oneirobatis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Γεια σας, Κανω ανακαινιση σε μια μεζονετα, εβαλα Οτε vdsl με το κλασικο ρουτερ. Το μοντεμ του οτε θα το βαλω στο υπογειο και απο εκει εχω στειλει καλωδια σε καθε οροφο(3 οροφοι) οπως και εξω απο το σπιτι (1 καλωδιο) για την καλυψη του σπιτου. Το ερωτημα μου ειναι τι access point να προτιμησω οπως και switch. Να επισημανω οτι τα AP πρεπει να ειναι PoE και επιτοιχια. Λογικα χρειαζομαι 3 AP εσωτερικου χωρου και ενα εξωτερικου. Αλλη ερωτηση ειναι θα χρειαστω και εχτρα ρουτερ ? Το switch πρεπει να τροφοδωτει τα AP λογικα ε? Απο θεμα τιμης ειμαι ανοιχτος αν ειναι να γινει κατι σωστο. Κατι τελευταιο που θα ηθελα να προσθεσω ειναι οτι το σπιτι θα εχει αρκετα σμαρτ, οπως σονοφ διακοπτες, πατζουρια σομφυ, και καποιες λαμπες yeelight και αν ερθουν ποτε και οι μπριζες θα μπουν και αυτες. Επισης σκεφτομουν και κατι σε Mesh αλλα δεν βρηκα κατι να εινια και PoE . Ευχαριστω για τον χρονο σας
madrivermadonus Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Θα χρειαστείς απλά πράγματα. Προαιρετικά ένα απλό switch όπως αυτο αν θεωρείς οτι δεν σου αρκούν οι 4 θύρες του speedport και 3 εσωτερικά AP οπως αυτα με απαραίτητα προυπόθεση όμως οτι κάποιο καλώδιο δεν υπερβαίνει τα 30 μέτρα μήκος . Διαφορετικά πρέπει να πας σε άλλη λύση που υποστηρίζει μέχρι 100 μέτρα με active poe καθως τα παραπάνω είναι passive. Εναλλακτικά θα μπορούσες να βάλεις switch με poe. Όσο αφορά το εξωτερικό AP μπορεις να βαλεις κατι τετοιο.
kostasbm Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 γενικα οπου μπορεις προτιμησε καλωδιο σε καθε οροφο απο καθε ΑΡ για τις συσκευες(tv , projector , tv box ,satelite receiver )...τα υπολοιπα που ανεφερες ασυρματα θα ειναι μια χαρα
oneirobatis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Κανενα αλλο ΑΡ χωρις κεραιες εχετε να μου προτινετε ?
kostasbm Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 αν δεν θελεις λαν εξοδο σε καποιο οροφο βαλε κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/10341508/TP-LINK-RE305-v1.html αν θελεις και εξοδο λαν θα πας σε αυτο που ειπε ποιο πανω ο madriver
oneirobatis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Κατι σαν αυτο https://www.ui.com/airmax/nanostation-ac/
stelios.s Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, oneirobatis είπε Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Κανενα αλλο ΑΡ χωρις κεραιες εχετε να μου προτινετε ? Ψαξε για Ubiquiti.
kostasbm Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 ubiquiti ειναι το ποιο ποιοτικο πραγμα που μπορεις να βαλεις εχει τρομερα προιοντα ...δεν εχω ΑΡ αλλα απο κεραιες που εχω και αλλοι φιλοι εδω που εχουν προιοντα της τα εχουν σε μεγαλη εκτιμηση. ....απο κει και περα ειναι το μπατζετ
IKARIWTHS Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα μιας και είμαι και εγώ στην ίδια αναζήτηση,σε δυοροφο σπίτι έχω περάσει παντού cat6a καλώδια και ψάχνω acces points για να συνδέσω σε κάθε όροφο ,κοίταξα τα ubiquiti όμως δεν έχουν κουμπί on-off μήπως να βάλω κανονικό ρούτερ; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από IKARIWTHS
kostasbm Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα μιας και είμαι και εγώ στην ίδια αναζήτηση,σε δυοροφο σπίτι έχω περάσει παντού cat6a καλώδια και ψάχνω acces points για να συνδέσω σε κάθε όροφο ,κοίταξα τα ubiquiti όμως δεν έχουν κουμπί on-off μήπως να βάλω κανονικό ρούτερ; εμενα μου περισσευαν 2 και τα χρησιμοποιησα...πιστευω και συ θα εχεις καποιο στην ακρη,αν οχι παρε ρουτερ το On off δεν το ειχα προσεξει οτι δεν εχει......αλλα αυτη η πριζα που εχει ειναι απο τα ποιο καλαισθητα προιοντα που εχω δει https://www.4gon.co.uk/ubiquiti-unifi-apaciw-in-wall-access-point-p-6920.html?osCsid=be060ee928086fe7d1ebcb99f1873d58
me3ikan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Αν θέλεις επιδόσεις και καλύτερο roaming από όροφο σε όροφο πας σε Ubiquiti. Είναι εξαιρετικά.
MiKe-Dee Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 29/9/2019 στις 8:21 ΠΜ, IKARIWTHS είπε Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα μιας και είμαι και εγώ στην ίδια αναζήτηση,σε δυοροφο σπίτι έχω περάσει παντού cat6a καλώδια και ψάχνω acces points για να συνδέσω σε κάθε όροφο ,κοίταξα τα ubiquiti όμως δεν έχουν κουμπί on-off μήπως να βάλω κανονικό ρούτερ; Για ποιό λόγο θες να τα κλείνεις; Στις 25/9/2019 στις 5:01 ΜΜ, oneirobatis είπε Γεια σας, Κανω ανακαινιση σε μια μεζονετα, εβαλα Οτε vdsl με το κλασικο ρουτερ. Το μοντεμ του οτε θα το βαλω στο υπογειο και απο εκει εχω στειλει καλωδια σε καθε οροφο(3 οροφοι) οπως και εξω απο το σπιτι (1 καλωδιο) για την καλυψη του σπιτου. Το ερωτημα μου ειναι τι access point να προτιμησω οπως και switch. Να επισημανω οτι τα AP πρεπει να ειναι PoE και επιτοιχια. Λογικα χρειαζομαι 3 AP εσωτερικου χωρου και ενα εξωτερικου. Αλλη ερωτηση ειναι θα χρειαστω και εχτρα ρουτερ ? Το switch πρεπει να τροφοδωτει τα AP λογικα ε? Απο θεμα τιμης ειμαι ανοιχτος αν ειναι να γινει κατι σωστο. Κατι τελευταιο που θα ηθελα να προσθεσω ειναι οτι το σπιτι θα εχει αρκετα σμαρτ, οπως σονοφ διακοπτες, πατζουρια σομφυ, και καποιες λαμπες yeelight και αν ερθουν ποτε και οι μπριζες θα μπουν και αυτες. Επισης σκεφτομουν και κατι σε Mesh αλλα δεν βρηκα κατι να εινια και PoE . Ευχαριστω για τον χρονο σας Στην θέση σου, θα πήγαινα με τα παρακάτω προϊόντα τα οποία και παραθέτω με επιφύλαξη μιας και ο μόνος τρόπος να είσαι 100% σίγουρος για τον εξοπλισμό είναι μετά από αυτοψία και πεδιομέτρηση. https://www.skroutz.gr/s/8717177/Ubiquiti-Unifi-US-8-150W.html ένα, στο υπόγειο https://www.skroutz.gr/s/7970030/Ubiquiti-AP-AC-Lite.html τρία, ένα σε κάθε όροφο και στην συνέχεια θα ρύθμιζα ανάλογα με την κάλυψη την εκπομπή ώστε να μην χρειάζεται να δουλεύουν στο full https://www.skroutz.gr/s/10488195/Ubiquiti-UniFi-AC-Mesh.html ένα, για εξωτερικό χώρο Μπορείς προαιρετικά να πάρεις και αυτό https://www.skroutz.gr/c/131/diafora-diktiaka/m/5744/Ubiquiti.html?from=catspan&keyphrase=UC-CK&o=Ubiquiti+UC-CK για να μην χρειάζεται να στήσεις τον controller στο laptop σου αλλά να έχεις αυτή τη συσκευή, να παίρνει backup το configuration σου και πολλά άλλα. Εννοείται ότι μπορείς να έχεις ένα SSID με seamless roaming, ή άλλο για guest access με κανόνες κ.λπ, να έχεις απομακρυσμένη πρόσβαση στον controller, να διαχειρίζεσαι το δίκτυό σου με mobile app και πάρα μα πάρα πολλά άλλα. Δεν θα πήγαινα σε TP-Link, γι' αυτό το στήσιμο.
donblunts Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 29/9/2019 στις 8:21 ΠΜ, IKARIWTHS είπε Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα μιας και είμαι και εγώ στην ίδια αναζήτηση,σε δυοροφο σπίτι έχω περάσει παντού cat6a καλώδια και ψάχνω acces points για να συνδέσω σε κάθε όροφο ,κοίταξα τα ubiquiti όμως δεν έχουν κουμπί on-off μήπως να βάλω κανονικό ρούτερ; On/Off δεν έχουν, αλλα έχουν schedule, και επίσης μπορείς να τα απενεργοποιείς απ'το διαχειριστικό τους. Για εσωτερικό χώρο βάλε UAC και για εξωτερικό τα Outdoor 5. Κατ εμέ μετά το ρούτερ βάλε switch και ρίχτα όλα εκεί.
airdimitris Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 https://www.ui.com/unifi/unifi-ap-ac-lr/ Επειδή έχω το ίδιο σπίτι (Μεζονέτα) αυτό που θα κάνει εύκολη την ζωή σου και δουλεύει και 2,4 και 5 είναι το παραπάνω το βάζεις ενσύρματα στον μεσαίο όροφο και τέλος όλα τα υπόλοιπα έχουν δοκιμαστεί με πολύ λιγότερη εμβέλεια !!!!!Τοποθέτησε το και θα με θυμηθείς!!!!Αν χρειαστείς κάποια βοήθεια εδώ είμαι!!!!Καλή επιτυχία!!
sotthes Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εαν θελεις να τα τοποθετησεις οριζονται στον τοιχο αγορασε Unifi IW (In Wall) αλλιως παρε δυο μεταλλικες γωνιες και αγορασε AC Lite και βαλε τα ετσι ωστε το LED να κοιταει κατω. Αγορασε και ενα cloud key ή μια φθηνη, low power Linux συσκευη για να λειτουργει ως always online Unifi controller. Αγορασε και ενα Unifi PoE switch, προτιμοτερα το 24αρι αλλα και το 16αρι. Οσα χρηματα δωσεις τωρα δε θα τα δωσεις αργοτερα διπλασια που πιθανον να θελεις να αναβαθμισεις (εκτος εαν το νοικιαζεις). Εαν υπαρχει περιπτωση να προσθεσεις κατι 10Gb στο δικτυο αργοτερα (οπως NAS), αγορασε ενα 48αρι PoE Unifi switch. Δεν υπαρχει λογος κατ εμε να μπλεξεις με mesh σε σπιτι. Το καλυτερο θα ηταν να αφησεις (πολυ) χωρο και σχοινι σε αγωγους για να μπορεσεις να τραβηξεις αλλα καλωδια στο μελλον (οπως fiber). Μετα εχεις 100 ρυθμισεις να κανεις στο καθε AP ετσι ωστε καθε συσκευη να χρησιμοποιει το ιδανικο radio (2.4 ή 5GHz), Minimum RSSI ετσι ωστε να γυριζουν οι συσκευες απο το ενα AP στο αλλο κλπ. Εαν δεν εχεις χρονο για τετοια πραγματα, υπαρχει λογος για να πληρωσεις καποιον ειδικο. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2019 από sotthes
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα