Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Το πέρασα εχθές το βράδυ στο Xs max μου κ στο 8 plus της γυναίκας μου .

Νομίζω πως είδα μια ελαφριά βελτίωση της διαρκείας ζωής της μπαταρίας σε σχέση με την 12.4.1 ο οποία την είχε σίγουρα χειροτερέψει .

Θετικό είναι πως το 8plus πήρε όλα τα καινούργια χαρακτηριστικά (ο,τι πήρε κ το Xs Max δηλαδή ) αρνητικό για μένα και μάλιστα ΜΕΓΑΛΟ είναι πως σε κατόχους που μόλις πέρσι άντε κ πρόπερσι σκασανε 1200++ για την ναυαρχίδα της δεν τους δίνεις  night mode ! Απαράδεκτη εδώ η Apple και το παράδοξο είναι πως κανένας σε YouTube κτλ δεν κράζει γιαυτο ...(Ενώ μας είχαν ζαλίσει με μια θύρα ακουστικών)  

Εκεί που πρέπει να σχολιάσεις αρνητικά τίποτα ... Ό,τι αφορά τη μάζα μόνο και κάνει ντόρο ... 

τέλος πάντων 

Δεύτερη μεγάλη διαφορά (για όσους το δουλεύανε) είναι η αντικατάσταση του 3D Touch με το haptic touch. 
 Για όσους έχουν συσκευή με αισθητήρες πιέσεις δεν υπάρχει καμία διαφορά στην απόκριση και την εκτέλεση της εντολής πιέζοντας την οθόνη . Απεναντίας η ταχύτητα απόκρισης είναι βελτιωμένη.

ΟΜΩΣ πλέον έχεις τη δυνατότητα απλά με παρατεταμένο πάτημα να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με αρκετή καθυστέρηση πάντως ενώ υπάρχει για πρώτη φορά μπέρδεμα σε iOS συσκευή όσον αφορά τι εντολή επιθυμείς να εκτελέσει το τηλέφωνο (καθότι με παρατεταμένο πάτημα μπορούσες -κ μπορείς ακόμα - να διαγράψεις εφαρμογές ή να τους αλλάξεις θέση )

Κατά τα αλλά όλα άψογα .

To Night Mode δεν λειτουργεί με την ιδια αρχή όπως το Night Sight της GoogleCam (για όσους βιάζονται να απαντήσουν πως στα Pixel με μια μονο κάμερα παίρνουμε αντίστοιχο αποτέλεσμα):

"The way Night Mode works is to take multiple exposures and stack them. Because the iPhone is normally used hand-held, it has to stack images that don’t align. The only way it can do this is by cropping in from a wider image to get all the pixels it needs, so there’s no way to do that if it needs 100% of the pixels in every frame.

But Apple could have sacrificed some of the width to give us a somewhat less wide lens with Night Mode. 

Perhaps not, though. Apple needs the feature to be idiot-proof. The difference between 13mm and 26mm is enormous, so it doesn’t matter how carelessly someone holds the iPhone, it will have the spare pixels needed to produce the composite image. If the margin were smaller, some Night Mode shots might fail."

Προφανώς ο τηλεφακός είναι ακατάλληλος για αυτή τη δουλεια αφού η γωνια θέασης του είναι μικρότερη από την κυρια κάμερα. Αρα απομένει ο υπερευρυγωνιος φακός να επωμιστεί αυτή τη δουλεια (και για αυτό το λόγο το Night Mode δεν δουλεύει όταν έχουμε επιλέξει τον ultrawide φακό). Και φυσικά κανένα άλλο iPhone πλην των νέων μοντέλων δεν έχει ultrawide φακό.

Neural Cam, η καλύτερη δυνατή λύση για handheld νυχτερινές στα παλαιότερα μοντελα (7/8/Χ/XS). Όχι στα επίπεδα ποιότητας εικόνας του Night Mode και όχι built-in φυσικά, αλλα είναι μια αξιοπρεπέστατη λύση.

Επεξ/σία από MAFAKA
  • Like 6
  • Thanks 1
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Από χθες το βράδυ εγκαταστάθηκε στο iPad Pro 9.7

Αριστο μέχρι στιγμής, η συσκευή απόλυτα αποκρίσιμη και όμορφες οι βελτιώσεις στο workspace εν γένει.

Θα δοκιμάσω σύντομα τις νέες multitask δυνατότητες που διαφημίζει η Apple.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Προφανώς ο τηλεφακός είναι ακατάλληλος για αυτή τη δουλεια αφού η γωνια θέασης του είναι μικρότερη από την κυρια κάμερα. Αρα απομένει ο υπερευρυγωνιος φακός να επωμιστεί αυτή τη δουλεια (και για αυτό το λόγο το Night Mode δεν δουλεύει όταν έχουμε επιλέξει τον ultrawide φακό). Και φυσικά κανένα άλλο iPhone πλην των νέων μοντέλων δεν έχει ultrawide φακό.

Ευχαριστώ για την επεξήγηση (για τους άλλους  πιο πολύ καθότι εγώ προσωπικά το έχω ψάξει πολύ και το γνωρίζω αυτό που παρέθεσες ) επέτρεψε μου όμως κ πάλι να έχω την ένσταση μου . Σίγουρα βάση αυτού  το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν το ίδιο καλό όπως  στα καινούργια μοντέλα  ΟΜΩΣ όπως αποδείχτηκε και με το XR στη λειτουργία πορτραίτου θα μπορούσαν να την δώσουν πχ και στα απλά 8αρια κ 7αρια .. 

Όχι το ίδιο καλό αποτέλεσμα πλην όμως μια χαρά υπάρχει το χαρακτηριστικό ...

Και για να μιλήσω με όρους της Apple επειδή θέλει να διαχωρίζει χαρακτηριστικά από χαρακτηριστικά και είναι τελειομανής θα μπορούσε να το δώσει με δυο ονομασίες 

«night mode» σε όσα δεν έχουν την ευρυγώνια κάμερα και το αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο 

“night mode pro” για τα καινούργια 

Επεξ/σία από Chris_BMW
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολύ καλό & γενικά σταθερό AF!

Το iOS 13 δείχνει και δίνει  μετά από χρόνια κάποια συν ++ στην Apple.

Αναμένουμε Catalina τώρα ...

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια μου ηρθε και μενα ψες το βραδυ στο iPhoneXS iPhone XS AppleiPhoneXS μου ομως δεν το περασα. Ο Λογος που δεν το περασα ειναι επειδη διαβασα καπου οτι υπαρχει κενο ασφαλειας στο iOS 13. Οταν φτιαστει θα την περασω. Πειτε μου ρε παιδια υπαρχει καμια διαφορα σε σχεση με το iOS 12.4.1 σε σχεση με ταχυτητα εικονιδια καμερα ; ;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, thelos257 είπε

Καλησπερα παιδια μου ηρθε και μενα ψες το βραδυ στο iPhoneXS iPhone XS AppleiPhoneXS μου ομως δεν το περασα. Ο Λογος που δεν το περασα ειναι επειδη διαβασα καπου οτι υπαρχει κενο ασφαλειας στο iOS 13. Οταν φτιαστει θα την περασω. Πειτε μου ρε παιδια υπαρχει καμια διαφορα σε σχεση με το iOS 12.4.1 σε σχεση με ταχυτητα εικονιδια καμερα ; ;

Έχει βγει η 13.1

Δημοσ.

Σε ipad air 2 έχει θεματάκια. Στο νέο multitasking υπάρχουν φορές όπου εξαφανίζονται οι ανοιχτές εφαρμογές, παραμένει μία, και αυτή παρόλο που ήταν ανοιχτή πριν, παγώνει προσπαθώντας να ανοίξει εκ νέου και χαζοαιωρείται χωρίς να μπορείς να την ελέγξεις. Επίσης στη λειτουργία  floating του πληκτρολογίου, υπάρχουν φορές που δεν μπορείς να το μετακινήσεις ή έχει μεγάλη καθυστέρηση στην μεταφορά του. Τα υπόλοιπα, οκ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

To Night Mode δεν λειτουργεί με την ιδια αρχή όπως το Night Sight της GoogleCam (για όσους βιάζονται να απαντήσουν πως στα Pixel με μια μονο κάμερα παίρνουμε αντίστοιχο αποτέλεσμα):

Το NightMode της GoogleCam βασίζεται στο κούνημα του χεριού, το aligning είναι το μόνο εύκολο. 
Θα ήθελα πάντως να δω κάποιον με τα καινούρια iPhone να δοκιμάσει το night mode μπλοκάροντας τον υπερ-ευρυγώνιο φακό.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

"The way Night Mode works is to take multiple exposures and stack them. Because the iPhone is normally used hand-held, it has to stack images that don’t align. The only way it can do this is by cropping in from a wider image to get all the pixels it needs, so there’s no way to do that if it needs 100% of the pixels in every frame.

But Apple could have sacrificed some of the width to give us a somewhat less wide lens with Night Mode. 

Perhaps not, though. Apple needs the feature to be idiot-proof. The difference between 13mm and 26mm is enormous, so it doesn’t matter how carelessly someone holds the iPhone, it will have the spare pixels needed to produce the composite image. If the margin were smaller, some Night Mode shots might fail."

Neural Cam, η καλύτερη δυνατή λύση για handheld νυχτερινές στα παλαιότερα μοντελα (7/8/Χ/XS). Όχι στα επίπεδα ποιότητας εικόνας του Night Mode και όχι built-in φυσικά, αλλα είναι μια αξιοπρεπέστατη λύση.

Εγω χρησιμοποιω slow shutter και τραβαει απο 1/8 μεχρι 60δευτ. και bulb..σε raw + jpeg ...κανει τη νυχτα μερα..βεβαια οκ σε κινηση θα εχεις θεμα αλλα οκ.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Το NightMode της GoogleCam βασίζεται στο κούνημα του χεριού, το aligning είναι το μόνο εύκολο. 
Θα ήθελα πάντως να δω κάποιον με τα καινούρια iPhone να δοκιμάσει το night mode μπλοκάροντας τον υπερ-ευρυγώνιο φακό.

8 λεπτά πριν, cpgr είπε

Εγω χρησιμοποιω slow shutter και τραβαει απο 1/8 μεχρι 60δευτ. και bulb..σε raw + jpeg ...κανει τη νυχτα μερα..βεβαια οκ σε κινηση θα εχεις θεμα αλλα οκ.

Καλα τα bulb των 3rd party Apps και οι ρυθμίσεις της Gcam, αλλα εδώ μιλάμε για μια λειτουργια που δεν απαιτεί καμια εξοικείωση από το χρηστη και ενεργοποιείται αυτόματα.

"Idiot-proof" οπως έγραφε και στο κείμενο που παρέθεσα.Και με τα έως τώρα δεδομένα υπάρχει ομοφωνία από όλες τις πηγες ότι δουλεύει τουλάχιστον το ίδιο καλα (αν όχι καλύτερα) σε σχέση με τις γνωστες υλοποιήσεις.

Για να δούμε και το Deep Fusion...

🙂

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Καλα τα bulb των 3rd party Apps και οι ρυθμίσεις της Gcam, αλλα εδώ μιλάμε για μια λειτουργια που δεν απαιτεί καμια εξοικείωση από το χρηστη και ενεργοποιείται αυτόματα.

🙂

Και στο Gcam ένα κουμπί είναι όπως και στο iPhone, δες και ένα paper που αναλύει πόσα πολλά πράγματα συμβαίνουν όταν βγαίνει μία φωτογραφία στα Pixel. Υπάρχει motion-detection, aligning and mergin, AI αλγόριθμοι για την θερμότητα του λευκού κτλπ, πολύ ενδιαφέρον post. Άλλα τόσα έχει για την λειτουργία του HDR+ η οποία μπορεί να λειτουργήσει μαζί με το Night Sight.

https://ai.googleblog.com/2018/11/night-sight-seeing-in-dark-on-pixel.html

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

"Idiot-proof" οπως έγραφε και στο κείμενο που παρέθεσα.Και με τα έως τώρα δεδομένα υπάρχει ομοφωνία από όλες τις πηγες ότι δουλεύει τουλάχιστον το ίδιο καλα (αν όχι καλύτερα) σε σχέση με τις γνωστες υλοποιήσεις.

Για να δούμε και το Deep Fusion...

🙂

Ναι το εχει αυτο η απλ τα κανει ολα να δουλευουν οσο ποιο απλοικα γινεται..κοβοντας πολλα στη πορεια αλλα κρατωντας υψηλα τη ποιοτητα παντα..

Το deep fusion δεν θα ειναι κατι μαγικο.. ενα  αρχειο θα βγαζει απο πολλαπλο frame stacking...λογικα σε υψηλοτερη αναλυση απο της native του αισθητηρα ( μεσω pixel shifting..).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...