Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, jkoukos είπε Οι οδηγίες είναι γενικές για όλα τα PLC της εταιρείας. Εξάλλου το αναφέρει στην σημείωση με το αστεράκι, ότι δεν έχουν όλες οι συσκευές δυνατότητα λειτουργίας και στις 2 μπάντες. Μέχρι την σειρά WPA4xxx δουλεύουν μόνο στους 2,4GHz ενώ για τους 5GHz πάμε από την σειρά WPA7xxx και πάνω. H ταχύτητα των 75-80Mbps είναι άριστη για την μπάντα των 2,4GHz. Είσαι από τους λίγους τυχερούς που προφανώς δεν έχεις εισερχόμενο θόρυβο από άλλα ασύρματα δίκτυα. Με τον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας των ασύρματων δικτύων και σε σχέση με το μέγιστο 100Mbps λόγω LAN θύρας, είναι σχεδόν αδύνατον να πιάσεις έστω και λίγο παραπάνω. Θεωρούσα ότι ήδη θα είχες σωστές ρυθμίσεις στο ασύρματο. Με εύρος ζώνης 20MHz το πολύ να είχες ονομαστική ταχύτητα ζεύξης 150Mbps και πραγματική ταχύτητα το πολύ 50Mbps. Ορίζοντας εύρος ζώνης 40MHz διπλασιάζεις την ονομαστική ταχύτητας ζεύξης στα 300Mbps και θεωρητικά μπορείς να έχεις πραγματική ταχύτητα 100Mbps. Και στις 2 περιπτώσεις ποτέ δεν είναι δυνατόν να πιάσουμε την θεωρητική μέγιστη πραγματική ταχύτητα. Είναι η φύση λειτουργίας των ασύρματων δικτύων τέτοια που το καθιστά ανέφικτο με κάρτα δικτύου Fast Ethernet. Κατάλαβα. Σε ευχαριστώ πολύ!
afe12345 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα έχω σύνδεση οτε 100ρα και αυτό το powerline kit "TP-LINK TL-PA4010PKIT v4". Το router έχει δύο μπάντες την 2.4 και την 5. Εγώ στο pc μου συνδέομαι με ethernet οπότε θα μου πείτε δεν έχει καμία σημασία. Το θέμα όμως είναι ότι η ταχύτητα που πιάνω είναι αυτή που θα πιάνω αν συνδεθώ με το κινητό μου στα 2.4 και άντε λίγο παραπάνω. Για κάποιο λόγω επίσης σαν όνομα δικτύου στο pc μου εμφανίζει αυτό που έχω ορίσει στα 2.4. Συνεπώς όλες οι συσκευές που συνδέονται μέσω wifi πιάνουν το peak εκτός από το pc μου που πιάνει max 65-70mbps. Στις ρυθμίσεις του ρούτερ είχε αυτόματα τη ρύθμιση 20/40MHZ οπότε δε μπορώ να αλλάξω κάτι από εκεί. Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να πάω με κάποιο τρόπο στα 90mbps+ και γιατί μου έχει σαν όνομα δικτύου αυτό στα 2.4ghz και όχι αυτό στα 5ghz και αν μπορώ να το αλλάξω με κάποιο τρόπο Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα