NotebookFreak Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Kαλημέρα σας Ηρθε λοιπον η στιγμή να αναβαθμίσω τον υπολογιστη μου Ποσό που διαθέτουμε : 400-500 Χρήση υπολογιστή : browsing,gaming(Οχι τπτ σπουδαίο) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.Οχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?ΟΧΙ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Δεν έχω πρόβλημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Το συναρμολογώ κ μόνος Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .ΟΧΙ Στο θέμα μας λοιπόν Cpu g3258 Motherboard z97 armor edition Case corsair air 240 Gpu R9 280x 3gb Ram 2x4 Cosrair Vengeance Τοφοδοτικό Cοrsair 650 Σκληρός δισκος: δεν θα χρειαστώ καθώς υπάρχουν 2 ssd και 1 hdd To παραπάνω μηχάνημα με έχει βγάλει αρκετά χρόνια και μπορώ να πώ οτι δεν έιχα ποτέ θέμα,και σε games.Μπορώ να κρατήσω τη συγκεκριμένη καρτα γραφικών για σύνθεση ryzen μπας κ πέσει κ το budget?Aξίζει να πάω πάλι σε 1150 socket που σημαινει να βρώ μεταχειρισμένο i5 ή i7?
TheMechanic1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Την κάρτα γραφικών όπως λες, την κραταάς χαλαρά αν θες να κρατήσεις χαμηλά το μπάτζετ, δεν είναι τόσο χάλια χια ελαφρύ gaming. Έτσι κ αλλιώς με το όριο που έβαλες δύκολα θα εμπαινε κάποια αρκετά γρηγορότερη ή ακόμα χειρότερα θα αναγκαζόσουνα να βάλεις APU, όπότε θα έχανες και από τον επεξεργαστή. Αν το στήσεις κ δεις ότι δεν σου αρκεί, σε μερικούς μήνες την πουλάς (60-70 ευρώ λογικά κάπου θα πιάσει) και πας σε καμια RX570/580. Γενικά πες μας τι παιχνίδια παίζεις, για να δούμε πόσο διαφορά θα κάνει η κάρτα, και αν παίζεις σε 1080p, 60hz. Επίσης ίσως θα μπορούσες να κρατήσεις και το τροφοδοτικό αν δεν έιναι χαλια ή πολύ παλιό. Ποιο μοντέλο είναι και από πότε? Corsair 650 γράφεις απλά. Πρέπει να διευκρινήσεις αυτά για να δούμε το πραγματικό budget για τον υπολογιστή. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από TheMechanic1 1
NotebookFreak Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε Την κάρτα γραφικών όπως λες, την κραταάς χαλαρά αν θες να κρατήσεις χαμηλά το μπάτζετ, δεν είναι τόσο χάλια χια ελαφρύ gaming. Έτσι κ αλλιώς με το όριο που έβαλες δύκολα θα εμπαινε κάποια αρκετά γρηγορότερη ή ακόμα χειρότερα θα αναγκαζόσουνα να βάλεις APU, όπότε θα έχανες και από τον επεξεργαστή. Αν το στήσεις κ δεις ότι δεν σου αρκεί, σε μερικούς μήνες την πουλάς (60-70 ευρώ λογικά κάπου θα πιάσει) και πας σε καμια RX570/580. Γενικά πες μας τι παιχνίδια παίζεις, για να δούμε πόσο διαφορά θα κάνει η κάρτα, και αν παίζεις σε 1080p, 60hz. Επίσης ίσως θα μπορούσες να κρατήσεις και το τροφοδοτικό αν δεν έιναι χαλια ή πολύ παλιό. Ποιο μοντέλο είναι και από πότε? Corsair 650 γράφεις απλά. Πρέπει να διευκρινήσεις αυτά για να δούμε το πραγματικό budget για τον υπολογιστή. Ωραία..Και εγώ την rx 570 κοιταγα στα 147 αλλα οπως λες ανεβαίνει το Budget..Απο games μην φανταστείς τιποτα το ιδιαίτερο fortnite gta lol h1z1 hs ..Ας πούμε οτι βαζουμε κ ένα καινούριο τροφοδοτικο γιατι αυτο σκοπευω να το βάλω στον g3258 me thn z97 για build γραφείου Αυτο το Build Πως το βλέπεις? Cpu 5 2600 130 Moba :b450m mortar ( είμαι κ μερακλης) 110 Gpu :αυτη που έχω και μένει τροφοδοτικό και μνήμες (λογικα 3000mhz?) Τι λες? Η στοκ ψύκτρα τou ryzen κάνει δουλίτσα?(στην ιντελ ετρεχα 3,8 με την στοκ και δεν κολλησε ποτε..ποτε!) Επίσης επειδή έχω μείνει στους ssd , υπάρχει κατι καλύτερο?Που να έχει αισθητη διαφορα, όχι για msecs ? Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από NotebookFreak
TheMechanic1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα παίρνω λίγο ανάποδα αυτά που λες και ξεκινάω από τους ssd. Αν πας σε καινούριο M.2, τα specifications τους θεωρητικά είναι πολύ ανώτερα από τους απλούς. Στην πράξη όμως η διαφορά που θα δεις στο 99% των περιπτωσεων είναι ελάχιστη, ο ένας να φορτώνει κάτι για παράδειγμα σε 10 sec και ο άλλος σε 9 ή 9.5 sec. Θα άξιζε μόνο αν έκανες κάποια δουλειά στην οποία θα επεξεργαζόσουνα πολύ μεγάλα αρχεία, επειδή θα μπορούσες να εκμεταλλευτεις τα μεγάλα sequential speeds. Η στοκ ψηκτρα νομίζω για αρχή είναι μια χαρά. Δεν τον έχω προσωπικά τον Ryzen για να ξέρω με σιγουρία, άλλα από αυτά που διαβάζω άλλα και από φίλο που τον έχει, σχετικά νορμάλ είναι και σε θερμοκρασίες και σε θόρυβο, τουλάχιστον αν δεν κάνεις overclock. Στην τελικά είναι κάτι που αλλάζει εύκολα, αν δεν είσαι ικανοποιημένος ή αν αποφασίσεις να κάνεις OC κάποια στιγμή, βάζεις μια αλλη. Στα πιο σημαντικά, o 2600 νομίζω είναι μια χαρά για το budget σου. Για τις μητρικές δεν το έχω ψάξει κ πολύ άλλα με κάτι με B450 θα είσαι ΟΚ. Η Mortar γενικά καλή θεωρείται, απλά προσωπικά θα ήθελα full ΑΤΧ μητρική. Θα μπορούσες να πας και σε Tomahawk max που προτείνουν όλοι, ίδια λεφτά σχεδόν έχει. Αν πάς στην Tomahawk max μπορείς να πας και σε Ryzen 3600, αν και μάλλον σύμφωνα με αυτά που λες δεν έχει και νόημα και ίσως ξεφύγεις ελαφρώς στο budget. Τροφοδοτικό, αν θες κάτι καλό και δεν σε ενδιαφέρουν τα λαμπάκια κτλ μπορείς να πας σε ένα Corsai TX650M, κάπου στα 80 θα βγει. Γενικά έχει πολύ καλά reviews (εννοω σε σελίδες τεχνολογίας, όχι στο skroutz) και θα σε καλύψει ότι κάρτα και να του βάλεις πάνω κάποα στιγμή. Μνήμες τέλος, κοιτάς κάποιο κιτάκι 2Χ8. Στα 3000 είναι ΟΚ, αν δεν έχει μεγάλη διαφορά κοίτα και στα 3200. Ύπολόγιζε δηλαδή άλλα 70-80 ευρώ εδώ. Πάντως να ξέρεις ότι οι περισσότερες B450 μητρικές γράφουν ότι δεν υποστηρίζουν πάνω από 2933Mhz μνήμες στις σελίδες τους. Νομίζω πλέον όμως ότι αυτό έχει αλλάξει με τα bios updates που έχουν βγάλει, οπότε δεν θα έχει θέμα. Αν ξέρει κάποιος άλλος με σιγουρια ας απαντήσει. Με αυτά που είπαμε είσαι λίγο πάνω από 400 ευρώ. Υπολόγιζε και κανένα 50άρι για ένα αξιοπρεπές κουτί, όποτε είσαι άνετα μέσα στο μπάτζετ σου. Αν θες όπως είπα πουλάς και την 280Χ 60-70 ευρώ και δίνεις ακόμα λίγα για να πας σε κάποια 570. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από TheMechanic1
NotebookFreak Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, TheMechanic1 είπε Τα παίρνω λίγο ανάποδα αυτά που λες και ξεκινάω από τους ssd. Αν πας σε καινούριο M.2, τα specifications τους θεωρητικά είναι πολύ ανώτερα από τους απλούς. Στην πράξη όμως η διαφορά που θα δεις στο 99% των περιπτωσεων είναι ελάχιστη, ο ένας να φορτώνει κάτι για παράδειγμα σε 10 sec και ο άλλος σε 9 ή 9.5 sec. Αξίζει μόνο αν έκανες κάποια δουλειά στην οποία θα επεξεργαζόσουνα πολύ μεγάλα αρχεία, επειδή θα εκμεταλλευόσουν τα μεγάλα sequential speeds. Η στοκ ψηκτρα νομίζω για αρχή είναι μια χαρά. Δεν τον έχω προσωπικά τον Ryzen για να ξέρω με σιγουρία, άλλα από αυτά που διαβάζω άλλα και από φίλο που τον έχει, σχετικά νορμάλ είναι και σε θερμοκρασίες και σε θόρυβο, τουλάχιστον αν δεν κάνεις overclock. Στην τελικά είναι κάτι που αλλάζει εύκολα, αν δεν είσαι ικανοποιημένος ή αν αποφασίσεις να κάνεις OC κάποια στιγμή, βάζεις μια αλλη. Στα πιο σημαντικά, o 2600 νομίζει είναι μια χαρά για το budget σου. Για τις μητρικές δεν το έχω ψάξει κ πολύ άλλα με κάτι με B450 θα είσαι ΟΚ. Η Mortar γενικά καλή θεωρείται, απλά προσωπικά θα ήθελα full ΑΤΧ μητρική. Θα μπορούσες να πας και σε Tomahawk max που προτείνουν όλοι, ίδια λεφτά σχεδόν έχει. Αν πάς στην Tomahawk max μπορείς να πας και σε Ryzen 3600 μετά, αν και μάλλον σύμφωνα με αυτά που λες δεν έχει και νόημα και ίσως ξεφύγεις ελαφρώς στο budget. Τροφοδοτικό, αν θες κάτι καλό και δεν σε ενδιαφέρουν τα λαμπάκια κτλ μπορείς να πας σε ένα Corsai TX650M, κάπου στα 80 θα βγει. Γενικά έχει πολύ καλά reviews (εννοω σε σελίδες τεχνολογίας, όχι στο skroutz) και θα σε καλύψει ότι κάρτα και να του βάλεις πάνω κάποα στιγμή. Μνήμες τέλος, κοιτάς κάποιο κιτάκι 2Χ8. Στα 3000 είναι ΟΚ, αν δεν έχει μεγάλη διαφορά κοίτα και στα 3200. Ύπολόγιζε δηλαδή άλλα 70-80 ευρώ εδώ. Πάντως να ξέρεις ότι οι περισσότερες B450 μητρικές γράφουν ότι δεν υποστηρίζουν πάνω από 2933Mhz μνήμες στις σελίδες τους. Νομίζω πλέον όμως ότι αυτό έχει αλλάξει με τα bios updates που έχουν βγάλει, οπότε δεν θα έχει θέμα. Αν ξέρει κάποιος άλλος με σιγουρια ας απαντήσει. Με αυτά που είπαμε είσαι λίγο πάνω από 400 ευρώ. Υπολόγιζε και κανένα 50άρι για ένα αξιοπρεπές κουτί, όποτε είσαι άνετα μέσα στο μπάτζετ σου. Αν θες όπως είπα πουλάς και την 280Χ 60-70 ευρώ και δίνεις ακόμα λίγα για να πας σε κάποια 570. Καλα το φανταστηκα για τους M.2 .αν κ φθηνοι είναι τώρα που τους κοιτάζω. Κουτί θα χρησιμοποιησω το αιρ 240 σίγουρα,γιαυτο h micro atx . Για τις μνήμες που λες καπου εδω στ φορουμ το διάβασα για Mhz.Δεν έχω ιδέα! Ευχαριστώ για τον χρόνο σου
countass Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) άκυρο,δε διάβασα καλά. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από countass
NotebookFreak Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, countass είπε άκυρο,δε διάβασα καλά. Μίλα μας σενιορ...Τι ξέρεις για τις μνήμες και το bios?
tanasen01 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Οθόνη τι έχεις 1080p 60Hz; Ποια παιχνίδια παίζεις; Ποιο είναι το τροφοδοτικό; Μπορείς να κρατήσεις την κάρτα αλλά πλέον η απόδοσή της είναι οριακή για 1080p σε μοντέρνους τίτλους. Ενδεικτικά τι θα μπορούσες να πάρεις με 500€: cpu: https://www.skroutz.gr/s/14650949/AMD-Ryzen-5-2600-Box.html μητρική: https://www.skroutz.gr/s/18574412/Asrock-B450M-Pro4-F.html ram: https://www.skroutz.gr/s/17350598/Crucial-Ballistix-Sport-LT-White-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESCK.html και μένουν ~ 220€ για gpu: https://www.skroutz.gr/s/16970052/Sapphire-Radeon-RX-590-8GB-Nitro-11289-05.html, https://www.skroutz.gr/s/18053186/Palit-GeForce-GTX-1660-6GB-Dual-NE51660018J9-1161A.html Tροφοδοτικό αν χρειάζεται αλλαγή πουλάς την κάρτα γραφικών και ακουμπάς τα κέρδη εκεί. 1
NotebookFreak Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, tanasen01 είπε Οθόνη τι έχεις 1080p 60Hz; Ποια παιχνίδια παίζεις; Ποιο είναι το τροφοδοτικό; Μπορείς να κρατήσεις την κάρτα αλλά πλέον η απόδοσή της είναι οριακή για 1080p σε μοντέρνους τίτλους. Ενδεικτικά τι θα μπορούσες να πάρεις με 500€: cpu: https://www.skroutz.gr/s/14650949/AMD-Ryzen-5-2600-Box.html μητρική: https://www.skroutz.gr/s/18574412/Asrock-B450M-Pro4-F.html ram: https://www.skroutz.gr/s/17350598/Crucial-Ballistix-Sport-LT-White-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESCK.html και μένουν ~ 220€ για gpu: https://www.skroutz.gr/s/16970052/Sapphire-Radeon-RX-590-8GB-Nitro-11289-05.html, https://www.skroutz.gr/s/18053186/Palit-GeForce-GTX-1660-6GB-Dual-NE51660018J9-1161A.html Tροφοδοτικό αν χρειάζεται αλλαγή πουλάς την κάρτα γραφικών και ακουμπάς τα κέρδη εκεί. EΧω καταλήξει φίλε. Καλή κ η συνθεση σου,αλλα οπως προείπα δεν κάνω κανα τρελό gaming..Θα μείνω με την R9 280 που έχω και στο μέλλον θα κουμπώσω μια μεγαλύτερη.Για την μητρική αν δεν βρω την mortar που μαρέσει λέω να παω στην steel legend της ASROCK. το μόνο μου θέμα ειναι οι μνήμες γιατι διαβάζω διαφρα στα φορουμ..Κοιτάζω της COrsair στα 3000MHZ..Να δώσω το εικοσάρικο για 3200MHZ? Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από NotebookFreak
tanasen01 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Πάρε τις crucial που σου έγραψα. Είναι συμβατές και το αξίζουν. Αν το ψάξεις θα δεις ότι χρονίζουν άνετα στα 3600MHz. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα