Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Όταν ο midrange 16-πυρηνος αποδίδει καλύτερα από όλους τους 12,16,18 πυρηνους του HDET και των δύο εταιριών ενώ η πλατφόρμα του προσφέρει PCI-E V4.0 και αρκετά πλέον lanes, τότε μόνο midrange δεν είναι και φτηνά τον δίνει.

Μην ανησυχείς θα βγει και HDET την ίδια περίοδο. 

Θα δούμε και τι διαφορές θα έχουν.

Μα εγω λεω οτι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης δεν θα επρεπε να ειναι mainstream αλλα HEDT. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, StefStam είπε

16 Πυρήνες επεξεργαστή δε νομίζω να απευθύνεται σε άτομα απλά για games......

Εγώ σκέφτομαι απλά τι σχέδια CAD στο Solidworks και μετά FEA στο Ansys θα μπορούσα να κάνω :D

Μα αμα θελεις CAD θα πας σε Threadripper. Μην νομιζεις επισης οτι τα cores μετρανε παντα για να κανεις γρηγορο rendering. Αλλο τι λενε τα benchmarks, εγω μιλαω για real world performance. Μην σου φανει περιεργο αν ο 9900KS εχει πιο γρηγορο rendering απο τον 3950X ακομα και οταν εχει τα μισα cores.

Για καποιες ανοησιες που λενε μερικοι στο Internet οτι ο 3900X ειναι πιο γρηγορος απο τον 9900K παραθετω ενα Link https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i9-9900K-vs-AMD-Ryzen-9-3900X/4028vs4044  Εδω φαινεται οτι ο 9900K ειναι καλυτερος ακομα και σε stock ταχυτητες. Σε overclock αρχιζει και ξεφευγει αρκετα απο τον 3900x και μην ξεχνατε οτι ο 3900Χ κοστιζει 100 ευρω παραπανω.. Θα μου πειτε ενταξει εχει 4 πυρηνες παραπανω αλλα και παλι για μενα δεν αξιζει. Παραμενω με Intel οποτε.

• Like 2
  • Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ.

Φάγανε ήττα με τα προβλήματα του 3900x και τα ψηλά vcore/temp .Άσε σου λέει να ωριμάσει λίγο η πλατφόρμα να κάνουν κάνα beta testing οι early adopters και βλέπουμε..

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

1 ώρα πριν, Egoeinai είπε

Για καποιες ανοησιες που λενε μερικοι στο Internet οτι ο 3900X ειναι πιο γρηγορος απο τον 9900K παραθετω ενα Link https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i9-9900K-vs-AMD-Ryzen-9-3900X/4028vs4044  Εδω φαινεται οτι ο 9900K ειναι καλυτερος ακομα και σε stock ταχυτητες. Σε overclock αρχιζει και ξεφευγει αρκετα απο τον 3900x και μην ξεχνατε οτι ο 3900Χ κοστιζει 100 ευρω παραπανω.. Θα μου πειτε ενταξει εχει 4 πυρηνες παραπανω αλλα και παλι για μενα δεν αξιζει. Παραμενω με Intel οποτε.

Σοβαρά τώρα; Συγκριτικά από userbenchmark; Υπάρχουν τόσα και τόσα αξιόπιστα sites και κανάλια youtube που ασχολούνται με τους υπολογιστές.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ψιλά γράμματα για την γνώση που μοιράζουν τα σχόλια στην είδηση, αλλά στο εργοστάσιο της TSMC που βγάζει τα κομμάτια για τους επεξεργαστές η AMD, η TSMC φτιάχνει και chips για, Apple, Qualcomm, Huawei και πιθανόν gpu AMD. Δεν έχουν ακριβώς κλεισμένο το 100 % της παραγωγής του εργοστασίου σαν την Intel π.χ.

+ ότι ίσως προτιμά να κρατάει τα καλά κομμάτια για τους Threadripper που θα τους πουλά μάλλον 1-2 χιλιάρικα.

¯\_(ツ)_/¯

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Egoeinai είπε

Χμμμμ και δεν παιρνω τον 9900KS; 750 euro για mainstream cpu δεν το περιμενα απο την AMD. Εγω games παιζω ετσι και αλλιως τι να τα κανω τα 16 cores; Κατα την γνωμη μου ο συγκεκριμενος επεξεργαστης επρεπε να ανηκει στην σειρα Threadripper που απευθυνεται σε αυτους που δουλευουν σε workstation pc. Ποιος mainstream user θα προτιμησει να παρει τον 3950x για να εχει τοσα cores χωρις λογο ενω στα games και στο desktop θα υστερει και ταυτοχρονα θα δωσει 100-150 euro παραπανω απο οτι θα εδινε για τον 9900KS;.. BTW δεν ειμαι fan boy, απλα η AMD υποτιθεται οτι τοσα χρονια ηταν μια εταιρεια που εβγαζε value προιοντα. Φαινεται οτι στον αγωνα της κατα της Intel καπου το εχασε και αυτη και τινει η Intel να γινει πιο value τωρα.

Το έχεις αντιληφθεί λάθος το όλο θέμα. Τί ήθελες δηλαδή; Να σου δώσει 16 πυρήνες με 500 ευρώ; Όχι ότι θα μπορούσες να τον εκμεταλλευτείς. Προφανώς δε πάει να χτυπήσει τον 9900KS. Υπάρχει ο 3700Χ για αυτό το σκοπό που είναι 160 ευρώ φθηνότερος από τον 9900Κ και ελάχιστα πιο αργός τουλάχιστον στο gaming. Που ακριβώς δε βλέπεις το "value" λοιπόν; Ο 3950Χ μπορεί πολύ εύκολα να μπει σε ένα light workstation για όσους επαγγελματίες δε χρειάζονται τα έξτρα PCI Express lanes του Threadripper, τους παραπάνω πυρήνες του και ότι άλλο έρχεται μαζί του! Το κόστος με threadripper θα ήταν μεγαλύτερο. Που δε βλέπεις "value" λοιπόν; Μη το δένεις κόμπο ότι επειδή είναι για τη mainstream πλατφόρμα απευθύνεται μόνο σε gamers. Προφανώς δεν απευθύνεται σε σένα αυτή η CPU. Τέλος μια εταιρία δεν απαγορεύεται να βγάλει και ακριβά μοντέλα. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που τα χρειάζονται λόγω δουλειάς αλλά και οι τρελοί που σκάνε λεφτά για να ικανοποιήσουν το εγώ τους.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, techon1 είπε

Με τέτοια τιμή δεν καταλαβαίνω ποιος πραγματικά μπορεί να τον αγοράσει...

Στα 750USD για 16 πυρήνες, το κόστος ανά πυρήνα είναι 46,8 USD, δεν είναι πολύ ακριβό σε σύγκριση με 41,5 USD ανά πυρήνα που είχε ο 3900X ή 41,6 USD ανά πυρήνα για τον 3600x. Τα επιπλέον 5USD ανά πυρήνα είναι, θεωρώ, οκ  για τα καλύτερα binned chips που κάνουν υψηλότερο clock από οποιονδήποτε άλλο Ryzen.

Δημοσ.
Στις 24/9/2019 στις 12:47 ΜΜ, Egoeinai είπε

Μα αμα θελεις CAD θα πας σε Threadripper. Μην νομιζεις επισης οτι τα cores μετρανε παντα για να κανεις γρηγορο rendering. Αλλο τι λενε τα benchmarks, εγω μιλαω για real world performance. Μην σου φανει περιεργο αν ο 9900KS εχει πιο γρηγορο rendering απο τον 3950X ακομα και οταν εχει τα μισα cores.

Eπειδη μιλας για realworld συνθηκες στο vray, ο 3900x πετυχαινει σκορ ~21.000+ samples ενω ενας 9900K στα 16,000.

η αλλιως ~43 δευτερολεπτα περιπου o 3900x kai ~57+ δευτερολεπτα ο 9900K

Επειδη μιλησες για γρηγορο rendering και τυχαινει να ειναι αυτη η δουλεια μου.

Δημοσ.
Στις 24/9/2019 στις 11:49 ΠΜ, Egoeinai είπε

Χμμμμ και δεν παιρνω τον 9900KS; 750 euro για mainstream cpu δεν το περιμενα απο την AMD. Εγω games παιζω ετσι και αλλιως τι να τα κανω τα 16 cores; Κατα την γνωμη μου ο συγκεκριμενος επεξεργαστης επρεπε να ανηκει στην σειρα Threadripper που απευθυνεται σε αυτους που δουλευουν σε workstation pc. Ποιος mainstream user θα προτιμησει να παρει τον 3950x για να εχει τοσα cores χωρις λογο ενω στα games και στο desktop θα υστερει και ταυτοχρονα θα δωσει 100-150 euro παραπανω απο οτι θα εδινε για τον 9900KS;.. BTW δεν ειμαι fan boy, απλα η AMD υποτιθεται οτι τοσα χρονια ηταν μια εταιρεια που εβγαζε value προιοντα. Φαινεται οτι στον αγωνα της κατα της Intel καπου το εχασε και αυτη και τινει η Intel να γινει πιο value τωρα.

Δηλαδη μου λες ότι ο 9900ks έχει καλύτερο value από τον 3950x? Όχι για να καταλάβω. Το να μη χρειάζεσαι 16 πυρήνες λογικό, αυτο δεν κάνει τον επεξεργαστή μη value. Κοστίζει 50% πάνω από τον 9900ks και έχει κοντά τις διπλάσιες επιδόσεις. Όχι απλά έχει καλό value, έχει value που προκαλεί ιλιγγο. Ξαναλέω, άσχετος αν το χρειάζεσαι. 

Στις 24/9/2019 στις 12:47 ΜΜ, Egoeinai είπε

Απτό link σου ο 3900x φαίνεται 44% πιο γρήγορος... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...