Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Cosmote ανακοίνωσε την εφαρμογή "Cosmote Best Connect", στόχος της οποίας είναι να βελτιώσει τον τρόπο σύνδεσης σε δωρεάν WiFi hotspots που παρέχει στους συνδρομητές σε περισσότερα από 1 εκατομμύρια σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Με βάση την ανακοίνωση, αποκλειστικά οι συνδρομητές Cosmote Double Play, μπορούν αφού κατεβάσουν και εγκαταστήσουν την εφαρμογή στο Android smartphone ή στο iPhone τους, να συνδεθούν αυτόματα σε ασύρματα δίκτυα που αποτελούν μέρος του Cosmote WiFi. Αυτό βασίζεται στη λογική του crowd sourcing, με τα router των συνδέσεων Double Play μετατρέπονται σε WiFi spots «προσφέροντας στους συνδρομητές πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο δωρεάν WiFi, που συνεχώς επεκτείνεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.» Σε ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι, οι κάτοχοι iPhone χρειάζεται να κάνουν αρχικά μια πολύ εύκολη διαδικασία πριν μπορέσουν να συνδέονται αυτόματα και με ασφάλεια. Στην περίπτωση των Android smartphones δεν χρειάζεται οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη κίνηση παρά μόνο η εγκατάσταση της εφαρμογής προκειμένου να γίνει η αυτόματη αναγνώριση του WiFi spot που βρίσκεται στην εμβέλεια της συσκευής του χρήστη και να τον συνδέσει αυτόματα σε αυτό χωρίς κωδικούς ή άλλα στοιχεία σύνδεσης. Παράλληλα, μέσα από την εφαρμογή, οι χρήστες Double Play μπορούν για τα διαθέσιμα WiFi σημεία στην περιοχή που βρίσκονται καθώς και για τη χρήση δεδομένων που χρησιμοποιούν.

screenshot.jpg.5b24b6fd9776488ce9b0c4ad34ee93fe.jpg  1497364677_screenshot(1).jpg.ee17676d29d22d57a9738f4d8fc9dc2b.jpg

Η Cosmote ξεκαθαρίζει ότι όπως και με το παλαιότερο σύστημα (Fon), η όλη λειτουργία αξιοποιεί μόνο το ελεύθερο bandwidth κάθε σύνδεσης, αυτό δηλαδή που δεν χρησιμοποιείται από τον συνδρομητή την εκάστοτε στιγμή, αφήνοντας έτσι ανεπηρέαστες την ταχύτητα της οικιακής γραμμής και την εμπειρία πλοήγησης του συνδρομητή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία καθώς και οδηγίες ενεργοποίησης της μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Best Connect app για Android | iPhone/iPad

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το wifi-fon πάντως ήταν άθλιο όσες φορές είχα αποπειραθεί να συνδεθώ. Μόνο να φορτώσεις κανά δρομολόγιο λεωφορείου και τίποτα "ελαφρή" έκανε, κι αυτό όχι πάντα. Τώρα δεν έχω cosmote στο σπίτι δυστυχώς για να το δοκιμάσω αυτό. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Δουλεύει καλύτερα;

• Thanks 1
Δημοσ.

δεν θυμαμαι να με ρωτησε ο cosmote για να χρησημοποιησει κομμάτι του ανύπαρκτου bandwidth που εχω σπιτι για άλλους. Δηλαδη αν ο χρηστης απο κινητο βαλει να δει ενα βιντεο στο fb δεν θα εχω καν lag spikes? 

Πως απενεργοποιείτε αυτο στο ρουτερ μας οεο?

• Like 17
Δημοσ.

Δηλαδή θέλει να πει η Cosmote ότι ένα εκ. χρήστες έχουν εν γνώσει τους αποδεχθεί να τους δεσμεύει ένα μέρος του bandwidth γι αυτή την ανόητη υπηρεσία "μη υπηρεσία"; Το ξέρουν οι χρήστες; Ποιός κοροϊδεύει ποιόν

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι έχω fon εδώ και χρόνια και μπαίνω χωρίς να έχω cosmote στο σπίτι, αλλάζει κάτι με αυτό τώρα; 

EDIT: όχι δεν αλλάζει

Επεξ/σία από comfuzio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

δεν θυμαμαι να με ρωτησε ο cosmote για να χρησημοποιησει κομμάτι του ανύπαρκτου bandwidth που εχω σπιτι για άλλους. Δηλαδη αν ο χρηστης απο κινητο βαλει να δει ενα βιντεο στο fb δεν θα εχω καν lag spikes? 

Πως απενεργοποιείτε αυτο στο ρουτερ μας οεο?

Με ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών :)

Επεξ/σία από giorgos4ever
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αδιάφορες υπηρεσίες, για να χουν να λένε παπάτζες τα παιδιά στις τηλεπωλήσεις. 

Επεξ/σία από ignome4
  • Like 5
Δημοσ.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η COSMOTE δίνει τη δυνατότητα σε μη πελάτες COSMOTE επί πληρωμή. Δηλαδή ξαναπουλάει το δικό μου bandwidth που ήδη τους πληρώνω... Το να το δίνει στους ήδη πελάτες, ΟΚ, μπορεί να το δίνει σαν υπηρεσία και ενδεχομένως να εξυπηρετεί και κάποιους. Αλλά το να μου κόβει bandwidth για να παράγει extra κέρδος μου φαίνεται λίγο too much.

• Like 23
  • Thanks 5
Δημοσ.

η εφαρμογη ειναι για κλωτσιες....πατας στον χαρτη να δεις που εχει διαθεσιμο ote fon και παιρνεις τα mb στο χερι....παπαλα τιποτα δηλαδη...

εμενα αυτο με ενδιεφερε δηλαδη να ειμαι σε μια γειτονια να εχω λιγα Mb και να θελω να βρω καποιο ote fon για να κανω την δουλεια μου....εφοσων δεν το κανει τα υπολοιπα ειναι αερολογιες..

ακομα και μεσα στην επισημη σελιδα ο χαρτης δεν δουλευει!!!

μολις κανεις ζουμ εξαφανιζονται τα διαθεσιμα σημεια...

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Πρόκειται για rebrand της υπηρεσίας Fon και όχι κάτι καινούργιο.

Δυστυχώς η εφαρμογή, τουλάχιστον στο iOS, δε δουλεύει καθόλου και έχει πολλά κολλήματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...