thelos257 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπερα σας παιδια πρωτη μου φορα με macbook air αγορασα αυτο που ναι 899 ευρω με τον 128gb ssd. Με χαλα η αναλυση της οθονης που ναι 1440 x 900 αλλα με την παροδο του χρονου θα το συνηθισω θελω να πιστευω. Στο θεμα μας τωρα: Εχει 128gb ssd απο την μανα του με το Mac OS X πανω φυσικα αφου μιλαμε για macbook air. Εγω εχω ενα σκληρο δισκο 4TB εξωτερικο. Καποιος μου ειπε οτι μπορω να τον χωρισω σε: 3TB για δεδομενα και 1ΤΒ για το περασμα των Windows 7 ή 10 οποια εκδοση θελω. Το θεμα μου ειναι πως το κανω ολο αυτο για να πετυχει βημα με βημα οπως τα θελω τα πραγματα ; Να ξεκαθαρισω οτι ειμαι αρχαιος και χρονια χρηστης των windows. Στην αρχη σκεφτηκα να το κανω κλασσικα να δημιουργησω μια εικονικη μηχανη στο VirtualBox αλλα μετα το μετανιωσα ειπα να το κανω ετσι για να bootάρει απευθιας και να εχω την επιλογη να επιλεγω τι θελω να ξεκινησει πρωτα os x ή windows ;
medidia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Λογικά έχεις το μοντέλο του 2017. Δυστυχώς δεν υπάρχει usb-c να συνδέσεις και δεν μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό δίσκο και να τον διαβάζει με ταχύτητα. Στη θέση σου δεν θα έβαζα καθόλου windows εκτός αν χρειάζομουν ένα πρόγραμμα που τρέχει αποκλειστικά σε windows. Στο macos έχει προεγκατεστημένο ένα προγραμματακι bootcamp assistant που το ακολουθάς ΄βημα βήμα για την εγκατάσταση των windows. Μετά πατώντας το option ότα ανοίγιες το macbook μπορεις να βάλεις τα windows ή να αλλάξεις από τo preference να ξεκινάει αυτόματα με τα windows. 1
thelos257 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 56 λεπτά πριν, medidia είπε Λογικά έχεις το μοντέλο του 2017. Δυστυχώς δεν υπάρχει usb-c να συνδέσεις και δεν μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό δίσκο και να τον διαβάζει με ταχύτητα. Στη θέση σου δεν θα έβαζα καθόλου windows εκτός αν χρειάζομουν ένα πρόγραμμα που τρέχει αποκλειστικά σε windows. Στο macos έχει προεγκατεστημένο ένα προγραμματακι bootcamp assistant που το ακολουθάς ΄βημα βήμα για την εγκατάσταση των windows. Μετά πατώντας το option ότα ανοίγιες το macbook μπορεις να βάλεις τα windows ή να αλλάξεις από τo preference να ξεκινάει αυτόματα με τα windows. Καλησπερα δηλαδη δεν μπορω να συνδεσω εξωτερικο σκληρο δισκο με usb σαν το συνδεω στον επιτραπεζιο μου υπολογιστη ιδιες δεν ειναι οι θυρες ; Ουτε καν το προσεξα.
CheOnWeb Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 9 hours ago, thelos257 said: Καλησπερα δηλαδη δεν μπορω να συνδεσω εξωτερικο σκληρο δισκο με usb σαν το συνδεω στον επιτραπεζιο μου υπολογιστη ιδιες δεν ειναι οι θυρες ; Ουτε καν το προσεξα. Μια χαρά μπορείς. 1
medidia Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, thelos257 είπε Καλησπερα δηλαδη δεν μπορω να συνδεσω εξωτερικο σκληρο δισκο με usb σαν το συνδεω στον επιτραπεζιο μου υπολογιστη ιδιες δεν ειναι οι θυρες ; Ουτε καν το προσεξα. ναι μπορείς και η usb 3 που δεν έχει και μικρή ταχύτητα (640 MB/s) αλλά δεν θα μπορείς να εκμεταλευτείς στο μέγιστο την ταχύτητα των ssd και θα είναι πιο αργός από τον εσωτερικό flash του macbook.
thelos257 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 26/9/2019 στις 9:24 ΠΜ, CheOnWeb είπε Μια χαρά μπορείς. Ωραια αρα ειναι ακριβως οι ιδιες σαν το mac mini μ ; Στις 26/9/2019 στις 12:02 ΜΜ, medidia είπε ναι μπορείς και η usb 3 που δεν έχει και μικρή ταχύτητα (640 MB/s) αλλά δεν θα μπορείς να εκμεταλευτείς στο μέγιστο την ταχύτητα των ssd και θα είναι πιο αργός από τον εσωτερικό flash του macbook. Ενταρξη αυτο με την ταχυτητα δεν με πειραζει και τοσο πολυ.
CheOnWeb Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 30 minutes ago, thelos257 said: Ωραια αρα ειναι ακριβως οι ιδιες σαν το mac mini μ ; Οι θύρες εννοείς; Ναι, κανονικές USB 3 είναι.
thelos257 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 30 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Οι θύρες εννοείς; Ναι, κανονικές USB 3 είναι. Ναι λεω οι θυρες USB ειναι usb 3 αρα ειναι οι ιδιες με το mac mini μου οπως κοιταξω και στα δυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα