Προς το περιεχόμενο

Pdf export - Excel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα αρχειο excel, με πολλες στηλες και πολλες πληροφοριες. Βασικα, δυστυχως ακομη και σε landscape mode, ειναι αδυνατον να χωρεσουν κατα πλατος μιας Α4 ολες οι στηλες, οσο πειραγμα κι αν γινει.

Η ερωτηση μου λοιπον, ειναι αν υπαρχει τροπος, να εξαγω απο το εν λογω excel, εστω, ενα pdf, που θα τα εχει ολα ακριβως οπως φαινονται εντος excel, (identical image δηλαδη), εστω κι αν κατα πλατος δεν ειναι τα ορια μιας κλασικης Α4 αλλα ένα 'σεντονι' (λες και ειναι ενα μεγαλο excel).

Δοκιμασα με cutepdf, αλλα και με το microsoft print to pdf, αλλα το αποτελεσμα ειναι απογοητευτικο, καθως επιμενουν να 'σπανε' τις κατα πλατος στηλες, σε πολλες σελιδες Α4, με αποτελεσμα να βγαινει κατι που δεν βγαζει νοημα, δεν ειναι αναγνωσιμο ουσιαστικα. Εξαλλου, το αρχειο δεν θα τυπωθει. Για αναγνωση σε οθονη το θελω το pdf.

Υπαρχει τροπος;

Δημοσ.

Λες για πείραγμα και υποθέτω ότι έχεις κάνει τα παρακάτω, αλλά δεν το ξέρω σίγουρα και πρέπει να ρωτήσω: Όταν πηγαίνεις "Αρχείο" > "Εκτύπωση", επιλέγεις το "Προσαρμογή φύλλου σε μία σελίδα"; Πατώντας επίσης στο "Διαμόρφωση σελίδας" μπορείς να ορίσεις το ποσοστό ζουμ χειροκίνητα, καθώς και τα περιθώρια της σελίδας.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, accipio είπε

Λες για πείραγμα και υποθέτω ότι έχεις κάνει τα παρακάτω, αλλά δεν το ξέρω σίγουρα και πρέπει να ρωτήσω: Όταν πηγαίνεις "Αρχείο" > "Εκτύπωση", επιλέγεις το "Προσαρμογή φύλλου σε μία σελίδα"; Πατώντας επίσης στο "Διαμόρφωση σελίδας" μπορείς να ορίσεις το ποσοστό ζουμ χειροκίνητα, καθώς και τα περιθώρια της σελίδας.

Ναι φιλε μου, η διαμορφωση ειναι οταν ειναι καπως λιγες οι στηλες, με πραγματικα πολλες δεν σωζεται η κατασταση. Πρεπει να αγνοηθει το Α4 layout/format.

Δημοσ.

Δεν σου δίνει πιο μεγάλες διαστάσεις; Π.χ. Α2, Α1 κτλ. Στο δικό μου PC, επιλέγοντας εκτύπωση από το Excel στον εικονικό εκτυπωτή (doPDF) μου δίνει μέχρι Α0, αλλά και διαστάσεις πιο μεγάλες από το Α0.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, micos000 είπε

Δηλαδή θέλεις κάτι όπως το παρακάτω pdf;

BIG PDF.pdf 51 kB · 7 downloads

Ναι, κατι τετοιο!

10 ώρες πριν, accipio είπε

Δεν σου δίνει πιο μεγάλες διαστάσεις; Π.χ. Α2, Α1 κτλ. Στο δικό μου PC, επιλέγοντας εκτύπωση από το Excel στον εικονικό εκτυπωτή (doPDF) μου δίνει μέχρι Α0, αλλά και διαστάσεις πιο μεγάλες από το Α0.

Ψαχτηκα με το cutepdf και βρηκα την πιο μεγαλη διασταση. 36 x 100 cm/in. Και εκανα και σμυκρινση 80%.  Τελικα χωρεσε το 90%!!!! Νομιζω αν δεν βρεθει αλλη λυση, μαλλον θα συμβιβαστω με κατι τετοιο.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mindreader είπε

Ναι, κατι τετοιο!

Το έκανα με το pdf24 και το pdfsam.

Πρώτα πήγα προεπισκόπηση εκτύπωσης και μετά στη διαμόρφωση σελίδας και όρισα κατακόρυφη σελίδα και στις ιδιότητες εκτύπωσης έβαλα το οριζόντιο αρκετά μεγάλο (2000) και μετά το προσάρμοσα μέχρι να φαίνονται όλα στο preview.

Μετά εκτύπωσε σαν pdf με το pdf24

Τέλος το άνοιξα με το pdfsam και το έκανα rotate γιατί ήταν κατακόρυφο.

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, micos000 είπε

Το έκανα με το pdf24 και το pdfsam.

Πρώτα πήγα προεπισκόπηση εκτύπωσης και μετά στη διαμόρφωση σελίδας και όρισα κατακόρυφη σελίδα και στις ιδιότητες εκτύπωσης έβαλα το οριζόντιο αρκετά μεγάλο (2000) και μετά το προσάρμοσα μέχρι να φαίνονται όλα στο preview.

Μετά εκτύπωσε σαν pdf με το pdf24

Τέλος το άνοιξα με το pdfsam και το έκανα rotate γιατί ήταν κατακόρυφο.

Εννοεις αυτα εδω?

https://tools.pdf24.org/en/creator

https://pdfsam.org/download-pdfsam-basic/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...