Fia444 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Η ακμή μου εμφανίστηκε εδώ και 1,5 χρόνο (μπορεί και 2 χρόνια) αλλά ντρεπόμουν τόσο πολύ γι’ αυτή που δεν πήγα δερματολόγο μέχρι πρόσφατα 😣 Ξεκίνησα την θεραπεία μου στις 4 Σεπτεμβίου, σαπουνάκι FrezyDerm και gel ACNATAC (πρωί + βράδυ για 1 μήνα). Η δερματολόγος μου μου είπε να χρησιμοποιώ ελάχιστη ποσότητα ACNATAC γιατί μπορεί να μου προκαλέσει έγκαυμα. Τις πρώτες 2-3 μέρες ένιωθα έντονα το αίσθημα καψίματος στο πρόσωπο μου, λογικά απ’ το gel...φοβήθηκα μήπως χρησιμοποιώ περισσότερη δόση απ’ αυτή που έπρεπε αλλά ευτυχώς υποχώρησε γρήγορα. 3 εβδομάδες μετά έχω παρατηρήσει φαγούρα, το δέρμα μου ξεφλουδίζει ελάχιστα σε πιγούνι και μέτωπο και μερικές φορές έχω και κοκκινίλες. Επικοινώνησα με την δερματολόγο μου, της είπα για το ξεφλούδισμα και την ρώτησα αν μπορώ να χρησιμοποιώ και ενυδατική κρέμα παράλληλα με την θεραπεία μου γιατί το δέρμα μου έχει στεγνώσει. Μου είπε καλύτερα να μην χρησιμοποιώ ενυδατική και πως αν συνεχιστεί το ξεφλούδισμα τότε να κόψω την πρωινή μου δόση. Διάβασα πρόσφατα τις παρενέργειες του τζελ στις οδηγίες χρήσης και αγχώθηκα γιατί αναγράφονται αυτά που συμβαίνουν και σ’ εμένα (κοκκινίλες, φαγούρα)! Η αδερφή μου που είναι αισθητικός μου είπε πως το ξεφλούδισμα είναι φυσιολογικό. Αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ή χρησιμοποιεί ακόμα και τώρα ACNATAC, παρακαλώ πολύ, πείτε μου την δική σας εμπειρία με το συγκεκριμένο φάρμακο.
marmagia Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Η αδερφή μου την χρησιμοποίησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκείνης η δερματολόγος της είπε ότι η ενυδατική είναι must. Δε καταλαβαίνω τι κακο μπορεί να σου κάνει μια ποιοτική ενυδατική για να είμαι ειλικρινής. Βέβαια στην περίπτωση της αδέρφης μου μετά την acnatac έπλενε το πρόσωπο και έβαζε intoxil και μετά πάλι πλύσιμο το πρόσωπο π ενυδατική
margaritagr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Σε τέτοια σκευάσματα το ξεφλούδισμα ειναι αναμενόμενο. Ομως η ενυδατική ειναι απαραίτητη για το δέρμα , και υπάρχουν ενυδατικές κατάλληλες για επιδερμίδες με ακμή. ισως ειναι καλο να συμβουλευτεις κι άλλον δερματολόγο.
dionisis1925 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ θυμάμαι στον δερματολόγο που είχα πάει για την ακμή , μου είχε δώσει και ένα χάπι να παίρνω + την ενυδατική , η θεραπεία εμένα μου είχε δημιουργήσει ξηροδερμία και απ'όσο θυμάμαι είχε κρατήσει καιρό,στο 6μηνο πάντως που τελείωσε η θεραπεία το αποτέλεσμα ήτανε πολύ καλό. Ο δερματολόγος μου είχε κόψει σοκολάτες κτλπ.
Fia444 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Roulaaggelos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Εγώ το χρησιμοποιώ τον τελευταίο μήνα και βλέπω αποτέλεσμα μεγάλο ! Με ένα σαπούνι και μια κρέμα τ βράδυ εναλλάξ αλλά και μια φορά τη μέρα και εμένα μου είπε όχι ενυδατική Απλά επειδη είναι λιπαρό το πρόσωπο μου ! Και με την ενυδατική μαζεύονται πολλά σμυγματα ! Για αυτό την αποφεύγουν ! Η κρέμα είναι φανταστική και εγώ είχα φαγούρα και ξεφλούδισμα !
Προτεινόμενες αναρτήσεις