voltmod Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Η επόμενης γενιάς κονσόλα PlayStation θα καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής σε σχέση με το PS4. Παρόλα αυτά, η ρύθμιση για την ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού εξοικονόμησης ενέργειας δεν θα είναι προεπιλεγμένη, αλλά προαιρετική. Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό από μία ανάρτηση της Ιαπωνικής εταιρείας Sony στο επίσημο blog για το PlayStation με τον τίτλο: «PlayStation Joins Forces with the United Nations to Combat Climate Change». «Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επόμενης γενιάς κονσόλα PlayStation θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα αναστολής του παιχνιδιού (gameplay) με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση από ότι του PS4 (εκτιμούμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με περίπου 0,5W)» γράφει ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan. «Αν έστω και ένα εκατομμύριο χρήστες ενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό, θα μπορούσε να εξοικονομηθεί ενέργεια αντίστοιχη με τη μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 1000 νοικοκυριών στις ΗΠΑ» σύμφωνα με τον Jim Ryan. Και οι δύο κονσόλες, Xbox και PlayStation έχουν επικριθεί για τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας τους την ώρα που βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας. Σύμφωνα με μία έκθεση του 2014 του Συμβουλίου Άμυνας Φυσικών Πόρων (NRDC), το PlayStation καταναλώνει έως και 8,5W καθώς βρίσκεται σε λειτουργία αναμονής (standby mode). Και 8,5W είναι πολλά, αν συγκριθούν με τα 137W που καταναλώνει όταν κάποιος το χρησιμοποιεί για gaming ή με τα 89W κατά το video streaming σύμφωνα με την ίδια έκθεση. Με τον καιρό βεβαίως, η Sony επιθυμεί να βελτιώσει το ενεργειακό προφίλ της κονσόλας της. Σε κάθε περίπτωση, η μείωση της κατανάλωση στο 0.5W είναι ένα εξαιρετικά θετικό βήμα προς τα εμπρός και θα έχει θετική επίδραση στο περιβάλλον, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι το PS5 ενδέχεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει με τον καιρό τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις του PS4. Βεβαίως, θα χρειαστεί το χαρακτηριστικό να ενεργοποιηθεί από τους χρήστες. The Verge Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Το συστημα ψυξης να φτιαξουν(που το blower που εχει το ps4 ακουγεται σαν ηλεκτρικη σκουπα),και μετα κοιταζουν την καταναλωση που εν μερη δεν απασχολει και κανενα τοσο πολυ ουτως ή αλλως. 24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MAFAKA Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν μας ενδιαφέρει πόση ενέργεια καταναλώνει, αλλα πόσο καλα θα αποδίδει στα γραφικά. High-end κονσόλα είναι διάολε, αν η προτεραιότητα μου ήταν η χαμηλή κατανάλωση δεν θα αγόραζα Playstation, θα χρησιμοποιούσα αυτό: 14 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afantos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Νομίζω ότι το συγκεκριμένο feature είναι απολύτως αδιάφορο στους πελάτες που απευθύνεται το προϊόν. 13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ge-lyk Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 ...εντάξει τότε. Τα προβλήματά μας λύθηκαν 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Χαμηλότερη κατανάλωση σε standby mode λένε, χαλαρώστε δεν θα αποδίδει λιγότερο στα παιχνίδια.. 1 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Superuser3 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για ποιο λόγο μην είναι default? Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από Superuser3 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δημοφιλής ανάρτηση Predatorkill Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, afantos είπε Νομίζω ότι το συγκεκριμένο feature είναι απολύτως αδιάφορο στους πελάτες που απευθύνεται το προϊόν. Δηλαδη; Αμορφωτοι που δεν τους νοιαζει το περιβαλλον; Εχεις αναρωτηθει ποτε ποσο νερο θα εξοικονομουσε ο πλανητης αν ο καθενας μας δεν αφηνε τη βρυση να τρεχει οταν πλενει τα δοντια του; Αλλη κλιμακα σαφως, αλλα κατι ειναι αν υπολογισεις 100 μυρια συσκευες στη πριζα επι 8.5w του ps4. 25 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vorted Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Κι όμως το μόνο και ίσως βασικότερο χαρακτηριστικό που μου λείπει από το ps4 τώρα που έφτιαξα gaming pc είναι το συνεχόμενο downloading στο sleep mode, οπου στην ουσία ενώ στην κονσόλα δεν δουλεύει κανένας ανεμιστήρας μπορείς να την έχεις έτσι για μέρες αφού το προτείνει και η sony, ενω κρατάει το gameplay σε λειτουργία και το επαναφέρει σε 5 δευτερόλεπτα.Αυτο σημαίνει ότι δίνουν έμφαση στα πλεονεκτήματα του plsystation 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν βγαζει νοημα, γιατι να μην ειναι default ? κατι μου βρωμαει....ο μονος λογος να μην ειναι default ειναι αν κατι αλλαζει στα features της κονσολας οσο ειναι stand by. Μηπως αν επιλεξουμε την ρυθμηση χαμηλης καταναλωσης απενεργοποιουνται διαφορα ; πχ εναρξη με controller , φωρτηση controller και διαφορα τετοια ωραια ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 το PS4 pro σε Rest Mode καιει πολυ, περιπου 10 watt και δεν ξερω αν αλλαζει οταν κατεβαζει κατι οσο ειναι σε rest mode. Σας μοιαζει λιγο αλλα ειναι 10 watt που καινε συνεχεια, ασταματητα ! Βαλε μαζι και την smart TV που καιει γιατι δεν ειναι σβηστη αλλα σε καποιου ειδους αναμονη. Βαλε και 2-3 φορτιστες που εχουμε ξεχασμενους μονιμα στο ρευμα, βαλε βαλε βαλε, βγαινει ευκολα μια 100ρα watt που καινε 24 ωρες το 24 ωρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lilwayne Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Αυτο που ήδη κάνει το xbox one x εδω και καιρό..Ελεος 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MAFAKA Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Predatorkill είπε Δηλαδη; Αμορφωτοι που δεν τους νοιαζει το περιβαλλον; Εχεις αναρωτηθει ποτε ποσο νερο θα εξοικονομουσε ο πλανητης αν ο καθενας μας δεν αφηνε τη βρυση να τρεχει οταν πλενει τα δοντια του; Αλλη κλιμακα σαφως, αλλα κατι ειναι αν υπολογισεις 100 μυρια συσκευες στη πριζα επι 8.5w του ps4. Εγώ δεν πλένω καν τα δοντια μου, έτσι εξοικονομώ περισσότερους φυσικούς πορους από εσένα και δεν μολύνω τον υδροφόρο ορίζοντα με οδοντόκρεμα 😜 6 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afantos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Predatorkill είπε Δηλαδη; Αμορφωτοι που δεν τους νοιαζει το περιβαλλον; Εχεις αναρωτηθει ποτε ποσο νερο θα εξοικονομουσε ο πλανητης αν ο καθενας μας δεν αφηνε τη βρυση να τρεχει οταν πλενει τα δοντια του; Αλλη κλιμακα σαφως, αλλα κατι ειναι αν υπολογισεις 100 μυρια συσκευες στη πριζα επι 8.5w του ps4. Να θέσω το απλό ερώτημα λοιπόν: έστω ότι το νέο XBOX καίει παραπάνω (όσο το ps4) αλλά ρίχνει στο ps5 κάποια fps (όχι πολλά, ας πούμε 3-4 σε κάθε game), τι λες ότι θα γίνει με τις πωλήσεις; Πραγματιστής είμαι δεν έχω ούτε XBOX ούτε PS4 (ούτε πρόκειται να πάρω). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acrobatis7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Predatorkill είπε Δηλαδη; Αμορφωτοι που δεν τους νοιαζει το περιβαλλον; Εχεις αναρωτηθει ποτε ποσο νερο θα εξοικονομουσε ο πλανητης αν ο καθενας μας δεν αφηνε τη βρυση να τρεχει οταν πλενει τα δοντια του; Αλλη κλιμακα σαφως, αλλα κατι ειναι αν υπολογισεις 100 μυρια συσκευες στη πριζα επι 8.5w του ps4. Δηλαδη ... Γιατι να εχω το παιχνιδι σε stand by mode? Γιατι να μην κλεισω το PS γενικα αφου δεν θα παιζω??? Θα μου πειτε... Γιατι μερικα παιχνιδια δεν εχουν save κτλ... Ε θετικο βημα θα ταν να κανουν παντου save παρα να βαλουν τετοιου ειδους αναιτιο χαρακτηριστικο σε κατι που εξ ορισμου το λειτουργεις... ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!! Αμορφοτοι και αδιαφοροι ειναι αυτοι που πουλανε χαρακτηριστικα χωρις λογο υπαρξης επειδη ειναι μοδα! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα