kgian Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Είπα να φτιάξω αυτό το νήμα για όσους πήραμε/έχουμε εκτυπωτή ρητίνης όπως τον anycubic photon που περιμένω στις επόμενες ημέρες. Οι διαφορές τους από τους κλασσικούς FDM είναι τόσες που θεωρώ ότι χρειάζονται ξεχωριστό νήμα. Καλή αρχή! 1
Eddie_Vader Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 κι εγω αν και ειμαι πολυ entry θα το παρακολουθω το θεμα.
kgian Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Όλοι νεοπες ειμαστε. Τουλάχιστον να μαζευτούμε να λύνουμε τα προβλήματα μας μαζί. 1
abdulah Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Έχω τον Photon εδώ κι ένα χρόνο περίπου. Δεν τον έχω λιώσει, αλλά τα βασικά τα κατέχω.
kgian Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, abdulah είπε Έχω τον Photon εδώ κι ένα χρόνο περίπου. Δεν τον έχω λιώσει, αλλά τα βασικά τα κατέχω. Τους τυφλούς οδηγεί ο μονόφθαλμος...
Kostasm45 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα είδα φώς καί μπήκα 😀. Άσχετος με το αντικείμενο ότι έχω διαβάσει σποραδικά εδώ κι εκεί.Ο εκτυπωτής από ότι έχω καταλάβει τυπώνει αντικείμενα για χόμπι, χρηστική αξία μπορούν να έχουν?Τα αντικείμενα από ρητίνες έχουν αντοχή δλδ είναι σκληρά ή εύθραυστα?
kgian Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, Kostasm45 είπε Καλησπέρα είδα φώς καί μπήκα 😀. Άσχετος με το αντικείμενο ότι έχω διαβάσει σποραδικά εδώ κι εκεί.Ο εκτυπωτής από ότι έχω καταλάβει τυπώνει αντικείμενα για χόμπι, χρηστική αξία μπορούν να έχουν?Τα αντικείμενα από ρητίνες έχουν αντοχή δλδ είναι σκληρά ή εύθραυστα? Όταν θα παραλάβουμε και θα τυπώσουμε θα σου πούμε! 1
abdulah Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Υπάρχουν και πιο σκληρές, ανθεκτικές ή ελαστικές ρητίνες, ανάλογα με το τι θελεις να φτιάξεις. Κοστίζουν όμως αρκετά περισσότερο σε σχεση με τα θερμοπλαστικά των fdm.
kgian Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Λοιπόν, σήμερα παρέλαβα. Ο εκτυπωτής είχε στην συσκευασία 250ml ρητίνη και ένα ανταλλακτικό FEP. Τον έστησα, έκανα leveling και έχω βάλει να τυπώσω τον κύβο. Θα κάνει περίπου 6 ώρες. Για να δούμε... ΥΓ. Οι έξτρα ρητίνες θα έρθουν σε δεύτερο πακέτο... 1
kgian Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Η πρώτη εκτύπωση ήταν τέλεια! Έχω να δηλώσω ότι η επεξεργασία με την ισοπροπυλική αλκοόλη κλπ δεν δείχνει τόσο δύσκολη, απλά θέλει σύστημα και λίγο χώρο. Τώρα έβαλα να τυπώσω μια μεγαλούτσικη μινιατούρα. Αύριο που θα ξαναπάω στο γραφείο θα δω αν έγινε ή θα έχω σούπα ρητίνης με κομματάκια! https://photos.app.goo.gl/7aVAzXorJ6xM2Cpc8 https://photos.app.goo.gl/Y1xKzg6CW8BiPLFL6 1
efo355 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σημερα έκανα δοκιμές και τυπώνω διάφορα πράγματακια σχετικά με τη δουλεια μου. Λογω του ότι έκανα κακό leveling οι δουλειες πεσανε αν και στο τέλος τα κατφερα. Εκτύπωσα ένα αντικείμενο άψογο ( ατομικό δισκάριο ) Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2019 από efo355 2
kgian Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, efo355 είπε Σημερα έκανα δοκιμές και τυπώνω διάφορα πράγματακια σχετικά με τη δουλεια μου. Λογω του ότι έκανα κακό leveling οι δουλειες πεσανε αν και στο τέλος τα κατφερα. Εκτύπωσα ένα αντικείμενο άψογο ( ατομικό δισκάριο ) Συνάδελφος οδοντίατρος;
Eddie_Vader Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, kgian είπε Η πρώτη εκτύπωση ήταν τέλεια! Έχω να δηλώσω ότι η επεξεργασία με την ισοπροπυλική αλκοόλη κλπ δεν δείχνει τόσο δύσκολη, απλά θέλει σύστημα και λίγο χώρο. Τώρα έβαλα να τυπώσω μια μεγαλούτσικη μινιατούρα. Αύριο που θα ξαναπάω στο γραφείο θα δω αν έγινε ή θα έχω σούπα ρητίνης με κομματάκια! https://photos.app.goo.gl/7aVAzXorJ6xM2Cpc8 https://photos.app.goo.gl/Y1xKzg6CW8BiPLFL6 η ισοπροπυλικη θελει πολύ προσοχή γιατί είναι εύφλεκτη.Από εκει και πέρα πως το καθαρίζεις το ανικείμενο; Εγώ συγκεκριμένα το βουτάω σε σε ισοπροπυλικη για ένα λεπτό και μετά με πινέλο ή οδοντοβουρτσα το περνάω ξανά να φύγουν υπολείμματα και μετά πολυμερισμός. Έχω σκεφτεί για καλύτερο ξέπλυμα να χρησιμοποιήσω αερογράφο. 50 λεπτά πριν, efo355 είπε Σημερα έκανα δοκιμές και τυπώνω διάφορα πράγματακια σχετικά με τη δουλεια μου. Λογω του ότι έκανα κακό leveling οι δουλειες πεσανε αν και στο τέλος τα κατφερα. Εκτύπωσα ένα αντικείμενο άψογο ( ατομικό δισκάριο ) το σχεδιασμό που τον έκανες;
kgian Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Εγώ πήρα 2 τάπερ. Στο ένα έβαλα φτηνή αλκοολούχα λοσιόν από το Lidl, 1,89E ta 480ml. Κούνησα εκει μέσα το αντικείμενο λίγη ώρα να φύγουν τα πολλά. Το έτριψα και με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Στο δεύτερο τάπερ έβαλα ισοπροπυλική αλκοόλη 99% που είχα παρει από το φαρμακείο (10Ε το 1λτ) και έκανα και εκεί μέσα ανάδευση. Μετά το έβαλα σε ένα τάπερ με νερό και το άφησα στην βεράντα μισή ώρα. Όταν το έβγαλα και το στέγνωσα δεν μύριζε καθόλου ρητίνη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα