Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, παιδιά...

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Οσο και αν εχω ψαξει, δεν εχω καταφερει να βρω εναν βιωσιμο τροπο για να εχω επιχειρηση στην Ελλαδα.

Μακαρι να μπορουσα να μεινω εδω, αλλα η αληθεια ειναι πως σκεφτομαι να αποδημησω... εστω μερικως...

Σκεφτομαι να κανω τα εξης:

- Να παω σε μια χωρα των Βαλκανιων οπως Βουλγαρια, Βορεια Μακεδονια (FYROM), η Ρουμανια. Εχουν σχετικα νορμαλ φορολογικο καθεστως και κοστος διαβιωσης (πιο οικονομικο φαγητο και διαμονη).

- Να ιδρυσω επιχειρηση εκει. Θα δουλευω απο το σπιτι πουλωντας ψηφιακα αγαθα (πχ software), σε πελατες εντος και εκτος Ευρωπαικης Ενωσης. Σημαντικο: *ΔΕΝ* θα ψαξω να βρω μεροκαματο πεινας εκει.

- Θα ενοικιασω μια γκαρσονιερα 30 τμ εκει, και θα μενω εκει τουλαχιστον 183 μερες το χρονο (απαραιτητο για να μην αμφησβητισει η Ελληνικη κυβερνηση τη φορολογικη κατοικια της εταιρειας).

- Θα σταματησω να ειμαι φορολογικος κατοικος Ελλαδας, και θα γινω φορολογικος κατοικος της αλλης χωρας.

- Θα επισκεπτομαι την Ελλαδα και τους δικους μου ανθρωπους οσο πιο συχνα γινεται.

Σημειωσεις:

- Μπορω να αντεξω την μοναξια (μεχρι ενα σημειο).

- Ομιλω την Αγγλικην λιαν καλως.

OI ΕΡΩΤΗΣEIΣ:

- Τι παγιδες θα συναντησω ενδεχομενως (πχ, "ανθελληνικο αισθημα", εκληματικοτητα, προβλημα συνεννοησης κλπ)?

-  Τι θα πρεπει να εχει στο νου του ενας Ελληνας ο οποιος σκεφτεται να μεταναστευσει σε μια τετοια χωρα για αρκετα χρονια - και να ανοιξει επιχειρηση εκει?

- Τι *συγκεκριμενες* πληροφοριες εχετε επ' αυτου? Πχ:

"Στην ταδε πολη, υπαρχει ο ταδε επικεφαλης Ελληνικης κοινοτητας που μπορει να σε βοηθησει."

"Στο ταδε βενζιναδικο εχει φθηνη βενζινη."

"Στο ταδε ζαχαροπλαστειο εχει ωραιο γαλακτομπουρεκο" (λεμε τωρα).

- Τι αλλες "ιδεες" εχετε να μου προτεινετε πανω στο θεμα?

Η ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:

Παρακαλω να αποφυγουμε καθε ειδους πολιτικα, η ρατσιστικα σχολια. Επισης να αποφυγουμε σχολια "κακομοιριας" για την Ελλαδα (υπαρχουν δεκαδες τετοια νηματα, δεν χρειαζεται και αλλο).

Ας κρατησουμε τη συζητηση συγκεντρωμενη στο θεμα. Ετσι, ισως μπορεσουμε να βοηθησουμε καποιους Ελληνες να κανουν μια καινουρια αρχη, και στο μελλον να μπορουν να επιστρεψουν στη  χωρα με ενα καλο κομποδεμα. Και η Ελλαδα, και ολοι μας, κερδισμενοι θα βγουμε απο αυτο.

Κατα προτιμηση, ας σχολιασουν οσοι εχουν ιδιαν πειρα, η εστω διασταυρωμενη και επιβεβαιωμενη γνωση πανω στο θεμα.

Χιλια ευχαριστω!

• Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, ciyo είπε

καλα βρες σε ποια χωρα και πολη θες να πας πρωτα, και μετα σφύρα

Θα προσπαθησω να παρω την καλυτερη αποφαση, βασισμενος στο feedback που θα λαβω.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

35 λεπτά πριν, ciyo είπε

Τώρα πόσα χιλιάρικα έχεις έτοιμα για την νέα σου ζωή? Πόσα θα βγάζεις το μήνα με τη δουλειά σου? Τι ζωή κάνεις? Ανοίγεις μπουκάλια στα μπουζούκια κάθε Σάββατο ή βγαίνεις μια φορά το χρόνο? 

Γενικά να ξες δεν υπάρχει αντί ελληνικό αίσθημα. Όσο είσαι σωστός και ο αλλοδαπός θα είναι σωστός απέναντι σου. Φυσικά πρέπει να έχεις καλή καβατζα για παν ενδεχόμενο.

Γενικα ειμαι χαμηλων τονων, και κανω αρκετα λιτο τροπο ζωης.

Απο την πλευρα μου, σιγουρα θα προσπαθησω να ειμαι σωστος απεναντι στον καθενα.

14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί Φυρομ;Αφου δεν είναι στην ΕΕ.

Σωστα.

Αλλα εχει μικροτερη φορολογια, εχει ηδη καποιους Ελληνες, και συνορευει με την Ελλαδα (αρα ειναι σχετικα ευκολο να επισκεπτομαι τα πατρια εδαφη).

Δημοσ.

Αν ενδιαφερόμουν σοβαρά για κάτι παρόμοιο, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουν θα ήταν «να ανοίξω ένα θέμα στο insomnia να μου πουν τι να κανω» Το πρώτο μπορεί να ήταν «μπας και να ρωτήσω κανένα λογιστή;»

(Από την άλλη ίσως σε βοηθήσει ο άλλος που πήγε να δουλέψει στην Κινα χωρίς βίζα)

Δημοσ.

Το φορολογικό καθεστώς δεν νομίζω οτι είναι ο βασικότερος ούτε ο αποκλειστικός παράγοντας για να μεταναστεύσεις και να ανοίξεις επιχείρηση σε αυτές τις χώρες. Δεν έχεις καταλήξει σε ποια χώρα και σε ποιο μέρος θέλεις να μείνεις, τα κόστη και οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Επίσης, όσο και να λένε τα ελληνικά ΜΜΕ για το συρροή ελληνικών επιχειρήσεων εκεί, το βιοτικό επίπεδο και η οικονομική κατάσταση του μέσου κατοίκου είναι άθλια. Αυτό θα έχει και επιπτώσεις στην πιθανότητα προσέλκυσης πελατών, δηλαδή αν θέλεις να πουλήσεις τα προϊόντα σου εκεί θα πρέπει να αναπροσαρμόσεις τις τιμές αντιστοίχως με βάση την αγοραστική δύναμη. Αν θες να μείνεις εκεί θα πρέπει να κοιτάξεις το θέμα της γλώσσας, μην περιμένεις να βγάλεις άκρη με Αγγλικά, από γλώσσες, τα βουλγαρικά και η γλώσσα των σκοπίων είναι αρκετά πιο δύσκολα σε σχέση με τα ρουμάνικα λόγω κυριλλικού αλφάβητου και οχι μόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρίξε μια ματιά και σε Κύπρο (οι πτήσεις είναι τακτικότατες από/προς Αθήνα). Επίσης, καλό μέρος να ξεκινήσεις μπίζνα είναι η Μάλτα. Για τις γειτονικές χώρες στα Βαλκάνια πάντως τα πράγματα δεν είναι τόσο ελκυστικά όσο τα δείχνουν... Αναζητούσα πληροφορίες παλιότερα να στήσω μαγαζί σε Βουλγαρία, Ρουμανία ή Ουγγαρία. Νταβατζιλίκι άφθονο. Εφόσον εσύ σκοπεύεις να μείνεις εκεί, έχε κατά νου ότι η διαφθορά είναι και σε αυτές τις χώρες αυξημένη. Με άλλα λόγια, ξεκίνα το μαγαζί σου αλλά έχε και κασέρι για λάδωμα, θα σου χρειαστεί σίγουρα. 

Αν πάντως προτίθεσαι να πουλάς ψηφιακά αγαθα, δες το και για Ευρώπη το όλο θέμα, μια Δανία ή Σουηδία ίσως σε βολέψει μια χαρά. Έχουν φόρους και σχετικά αλλά είναι ανταποδοτικοί. Τεσπα, για να μη σε κουράζω, επειδή στην Ελλάδα η κάθε ΔΟΥ είναι σχετικά αυτόνομη, δες το λίγο καλύτερα για εδώ... Με έναν καλό λογισταρά που να έχει δυνατές άκρες στην τοπική ΔΟΥ πιστεύω θα πάει καλά το μαγαζί σου... Δήλωσε έδρα σε καμια βραχονησίδα και πλήρωνε έναν λογιστή σε γειτονικό νησί να αναλάβει τα φορολογιστικά και πιθανότατα θα βρίσκεσαι σε φορολογικό παράδεισο... 

Επεξ/σία από Lasombra
λογικο λαθος
  • Like 1
Δημοσ.

Τα έξοδα που προσπαθείς να γλυτώσεις από τους ομολογουμένως πολύ βαρείς φόρους/εισφορές στην Ελλάδα θα τα δώσεις "αριστερά-δεξιά" μεταναστεύοντας. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

Τα έξοδα που προσπαθείς να γλυτώσεις από τους ομολογουμένως πολύ βαρείς φόρους/εισφορές στην Ελλάδα θα τα δώσεις "αριστερά-δεξιά" μεταναστεύοντας. 

Αυτό πρέπει να δεις όντως. Όπως το βλέπω δεν πας στο εξωτερικό αν έχεις μια επιχείρηση που δεν είναι βιώσιμη, πας στο εξωτερικό μια επιχείρηση που είναι βιώσιμη για να μπορείς να καρπώνεσαι μεγαλύτερο ποσοστό από τα κέρδη του.

Απ' ότι είδα σκεπτόσουν αν ανοίξεις επιχείρηση με έδρα το σπίτι σου, οπότε με πολύ λίγα έξοδα εγκατάστασης, τα πρώτα χρόνια δεν πληρώνεις τέλος επιτηδεύματος, οπότε πρέπει να δεις τι θα γλυτώσεις και αν αυτό αξίζει εφ' όσον μάλιστα δεν σκοπεύεις να μεταναστεύσεις μόνιμα.

Τι κέρδη προσδοκάς να έχεις; 5.000 ευρώ, 10.000 ευρώ, 20.000 ευρώ, 100.000 ευρώ; Πρέπει να υπολογίσεις το όφελος που θα έχεις από την μετανάστευση και τα επιπλέον έξοδα, σπίτι, έπιπλα, λογιστικές υπηρεσίες, μετακινήσεις από Ελλάδα σε Βουλγαρία και το αντίθετο. Αν το πρόσημο είναι μια διαφορά 2, 3 ή και 4.000 για μένα δεν αξίζει η διαδικασία. 

Να σημειώσω επίσης ότι η Βουλγαρία λόγω του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος που έχει είναι στην "μαύρη" λίστα χωρών και πιθανόν να αντιμετωπίσεις προβλήματα να αποδείξεις ότι όντως είσαι φορολογικός κάτοικος Βουλγαρίας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις...

8 ώρες πριν, fasttam είπε

Αν ενδιαφερόμουν σοβαρά για κάτι παρόμοιο, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουν θα ήταν «να ανοίξω ένα θέμα στο insomnia να μου πουν τι να κανω» Το πρώτο μπορεί να ήταν «μπας και να ρωτήσω κανένα λογιστή;»

(Από την άλλη ίσως σε βοηθήσει ο άλλος που πήγε να δουλέψει στην Κινα χωρίς βίζα)

Καταλαβαινω πως το βλεπεις.

Ο λογιστης θα ερωτηθει για λογιστικα ζητηματα. Το νημα ομως δεν εχει να κανει μονο με λογιστικες αποφασεις, αλλα και με αποφασεις ζωης.

Προσωπικα εχω δει πολλες ωραιες ιδεες σε αυτο forum, απο πολυ εξυπνους και εμπειρους ανθρωπους.

5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Επίσης, όσο και να λένε τα ελληνικά ΜΜΕ για το συρροή ελληνικών επιχειρήσεων εκεί, το βιοτικό επίπεδο και η οικονομική κατάσταση του μέσου κατοίκου είναι άθλια.

Σε καποια σημεια, ναι. Στη Σοφια της Βουλγαριας παντως φαινεται να ειναι καλα τα πραγματα.

Αυτό θα έχει και επιπτώσεις στην πιθανότητα προσέλκυσης πελατών, δηλαδή αν θέλεις να πουλήσεις τα προϊόντα σου εκεί θα πρέπει να αναπροσαρμόσεις τις τιμές αντιστοίχως με βάση την αγοραστική δύναμη.

Ευτυχως, δεν θα δουλευω με τοπικους πελατες. Αλλιως, συμφωνω πως θα υπηρχε προβλημα.

Αν θες να μείνεις εκεί θα πρέπει να κοιτάξεις το θέμα της γλώσσας, μην περιμένεις να βγάλεις άκρη με Αγγλικά, από γλώσσες, τα βουλγαρικά και η γλώσσα των σκοπίων είναι αρκετά πιο δύσκολα σε σχέση με τα ρουμάνικα λόγω κυριλλικού αλφάβητου και οχι μόνο.

Οκ, το σημειωνω.

Η ισως επιλεξω να μιλαω μονο με ανθρωπους που μιλουν Αγγλικα. :-)

1 ώρα πριν, Lasombra είπε

Ρίξε μια ματιά και σε Κύπρο (οι πτήσεις είναι τακτικότατες από/προς Αθήνα).

Συμφωνω. Αλλα το κοστος διαβιωσης ειναι αρκετα υψηλοτερο.

Ασε που εχουν και επιπλεον εξοδα - οπως οτι ειμαι υποχρεωμενος καθε χρονο να προσλαμβανω εναν ορκωτο λογιστη για να τσεκαρει τα βιβλια μου κλπ. Τα βιβλια θα ειναι καθαρα, αλλα για μερικες ωρες δουλειας ο λογιστης θα τσιμπισει το χιλιαρικακι του - ανετα.

Αναζητούσα πληροφορίες παλιότερα να στήσω μαγαζί σε Βουλγαρία, Ρουμανία ή Ουγγαρία. Νταβατζιλίκι άφθονο. Εφόσον εσύ σκοπεύεις να μείνεις εκεί, έχε κατά νου ότι η διαφθορά είναι και σε αυτές τις χώρες αυξημένη. Με άλλα λόγια, ξεκίνα το μαγαζί σου αλλά έχε και κασέρι για λάδωμα, θα σου χρειαστεί σίγουρα. 

Εννοεις "προστασια" της τοπικης μαφιας σε "κανονικα" μαγαζια (το οποιο δεν θα εχει εφαρμογη σε εμενα, γιατι θα δουλευω απο το σπιτι)?

Τεσπα, για να μη σε κουράζω, επειδή στην Ελλάδα η κάθε ΔΟΥ είναι σχετικά αυτόνομη, δες το λίγο καλύτερα για εδώ... Με έναν καλό λογισταρά που να έχει δυνατές άκρες στην τοπική ΔΟΥ πιστεύω θα πάει καλά το μαγαζί σου... Δήλωσε έδρα σε καμια βραχονησίδα και πλήρωνε έναν λογιστή σε γειτονικό νησί να αναλάβει τα φορολογιστικά και πιθανότατα θα βρίσκεσαι σε φορολογικό παράδεισο... 

Η Ελλαδα μοιαζει σε πολλους τομεις με παραδεισο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν η φορολογηση ειναι ενας απο αυτους τους τομεις.

Εχω μιλησει με λογιστες, αλλα δεν εχω βρει ακομα καποια καλη (νομιμη) λυση.

Αν εχεις ιδεες επ' αυτου, ειμαι ολος αυτια!

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Ισως. Αλλα αν η χωρα μεταναστευσης ειναι κοντα, και φθηνη, ισως οχι.

1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Να σημειώσω επίσης ότι η Βουλγαρία λόγω του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος που έχει είναι στην "μαύρη" λίστα χωρών και πιθανόν να αντιμετωπίσεις προβλήματα να αποδείξεις ότι όντως είσαι φορολογικός κάτοικος Βουλγαρίας.

Πολλες χωρες εχουν φορολογικο καθεστως αναλογο με της Βουλγαριας.

Δεν θεωρω οτι η Ελλαδα εχει νορμαλ φορους, και οι αλλες χωρες εχουν χαμηλους φορους.

Θεωρω οτι αλλες χωρες εχουν νορμαλ φορους, και η Ελλαδα απιστευτα υψηλους.

Αν πραγματι μενω στο εξωτερικο (που σκοπευω να το κανω), δεν καταλαβαινω γιατι να εχω προβλημα να το αποδειξω. Αλλα θα λαβω και αυτη την παραμετρο υποψιν μου.

Ευχαριστω και παλι!

Επεξ/σία από Γιωργος356
Δημοσ.

@Γιωργος365 

Νταβατζιλίκι παίζει σε νυχτερινά μαγαζιά, παίζει όμως και σε πρωινές υπηρεσίες κανονικότατα, τόσο στη χώρα μας όσο και στα Βαλκάνια (και γενικότερα). Δε θα σου βάλει κατ'ανάγκη το μαχαίρι στο λαιμό, θα σου πει όμως ότι πρέπει να περιμένεις 2 εβδομάδες να έρθει η σειρά σου. Τα έξοδά σου (προσωπικά κι εταιρικά) όμως δε θα σταματήσουν να τρέχουν. Θα πρέπει να αποφασίσεις τότε τι είναι οικονομικότερο, να πληρώσεις τον νταβά (όποια μορφή κι αν έχει) ή να πας με το γράμμα του νόμου και να χάσεις μάλλον χρόνο και χρήμα; 

Επίσης, σχετικά με τους ορκωτούς στην Κύπρο, τι σε πειράζει αν αυτός σου πάρει ένα χιλιάρικο για 2 ώρες δουλειά; Το θέμα είναι εσύ να εξυπηρετηθείς όπως πρέπει για να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα αργότερα. Δες το ως επένδυση, στάζεις ένα χιλιάρικο τώρα κι όποτε ανακύψει ζήτημα τον καλείς και του λες να το επιλύσει. 

Νόμιμη λύση για Ελλάδα, το είπα σχετικά με προσωπική εμπειρία. Μίλησα με λογιστή σε μικρό νησί του Αιγαίου, μου είπε ότι άνετα μπορώ να δηλώσω τον χώρο του (επίσημα, μέρος του λογιστηρίου του) ως έδρα και να πληρώνω ένα μικρό ποσό ως ενοίκιο (εικονικό για να παντρεύεται η έδρα της επιχείρησης με το ακίνητο). Υπάρχουν λύσεις. Επίσης, στις μικρές κοινωνίες, οι γνωριμίες έχουν τεράστια δύναμη. Η κίνηση που ήθελα να κάνω δεν ήταν παράνομη, ωστόσο κάποιος ανταγωνιστής να έκανε καταγγελία ότι δεν πληρώνω ενοίκιο ή δεν έχω έδρα. Νομικά, θα έβρισκα δίκαιο όποτε γινόταν η δίκη. Εφοριακά, θα καθάριζε στο φτερό ο λογιστής και το πιο πιθανό να μη με ξαναενοχλούσαν. Αυτά τα πλεονεκτήματα δεν ξέρω αν θα τα έχεις στο εξωτερικό. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lasombra είπε

@Γιωργος365 

Νόμιμη λύση για Ελλάδα, το είπα σχετικά με προσωπική εμπειρία. Μίλησα με λογιστή σε μικρό νησί του Αιγαίου, μου είπε ότι άνετα μπορώ να δηλώσω τον χώρο του (επίσημα, μέρος του λογιστηρίου του) ως έδρα και να πληρώνω ένα μικρό ποσό ως ενοίκιο (εικονικό για να παντρεύεται η έδρα της επιχείρησης με το ακίνητο). Υπάρχουν λύσεις. Επίσης, στις μικρές κοινωνίες, οι γνωριμίες έχουν τεράστια δύναμη. Η κίνηση που ήθελα να κάνω δεν ήταν παράνομη, ωστόσο κάποιος ανταγωνιστής να έκανε καταγγελία ότι δεν πληρώνω ενοίκιο ή δεν έχω έδρα. Νομικά, θα έβρισκα δίκαιο όποτε γινόταν η δίκη. Εφοριακά, θα καθάριζε στο φτερό ο λογιστής και το πιο πιθανό να μη με ξαναενοχλούσαν. Αυτά τα πλεονεκτήματα δεν ξέρω αν θα τα έχεις στο εξωτερικό. 

Ευχαριστω για την απαντηση.

Οκ, καταλαβαινω - αλλα αυτο δεν λυνει το προβλημα της υψηλης φορολογησης (που ειναι το ζητουμενο).

Αν ο νομος λεει πως πρεπει να πληρωσω ενα συγκεκριμενο ποσο, δεν θα μου κανουν σκοντο στην εφορια επειδη θα εχω γνωστο εκει.

Βεβαια, θα μπορουσα να φανταστω το εξης:

Καποιος ανοιγει επιχειρηση στο εξωτερικο για να πληρωνει νορμαλ φορους, αλλα εξακολουθει να μενει Ελλαδα. Ειναι στην ευχερεια του φορο-ελεγκτη η του διευθυντη της τοπικης ΔΟΥ αν θα δεχτει πως η φορολογικη εδρα της εταιρειας ειναι στο εξωτερικο, τη στιγμη που η διαχειρηση γινεται απο Ελλαδα. Κατα 99% δεν θα το δεχοντουσαν. Εκει, μαλιστα - μια γνωριμια θα βοηθουσε!

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κανεις ειναι να αρχίσεις το eshop σου απο Ελλάδα. Έδρα το σπίτι σου. Βλέπεις πως πας και αποφασίζεις αν πρέπει να μεταναστεύσεις. Αν δεν ειναι βιώσιμο εδω, δεν θα ειναι κι έξω. Έξω θα πας αν το κέρδος σου ειναι τοσο μεγάλο που δικαιολογεί την φοροαποφυγή .

• Like 3
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Γιωργος356 είπε

Σε καποια σημεια, ναι. Στη Σοφια της Βουλγαριας παντως φαινεται να ειναι καλα τα πραγματα.

Στις πρωτεύουσες η κατάσταση είναι καλύτερη απ' οτι σε επαρχιακά μέρη, αλλά να λάβεις υπόψη οτι εκεί έχει και πιο αυξημένες τιμές στην ενοικίαση έδρας, στην παροχή υπηρεσιών και πιθανόν και σε όποιο νταβατζιλίκι προκύψει και αναφέρθηκε ήδη. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, mcstefan7 είπε

Το καλύτερο που έχεις να κανεις ειναι να αρχίσεις το eshop σου απο Ελλάδα. Έδρα το σπίτι σου. Βλέπεις πως πας και αποφασίζεις αν πρέπει να μεταναστεύσεις. Αν δεν ειναι βιώσιμο εδω, δεν θα ειναι κι έξω. Έξω θα πας αν το κέρδος σου ειναι τοσο μεγάλο που δικαιολογεί την φοροαποφυγή .

Καλη ιδεα!

Στις πρωτεύουσες η κατάσταση είναι καλύτερη απ' οτι σε επαρχιακά μέρη, αλλά να λάβεις υπόψη οτι εκεί έχει και πιο αυξημένες τιμές στην ενοικίαση έδρας, στην παροχή υπηρεσιών και πιθανόν και σε όποιο νταβατζιλίκι προκύψει και αναφέρθηκε ήδη. 

Εχεις δικιο - θα το λαβω υποψιν μου και αυτο.

Ευχαριστω και παλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...