Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ο P1 QLC ειναι οποτε τι να τον κανω. Στο βιντεο λεει πως αν μπουκασεις την cacheπεφτει σε ταχυτητες HDD και πρεπει να την flushareis κατι το οποιο θα παρει κανα 20λεπτο.

Εδω λεμε να πληρωσουμε κατι παραπανω να ξενοιασουμε δεν ειμαστε για τετοια. Δε πειραζει mx500 και ας δινει μονο 500

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 28/9/2019 στις 1:24 ΜΜ, Fulgore είπε

Και ο crucial καλος ειναι και αναφερομαι στον 2ρο.

Ο πρωτος crucial ειναι μαπα.

Ρε συ τη γκαντεμια ειναι αυτη. Ετρεξα ενα error scan στον crucial χθες και εβγαλε 36 σφαλματα. Τον γλωσσοφαγες

20191001_000553.jpg

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν παίζεις mmorpgs ή άλλα παιχνίδια που φορτώνουν μεγάλους χάρτες θα δεις διαφορά στα loading times, αλλά πουθενά αλλού. Παντως αξίζει να έχεις ένα γρήγορο δίσκο ακόμα κι αν ασχολείσαι μόνο με gaming κυρίως για τα γρήγορα reboots αν φας κόλλημα, ή σε updates, patches κλπ. Και εντάξει, είναι και πόρωση να βλέπεις το pc να μπουτάρει αμέσως. Εγω με τον 970 evo και μερικά tweeks στο bios έχω πέσει στα 6 δευτερόλεπτα

Επεξ/σία από fragma
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, fragma είπε

Αν παίζεις mmorpgs ή άλλα παιχνίδια που φορτώνουν μεγάλους χάρτες θα δεις διαφορά στα loading times, αλλά πουθενά αλλού. Παντως αξίζει να έχεις ένα γρήγορο δίσκο ακόμα κι αν ασχολείσαι μόνο με gaming κυρίως για τα γρήγορα reboots αν φας κόλλημα, ή σε updates, patches κλπ. Και εντάξει, είναι και πόρωση να βλέπεις το pc να μπουτάρει αμέσως. Εγω με τον 970 evo και μερικά tweeks στο bios έχω πέσει στα 6 δευτερόλεπτα

Ultra Fast Boot Λες? Εχεις βιντεακι

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κατεληξα στον SX8200 Pro τελικα. Μεσα εχει κατι σαν backplate, αυτο πρεπει τωρα να το κολλησω καπως πανω με το αυτοκολλητο για καλυτερα αποτελεσματα θερμοκρασιας?

Καπου διαβασα κατι που με αγχωσε, πως αυτοι οι δισκοι δε φτανουν τα αποτελεσματα που διαφημιζουν. Αν τρεξω crystalmark υπαρχει καποιο αποτελεσμα που να δικαιολογει επιστροφη προιοντος

Δημοσ.

Aπο εχω δει στα  βιντεο , οι περισσοτεροι μιλανε για κερδος στο bootarisma -  gaming Load time της ταξεως των  1-3 sec.

Εκει που κανει μεγαλη διαφορα στις μεταφορες τεραστιων αρχειων απο partition σε  partition.

Θεωρω την  αγορα του M2 συμφερουσα  οταν  πεσουν λιγο ακομα  οι τιμες στο 1GB Samsung Evo 970 , αποσυμφορεις χωρο ξεφορτωντας το συστημα σου απο  δισκους και καλωδια  

Δημοσ.

Δεν καταλαβα σε τι ακριβως γλωσσοφαγα επειδη προτεινα 1 δισκο nvme αλλα τελος παντων.

Τα νουμερα του CrystalDiskmark ειναι σωστα.

Δηλαδη σε Seq read ο εν λογω 1tb δισκος βγαζει κοντα 3500 και σε Write βγαζει κοντα στα 3000.

Δημοσ.

Ελα ρε συ τι να με γλωσσοφας χαβαλε κανουμε. Μου λες μαπα ο mx500 σου λεω εχω δυο mx300 και τρεχω error στον εναν και ηταν γεματος λαθη..

Αφου τα νουμερα ειναι καλα τον κραταω. Καπου διαβασα σε κατι φορουμ οτι καποιες παρτιδες δινουν πολυ χαμηλοτερες τιμες και πρεπει να χεις το νο ύ σου. Ενας ειχε επιστρεψει 2 φορες τον 8200 και κατεληξε λεει να παρει 870 evo. Εγω μαλλον δεν επεσα σε τζουφια

Δημοσ.
2 ώρες πριν, therock είπε

Μου λες μαπα ο mx500 σου λεω εχω δυο mx300

Ο mx500 ειπα οτι ειναι μαπα γιατι εχει παρα πολυ χαμηλες ταχυτητες για τα χρηματα που ζηταει. Στην ουσια εχει ταχυτητες απλων σκληρων δισκων.

Κατεβα κατω στα χαρακτηριστικα και δες ποιες ειναι οι αναγραφομενες ταχυτητες του,για να καταλαβεις.

https://www.skroutz.gr/s/14606924/Crucial-MX500-M-2-1TB-M-2.html

Αρα προφανως δεν γινεται να πω οτι αξιζει m2 ο οποιος εχει ταχυτητες πολυ χαμηλοτερες σε αυτα τα χρηματα απο τους αλλους.

Περαν τουτου στην περιπτωση του 8200pro,το μονο αξιο αναφορας ειναι οτι αναλογα το μοντελο(χωρο)εχει διαφορετικες ταχυτητες συνολικα ο δισκος.

Δηλαδη τις πιο ψηλες ταχυτητες τις εχει το 1TB μοντελο,τα μικροτερα εχουν λιγο χαμηλοτερες.

πχ ο 1tb εχει αναγραφομενες ταχυτητες 3500 και 3000

ο 512gb εχει αναγραφομενες ταχυτητες 3500 και 2300

ο 256gb εχει αναγραφομενες ταχυητες 3500 και 1200

Οσο για τον 970evo,να θυμισω μονο οτι υπαρχουν 2 970 evo.Ο παλιοτερος απλο(3500/2500) και ο 970evo plus.

Ο evo plus που βγαζει πανω κατω τετοια νουμερα ομως (3500 και 3100)κοστιζει πανω απο 200ευρω,αρα προφανως και δεν αξιζει για αυτο το λογο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, therock είπε

Ετρεξα τα πρωτα τεστ απο 8200 pro. Ειναι αραγε ικανοποιητικα για το τσιπ η θα πρεπε να ναι καλυτερα

20191013_204041.jpg

20191013_203948.jpg

20191013_203913.jpg

υπαρχει και το print screen conan

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Fulgore είπε

Ο mx500 ειπα οτι ειναι μαπα γιατι εχει παρα πολυ χαμηλες ταχυτητες για τα χρηματα που ζηταει. Στην ουσια εχει ταχυτητες απλων σκληρων δισκων.

Κατεβα κατω στα χαρακτηριστικα και δες ποιες ειναι οι αναγραφομενες ταχυτητες του,για να καταλαβεις.

https://www.skroutz.gr/s/14606924/Crucial-MX500-M-2-1TB-M-2.html

Οι SATA SSDs σε οποιαδήποτε μορφή τους έχουν τις ίδιες ταχύτητες, οι οποίες είναι χαμηλότερες από αυτές των NVME αλλά και κατά πολύ ψηλότερες από των σκληρών δίσκων. Μη γράφουμε υπερβολές! Αν θες να κάνεις σωστή σύγκριση σε πραγματικές συνθήκες, δες τα IOPs σε QD1 (που ελάχιστες εταιρείες τα αναφέρουν). Ή αλλιώς δες τις ταχύτητες σε 4Κ που είναι εύκολο να τις βρεις με το CrystalDisk. Από κει και πέρα είναι στο χέρι του καθενός να αποφασίσει αν θα δώσει ένα πενηντάρικο παραπάνω για να πάει σε καλό NVME.

Επεξ/σία από fujitsuA530
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε

Τι ασχετα με το θεμα πραγματα αναφερεις αγαπητε?

Ο συμφορουμιτης αν δεις πιο πισω ειχε ρωτησει για αγορα δισκου(Οπως λεει και ο τιτλος) και στην αρχη νομιζε οτι οι nvme παιζουν στα 200ευρω μονο επειδη κοιταζε μονο Samsung.Αργοτερα ομως ρωτησε για φθηνοτερους 1TB δισκους στα 100ευρω και συγκεκριμενα σε 2 δισκους M2 απο την Crucial

Εγω λοιπον το μονο που του ανεφερα ειναι οτι ο δευτερος δισκος που ειναι και Nvme ειναι πολυ πιο γρηγορος απο τον πρωτο.

Τα αλλα που γραφεις περι ταχυτητων και διαφορων ειναι ασχετα με το παρον θεμα και τα προηγουμενα σχολια που γραφτηκαν,αν και σωστα.

Επεξ/σία από Fulgore

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...