santac Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Ανοίγω αυτό το θέμα για να συζητήσουμε σχετικά με το τι πληρωμές μπορούμε να περάσουμε στην πιστωτική σαν άτοκες δόσεις. Δε μιλάω για αγορές σε καταστήματα, αυτά είναι γνωστά σε όλους. Αλλά πληρωμές που δεν είναι τόσο γνωστές. πχ. για όσους δε το ξέρουν, ο ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν σε άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής και η αποπληρωμή να φτάσει τους 12 μήνες, Πολύ μεγάλη ευκολία θαρρώ. Για δεη, που θα ήταν επίσης μεγάλη ευκολία δεν έχω ακούσει κάτι. Υπάρχει κάτι άλλο; 1
soundou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Λαστιχα αυτοκινητου κ ηχοσυστημα για το αμαξι
kostasbm Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 οι πληρωμες με ατοκες δοσεις ειναι αφανταστη ευκολια ,αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το συνολικο ποσο της οφειλης δεσμευεται απο την αρχη που σημαινει οτι αν εχουμε υπολοιπο 1000 και η οφειλη ατοκων δοσεων ειναι 900 το διαθεσιμο υπολοιπο ειναι 100....αλλους βολευει αυτο αλλους οχι..... για τα τελη κυκλοφοριας αν εχεις πιστωτικη οκ , αν εχεις χρεωστικη παπαλα η Πειραιως αποτι θυμαμαι κανονικα επρεπε ολες οι πληρωμες με ατοκες να αφορα ολες τις καρτες χρεωστικες πιστωτικες αλλα οι τραπεζες νομιζουν οτι ετσι θα παρουν πιστωτικες(η οποια εχει και καποιο κοστος) 1
christakos07 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, kostasbm είπε οι πληρωμες με ατοκες δοσεις ειναι αφανταστη ευκολια ,αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το συνολικο ποσο της οφειλης δεσμευεται απο την αρχη που σημαινει οτι αν εχουμε υπολοιπο 1000 και η οφειλη ατοκων δοσεων ειναι 900 το διαθεσιμο υπολοιπο ειναι 100....αλλους βολευει αυτο αλλους οχι..... για τα τελη κυκλοφοριας αν εχεις πιστωτικη οκ , αν εχεις χρεωστικη παπαλα η Πειραιως αποτι θυμαμαι κανονικα επρεπε ολες οι πληρωμες με ατοκες να αφορα ολες τις καρτες χρεωστικες πιστωτικες αλλα οι τραπεζες νομιζουν οτι ετσι θα παρουν πιστωτικες(η οποια εχει και καποιο κοστος) Στην Πειραιώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεσμεύει το ποσό δυο δόσεων. Της τρέχουσας και της εγκεκριμένης. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, kostasbm είπε οι πληρωμες με ατοκες δοσεις ειναι αφανταστη ευκολια ,αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το συνολικο ποσο της οφειλης δεσμευεται απο την αρχη που σημαινει οτι αν εχουμε υπολοιπο 1000 και η οφειλη ατοκων δοσεων ειναι 900 το διαθεσιμο υπολοιπο ειναι 100....αλλους βολευει αυτο αλλους οχι..... για τα τελη κυκλοφοριας αν εχεις πιστωτικη οκ , αν εχεις χρεωστικη παπαλα η Πειραιως αποτι θυμαμαι κανονικα επρεπε ολες οι πληρωμες με ατοκες να αφορα ολες τις καρτες χρεωστικες πιστωτικες αλλα οι τραπεζες νομιζουν οτι ετσι θα παρουν πιστωτικες(η οποια εχει και καποιο κοστος) Στην χρεωστική δεν είναι εξασφαλισμένη η τράπεζα όπως στην πιστωτική καθώς είναι τελείως διαφορετικά πράγματα.Η πιστωτική είναι στην ουσία δάνειο απο την τράπεζα. 4
slvsnt Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 πολλοί έχουν μαύρα μεσάνυχτα στο θέμα πιστωτική. δε μπορούν να ξεχωρίσουν πιστωτική-χρεωστική. και όχι, η πιστωτική πρακτικά δεν έχει κανένα κόστος. επίσης, άλλο είναι το όριο για άτοκες δόσεις. Αυτό δε ξέρω αν ισχύει σε όλες τις κάρτες αλλά στη δική μου τουλάχιστον ισχύει. Έχω άλλο όριο για εφάπαξ αγορές κι άλλο για άτοκες δόσεις 2
kostasbm Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 δουλευα στη Πειραιως ..εχω φυγει 2 χρονια .....πιστευω σε μενα το λες οτι δε ξερω τι ειναι χρεωστικη η πιστωτικη ...... σε ολο το πολιτισμενο κοσμο οι αγορες με ατοκες η μη γινονται περισσοτερο με χρεωστικες οσο εχουν χρηματα......... τωρα εσυ πιστευεις οτι δε μπορει να δεσμευσει ενα ποσο για ατοκες δοσεις απο τη χρεωστικη η δεν ειναι εξασφαλισμενη η Τραπεζα ??? τωρα κατα ποσο ειναι ανεξοδες οι πιστωτικες για 6 μηνες η ενα χρονο η 5 εξαρταται και τι πελατης εισαι και ποσο την κινεις και τι λογαρισμους εχεις,υψος λογ/σμων ............... για προσελκυσε εδιναν για 1 χρονο και μολις τον επομενο τον χρεωναν ολοι τις ακυρωναν και πηγαιναν στην αλλη και στη αλλη τραπεζα....... οτι η πιστωτικη ειναι ενα δανειο λες να μην το ξερω οπως ολοι , αφου πρωτα απο πανω εχουν τα επιτοκια που εφταναν 24-28% @slvsnt ποια τραπεζα ειναι αυτη που σου εχει ξεχωριστα ορια?? πιστευω συνολικα θα μετραει το οριο σου γιατι [προφανως θα εισαι και πελατης της καλος γιαυτο και δε σου χρεωνουν εξοδα στη καρτα....
lightsout Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, christakos07 είπε Στην Πειραιώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεσμεύει το ποσό δυο δόσεων. Της τρέχουσας και της εγκεκριμένης. Χρήστο, πιθανόν η τράπεζα δεν σου εμφανίζει το όριο και τα δεσμευμένα των δόσεων ως πληροφορία, παρά μόνο ο,τι αφορά τις εφάπαξ αγορές. Στην alpha για παράδειγμα, όταν έβαζα δόσεις έβλεπα να μου δεσμεύεται μόνο το ποσό της δόσης και όχι όλης της αγοράς. Το νούμερο που έβλεπα εγώ ως όριο, όμως, ήταν αυτό των εφάπαξ αγορών. Έτσι, ένα ωραίο απόγευμα που πήγα να κάνω μια αγορά με δόσεις, η συναλλαγή μου απορρίφθηκε, και κατά την επικοινωνία μου με την εξυπηρέτηση της τράπεζας, ενημερώθηκα ότι είχα εξαντλήσει το όριο μου για αγορές με δόσεις και πως αυτή την πληροφορία δεν την εμφανίζει το web banking. Εγώ έβλεπα μόνο το όριο των εφάπαξ αγορών. 1
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, slvsnt είπε Έχω άλλο όριο για εφάπαξ αγορές κι άλλο για άτοκες δόσεις Έτσι είναι και στη δικιά μου... On topic πάντως, το κατά πόσον είναι ευκαιρία να πληρώνεις εφορία 12 μήνες το χρόνο είναι θέμα προς συζήτηση... Προσωπικά προτιμώ να ζορίζομαι για να την πληρώσω στις κανονικές τις δόσεις, παρά να έχω κάθε μήνα στο budget μου την εφορία 3 λεπτά πριν, kostasbm είπε @slvsnt ποια τραπεζα ειναι αυτη που σου εχει ξεχωριστα ορια?? πιστευω συνολικα θα μετραει το οριο σου γιατι [προφανως θα εισαι και πελατης της καλος γιαυτο και δε σου χρεωνουν εξοδα στη καρτα.... Eurobank Στο όριο για τις εφάπαξ αγορές προστίθεται μόνο η τρέχουσα δόση
soundou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Λοιπων να σας πω για την δικη μ.του ΥΠΕΘΑ πιστωτικη.3% επιστροφη στις μηνιαιες συνναλαγες.1500 οριο εχω βαλει 125€ το μηνα για 4 δοσεις.μ λεει 1375€ οταν πληρωνω την δοση.δηλαδη οταν πληρωνω την δοση μ γραφει 1375 .
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, kostasbm είπε δουλευα στη Πειραιως ..εχω φυγει 2 χρονια .....πιστευω σε μενα το λες οτι δε ξερω τι ειναι χρεωστικη η πιστωτικη ...... σε ολο το πολιτισμενο κοσμο οι αγορες με ατοκες η μη γινονται περισσοτερο με χρεωστικες οσο εχουν χρηματα......... τωρα εσυ πιστευεις οτι δε μπορει να δεσμευσει ενα ποσο για ατοκες δοσεις απο τη χρεωστικη η δεν ειναι εξασφαλισμενη η Τραπεζα ??? τωρα κατα ποσο ειναι ανεξοδες οι πιστωτικες για 6 μηνες η ενα χρονο η 5 εξαρταται και τι πελατης εισαι και ποσο την κινεις και τι λογαρισμους εχεις,υψος λογ/σμων ............... για προσελκυσε εδιναν για 1 χρονο και μολις τον επομενο τον χρεωναν ολοι τις ακυρωναν και πηγαιναν στην αλλη και στη αλλη τραπεζα....... οτι η πιστωτικη ειναι ενα δανειο λες να μην το ξερω οπως ολοι , αφου πρωτα απο πανω εχουν τα επιτοκια που εφταναν 24-28% @slvsnt ποια τραπεζα ειναι αυτη που σου εχει ξεχωριστα ορια?? πιστευω συνολικα θα μετραει το οριο σου γιατι [προφανως θα εισαι και πελατης της καλος γιαυτο και δε σου χρεωνουν εξοδα στη καρτα.... Αμα τα έχεις μετρητά και στα δεσμεύει γιατί να τα βάλεις δόσεις;Ποιος ο λόγος;Εκεί έρχεται η πιστωτική και σου δίνει δάνειο για να πληρώνεις τις δόσεις. Εγώ ξέρω ότι με χρεωστική ούτε αμάξι δεν μπορείς να νοικιάσεις εσύ λες ότι στο εξωτερικό βάζουν και δόσεις στην χρεωστική; 3
kostasbm Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 οι χρεωστικες ...οσο εχεις χρηματα (υπολοιπο) οι πιστωτικες οσο εχεις οριο οταν δε θες δανειο ντε και καλα η δε γουσταρεις τις πιστωτικες και δε θες να χαλασεις τα διαθεσιμα με τη μια για τον αλφα η βητα λογο ... εγω αμαξι Κυπρο ημουν πριν 5 μερες με τη χρεωστικη νοικιασα(ολες εχουν το σημα της master h visa h οποια αλλη) δεν τους ενδιαφερει αφου το ποσο που θελουν αν ειναι διαθεσιμο το δεσμευουν... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, kostasbm είπε οι χρεωστικες ...οσο εχεις χρηματα (υπολοιπο) οι πιστωτικες οσο εχεις οριο οταν δε θες δανειο ντε και καλα η δε γουσταρεις τις πιστωτικες και δε θες να χαλασεις τα διαθεσιμα με τη μια για τον αλφα η βητα λογο ... εγω αμαξι Κυπρο ημουν πριν 5 μερες με τη χρεωστικη νοικιασα(ολες εχουν το σημα της master h visa h οποια αλλη) δεν τους ενδιαφερει αφου το ποσο που θελουν αν ειναι διαθεσιμο το δεσμευουν... Aφου στο δεσμεύουν δεν το έχεις διαθέσιμο οπότε τι ευκολία έχουν οι άτοκες δόσεις σε αυτή την περίπτωση; 2
kostasbm Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Aφου στο δεσμεύουν δεν το έχεις διαθέσιμο οπότε τι ευκολία έχουν οι άτοκες δόσεις σε αυτή την περίπτωση; καμμια...αλλα δεν εχεις ακουσει απο κανεναν...εγω δεν θελω να τα δωσω μετρητα ολα με τη μια στο κρατος π.χ 35 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Έτσι είναι και στη δικιά μου... On topic πάντως, το κατά πόσον είναι ευκαιρία να πληρώνεις εφορία 12 μήνες το χρόνο είναι θέμα προς συζήτηση... Προσωπικά προτιμώ να ζορίζομαι για να την πληρώσω στις κανονικές τις δόσεις, παρά να έχω κάθε μήνα στο budget μου την εφορία Eurobank Στο όριο για τις εφάπαξ αγορές προστίθεται μόνο η τρέχουσα δόση δεν ειπα οτι δε γινεται , απλα εισαι πελατης τους καλος και σου εχουν επιπλεον οριο...... 31 λεπτά πριν, soundou είπε Λοιπων να σας πω για την δικη μ.του ΥΠΕΘΑ πιστωτικη.3% επιστροφη στις μηνιαιες συνναλαγες.1500 οριο εχω βαλει 125€ το μηνα για 4 δοσεις.μ λεει 1375€ οταν πληρωνω την δοση.δηλαδη οταν πληρωνω την δοση μ γραφει 1375 . σωστα γραφει απλα ...οταν πας ρωτησε ποιο ειναι το διαθεσιμο υπολοιπο και οχι το λογιστικο...... μπορει να μη σου δεσμευει ολο το ποσο (παιζει ρολο και ποιο μαγαζι κανει τις ατοκες) 1 1
soundou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Λοιπων δσσμευει την δοση.δηλαδη μπορω να αγορασω οτι θελω μ 1375 €.ολο το οριο της πιστωτικης πλην την αξια της δοσης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα