slvsnt Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 έχω ένα μηχανάκι το οποίο παίρνει αυτή τη μπαταρία Η προηγούμενη μου κράτησε 2 χρόνια και 4 μήνες χωρίς να την προσέχω καθόλου. Αυτή που έχω τώρα σε λίγες μέρες κλείνει τα 2 χρόνια και πέθανε, παρόλο που την πρόσεχα. Απ ότι βλέπω η διάρκεια ζωής της είναι με το ζόρι στο όριο. Αν δε κάνω λάθος υποτίθεται ότι κρατάνε 2-3 χρόνια. Να βάλω την ίδια; Να ψάξω να βρω καμιά νεότερου τύπου που να ταιριάζει σε διαστάσεις και χαρακτηριστικά;
agnostos13 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Αν βρείς τύπου AGM στις προδιαγραφές σου βάλε τέτοια...
slvsnt Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 έχω βρει αυτή εδώ η οποία ταιριάζει σε διαστάσεις και specs. Πιστεύω ότι κάνει, θα το ψάξω βέβαια για σιγουριά. Η διαφορά στην τιμή είναι +10€
agnostos13 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν ξέρω σαν μάρκα τι λέει...πάντως οι agm έχουν μέχρι και διπλάσια διάρκεια ζωής (ανάλογως τις συνθήκες λειτουργίας) από τις απλές...
Stam53 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, slvsnt είπε έχω βρει αυτή εδώ η οποία ταιριάζει σε διαστάσεις και specs. Πιστεύω ότι κάνει, θα το ψάξω βέβαια για σιγουριά. Αυτή που έχεις τώρα είναι 7 Ah και αυτή που βρήκες (κιτρινη) είναι μόνο 5,5 Ah. Μικρή μου φαίνεται ή κάνω λάθος;
slvsnt Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 48 λεπτά πριν, Stam53 είπε Αυτή που έχεις τώρα είναι 7 Ah και αυτή που βρήκες (κιτρινη) είναι μόνο 5,5 Ah. Μικρή μου φαίνεται ή κάνω λάθος; την αναφέρει ως 7 πχ εδώ καθώς και στο google αν την ψάξεις και σε άλλα sites που την πουλάνε. Τώρα τι να σου πω, δε ξέρω τι ισχύει. Το ψάχνω
TechnoState Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 .... γιατί δεν κοιτάς κάτι σε skyrich /λιθίου γενικά? Θα πληρώσεις τα 2πλάσια .... αλλά πάλι λόγω τύπου-κατηγορίας, το ποσό είναι οκ (καθαρά προσωπική/ δική μου εκτίμηση/δεδομένα). Αλλά θα έχεις... σίγουρα πολλά παραπάνω αμπέρ εκκίνησης, 1/3 τουλάχιστον του βάρους της συμβατικής, αισθητά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (εάν εξακολουθείς να την προσέχεις) , τρομερά μικρότερο χρόνο επαναφόρτισης. Πρότεινα Skyrich επειδή την έχω επιλέξει στις μηχανές μου κ έχω μείνει ευχαριστημένος. 3
slvsnt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 το θέμα είναι ότι δε μπορώ να βρω κάτι άλλο σε αυτές τις διαστάσεις ή έστω μικρότερες ώστε να ταιριάζει στη θήκη της μηχανής Dimensions: 151mm x 61mm x 131mm Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη προταση σας ακούω
torq Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 μιας και πρόκειται για μπαταρία που χρησιμοποιείται σε παλιές μηχανές, μήπως υπάρξει θέμα αν την αντικαταστήσεις με κάποια νεότερη agm/gel; Δε το ξέρω, απλά ρωτάω γιατί έχω διαβάσει διάφορα... ότι πχ ενδέχεται να υπερφορτίζεται ή υποφορτίζεται με αποτέλεσμα να αχρηστευτεί σύντομα.
slvsnt Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) τελικά απ ότι φαίνεται θα πάω σε αυτή. Ελπίζω να αξίζει τα επιπλέον χρήματα (+15€) και να κρατήσει 3+ χρόνια. Πάντως μου κάνει εντύπωση που μετράω την τάση και δείχνει 12,53V αλλά δε παίρνει μπροστά. Θεωρητικά με τόσα volt πρέπει να ξεκινάει αν δε κάνω λάθος. Την έβγαλα, καθάρισα τους πόλους αλλά πάλι τίποτα.. Με μανιβέλα ξεκινάει. Μια στις τόσες μπορεί να πάρει και με τη μίζα. Βέβαια μετά από μερικές προσπάθειες η τάση πέφτει στα ~12,1V και δικαιολογημένα δε ξεκινάει. Αν αφήσω το μηχανάκι να δουλέψει φορτίζει η μπαταρία οπότε αν το σβήσω και το εκκινήσω μέσα σε λίγα λεπτά με τη μίζα θα πάρει κανονικά. Παίζει να φταίει κάτι άλλο εκτός της μπαταρίας; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από slvsnt
TechnoState Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 .... φυσικά κ μπορεί να μην είναι μόνο θέμα μπαταρίας. Τι μηχανάκι έχεις? Μήπως πρέπει να κοιτάξεις ανορθωτή?
slvsnt Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, TechnoState είπε .... φυσικά κ μπορεί να μην είναι μόνο θέμα μπαταρίας. Τι μηχανάκι έχεις? Μήπως πρέπει να κοιτάξεις ανορθωτή? Ένα Daytona monster 180 έχω. Δεν έχω κοιτάξει κάτι άλλο. Τη μπαταρία που μέτρησα τη δείχνει στα 12.53V. και μία στις τόσες μπορεί να πάρει. Αν δουλέψει όμως για λίγο και το σβήσω τότε σίγουρα θα πάρει. Κατά 90% πιστεύω μπαταρία, αλλιώς δε θα ξεκινούσε. Δε μέτρησα την τάση τότε. Θα το κάνω αύριο. Λογικά πρέπει να δείχνει 12.6 / 12.7V Τα ίδια συμπτώματα είχα όταν άλλαξα μπαταρία και την προηγούμενη φορά. Δε θυμάμαι όμως πόσα V έδειχνε τότε. Νομίζω λιγότερα 3 ώρες πριν, dollyyy19 είπε 50 ευρω για 7 αμπερωρια?. Άστα να πάνε. Τόσα έδωσα για 54Ah του αυτοκινήτου. Εκτός αν πάρω πάλι ίδιου τύπου με υγρά. Θα μου κρατήσει αλλά 2 χρόνια. 30-35€
kleo1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μια μπαταρία στα ίδια volt (12) και με ίδιο ρεύμα εκκίνησης αλλά με λιγότερα Ah, αντί για 7 δηλαδή στα 6Ah θα δημιουργούσε πρόβλημα; απλά θα κρατάει λιγότερο. Αλλά σ ένα μηχανάκι πόση μπαταρία να θέλεις; εκτός αν έχεις συνδέσει κανένα ηχοσύστημα. Τα volt και το ρεύμα εκκίνησης δεν είναι αυτά που μετράνε; Τα Ah δηλώνουν πόσο γρήγορα θα αδειάζει η μπαταρία. Είμαι κάπου λάθος; δε λέμε από τα 7Ah να πάμε στα 3Ah, αλλά στα 6Ah βλέπω έχει πολύ καλύτερες τιμές Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2019 από kleo1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα