Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leonproniknidis είπε

η 6/128 ελληνικής αντιπροσωπίας περίπου εκεί είναι... στα 500. 320 είναι τα global 64άρια την τελευταία φορά που κοίταξα σκρουτζ

Θα σε διορθώσω. Εγώ δεν μιλάω για την εφαρμογή του mi9 όταν είχε πρωτοβγεί αλλά για αυτήν που έχει τώρα μετά από τόσες αναβαθμίσεις + την εφαρμογή GCAMMOD . Για την εφαρμογή Gcammod δεν χρειάζεται καμία απολύτως παραμετροποίηση του κινητού η οτιδήποτε άλλο απλά κάνεις εγκατάσταση. 

Όσο για το OIS επειδή όλοι έχουν παρεξηγήσει κατά πολύ τον όρο θα σου εξηγήσω τι ακριβώς κάνει. Το τρέμουλο του χεριού αποσβαίνει ναι αλλά όχι όλο. Τι εννοώ. Τα αμορτισεράκια (το λέω όσο ποιο απλά γίνεται) που έχει η κάμερα και που η τεχνολογία ονομάζεται OIS (optical image stabilization) αποσβένουν 1-2 ΧΙΛΙΟΣΤΑ του μέτρου της κίνησης που κάνουν τα χέρια. Δηλαδή όταν αρχίσεις να τρέχεις η να περπατάς το OIS δεν αποσβένει απολύτως τίποτε ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ που είναι πολύ περιορισμένος ο χώρος.

Αυτό που παίζει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ρόλο στην εγγραφή βίντεο σε ένα κινητό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ OIS αλλά το EIS (electronic image stabilization). Αυτό κροπάρει όλο το κάδρο που τραβάς μερικά εκατοστά πάνω κάτω αριστερά δεξιά και αποσβένει σχεδόν τελείως τις απότομες κινήσεις.

Τέλος αυτό που μένει είναι το εξής. ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ όταν τραβάει 4Κ 60fps δεν έχει καμία σταθεροποίηση της προκοπής (λόγο επεξεργαστή που δεν μπορεί να διαχειριστεί τέτοιο όγκο δεδομένων). Δοκίμασε το στο s10 σου και θα γελάσεις. Δηλαδή βάλε 4κ 60fps και άρχισε να περπατάς. 

Στα 30fps όπου μπορεί να ανταπεξέλθουν οι σημερινοί επεξεργαστές η σε 1080p 60fps εκεί δουλεύει τέλεια το EIS και φυσικά είναι όλα τέλεια. Μπορώ να σου πω ότι το mi9 έχει και καλύτερη σταθεροποίηση από το s9/s10.

Οπότε το "άχρηστο" δεν έχει καμία εφαρμογή στο γραπτό σου. Και θα συμπληρώσω ότι το OIS είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ΜΟΝΟΝ σε νυχτερινή λήψη όπου τα φώτα τρεμοπαίζουν άσχημα όταν δεν υπάρχει OIS στην συσκευή αλλά και αυτό ΜΟΝΟ σε 4κ 60fps. Αν το έχεις σε 30 η σε 1080 60fps πάλι κανένα πρόβλημα. 

Ελπίζω να σε διαφώτισα.

Η εφαρμογή σε ενοχλεί? Η το αποτέλεσμα? Εφώ προσωπικά προτιμώ ΤΑΜΑΛΑ το Gcam mod που είναι σπαρτιάτικο αλλά έχει και 10 φορές καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας από οτιδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει. :)

Τώρα αν αξίζει τα λεφτά του το mi9 καλύτερα να μην το συζητάμε γιατί θα σε παρεξηγήσουν πολύ άσχημα όσοι διαβάζουν το νήμα :P

μπα...

Στα 60fps δεν υπάρχει EIS στο mi9 μόνο στα 30 fps 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, k30taas είπε

Σε ΟΛΑ τα κινητά 4κ 60fps δεν υπάρχει EIS όχι μόνο στο mi9 ;)

Στα 60fps όλα τα κινητά μαζί και το mi9 έχουν ΜΟΝΟ σε 1080p.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, leonproniknidis είπε

Σε ΟΛΑ τα κινητά 4κ 60fps δεν υπάρχει EIS όχι μόνο στο mi9 ;)

Στα 60fps όλα τα κινητά μαζί και το mi9 έχουν ΜΟΝΟ σε 1080p.

Δεν έχει φίλε μου το είχα το κινητό, και δεν είμαι άσχετος όπως νομίζεις από ότι κατάλαβα σύμφωνα με την αναλυτική σου εξήγηση, ειδικά όσο αναφορά το βίντεο δεν μπορούν να συγκριθούν τα δύο κινητά 

Επεξ/σία από k30taas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, k30taas είπε

https://www.gizchina.com/2019/02/17/mi-9-closed-loop-motor-explained/

1 ώρα πριν, k30taas είπε

Δεν έχει φίλε μου το είχα το κινητό, και δεν είμαι άσχετος όπως νομίζεις από ότι κατάλαβα σύμφωνα με την αναλυτική σου εξήγηση, ειδικά όσο αναφορά το βίντεο δεν μπορούν να συγκριθούν τα δύο κινητά 

https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-9-camera-review/

αυτό με το παλιό λογισμικό της κάμερας. Έχει πάρει πολλές αναβαθμίσεις από τότε. 

Δεν βάζω καν μέσα το gcam όπου δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

Δεν είπα κανέναν άσχετο. Καμία σχέση η ασχετοσύνη με την άγνοια.

Επεξ/σία από leonproniknidis
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, leonproniknidis είπε

αυτό με το παλιό λογισμικό της κάμερας. Έχει πάρει πολλές αναβαθμίσεις από τότε. 

τι να το κανω  τι λενε στα χαρτια εγω ξερω αυτά που ειδα με τα ματια μου οσο καιρο τα ειχα. τεσπα εμενα μου αρεσε το mi9 αλλα για το λογο αυτό το εδωσα………...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, leonproniknidis είπε

Όπως και εσύ αναφέρεις ότι μετά τις αναβαθμίσεις του λογισμικού του Mi9 είναι πολύ καλύτερο έτσι αντίστοιχα έχουν γίνει και από την πλευρά του samsung s10. Ακόμα και στο dxomark η ανάλυση του s10+ έγινε όταν πρωτοβγήκε(τον Φεβρουάριο ενώ του Mi9 τον Σεπτέμβριο, οπότε η αναφορά σου δεν έχει τόσο βάση). Βλέποντας νεότερες συγκρίσεις το κινητό(Mi9) πέρα από την εξαιρετική ανάλυση που μπορεί να δώσει λόγο της κάμερας των 48Mp , σχεδόν σε όλες τις συγκρίσεις χάνει ακόμα και στο βίντεο και στον ήχο του βίντεο. Φαίνεται ότι το ψάχνεις αρκετά και αυτό είναι καλό. Δώσε λίγο χρόνο ακόμα στην αναζήτηση και θα το δεις. Παντα φιλικά. 

Δημοσ.

Ότι και να κάνουν στο κομματι αισθητήρα το μέγεθος μετράει....για αυτό και το 808 θα ειναι για πολλά χρονια βασιλίας και ας λένε οτι θέουν τα επιδοτουμενα site... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dvs49 είπε

Όπως και εσύ αναφέρεις ότι μετά τις αναβαθμίσεις του λογισμικού του Mi9 είναι πολύ καλύτερο έτσι αντίστοιχα έχουν γίνει και από την πλευρά του samsung s10. Ακόμα και στο dxomark η ανάλυση του s10+ έγινε όταν πρωτοβγήκε(τον Φεβρουάριο ενώ του Mi9 τον Σεπτέμβριο, οπότε η αναφορά σου δεν έχει τόσο βάση). Βλέποντας νεότερες συγκρίσεις το κινητό(Mi9) πέρα από την εξαιρετική ανάλυση που μπορεί να δώσει λόγο της κάμερας των 48Mp , σχεδόν σε όλες τις συγκρίσεις χάνει ακόμα και στο βίντεο και στον ήχο του βίντεο. Φαίνεται ότι το ψάχνεις αρκετά και αυτό είναι καλό. Δώσε λίγο χρόνο ακόμα στην αναζήτηση και θα το δεις. Παντα φιλικά. 

Εγώ τα λέω επειδή έχω πολλούς φίλους που έχουν και s9 και s10 και τρώνε πακέτο κάθε φορά που κάνουμε σύγκριση. Και κυρίως αναφέρομαι όχι στην μαμίσια κάμερα αλλά στην Gcam και στο θέμα της οθόνης (φωτεινότητα, χρώματα, λευκό και γωνίες θέασης).

Δημοσ.
11 ώρες πριν, flogerakos είπε

320 ευρώ.

μόλις είδα και το έχουν ακομη 448,89  εκτός αν εννοείς αγορά από παραεισαγογες όπου δεν εχεις εγγύηση (δλδ του καταστήματος το οποίο κάνει ενα μηνα και βαλε να το στειλε στον προμηθευτή της και άλλα τοσα να γιρισει αν ναι γελάνε και η κοτρόνες  )

Δημοσ.
2 ώρες πριν, leonproniknidis είπε

Εγώ τα λέω επειδή έχω πολλούς φίλους που έχουν και s9 και s10 και τρώνε πακέτο κάθε φορά που κάνουμε σύγκριση. Και κυρίως αναφέρομαι όχι στην μαμίσια κάμερα αλλά στην Gcam και στο θέμα της οθόνης (φωτεινότητα, χρώματα, λευκό και γωνίες θέασης).

Από πότε έχει καλύτερη οθόνη το mi9 από το s10??? Τι είναι αυτά που λες ?? Ξέρεις τι γράφεις η απλα λες ότι σου έρθει; Σε amoled οθόνη η γωνιά θέασης είναι σχεδόν τέλεια. Τώρα όσο αφορά τα χρώματα αν οι φίλοι σου δεν έχουν φτιάξει τα χρώματα στις οθόνες του s9-s10 και είναι με την βασική επιλογή είναι λογικό να νομίζεις ότι έχεις καλύτερα χρώματα. Αλλά και πάλι σε θέμα ανάλυσης οθόνης και ποιότητα τα Samsung ανέκαθεν είχαν κορυφαίας ποιότητας οθόνες. Τώρα εσύ χαίρεσαι και καλά κανεις για το mi9 αλλά όχι καλύτερα σε αυτά τα πράγματα από τα Samsung. Ναι το gcam είναι πολύ καλή εφαρμογή αλλά αυτό δεν έρχεται σε σύγκριση με τα app Samsung Huawei και τα σχετικά γιατί δεν είναι το main camera app της Xiaomi.

• Confused 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, leonproniknidis είπε

Αυτα που ελεγες πριν τα βασιζες σε μετρησεις απο επισημα σαιτ και τωρα αναφερεσαι σε δικες σου συγκρισεις. εγω απλως θα αναφερω τις μετρησεις του DxoMark που κατατασουν το s10 5g σε καλυτερη θεση. Και οσον αφορα το γεγονος οτι χρησιμοποιεις την gcam δεν υπαρχει καποια επισημη μετρηση. Σιγουρα βελτιωνει την κατασταση αλλα να μην γελιομαστε σιγουρα δεν το ξεπερναει. Διοτι αν με μια εφαρμογη μπορουσε να βγαλει καλυτερη φωτογραφια αυτο θα φαινοταν και στα αποτελεσματα του Pixel 3.

Παντα φιλικα.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, dvs49 είπε

Αυτα που ελεγες πριν τα βασιζες σε μετρησεις απο επισημα σαιτ και τωρα αναφερεσαι σε δικες σου συγκρισεις. εγω απλως θα αναφερω τις μετρησεις του DxoMark που κατατασουν το s10 5g σε καλυτερη θεση. Και οσον αφορα το γεγονος οτι χρησιμοποιεις την gcam δεν υπαρχει καποια επισημη μετρηση. Σιγουρα βελτιωνει την κατασταση αλλα να μην γελιομαστε σιγουρα δεν το ξεπερναει. Διοτι αν με μια εφαρμογη μπορουσε να βγαλει καλυτερη φωτογραφια αυτο θα φαινοταν και στα αποτελεσματα του Pixel 3.

Παντα φιλικα.

Που να δεις το gcam Για το pixel 3. Δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάμε. 

Επειδή πραγματικά με εκνεβρίζει πολύ (φιλικά πάντα) όταν κάποιος δεν έχει δοκιμάσει κάτι να επιμένει και να λέει τα δικά του... ένα μικρό δείγμα για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάω.

η σκοτεινή είναι με το (κατά πολύ βελτιωμένο και δίχως θόρυβο) nigh mode της μαμίσιας κάμερας... η άλλη είναι με gcam urnix05 2.4.
Κάνε τους υπολογισμούς τώρα από τα δεδομένα που διαβάζεις στο dxo mark, κατόπιν πίστεψε εμένα που έχω δει φωτογραφίες από GCAM στο σ10 plus που έχουν αρκετό θόρυβο και πολλά μα πάρα πολλά Bugs και βγάλε μόνος σου αποτέλεσμα.

Την φωτεινή αναγκάστηκα να την συμπιέσω και έχει πολλά τεχνάσματα (περιορισμός του ινσόμνια).. αλλά την ιδέα θα την πάρεις...

IMG_20190923_200933.jpg

IMG_20190923_201045.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...