Kosnikon1725 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα σας..θα ήθελα να μου πείτε εάν γνωρίζετε τι συμβαίνει εάν ένα αυτοκίνητο είναι στον αέρα και δεν έχει γραφτεί σε κανέναν από παππού..τα παιδιά δεν το θέλουν..πατέρας κ θείος..αδέλφια δε το θέλουν..τι γίνεται..;;πρέπει να γίνει αποδοχή κληρονομιάς για να το πάρω..και χροσταει και σήματα ευχαριστω
nik0laus Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Θα πρέπει να αποποιηθούν την κληρονομία οι πρώτοι στη σειρά κληρονόμοι, σαφώς και πρέπει να κάνεις αποδοχή κληρονομιάς πληρώνοντας τον αντίστοιχο φόρο. Αν πρόκειται μόνο για το αυτοκίνητο, δηλαδή αυτό είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο του θανόντα, δες με ένα λογιστή πόσο είναι ο φόρος (εξαρτάται από την αξία του αυτοκινήτου), πόσα πρέπει να πληρώσεις σε σήματα κλπ και κρίνε αν συμφέρει.
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Πόσος καιρός έχει περάσει;Ξέρω ότι αν δεν γίνει αποποίηση κληρονομιάς εντος 4 μηνών την αποδέχεσαι αυτόματα.
stathisp Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Αν δεν γίνει αποποίηση κληρονομιάς εντός 4 (ή 6;) μηνών τότε είστε όλοι κληρονόμοι. Για ν πας σύμφωνα με τον νόμο πρέπει οι άμεσα κληρονόμοι να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς (με μερίδια που ορίζει ο νόμος) και κατόπιν δωρεά ή πώληση σε όποιον θέλει το αυτοκίνητο. Πολλοί βέβαια απ' ότι έχω ακούσει σ' αυτές τις περιπτώσεις παρουσιάζουν μια ψεύτικη διαθήκη (παράνομο) σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους, γίνεται δικαστήριο με δικηγόρο και μάρτυρες για την αναγνώρισή της και συντάσσεται συμβόλαιο σε συμβολαιογράφο ή κάτι άλλο - δεν ξέρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα