kounga Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Kαλημέρα σας, για κινητό αξίας 100€ που παρέλαβα πριν 4 μήνες. Δυστυχώς έπεσε ένα ποτήρι νερό επάνω και έσβησε και απο τότε δεν ανάβει. Τους έστειλα email και ζήτησαν βίντεο/φωτος απο το κινητό. Τους τα έστειλα , γράφοντας με ειλικρίνεια ακριβώς για το τι έχει γίνει , και ζητώντας εφόσον φταίω και πιθανόν έθεσα το κινητό εκτός όρων εγγύησης, αν δεν γίνεται αλλαγή ή αξιακό refund, αν δυνατόν να τους στείλω το κινητό για επισκευή ή καποιου είδους ανάκτηση της μνήμης του, γιατι έχω σημαντικά αρχεία μέσα. Μετα απο αυτό μου προτείνουν το εξής : Nα το πάω λέει σε service της επιλογής μου του τόπου μου , εαν υπάρχει , και να τους ενημερώσω λέει εαν φτιάχνεται για το κόστος επισκευής του, για να δουν αν τους συμφέρει το ποσό, να μου το κάνουν refund! Σημειώνουν μάλιστα, οτι "καλύπτουν πλήρως το κόστος επισκευής, αλλά όχι της συντήρησης" (ποια ειναι η διαφορά?). Κλεινουν , με την ερώτηση πώς μου φαίνεται η πρόταση τους..! 1) Δεν σας φαίνεται καπως περίεργη η πρόταση τους? Το λέω με την έννοια οτι ούτε μου το ξέκοψαν οτι είναι " εκτός εγγύησης λόγω κακής χρήσης" , ούτε κατευθείαν να τους το στείλω πίσω και να δούμε... Δηλαδή σαν να διαπραγματεύονται κάτι , χωρίς να έχουν ξεκάθαρη πολιτική για τέτοιες περιπτώσεις. 2) Για service εδώ στην Ελλάδα δεν είναι μη ρεαλιστική η πρόταση? Εννοώ α ) το κινητό πιθανόν "κάηκε" οριστικά με το νερό , αφου ήταν αναμένο , β) η μάρκα δεν είναι καν μεταξύ αυτών που έχουν στις λίστες επισκευών τα μεγάλα μαγαζιά και γ) ακόμη και σε "μικρό" επισκευαστή να το πάω , δεν νομίζω να το αναλάβει , αφού η συσκευή δεν φαίνεται να ανοίγει απο καπου... 3) Δεδομενου οτι απο τη στιγμή του πρώτου email, δεν καιγομαι πλέον και τόσο για τη μνήμη με τα αρχεία του κινητού, μηπως να τους απαντησω οτι δεν βρήκα service στον τόπο μου και να επιδιώξω έστω καποιο ποσοστό refund? (στο warranty policy τους έχουν διάφορες κατηγορίες , ανάλογα το χρόνο χρήσης - η δική μου υπάγεται στο 3-6 μήνες ) 4) Την αγορά την είχα κανει με Paypal πριν 5 μήνες και το κινητό το παρέλαβα απο το ταχυδρομείο πριν 4 μήνες. Μπορώ να κανω κάτι με το Paypal ?
ExTaCy1337 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Τι να κάνεις ρε φίλε με το PayPal μας δουλεύεις; εσύ έριξες νερό στο κινητό... 3
RcManiac Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Αν το κινητό δεν έχει πιστοποίηση IP67/IP68 δε μπορείς να κάνεις τίποτα. 1
chios Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Το ίδιο είχε κάνει το banggood σε φίλο που του χάλασε η κάμερα στο κινητό. Πήγε σε τοπικό μαγαζί του άλλαξαν camera module έστειλε την απόδειξη και του έκαναν refund 30 -40€ είχε πάει δε θυμάμαι ακριβός. Όμορφα και ωραία πράγματα ούτε μπλέκεις με αποστολές. Εσύ φίλε μου το χάλασες με δικό σου φταίξιμο κανένα service δε θα στο έφτιαχνε από που και να το είχες αγοράσει. 1
bill27 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Μια χαρα ειναι η προταση τους,που το βλεπεις το περιεργο?Πηγαινε το σε ενα μαγαζι και αν δεν μπορουνε να το επισκευασουνε τους το λες.Το ιδιο ειχα παθει και εγω και μου κανανε επιστροφη 30% της αξιας του προιοντος,αν παλι δεν βγαζεις ακρη πες τους να στειλεις εκει το τηλεφωνο. 1
DeVilMaYcRyGR Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Τι συσκευή είναι βασικό για να σου δώσουμε πρόταση για το αν και που επισκευάζεται. Όσο για την πρόταση πρωτη φορά ακούω Κάτο τέτοιο και εκπλήσσομαι θετικά 1
samsunglife Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Συγνώμη, σου φαίνεται περίεργο που σου προτείνουν να το επισκευάσεις Ελλάδα, χωρίς πήγαινε - έλα και καθυστερήσεις, και να σου πληρώσουν πιθανότατα όλο το ποσό της επισκευής ή έστω μέρος αυτής ενώ φταις εσύ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 1
Payne83 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Σε όλο αυτό μου φαίνεται περίεργο όπως προαναφερθηκε και από προηγούμενους, το γεγονός ότι παρόλο που εσύ με δική σου ευθύνη έχυσες νερό στο κινητό σου (μια ορθή ερώτηση : είναι αδιάβροχο??? έχει πιστοποίηση?? δεν έχεις πει) θεωρείς ότι πρέπει να καλύψει η εταιρία που το αγόρασες μέρος της επισκευής είτε ολόκληρο το ποσό αυτής. Ακόμα πιο περίεργο που η εταιρεία το δέχτηκε και κάνει και προτάσεις.... Ποίο κινητό είναι αρχικά πες μας και εάν είναι αδιάβροχο, τι πιστοποίηση έχει; 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, RcManiac είπε Αν το κινητό δεν έχει πιστοποίηση IP67/IP68 δε μπορείς να κάνεις τίποτα. 2 ώρες πριν, Payne83 είπε Σε όλο αυτό μου φαίνεται περίεργο όπως προαναφερθηκε και από προηγούμενους, το γεγονός ότι παρόλο που εσύ με δική σου ευθύνη έχυσες νερό στο κινητό σου (μια ορθή ερώτηση : είναι αδιάβροχο??? έχει πιστοποίηση?? δεν έχεις πει) θεωρείς ότι πρέπει να καλύψει η εταιρία που το αγόρασες μέρος της επισκευής είτε ολόκληρο το ποσό αυτής. Ακόμα πιο περίεργο που η εταιρεία το δέχτηκε και κάνει και προτάσεις.... Ποίο κινητό είναι αρχικά πες μας και εάν είναι αδιάβροχο, τι πιστοποίηση έχει; Έτσι για την ιστορία, τα κινητά με πιστοποίηση ΔΕΝ έχουν καμία επιπλέον εγγύηση για υγρασίες, σκόνες και ζημιές από πίεση. Είναι πιστοποιημένα ανθεκτικά! Ωστόσο αν με κάποιο τρόπο γίνει ζημιά από υγρασία δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Επομένως δεν έχει καμία σημασία αν έχει πιστοποίηση η συσκευή. Δεν ξέρω αν κάποια κατασκευάστρια εταιρία συσκευών παρέχει την άνωθεν έξτρα εγγύηση αλλά η πιστοποίηση από μόνο της δεν την παρέχει. Εννοείται πως το banggood δεν φέρει καμία ευθύνη για το συμβάν του topic και μπορεί να σου πει στειλ το μου να το δω, να δει τα νερά και να σου πει "με 70 στο φτιάχνω αλλιώς Παρ το πίσω". Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από Μακιαβέλλι 1
kounga Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Aφου το ρωτήσατε για τη μάρκα -αν έχει νόημα αφού λεω ήδη οτι μιλάμε για κινητό κόστους 100€- είναι αυτό https://bit.ly/2lwOm4H Πιστοποίηση λογικά δεν έχει. Οπότε ας παρω με τη σειρά τα εδώ service να δούμε τι θα μου πούνε. Απο που να ξεκινήσω, ως πιο έμπειρα και οργανωμένα εργαστηρια, μεταξύ των γνωστών αλυσίδων , πχ Γερμανός? Για τον φίλο που λέει για το 30% της αξίας, κι εγώ αυτό κατάλαβα και για το θέμα του service. Oτι δηλαδή αν τους πω οτι κοστίζει να το φτιάξω ως το 30% της αξίας του, ίσως το δεχθούν. Πέρα απ τα παραπάνω , βλέπω οτι παρεξηγήθηκε κάπως η έκφραση μου "περίεργη πρόταση ...κλπ". Εννοείται ρε παιδιά οτι με το "περίεργη" δεν εννοώ "ύποπτη" . Εννοώ ασυνήθιστη σύμφωνα με την πολιτική των καταστημάτων , που πίστευα ή ειχα ακούσει οτι έχουν. Οτι θα μου έλεγαν είτε οτι είμαι εκτός εγγύησης με την πράξη μου , ή πχ οτι θα ρωτήσουν τον κατασκευαστή τι μπορεί να γίνει με τη μνήμη. Αλλά και ασυνήθιστη τη στιγμή που τους είπα οτι έπεσε νερό εν λειτουργία και έσβησε (άρα πιθανόν "κάηκε") άρα κατα 90% δεν επισκευάζεται μια τέτοια βλάβη. Κάποιοι άλλοι παρεξήγησαν ακόμη και που ομολόγησα (εδώ , αλλά και στο κατάστημα!) το φταίξιμο μου στη βλάβη , τη στιγμή μάλιστα που απλά αναφέρω οτι όλα αυτά βρίσκονται ακόμη σε στάδιο διερεύνησης με το κατάστημα . Και ούτε καν λέω οτι θέλω ντε και καλά να μου αντικαταστήσουν δωρεάν το κινητό... Όπως θα έκανε ο καθένας στη θέση μου, απλά σε αυτή τη φάση κοιτάζω να δω τι το καλύτερο μπορεί να γίνει, τη στιγμή που υπάρχει πλήρης ειλικρίνεια στο τι συνέβει, με τη μικρότερη ταλαιπωρία και κόστος. Κι αν δεν γίνει τίποτα, δεν χάθηκε ο κόσμος... Άλλος, μου την είπε και μόνο που ρώτησα σχετικά με το Paypal. Φαίνεται οτι είτε η άγνοια τιμωρείται εδώ μέσα, ή οτι κάποιες ερωτήσεις απαγορεύονται. Τεσπα αυτό που ήθελα να ρωτήσω ηταν σε ποιές περιπτώσεις εμπλέκεται το Paypal... 1
DeVilMaYcRyGR Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Κοιτα τα γνωστά σέρβις δεν ξέρω αν κάνουν ανάκτηση αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε με το αν είσαι Αθήνα να στο καθαρίσω και αν δούμε ότι δεν σε παραπέμπω σε άνθρωπο που μπορεί να το δει σε επίπεδο πλακέτας. Υπολογίζεις όμως κανα 100-120 για την ανάκτηση εφόσον η συσκευή δεν ει αι εντελώς κατεστραμενη. Τα υπόλοιπα σχόλια τα ακούω βερεσέ μιας και δεν κατάλαβαν τον τόνο της απορίας σου 1
afragorn Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Το Paypal θα σου χρησιμεύσει μόνο εάν έχεις κάποιο πρόβλημα με τη συναλλαγή. π.χ. παρέλαβες ελαττωματικό κινητό ή ο προμηθευτής δε σου έχει στείλει το προϊόν ύστερα από πολλές εβδομάδες. 1
ExTaCy1337 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 22 ώρες πριν, kounga είπε Aφου το ρωτήσατε για τη μάρκα -αν έχει νόημα αφού λεω ήδη οτι μιλάμε για κινητό κόστους 100€- είναι αυτό https://bit.ly/2lwOm4H Πιστοποίηση λογικά δεν έχει. Οπότε ας παρω με τη σειρά τα εδώ service να δούμε τι θα μου πούνε. Απο που να ξεκινήσω, ως πιο έμπειρα και οργανωμένα εργαστηρια, μεταξύ των γνωστών αλυσίδων , πχ Γερμανός? Για τον φίλο που λέει για το 30% της αξίας, κι εγώ αυτό κατάλαβα και για το θέμα του service. Oτι δηλαδή αν τους πω οτι κοστίζει να το φτιάξω ως το 30% της αξίας του, ίσως το δεχθούν. Πέρα απ τα παραπάνω , βλέπω οτι παρεξηγήθηκε κάπως η έκφραση μου "περίεργη πρόταση ...κλπ". Εννοείται ρε παιδιά οτι με το "περίεργη" δεν εννοώ "ύποπτη" . Εννοώ ασυνήθιστη σύμφωνα με την πολιτική των καταστημάτων , που πίστευα ή ειχα ακούσει οτι έχουν. Οτι θα μου έλεγαν είτε οτι είμαι εκτός εγγύησης με την πράξη μου , ή πχ οτι θα ρωτήσουν τον κατασκευαστή τι μπορεί να γίνει με τη μνήμη. Αλλά και ασυνήθιστη τη στιγμή που τους είπα οτι έπεσε νερό εν λειτουργία και έσβησε (άρα πιθανόν "κάηκε") άρα κατα 90% δεν επισκευάζεται μια τέτοια βλάβη. Κάποιοι άλλοι παρεξήγησαν ακόμη και που ομολόγησα (εδώ , αλλά και στο κατάστημα!) το φταίξιμο μου στη βλάβη , τη στιγμή μάλιστα που απλά αναφέρω οτι όλα αυτά βρίσκονται ακόμη σε στάδιο διερεύνησης με το κατάστημα . Και ούτε καν λέω οτι θέλω ντε και καλά να μου αντικαταστήσουν δωρεάν το κινητό... Όπως θα έκανε ο καθένας στη θέση μου, απλά σε αυτή τη φάση κοιτάζω να δω τι το καλύτερο μπορεί να γίνει, τη στιγμή που υπάρχει πλήρης ειλικρίνεια στο τι συνέβει, με τη μικρότερη ταλαιπωρία και κόστος. Κι αν δεν γίνει τίποτα, δεν χάθηκε ο κόσμος... Άλλος, μου την είπε και μόνο που ρώτησα σχετικά με το Paypal. Φαίνεται οτι είτε η άγνοια τιμωρείται εδώ μέσα, ή οτι κάποιες ερωτήσεις απαγορεύονται. Τεσπα αυτό που ήθελα να ρωτήσω ηταν σε ποιές περιπτώσεις εμπλέκεται το Paypal... Sorry φιλε μου αλλα μου εκατσε καπως βαρυ αυτο που ειδα. Αν το πεις αυτο στο Paypal: "Εριξα νερο στο κινητο μου κανω chargeback μπας και παρω τιποτα πισω" Παιζει να φας Ban απο το Paypal. Κανεις οτι λεει το καταστημα που το κανει μονο και μονο για να σε κρατησει για πελατη, και απορω κιολας πως το καναν αυτο! Πρωτη φορα το ακουω απο Κινεζομαγαζο 😛. Βεβαια αν εκαψες την πλακετα σε 100 ευρω κινητο κιολας, τετοιας μαρκας, που δεν παιζουν ανταλλακτικα λογικα εδω και κανεις δεν θα ασχοληθει, , οποτε πας τσεκαρεις μπας και, τους λες γινεται/δεν γινεται, και βλεπεις μηπως σου κανουν κανα δωρο.. 1
kounga Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, DeVilMaYcRyGR είπε Κοιτα τα γνωστά σέρβις δεν ξέρω αν κάνουν ανάκτηση αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε με το αν είσαι Αθήνα να στο καθαρίσω και αν δούμε ότι δεν σε παραπέμπω σε άνθρωπο που μπορεί να το δει σε επίπεδο πλακέτας. Υπολογίζεις όμως κανα 100-120 για την ανάκτηση εφόσον η συσκευή δεν ει αι εντελώς κατεστραμενη. Τα υπόλοιπα σχόλια τα ακούω βερεσέ μιας και δεν κατάλαβαν τον τόνο της απορίας σου "Ανάκτηση" εννοείς για την μνήμη που λέω? Κοιτα, αυτό πλέον δεν με "καίει", αφού βρήκα απο αλλού τα δεδομένα που ήθελα. Αθήνα δεν είμαι αλλά έχω όλες τις μεγάλες αλυσίδες που έχουν και service, και αρκετά άλλα μαγαζιά επισκευής. 1 ώρα πριν, ExTaCy1337 είπε Sorry φιλε μου αλλα μου εκατσε καπως βαρυ αυτο που ειδα. Αν το πεις αυτο στο Paypal: "Εριξα νερο στο κινητο μου κανω chargeback μπας και παρω τιποτα πισω" Παιζει να φας Ban απο το Paypal. Κανεις οτι λεει το καταστημα που το κανει μονο και μονο για να σε κρατησει για πελατη, και απορω κιολας πως το καναν αυτο! Πρωτη φορα το ακουω απο Κινεζομαγαζο 😛. Βεβαια αν εκαψες την πλακετα σε 100 ευρω κινητο κιολας, τετοιας μαρκας, που δεν παιζουν ανταλλακτικα λογικα εδω και κανεις δεν θα ασχοληθει, , οποτε πας τσεκαρεις μπας και, τους λες γινεται/δεν γινεται, και βλεπεις μηπως σου κανουν κανα δωρο.. ΟΚ δεν θα έλεγα ποτέ κατι τέτοιο στο Paypal , ρωτούσα μόνο γι αυτό που μου απαντησε ο afragorn . Όσο για το οτι σου φαίνεται κι εσένα πρωτοφανής ο χειρισμός απο το μαγαζί, πες τα σ αυτούς παραπάνω που μου την είπαν , για το "περίεργο" που είπα. Πάντως μ αυτά και μ αυτά, θα το σκεφτώ αν θα παω για τοπικό service. Ακόμη κι αν ασχοληθεί κανείς, ακόμη κι αν το επισκευάσει για πχ 30€ (αποκλείω λιγότερο) και μου τα επιστρέψει το κατάστημα, με προβληματίζει η σημείωση τους οτι ..."we will refund you the full repair expense. But we are not cover the maintenance cost if you didn't reach an agreement with us" και παρακάτω "... once the device is opened and repaired in your side, the device would not have warranty anymore". Δηλαδή απο τη μία μου καλύπτουν την επισκευή αλλά όχι τη "συντήρηση" ? Τι σημαίνει αυτό? Κι επίσης , σαν να μου λένε οτι θα το κάνουν μια - και καλή - φορά. Κι επειδή μιλάμε για βλάβη με νερό, φυσικά δεν με διαβεβαιώνει κανείς για το "μια φορά" ,οτι δηλαδή δεν θα ξαναβγάλει καποιο κουλό πρόβλημα στο μέλλον. Το λέω με την έννοια οτι οιποιαδήποτε τέτοια επισκευή έχει πολλά ρίσκα... Κι επίσης, όταν μιλάνε για refund για την επισκευή του εδώ, εννούν καποιο κουπόνι για αγορές , ή κατάθεση ποσού στο Paypal μου? Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από kounga
Μακιαβέλλι Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 25/9/2019 στις 6:09 ΜΜ, kounga είπε Aφου το ρωτήσατε για τη μάρκα -αν έχει νόημα αφού λεω ήδη οτι μιλάμε για κινητό κόστους 100€- είναι αυτό https://bit.ly/2lwOm4H Α Gome... Άστο δικέ μου. Προσπερνα το και πήγαινε στο επόμενο. 2 gome u7 που είχα πάρει για συγγενείς το ένα χάλασε από... τον αέρα (;) και το άλλο κάθε φορά που βλέπω την μητέρα μου να πάει να το ανοίξει θέλω να αυτομαστιγωθω που της το πήρα. Δεν ξέρω πόσο σημασία έχουν εσένα τα 30 και τα 100€ αλλά αν σε παίρνει μην ασχολείσαι. Βέβαια το δικό σου παίζει να είναι καλύτερο, δεν ξέρω.. Σου λένε ότι δεν θα έχει εγγύηση γιατί θα παρέμβει 3ος στη συσκευή. Όπως αν αγοράσεις κινητό από οποιονδήποτε πωλητή. Μεγάλοι μάγκες πάντως που προσφέρονται να πληρώσουν βλάβη από νερό. Μπράβο στο banggood. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα