειλαν χαλασμένα ή σπασμένα ακουστικά, δεν τα ζήτησαν καν πίσω. Μου είπαν να τα κρατήσω και να τα κάνω ό,τι θέλω ενώ παράλληλα έστειλαν καινούρια χωρίς καμία χρέωση. δεν πολυ καταλαβα αλλα ενταξει δεν πειραζει..ευχαριστω και συγγνωμη για το πριξιμο
whoever81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είναι λοιπόν φούρνος μικροκυμάτων, συμβατικός φούρνος, air fryer αλλά και food warmer Wtf is a food warmer? Edit: Ok. Ο γκουγκλ λέει συντηρητής θερμότητας φαγητών. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από whoever81 1
totalius Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, oceanborngr είπε Δεν εχει και εντελως αδικο ομως και ας το εχει γραψει πολυ πολύ επιγραμματικα. Το να περιμένει καποιος να χρησιμοποιησει voice assistant για να αναψει μια λαμπα, ενα φουρνο η μια τηλεοραση η να ψαξει κατι στο internet χωρις να κουνησει τα χερια να πληκτρολογησει κατι μαλλον προς το χειροτερο μας παει σαν ειδος. Για να μην πω για 5χρονα που δεν εχουν δει μπαλα και χωμα απο κοντα αλλα σου βρίσκουν ότι παιδικό θελεις στο youtube μεσω του tablet. Ολα αυτα που περιγραφεις ειναι το smart house που ειναι πραγματικα απολαυση αν το φτιαξεις σωστα κ ειναι το μελλον. Το σχολιο μου εγινε κυριως γιατι βρισκομαστε στο insomnia κ για να βρισκομαστε εδω δε νομιζω να εχουμε καμια αποστροφη στη τεχνολογια στα gadget κλπ. Το << Γεμίσαμε από έξυπνες συσκευές και χαζούς ανθρώπους >> που εγραψε ο criminal87 θα περιμενα να το διαβασω σε κανα FB Κ οχι σε σαιτ τεχνολογιας . 3
svartevarg Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζομαι την Alexa, όπως και οι περισσότεροι εδώ που είμαστε μέλη του insomnia. --------------------- Να έχεις τον φούρνο μικροκυμάτων και να σε βρίζει η Alexa ότι πάλι έκαψες το φαγητό. Όχι ρε φίλε δεν θα πάρω.... 3 ώρες πριν, whoever81 είπε Είναι λοιπόν φούρνος μικροκυμάτων, συμβατικός φούρνος, air fryer αλλά και food warmer Wtf is a food warmer? Edit: Ok. Ο γκουγκλ λέει συντηρητής θερμότητας φαγητών. Κρατάει ζεστό το φαγητό που ήδη έχεις ζεστάνει στον φούρνο μικροκυμάτων. 1
basilis5 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, criminal87 είπε Γεμίσαμε από έξυπνες συσκευές και χαζούς ανθρώπους Γεμισαμε Τωρα απο εξυπνες συσκευες αλλα Απο χαζους ημασταν γεματοι απο καταβολης μας 1
totalius Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, svartevarg είπε Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζομαι την Alexa, όπως και οι περισσότεροι εδώ που είμαστε μέλη του insomnia. Αυτό έλεγαν πολλοί όταν βγήκαν τα πρώτα smart phones . -Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου με το Nokia . Τι μα το κάνω το smartphone ? Μέχρι που τα δοκίμασαν κ άλλαξαν γνώμη . 1
newton91 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, totalius είπε Αυτό έλεγαν πολλοί όταν βγήκαν τα πρώτα smart phones . -Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου με το Nokia . Τι μα το κάνω το smartphone ? Μέχρι που τα δοκίμασαν κ άλλαξαν γνώμη . Καλά όχι ακριβώς αλλά τεσπα.Εννοώ ότι όντως ίσως να υπάρχουν άτομα που να χρειάζονται να φτιάξουν τη φαση τους μέσα στο χώρο που μένουν είτε για εξοικονόμηση χρόνου είτε για λογουΣ υγειαΣ ( πχ κάποιου ειδουσ αναπηρία ) Αλλά δεν θεωρούνται αναγκαία για τη μάζα όπως θεωρήθηκαν τα smartphones όπως προείπες. Παρα μόνο για συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Κατ’εμε τουλαχιστον. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 11 hours ago, svartevarg said: Να έχεις τον φούρνο μικροκυμάτων και να σε βρίζει η Alexa ότι πάλι έκαψες το φαγητό. Όχι ρε φίλε δεν θα πάρω.... Θα μπορείς να κατεβάζεις "φωνές", θα υπάρχει επιλογή Samuel Jackson, ψήνομαι για μπινελικια του. 😛 1
svartevarg Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Θα μπορείς να κατεβάζεις "φωνές", θα υπάρχει επιλογή Samuel Jackson, ψήνομαι για μπινελικια του. 😛 Samuel Jackson και James Earl Jones. 7 ώρες πριν, newton91 είπε Εννοώ ότι όντως ίσως να υπάρχουν άτομα που να χρειάζονται να φτιάξουν τη φαση τους μέσα στο χώρο που μένουν είτε για εξοικονόμηση χρόνου είτε για λογουΣ υγειαΣ ( πχ κάποιου ειδουσ αναπηρία ) Αλλά δεν θεωρούνται αναγκαία για τη μάζα όπως θεωρήθηκαν τα smartphones όπως προείπες. Παρα μόνο για συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Κατ’εμε τουλαχιστον. Ιδιαίτερα για λόγους υγείας είναι χρήσιμη τεχνολογία. Με απασχολεί όμως το ζήτημα της ιδιωτικότητας για όλους όσους χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία. Μακάρι να υπήρχε δυνατότητα παραμετροποίησης της Alexa, ώστε ο τελικός χρήστης να μπορεί να ρυθμίζει παραμέτρους τέτοιου χαρακτήρα. 1
nzeppos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 26/9/2019 στις 5:02 ΜΜ, arsenal95 είπε δεν πολυ καταλαβα αλλα ενταξει δεν πειραζει..ευχαριστω και συγγνωμη για το πριξιμο Επανέρχομαι στο θέμα επειδή είχα πολύ πρόσφατη εμπειρία και περιγράφω αναλυτικά όλη τη διαδικασία. Την περασμένη εβδομάδα παρέλαβα ένα σχετικά μεγάλο δέμα από το ιταλικό Amazon (κοντά 10 κιλά). Έφτασε σε άθλια κατάσταση, λερωμένο εσωτερικά και με βασικά αξεσουάρ που έλειπαν. Πρακτικά ήταν εντελώς άχρηστο και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τέτοιο χάλι μετά από αναρίθμητες παραγγελίες τα τελευταία 15-20 χρόνια. Τους έστειλα email (στα Αγγλικά) περιγράφοντας την κατάσταση του δέματος, μαζί με φωτογραφίες κλπ. Εντός 2-3 ωρών μου απάντησαν ότι θα χρειαστεί να το επιστρέψω με όποια μεταφορική θέλω και εφόσον δεν θέλω να το αντικαταστήσω με άλλο ίδιο προϊόν ή να πιστωθεί ο λογαριασμός μου στο Amazon, θα μου επιστρέψουν στην πιστωτική κάρτα τα μεταφορικά της επιστροφής και ολόκληρο το ποσό της αρχικής αγοράς (αφού παραλάβουν και ελέγξουν οι ίδιοι το δέμα). Στο ίδιο email μου έστειλαν ταμπελάκια με διευθύνσεις, barcodes και RMA code για να τα εκτυπώσω και να τα κολλήσω εξωτερικά της συσκευασίας. Ευτυχώς είχα κρατήσει το αρχικό κουτί και το πακετάρισμα ήταν πολύ εύκολο. Πήγα προχθές στο κοντινότερο ΕΛΤΑ και ταχυδρόμησα πίσω το δέμα ως συστημένο (κόστος μεταφορικών 50 ευρώ). Έστειλα στο Amazon με email τον αριθμό αποστολής και screenshot με την απόδειξη πληρωμής, σε λίγες ώρες απάντησαν ότι θα επιστρέψουν άμεσα τα μεταφορικά των ΕΛΤΑ και τα υπόλοιπα όταν λάβουν και ελέγξουν το δέμα. Τα 50 ευρώ φάνηκαν σήμερα στην κάρτα, για τα υπόλοιπα θα χρειαστεί να περιμένω καμια βδομάδα ακόμα. Σε απλούστερα σενάρια (πχ μια φορά που παρήγγειλα ακουστικά των 30-40 ευρώ και έφτασαν σπασμένα), δεν μου ζήτησαν καν να τους τα στείλω πίσω. Μου είπαν να τα κρατήσω και να τα κάνω ό,τι θέλω και έστειλαν νέα ακουστικά χωρίς καμία επιπλέον χρέωση (ούτε καν τα έξτρα μεταφορικά). Σε άλλες περιπτώσεις που σου ζητούν τα στείλεις πίσω το ελαττωματικό προϊόν και να το αντικαταστήσεις με νέο, με το που θα τους δώσεις τον αριθμό αποστολής ταχυδρομούν αυτόματα το νέο δέμα χωρίς καν να περιμένουν να λάβουν το παλιό. Συγκρίνετε τα παραπάνω με το after sales support των περισσότερων ελληνικών καταστημάτων. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2019 από nzeppos 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 27 minutes ago, nzeppos said: Συγκρίνετε τα παραπάνω με το after sales support των περισσότερων ελληνικών καταστημάτων. Και για να φέρω την είδηση σε ποιο σχετικό topic. 53 minutes ago, Hapatingo said: https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1524624/sto-rantar-tis-topothetei-i-amazon-tin-ellada Το καλάθι το οποίο κρατάω φάινεται με μικροσκόπιο μόνο, αλλά έτσι και γίνει κάτι, ε ρε γλέντι που έχει να πέσει... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα