voltmod Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Η Samsung παρουσίασε έναν νέο αισθητήρα για κάμερες smartphones και άλλες συσκευές με την ονομασία Samsung ISOCELL Slim GH1. Είναι ένας μικρού μεγέθους αισθητήρας με εικονοστοιχεία 0,7μm που έχει ανάλυση 43,7 Megapixels και σύμφωνα με τη Νοτιοκορεάτικη εταιρεία είναι η ιδανική λύση για λεπτές συσκευές με full-screen σχεδιασμό. Αξιοποιώντας την τεχνολογία «απομόνωσης εικονοστοιχείων» ISOCELL Plus της Samsung (pixel isolation) που ελαχιστοποιεί την ανάμιξη των χρωμάτων και την απώλεια λεπτομέρειας, τα μικροσκοπικά pixels, μπορούν να «απορροφήσουν» το απαραίτητο φως για ζωντανές και φωτεινές φωτογραφίες. Ειδικά σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού, χάρη στην τεχνολογία Tetracell –ουσιαστικά 4-in-1 pixel binning- συνδυάζεται η πληροφορία που συλλέγεται από τέσσερα γειτονικά pixels για μεγαλύτερη ευαισθησία στο φως, ισοδύναμη με εκείνη ενός αισθητήρα με pixels μεγέθους 1,4μm. Επιπλέον υποστηρίζεται EIS και Super PD (Phase Detection) για γρήγορη αυτόματη εστίαση και HDR σε πραγματικό χρόνο. Όσον αφορά στις δυνατότητες βίντεο, μία συσκευή με τον νέο αισθητήρα θα μπορεί να τραβήξει βίντεο σε ανάλυση 4K στα 60fps χωρίς cropping και χωρίς μείωση της ανάλυσης της εικόνας. Η Samsung αναμένεται να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του αισθητήρα ISOCELL Slim GH1 στα τέλη του 2019. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
sakatema Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Στον αισθητήρα το μέγεθος δεν μετράει 🤔 5 2
alexakos89 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, leonproniknidis είπε Εκεί την παραδέχομαι. Στις οθόνες όχι των κινητών όχι ? 1
leonproniknidis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, alexakos89 είπε Στις οθόνες όχι των κινητών όχι ? Εκεί τα αισθήματα είναι ανάμικτα. Αφού στις δικές της συσκευές δεν βάζει ότι καλύτερο και δίνει στους υπόλοιπους τις καλύτερες. Ίσως να είναι και θέμα ρυθμίσεων του κάθε κατασκευαστή κινητού. Πάντως στα κινητά της οι οθόνες ούτε όσο πρέπει φωτεινές είναι ούτε καλό λευκό έχουν ούτε και τις καλύτερες γωνίες θέασης. Βάζοντας δίπλα δίπλα το Mi9 μου των 500 ευρώ στο note 10 των χιλίων είναι μέρα με την νύχτα και απορώ γιατί. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από leonproniknidis 4 4
asterios210 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Και λογικά αυτή θα είναι η selfie camera του Samsung Galaxy S11 ή Galaxy One όπως λένε ότι ίσως ονομαστεί η νέα σειρά ( μείξη S + NOTE) Αρκεί να είναι καλύτερη από τον ανταγωνισμό γιατί αυτό θέλει οποίος δίνει 1000+ € για κινητό
Black Demis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 52 λεπτά πριν, leonproniknidis είπε Εκεί τα αισθήματα είναι ανάμικτα. Αφού στις δικές της συσκευές δεν βάζει ότι καλύτερο και δίνει στους υπόλοιπους τις καλύτερες. Ίσως να είναι και θέμα ρυθμίσεων του κάθε κατασκευαστή κινητού. Πάντως στα κινητά της οι οθόνες ούτε όσο πρέπει φωτεινές είναι ούτε καλό λευκό έχουν ούτε και τις καλύτερες γωνίες θέασης. Βάζοντας δίπλα δίπλα το Mi9 μου των 500 ευρώ στο note 10 των χιλίων είναι μέρα με την νύχτα και απορώ γιατί. μπορεί απλα να είναι ψυχολογικό προσπαθείς να βγάλεις μέσα σου το κινιτο σου top μονο το φως που λες ειναι στα 713 του note 10 plus vs 575 του mi 9 να μην αναφέρω ολα τα άλλα μονο η οθονη του κανει οσο ολο το Mi 9......... 4 5
Cowboy Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, asterios210 είπε Και λογικά αυτή θα είναι η selfie camera του Samsung Galaxy S11 ή Galaxy One όπως λένε ότι ίσως ονομαστεί η νέα σειρά ( μείξη S + NOTE) Αρκεί να είναι καλύτερη από τον ανταγωνισμό γιατί αυτό θέλει οποίος δίνει 1000+ € για κινητό Καλα οχι και 1000+ ευρω! Εχω το S10+ τωρα, 680 ευρω το πηρα (με ΦΠΑ). To S9+ το ειχα παρει 530 χωρις ΦΠΑ (ειχε καπου 650 με το ΦΠΑ). Και ειχα και ολα τα προηγουμενα Galaxy S δηλαδη S3, S5, S6 plus, S7 edge, S8. Δεν εχω δωσει ποτε πανω απο 700 ευρω. Το οτι κυκλοφορουν λαμογια εμποροι που τα πουλανε πανακριβα για να βαλουν περισσοτερο κερδος στην τσεπη ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. 7 ώρες πριν, leonproniknidis είπε Εκεί τα αισθήματα είναι ανάμικτα. Αφού στις δικές της συσκευές δεν βάζει ότι καλύτερο και δίνει στους υπόλοιπους τις καλύτερες. Ίσως να είναι και θέμα ρυθμίσεων του κάθε κατασκευαστή κινητού. Πάντως στα κινητά της οι οθόνες ούτε όσο πρέπει φωτεινές είναι ούτε καλό λευκό έχουν ούτε και τις καλύτερες γωνίες θέασης. Βάζοντας δίπλα δίπλα το Mi9 μου των 500 ευρώ στο note 10 των χιλίων είναι μέρα με την νύχτα και απορώ γιατί. Μεχρι πριν μερικους μηνες ειχα το Mi9 και το S9+ παραλληλα. Αριστο το Mi9 για τα χρηματα του, αλλα το S9+ ηταν εμφανεστατα καλυτερο σε καθε τομεα, ειδικα σε οθονη και ηχο η διαφορα ηταν μαλιστα μεγαλη, σε καμερα επισης αρκετη διαφορα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από Cowboy 1
leonproniknidis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Cowboy είπε Καλα οχι και 1000+ ευρω! Εχω το S10+ τωρα, 680 ευρω το πηρα (με ΦΠΑ). To S9+ το ειχα παρει 530 χωρις ΦΠΑ (ειχε καπου 650 με το ΦΠΑ). Και ειχα και ολα τα προηγουμενα Galaxy S δηλαδη S3, S5, S6 plus, S7 edge, S8. Δεν εχω δωσει ποτε πανω απο 700 ευρω. Το οτι κυκλοφορουν λαμογια εμποροι που τα πουλανε πανακριβα για να βαλουν περισσοτερο κερδος στην τσεπη ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Μεχρι πριν μερικους μηνες ειχα το Mi9 και το S9+ παραλληλα. Αριστο το Mi9 για τα χρηματα του, αλλα το S9+ ηταν εμφανεστατα καλυτερο σε καθε τομεα, ειδικα σε οθονη και ηχο η διαφορα ηταν μαλιστα μεγαλη, σε καμερα επισης αρκετη διαφορα. Ειδικά σε οθόνη γράφεις. Τα έβαλες δίπλα δίπλα ανέβασες και στα 2 την φωτεινότητα στο τέρμα και λες καλύτερο το s9+? Δεν σε πιστεύω. Αν μπορείς να το αποδείξεις. Όπως καταλαβαίνεις λέγοντας εμφανέστατα καλύτερο σε κάθε τομέα μετά από την κρίση σου για τις οθόνες μόνο αξιόπιστο δεν είναι σαν έκφραση. Όσο για την κάμερα τώρα που μιλάμε το s9/10/29 τα έχει για πρωινό με τις τελευταίες αναβαθμίσεις και με το gcam. Να φανταστώ ότι δεν ξέρεις καν τι είναι αυτό σύμφωνα με τα παραπάνω.
stafaf Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Το "αγκάθι στα πλευρά" για όσους γουστάρουν samsung είναι ο exynos που βάζουν στα ευρωπαϊκά μοντέλα και όχι οι οθόνες ούτε οι κάμερες. Όχι τπτ άλλο, ξυπνήσαν και τα xiaomi fanboys με τα παιδικό miui και γράφουν παπαρδέλες.
flogerakos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, leonproniknidis είπε Βάζοντας δίπλα δίπλα το Mi9 μου των 500 ευρώ 320 ευρώ. 1
k30taas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 36 λεπτά πριν, leonproniknidis είπε Ειδικά σε οθόνη γράφεις. Τα έβαλες δίπλα δίπλα ανέβασες και στα 2 την φωτεινότητα στο τέρμα και λες καλύτερο το s9+? Δεν σε πιστεύω. Αν μπορείς να το αποδείξεις. Όπως καταλαβαίνεις λέγοντας εμφανέστατα καλύτερο σε κάθε τομέα μετά από την κρίση σου για τις οθόνες μόνο αξιόπιστο δεν είναι σαν έκφραση. Όσο για την κάμερα τώρα που μιλάμε το s9/10/29 τα έχει για πρωινό με τις τελευταίες αναβαθμίσεις και με το gcam. Να φανταστώ ότι δεν ξέρεις καν τι είναι αυτό σύμφωνα με τα παραπάνω. Φίλε μου είχα και εγώ το MI9 και το s9 plus μαζί και τώρα έχω το s10 plus, θα συμφωνήσω με τον φίλο είχα κάνει αρκετές συγκρίσεις ειδικά στην κάμερα, μέρα με την νύχτα πολύ μπροστά το s9 και αυτό δεν το βλέπεις στις οθόνες των κινητών αλλά μετά στον υπολογιστή, άσε που η έλλειψη ois στο mi9 το καθιστά για μένα άχρηστο... 1
Kira93 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, leonproniknidis είπε Ειδικά σε οθόνη γράφεις. Τα έβαλες δίπλα δίπλα ανέβασες και στα 2 την φωτεινότητα στο τέρμα και λες καλύτερο το s9+? Δεν σε πιστεύω. Αν μπορείς να το αποδείξεις. Όπως καταλαβαίνεις λέγοντας εμφανέστατα καλύτερο σε κάθε τομέα μετά από την κρίση σου για τις οθόνες μόνο αξιόπιστο δεν είναι σαν έκφραση. Όσο για την κάμερα τώρα που μιλάμε το s9/10/29 τα έχει για πρωινό με τις τελευταίες αναβαθμίσεις και με το gcam. Να φανταστώ ότι δεν ξέρεις καν τι είναι αυτό σύμφωνα με τα παραπάνω. Το ότι συγκρίνεις οθόνη fhd με wqhd και λειτουργικό κάμερας gcam με το main της Samsung είναι απλά αστείο γιατί το main app της xiaomi είναι απλά τριασαθλιο (έχω δουλέψει και τις 2 συσκευές και έχω mate 20 pro). Γιατί δεν λες πουθενά την λαμόγια που έχει κάνει η Xiaomi και έχει βάλει σκιά στο notch δεξιά αριστερά για να φαίνεται σαν σταγόνα ? Η μόνη συσκευή που αξίζει πραγματικά τα λεφτά της είναι η προ έκδοση 2
DaemonLord92 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, leonproniknidis είπε Εκεί τα αισθήματα είναι ανάμικτα. Αφού στις δικές της συσκευές δεν βάζει ότι καλύτερο και δίνει στους υπόλοιπους τις καλύτερες. Ίσως να είναι και θέμα ρυθμίσεων του κάθε κατασκευαστή κινητού. Πάντως στα κινητά της οι οθόνες ούτε όσο πρέπει φωτεινές είναι ούτε καλό λευκό έχουν ούτε και τις καλύτερες γωνίες θέασης. Βάζοντας δίπλα δίπλα το Mi9 μου των 500 ευρώ στο note 10 των χιλίων είναι μέρα με την νύχτα και απορώ γιατί. Θα σου πω εγώ γιατί 1
leonproniknidis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, flogerakos είπε 320 ευρώ. η 6/128 ελληνικής αντιπροσωπίας περίπου εκεί είναι... στα 500. 320 είναι τα global 64άρια την τελευταία φορά που κοίταξα σκρουτζ 1 ώρα πριν, k30taas είπε Φίλε μου είχα και εγώ το MI9 και το s9 plus μαζί και τώρα έχω το s10 plus, θα συμφωνήσω με τον φίλο είχα κάνει αρκετές συγκρίσεις ειδικά στην κάμερα, μέρα με την νύχτα πολύ μπροστά το s9 και αυτό δεν το βλέπεις στις οθόνες των κινητών αλλά μετά στον υπολογιστή, άσε που η έλλειψη ois στο mi9 το καθιστά για μένα άχρηστο... Θα σε διορθώσω. Εγώ δεν μιλάω για την εφαρμογή του mi9 όταν είχε πρωτοβγεί αλλά για αυτήν που έχει τώρα μετά από τόσες αναβαθμίσεις + την εφαρμογή GCAMMOD . Για την εφαρμογή Gcammod δεν χρειάζεται καμία απολύτως παραμετροποίηση του κινητού η οτιδήποτε άλλο απλά κάνεις εγκατάσταση. Όσο για το OIS επειδή όλοι έχουν παρεξηγήσει κατά πολύ τον όρο θα σου εξηγήσω τι ακριβώς κάνει. Το τρέμουλο του χεριού αποσβαίνει ναι αλλά όχι όλο. Τι εννοώ. Τα αμορτισεράκια (το λέω όσο ποιο απλά γίνεται) που έχει η κάμερα και που η τεχνολογία ονομάζεται OIS (optical image stabilization) αποσβένουν 1-2 ΧΙΛΙΟΣΤΑ του μέτρου της κίνησης που κάνουν τα χέρια. Δηλαδή όταν αρχίσεις να τρέχεις η να περπατάς το OIS δεν αποσβένει απολύτως τίποτε ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ που είναι πολύ περιορισμένος ο χώρος. Αυτό που παίζει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ρόλο στην εγγραφή βίντεο σε ένα κινητό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ OIS αλλά το EIS (electronic image stabilization). Αυτό κροπάρει όλο το κάδρο που τραβάς μερικά εκατοστά πάνω κάτω αριστερά δεξιά και αποσβένει σχεδόν τελείως τις απότομες κινήσεις. Τέλος αυτό που μένει είναι το εξής. ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ όταν τραβάει 4Κ 60fps δεν έχει καμία σταθεροποίηση της προκοπής (λόγο επεξεργαστή που δεν μπορεί να διαχειριστεί τέτοιο όγκο δεδομένων). Δοκίμασε το στο s10 σου και θα γελάσεις. Δηλαδή βάλε 4κ 60fps και άρχισε να περπατάς. Στα 30fps όπου μπορεί να ανταπεξέλθουν οι σημερινοί επεξεργαστές η σε 1080p 60fps εκεί δουλεύει τέλεια το EIS και φυσικά είναι όλα τέλεια. Μπορώ να σου πω ότι το mi9 έχει και καλύτερη σταθεροποίηση από το s9/s10. Οπότε το "άχρηστο" δεν έχει καμία εφαρμογή στο γραπτό σου. Και θα συμπληρώσω ότι το OIS είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ΜΟΝΟΝ σε νυχτερινή λήψη όπου τα φώτα τρεμοπαίζουν άσχημα όταν δεν υπάρχει OIS στην συσκευή αλλά και αυτό ΜΟΝΟ σε 4κ 60fps. Αν το έχεις σε 30 η σε 1080 60fps πάλι κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να σε διαφώτισα. 1 ώρα πριν, Kira93 είπε Το ότι συγκρίνεις οθόνη fhd με wqhd και λειτουργικό κάμερας gcam με το main της Samsung είναι απλά αστείο γιατί το main app της xiaomi είναι απλά τριασαθλιο (έχω δουλέψει και τις 2 συσκευές και έχω mate 20 pro). Γιατί δεν λες πουθενά την λαμόγια που έχει κάνει η Xiaomi και έχει βάλει σκιά στο notch δεξιά αριστερά για να φαίνεται σαν σταγόνα ? Η μόνη συσκευή που αξίζει πραγματικά τα λεφτά της είναι η προ έκδοση Η εφαρμογή σε ενοχλεί? Η το αποτέλεσμα? Εφώ προσωπικά προτιμώ ΤΑΜΑΛΑ το Gcam mod που είναι σπαρτιάτικο αλλά έχει και 10 φορές καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας από οτιδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει. Τώρα αν αξίζει τα λεφτά του το mi9 καλύτερα να μην το συζητάμε γιατί θα σε παρεξηγήσουν πολύ άσχημα όσοι διαβάζουν το νήμα 1 ώρα πριν, DaemonLord92 είπε Θα σου πω εγώ γιατί μπα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα