Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβαλα  πρόσφατα οπτικές ίνες (έχω wind) με ταχύτητα 100 mbps. Το technicolor router που μου έφεραν και χρησιμοποιώ εμφανίζει δύο δίκτυα, ένα με 2.4 GHz κι ένα με 5 GHz. Σε αυτό με τα 5 GHz πιάνω τη μέγιστη ταχύτητα download (γύρω στα 95 mbps) αλλά μόνο όταν είμαι σε απόσταση μικρότερη των 3 μέτρων από το router... Επίσης το 5 GHz δίκτυο αναγνωρίζεται ασύρματα μόνο από smartphones κι όχι από τους σταθερούς υπολογιστές και τα laptops που έχω στο σπίτι. Αγόρασα αυτό το powerline wifi extender kit TP-LINK TL-WPA4226KIT v4 με σκοπό να συνδέομαι σε αυτό με καλώδιο ethernet και να έχω όσο πιο κοντινή ταχύτητα download στα 100 mbps. Ωστόσο όταν τοποθέτησα το powerline adapter και το powerline extender σε πρίζες του σπιτιού που απέχουν η μία από την άλλη περίπου 7 μέτρα (το pair των adapter και extender έγινε σε πρίζες που απείχαν περίπου 3 μέτρα), η ταχύτητα download που έχω συνδέοντας το σταθερό υπολογιστή με καλώδιο ethernet με το powerline extender είναι 45-50 mbps και μάλιστα το όνομα του δικτύου που μου εμφανίζει ότι είμαι συνδεδεμένος είναι το WIND_2.4G_XXXXX που σημαίνει ότι δε βρίσκει το 5G δίκτυο. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το router που έχω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Realakias είπε

Πάντα υπάρχει περίπτωση με Wind. Δοκίμασε αν θέλει αναβάθμιση λογισμικού το Powerline.

το δοκίμασα δεν άλλαξε κάτι

15 λεπτά πριν, me3ikan είπε

Οι υπολογιστές σου δεν έχουν κάρτα wifi 5ghz γι αυτό και δε βλέπουν 5ghz δίκτυα. Το ίδιο και ο αντάπτορας που πήρες.

ποιος αντάπτορας; το powerline adapter και extender που αγόρασα υποστηρίζουν σύνδεση σε 5 GHz δίκτυο, το λέει και στο βιβλιαράκι με τις οδηγίες που έχω. Ο υπολογιστής που δοκιμάζω να μετρήσω ταχύτητες από speedtest είναι συνδεδεμένος ενσύρματα με καλώδιο ethernet με το extender.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Κατέβασε το λογισμικό στον υπολογιστή σου και δες σε τι ταχύτητα συγχρονίζουν τα powerlines. Αν είναι κάτω από 100 δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, είναι θέμα ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Εννοείται ότι βάζεις τα powerlines απευθείας στην πρίζα και όχι σε πολύπριζο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, me3ikan είπε

Κατέβασε το λογισμικό στον υπολογιστή σου και δες σε τι ταχύτητα συγχρονίζουν τα powerlines. Αν είναι κάτω από 100 δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, είναι θέμα ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Εννοείται ότι βάζεις τα powerlines απευθείας στην πρίζα και όχι σε πολύπριζο.

ναι στην πρίζα τα έχω όχι σε πολύπριζο. το έχω ήδη κατεβάσει το tpplc utility και μου εμφανίζει αυτό https://imgur.com/g7Pjz9m

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, me3ikan είπε

Έχεις κλείσει το wifi στον υπολογιστή?

Το συγκεκριμένο pc για να συνδεθεί ασύρματα με κάποιο δίκτυο χρειάζεται να του έχω συνδεδεμένο usb adapter (είχα αγοράσει αυτό εδώ TP-LINK TL-WN822N v5) το οποίο έχω αποσυνδεδεμένο όσο είμαι συνδεδεμένος ενσύρματα με το extender. Άρα το wifi στον υπολογιστή είναι κλειστό.

Δημοσ.

Το PLC KIT που αναφέρθηκε, 1000% ΔΕΝ υποστηρίζει την μπάντα των 5GHz, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Το αυτό θα συμβαίνει και με τους υπολογιστές.

Η ταχύτητα στα PLC εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την απόσταση, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ποιες ηλεκτρικές είναι συνδεδεμένες στην ίδια γραμμή, το φορτίο που τραβάνε, τυχόν μοτέρ που έχουν (ψυγεία, κλιματιστικά κλπ), φθηνιάρικοι μετασχηματιστές και πολλά άλλα.

Τέλος το ότι αναφέρουν ταχύτητα επικοινωνίας 600Mbps, επ' ουδενί σημαίνει ότι την υποστηρίζουν. Για να μην αναφέρω περισσότερα, απλά θα ρωτήσω ένα πράγμα. Με ποιον μαγικό τρόπο περιμένετε από την θύρα LAN 100Mbps που έχουν να αποκτήσουν 6πλάσια ταχύτητα;  Ούτε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν γίνεται αυτό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Το PLC KIT που αναφέρθηκε, 1000% ΔΕΝ υποστηρίζει την μπάντα των 5GHz, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Το αυτό θα συμβαίνει και με τους υπολογιστές.

Η ταχύτητα στα PLC εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την απόσταση, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ποιες ηλεκτρικές είναι συνδεδεμένες στην ίδια γραμμή, το φορτίο που τραβάνε, τυχόν μοτέρ που έχουν (ψυγεία, κλιματιστικά κλπ), φθηνιάρικοι μετασχηματιστές και πολλά άλλα.

Τέλος το ότι αναφέρουν ταχύτητα επικοινωνίας 600Mbps, επ' ουδενί σημαίνει ότι την υποστηρίζουν. Για να μην αναφέρω περισσότερα, απλά θα ρωτήσω ένα πράγμα. Με ποιον μαγικό τρόπο περιμένετε από την θύρα LAN 100Mbps που έχουν να αποκτήσουν 6πλάσια ταχύτητα;  Ούτε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν γίνεται αυτό.

Είχα την υποψία μου για τα 5ghz από το powerline. 

Έχω παρόμοιο κιτ της tp-link χωρίς wifi (4010) και κλειδώνουν περίπου 200-250mbit σε απόσταση >10μ σε διαφορετική φάση. Τερματίζουν σταθερά την 100άρα LAN χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η ταχύτητα που πιάνει ο φίλος στο ethernet εξακολουθεί να είναι χαμηλή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, jkoukos είπε

Στο εγχειρίδιο με τις οδηγίες αναφέρει:
«Αντιγράψτε τις ρυθμίσεις Wi-Fi από το Router στο Extender σας
Αν το router σας υποστηρίζει WPS, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για
αυτόματη αντιγραφή των ρυθμίσεων Wi-Fi του router (SSID και κωδικός) στο powerline
extender.
1. Συνδέστε το powerline extender κοντά στο router σας.
Πιέστε το πλήκτρο WPS στο router σας.
2. Εντός 2 λεπτών, πιέστε το πλήκτρο Wi-Fi στο extender
για 1 δευτερόλεπτο.
3. Όταν η ένδειξη LED 2.4GHz Wi-Fi και η 5GHz
Wi-Fi αναβοσβήσουν με γρήγορο ρυθμό για
3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια παραμείνουν
αναμμένες, είστε έτοιμοι!
* Το Wi-Fi 5GHz δεν είναι διαθέσιμο για προϊόντα που υποστηρίζουν μόνο μία μπάντα.
Για προϊόντα που υποστηρίζουν πολλές μπάντες, το powerline extender αντιγράφει τις
ασύρματες ρυθμίσεις 2.4GHz και 5GHz ταυτόχρονα. Αν η αντιγραφή και των δύο αποτύχει,
το router μπορεί να κλωνοποιήσει μόνο μία μπάντα τη φορά. Παρακαλούμε ανατρέξτε στις
οδηγίες του router σας για υποστήριξη.»

https://imgur.com/a/RuMlSkH

https://imgur.com/a/CbWE9nc

Το πρόβλημα το έλυσα ως εξής:

Πηγαίνοντας στη σελίδα διαχείρισης του router μου άλλαξα για το δίκτυο με τα 2.4 GHz στην επιλογή wireless το channel width από 20 MHz που ήταν ήδη σε auto (20/40 MHz) αφού πρώτα επέλεξα να εμφανίσει τις σύνθετες επιλογές (show advanced). Πλέον έχω μέσω του powerline ταχύτητα download 75-80 mbps (μέτρηση μέσω speedtest) και συνδέομαι ενσύρματα με το powerline. Αν γνωρίζει κάποιος αν γίνεται να πιάσω στο δίκτυο των 2,4 GHz ακόμα υψηλότερη ταχύτητα κοντά στα 100 mbps μέσω powerline ας μου πει. Από τη wind πάντως όσες φορές τους είχα καλέσει πριν λίγες μέρες μου είχαν πει ότι στο δίκτυο των 2,4 GHz δε γίνεται να έχω ταχύτητα download πάνω από 50 mbps.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι οδηγίες είναι γενικές για όλα τα PLC της εταιρείας. Εξάλλου το αναφέρει στην σημείωση με το αστεράκι, ότι δεν έχουν όλες οι συσκευές δυνατότητα λειτουργίας και στις 2 μπάντες. Μέχρι την σειρά WPA4xxx δουλεύουν μόνο στους 2,4GHz ενώ για τους 5GHz πάμε από την σειρά WPA7xxx και πάνω.

H ταχύτητα των 75-80Mbps είναι άριστη για την μπάντα των 2,4GHz. Είσαι από τους λίγους τυχερούς που προφανώς δεν έχεις εισερχόμενο θόρυβο από άλλα ασύρματα δίκτυα. Με τον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας των ασύρματων δικτύων και σε σχέση με το μέγιστο 100Mbps λόγω LAN θύρας, είναι σχεδόν αδύνατον να πιάσεις έστω και λίγο παραπάνω.

Θεωρούσα ότι ήδη θα είχες σωστές ρυθμίσεις στο ασύρματο. Με εύρος ζώνης 20MHz το πολύ να είχες ονομαστική ταχύτητα ζεύξης 150Mbps και πραγματική ταχύτητα το πολύ 50Mbps. Ορίζοντας εύρος ζώνης 40MHz διπλασιάζεις την ονομαστική ταχύτητας ζεύξης στα 300Mbps και θεωρητικά μπορείς να έχεις πραγματική ταχύτητα 100Mbps. Και στις 2 περιπτώσεις ποτέ δεν είναι δυνατόν να πιάσουμε την θεωρητική μέγιστη πραγματική ταχύτητα. Είναι η φύση λειτουργίας των ασύρματων δικτύων τέτοια που το καθιστά ανέφικτο με κάρτα δικτύου Fast Ethernet.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...