zazas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημερα, πως θα μπορούσα να πετύχω καλή ποιότητα σε φωτογραφία προϊόντος πχ τσαντα, αλλά ταυτόχρονα μικρή σε μέγεθος για eshop? Για παράδειγμα 800Χ800 σαν αυτή το 800Χ800 είναι σχετικό.. εννοείται,αυτό που με ενδιαφέρει είναι το μέγεθος! Η φωτογραφίες που βγάζω γενικά είναι ρούχα και τσάντες,και έχω μια Sony α6000. Και τις κάνω επεξεργασία με το lightroom... Ευχαριστώ
trib Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Μερικά e-shop δουλεύουν σε png ούτως ώστε να μπορούν να εμφανίσουν τη φωτογραφία σε μία landing χωρίς bg. Άλλοι δουλεύουν σε jpg (60-80% quality από το export του Photoshop). Σχεδόν όλοι όμως έχουν διάφορα μεγέθη φωτογραφίας για λόγους performance και UI. Για παράδειγμα σε μία product list "τραβάω" τη μικρή φωτογραφία μεγέθους 300x300 pixel, όταν μπω μέσα στο προϊόν φέρνω την 600x600 και όταν ο χρήστης ζουμάρει ανοίγει η 1500x1500. Δεν υπάρχουν προκαθορισμένα μεγέθη, ανάλογα την πλατφόρμα που δουλεύεις.
masteripper Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ετοιμάσου τότε για Εξέγερση (RIOT) Με αυτό το προγραμματάκι θέτεις πόσα KB θελεις την εικόνα και αυτό κάνει ότι μπορεί καλύτερο... Η φωτο σου στα 24,96KB .. .:) Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από masteripper
zazas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, masteripper είπε Ετοιμάσου τότε για Εξέγερση (RIOT) Με αυτό το προγραμματάκι θέτεις πόσα KB θελεις την εικόνα και αυτό κάνει ότι μπορεί καλύτερο... Η φωτο σου στα 24,96KB .. .:) 2 ώρες πριν, trib είπε Μερικά e-shop δουλεύουν σε png ούτως ώστε να μπορούν να εμφανίσουν τη φωτογραφία σε μία landing χωρίς bg. Άλλοι δουλεύουν σε jpg (60-80% quality από το export του Photoshop). Σχεδόν όλοι όμως έχουν διάφορα μεγέθη φωτογραφίας για λόγους performance και UI. Για παράδειγμα σε μία product list "τραβάω" τη μικρή φωτογραφία μεγέθους 300x300 pixel, όταν μπω μέσα στο προϊόν φέρνω την 600x600 και όταν ο χρήστης ζουμάρει ανοίγει η 1500x1500. Δεν υπάρχουν προκαθορισμένα μεγέθη, ανάλογα την πλατφόρμα που δουλεύεις. Θα τα δοκιμάσω,έχει και το lightroom επιλογές τέτοιου ειδους, εγώ κρατούσα το μέγεθος στα 200kb πάνω-κάτω αλλά με πιέζει ο υπεύθυνος που αγόρασα τη φιλοξενία και το tampate να τα κατεβάσω κάτω από 100... Βέβαια δε νομίζω να παίζει τόσο ρόλο η διαφορά αυτή.
Predatorkill Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, zazas είπε Θα τα δοκιμάσω,έχει και το lightroom επιλογές τέτοιου ειδους, εγώ κρατούσα το μέγεθος στα 200kb πάνω-κάτω αλλά με πιέζει ο υπεύθυνος που αγόρασα τη φιλοξενία και το tampate να τα κατεβάσω κάτω από 100... Βέβαια δε νομίζω να παίζει τόσο ρόλο η διαφορά αυτή. Μπορεις να τις περνας και απο το tinypng
xrhstosiak Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Το βασικό που οι περισσότεροι ξεχνούν ή δεν κάνουν ποτέ, είναι σοβαρό bakcup και αρχειοθέτηση του master των φωτογραφιών. Δηλαδή κρατάς αντίγραφο της αρχικής φωτογραφίας που τράβηξες με την μηχανή, και ο σωστός τρόπος είναι σε raw format. Σε βάθος χρόνου μπορεί να αλλάξουν τα πάντα σε ένα eshop, πλατφόρμα. theme, διαστάσεις φωτογραφιών, φίλτρα που τις περνάς για να δείχνουν ομοιογένεια και ότι άλλο δεν μπορείς να φανταστείς... 2
zazas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Προσπάθησα κάπως να μετριάσω την κατάσταση, καταρχήν η αρχική εικόνα είναι RAW μετά την βγάζω σε jpeg χωρίς να μειώσω τίποτα και την παίζω στο etsy, τώρα όσο αναφορά το δικό μου site την κάνω μείωση ποιότητας (περίπου στο 75%) και με διάσταση 1000Χ1000 και τα αποτελέσματα είναι αυτά... Στο ένα η εικόνα απ'το etsy και η άλλη.. https://i.etsystatic.com/10961748/r/il/74fd2f/2069389755/il_fullxfull.2069389755_el4n.jpg https://www.efurs.co/wp-content/uploads/2019/09/DSC02022.jpg ας όψεται.. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από zazas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα