whosethere Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, bushidocougar είπε Του πληκτρολογίου ρωτάς; Ο φωτισμός ναι μπορεί (κόκκινος) αλλά τα πλήκτρα απ' ότι κατάλαβα έχουν κόκκινη γραμματοσειρά αντί για την κλασσική λευκή. ναι του πληκτρολογιου 😊 λιγο κιτς ακουγεται. Φαινονται πανω στο μαυρο χωρις φωτισμο;
opinion Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1. Πληκτρολόγιο Το φως των πλήκτρων είναι κόκκινο και σβήνει αν θέλεις. Τα πλήκτρα είναι γύρω - γύρω κόκκινα αλλά δεν άσχημα. Επειδή δεν έχουν μεγάλο ύψος δεν είναι έντονος ο χρωματισμός τους. Θα έλεγα διακριτικός. Όμως το φως χρειάζεται για να είναι ευανάγνωστα τα γράμματα, γιατί με χαμηλό φωτισμό δωματίου δεν διαβάζονται άνετα. 2.Οθόνη Η ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης πράγματι δεν λειτουργεί από τα windows. (Ούτε από το πληκτρολόγιο). Υποθέτω θα διορθωθεί με κάποιο update. Αν ανοίξεις όμως το nvidia control panel τη ρυθμίζεις από εκεί. Η οθόνη είναι πολύ φωτεινή. Τη ρύθμισα στο μηδέν και βλέπω άνετα. Η οθόνη δεν έχει καθόλου backlight bleeding (αυτή που μου έτυχε). Αυτό ήταν ευχάριστη έκπληξη. Πράγματι, τα windows την αναγνωριζουν ως pnp monitor. Αυτό νομίζω σημαίνει ότι δεν βρίσκουν τον κατάλληλο driver. Ίσως σε αυτό οφείλεται ότι το gamma της οθόνης δεν ρυθμίζεται σωστά 3. Κατασκευή Καλή κατασκευή, στιβαρό με ωραίο pad με δυο κουμπιά. Όχι σαν τα περισσότερα που είναι χωρίς κουμπιά και κάνουν σαν να είναι ξεχαρβαλωμένα. Λόγω δυνατού επεξεργαστή οι ανεμιστήρες ανεβάζουν απότομα στροφές. Ίσως θέλει να απενεργοποιήσεις το turbo για χαμηλότερες θερμοκρασίες. Περισσότερα στη συνέχεια Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από opinion 3 1
Seaman72 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, bushidocougar είπε Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει με τον χρωματισμό του πληκτρολογίου των δύο παρακάτω laptops (καθότι πουθενα στο internet, ούτε στο site της HP, αναφέρεται κάτι σχετικό): HP Omen 15- dc1000nv Laptop https://www.plaisio.gr/catalog?location=featuredproducttag%3dpromo%234520190920%2345hp%2345omen%3bproduct%3d3069249 HP Omen 17 - cb0011nv Laptop https://www.plaisio.gr/catalog?location=featuredproducttag%3dpromo%234520190920%2345hp%2345omen%3bproduct%3d3265048 Ευχαριστώ. Το παίδευα μια ολόκληρη ημέρα για το ποιο θα επιλέξω μεταξύ των δύο. Πήγα σε φυσικό κατάστημα και με κύρια επιθυμία να φύγω με το 17άρι. Τελικά έφυγα με το 15άρι. Γιατί? Ακόμα δεν είμαι σίγουρος πως το σκέφτηκα την ώρα της επιλογής. Η σκέψη της στιγμής, αν και δεν παίζω παιχνίδια (ντροπή) και καθώς και τα δ'υο αφορούν σε μια "δυνατή" υλοποίηση, ήταν να επιλέξω αυτό που φορούσε οθόνη 144 hz. Και για ποιο smooth γενικότερη απεικόνιση, αλλά κυρίως μήπως κάποια στιγμή καταλήξω ότι μου χρειάζεται το υψηλό refresh (για αναβάθμιση οθόνης απαιτείται και πλεξούδα σύνδεσης και νέα πλάτη) και δεν θα μπορώ να το έχω. Κρίμα δεν είναι επεξεργαστής και κυρίως η κάρτα να σου δίνουν frames και η οθόνη να είναι κουτσουράκι στα 60? Tο 17άρι (νέο μοντέλο) είναι αρκετά πιο μαζεμένο από το παλιό chassis και ίσως να έχει και βελτιώσεις στην απαγωγή θερμότητας από το προηγούμενο. Στα 15άρια το νέο chassis δεν έχει πολύ μεγάλες διαφορές πέρα από τις ορατές (χρωματισμός σχήμα, μεντεσέδες κλπ), ενώ γράφεται σε διάφορα reviews ότι τα κομμάτια με RTX κάρτες έχουν δεχτεί, ανεξαρτήτως chassis, βελτιώσεις στο θέμα απαγωγής της θερμότητας. Το βάρος και οι διαστάσεις παραμένουν ίδια. Στο θέμα μας τώρα. Πληκτρολόγιο. Στο 17άρι έχει αριστερά μια στήλη προγραμματιζόμενων πλήκτρων που στο 15άρι φυσικά δεν υπάρχουν γιατί δεν χωράνε. Φωτισμός led κόκκινος (μου φάνηκε στα μάτια μου όμορφος), με κόκκινη σήμανση των ( στο χρώμα της βάσης) πλήκτρων και κόκκινο περίγραμμα. Μένω στο κόκκινο περίγραμμα γιατί τα πλήκτρα είναι παχύτερα του 15ριού (βυθίζονται μέσα στη βάση) και δεν επιτρέπουν έτσι bleedingτου φωτός. Το 15άρι που πήρα έχει πολύ λεπτά μεταλλικά πλήκτρα και πανέμορφο ρυθμιζόμενο σε τέσσερις ζώνες φωτισμό. Στη θέση όμως και με τη γωνία που συνήθως χρησιμοποιώ το PC έχει εντονότατο bleeding. καθώς τα πλήκτρα αφήνουν κάτω τους κενό. Προς στιγμή απογοητεύτηκα και είχα πάρει ανάποδες γιατί κατάλαβα ότι για να χαίρομαι τον φωτισμό θα πρέπει να δουλεύω το PC κοιτάζοντας το πληκτρολόγιο πολύ πιο κάθετα και από πολύ πιο ψηλά από ότι συνήθως. Λεπτομέρειες θα πεις αλλά εμένα έτσι μου έκατσε η πρώτη επαφή στο σπίτι. Το δεύτερο σοκ ήταν η μετάβαση από hd σε full hd 15άρι. Έψαχνα να βρω τα γυαλιά μου. Αποτέλεσμα το έκλεισα πάραυτα και του είπα καληνύχτα. Χτες που είχα πιο ηρεμία και του έδωσα λίγο χρόνο, μου έδειξε ότι είναι εξαιρετικό μηχάνημα. Ακόμα και στις συνήθεις εργασίες το πληκτρολόγιο και κυρίως το πάνω μέρος της βάσης που καταλήγουν οι απαγωγείς ζεσταίνεται αρκετούτσικα, χωρίς όμως να ενοχλεί. Έρχεται βέβαια και χειμώνας. Όλα καλά. Στα γόνατα πάντως δεν το βάζω το εργαλείο. Οι θερμοκρασίες που δείχνει το software της hp είναι χαμηλές (δεν ξέρω αν κλέβουν και σε αυτά τα πράγματα). Τα μοτεράκια για να ακουστούν πρέπει να το ζορίσεις αρκετά. Αν πήγαινα να ξανααγοράσω μεταξύ των δύο πάλι θα είχα δίλημμα. Αν δεν ενδιαφέρει καθόλου η μετακίνηση το 17άρι ως desktop replacement θα είναι εξαιρετικό. Αν θέλεις οθόνη που να στηρίζει τα υψηλά frames που βγάζει η GPU (από θέματα επιδόσεων και κατανάλωσης η RTX 2060 και η 166ti είναι στο ίδιο επίπεδο, με τη δεύτερη λόγω υψηλότερου χρονισμού να είναι λίγο "θερμότερη"), και θέλεις και να το κουβαλάς, το 15άρι είναι μονόδρομος σε αυτή την κατηγορία τιμής. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από Seaman72 3 2
vickjim Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 32 λεπτά πριν, opinion είπε 1. Πληκτρολόγιο Το φως των πλήκτρων είναι κόκκινο και σβήνει αν θέλεις. Τα πλήκτρα είναι γύρω - γύρω κόκκινα αλλά δεν άσχημα. Επειδή δεν έχουν μεγάλο ύψος δεν είναι έντονος ο χρωματισμός τους. Θα έλεγα διακριτικός. Όμως το φως χρειάζεται για να είναι ευανάγνωστα τα γράμματα, γιατί με χαμηλό φωτισμό δωματίου δεν διαβάζονται άνετα. 2.Οθόνη Η ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης πράγματι δεν λειτουργεί από τα windows. (Ούτε από το πληκτρολόγιο). Υποθέτω θα διορθωθεί με κάποιο update. Αν ανοίξεις όμως το nvidia control panel τη ρυθμίζεις από εκεί. Η οθόνη είναι πολύ φωτεινή. Τη ρύθμισα στο μηδέν και βλέπω άνετα. Η οθόνη δεν έχει καθόλου backlight bleeding (αυτή που μου έτυχε). Αυτό ήταν ευχάριστη έκπληξη. Πράγματι, τα windows την αναγνωριζουν ως pnp monitor. Αυτό νομίζω σημαίνει ότι δεν βρίσκουν τον κατάλληλο driver. Ίσως σε αυτό οφείλεται ότι το gamma της οθόνης δεν ρυθμίζεται σωστά 3. Κατασκευή Καλή κατασκευή, στιβαρό με ωραίο pad με δυο κουμπιά. Όχι σαν τα περισσότερα που είναι χωρίς κουμπιά και κάνουν σαν να είναι ξεχαρβαλωμένα. Λόγω δυνατού επεξεργαστή οι ανεμιστήρες ανεβάζουν απότομα στροφές. Ίσως θέλει να απενεργοποιήσεις το turbo για χαμηλότερες θερμοκρασίες. Περισσότερα στη συνέχεια Στη 1809 εκδοση των windows λειτουργει κανονικα ή φωτεινότητα.Μιλάω για το 17αρι με i5 9300h του public με rgb πληκρολόγιο 2
JamesDelaney Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 14 minutes ago, vickjim said: Στη 1809 εκδοση των windows λειτουργει κανονικα ή φωτεινότητα.Μιλάω για το 17αρι με i5 9300h του public με rgb πληκρολόγιο Την οθονη πως στην εχει αναγνωρισει στη διαχειριση συσκευων?
vickjim Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, JamesDelaney είπε Την οθονη πως στην εχει αναγνωρισει στη διαχειριση συσκευων? Χμμ ναι pnp monitor δε ξέρω αν είναι καλό αυτό
dimitrisQwe Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Και εμενα ακριβως το ιδιο με την οθονη και την φωτεινότητα. Το HP Omen 17 - cb0011nv πήρα. Χτες για καποιο λόγο που δεν καταλαβα έπαιξε μια χαρα η φωτεινότητα από τα fn+f2 / f3 πειράζοντας το power mode (αλλα μάλλον ηταν τυχαιο). Σημερα πάλι μονο μέσα απο το προγραμμα της nvidia μπορω και αλάζω φωτεινότητα
JamesDelaney Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 24 minutes ago, vickjim said: Χμμ ναι pnp monitor δε ξέρω αν είναι καλό αυτό Εχω την εντυπωση πως το generic pnp monitor δεν ειναι το προβλημα στο θεμα με τη φωτεινοτητα... ουτε οτι θα επρεπε να γραφει κατι αλλο. 9 minutes ago, dimitrisQwe said: Και εμενα ακριβως το ιδιο με την οθονη και την φωτεινότητα. Το HP Omen 17 - cb0011nv πήρα. Χτες για καποιο λόγο που δεν καταλαβα έπαιξε μια χαρα η φωτεινότητα από τα fn+f2 / f3 πειράζοντας το power mode (αλλα μάλλον ηταν τυχαιο). Σημερα πάλι μονο μέσα απο το προγραμμα της nvidia μπορω και αλάζω φωτεινότητα Δοκιμαζω να βαλω driver απο τη σελιδα της hp, ιδωμεν
oceanborngr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Αυριο παραλαμβανω το 17αρι με την 1660ti. Εχετε υποψην σας καποια καλη βαση που να μην ακουγεται σαν ελικοπτερο?
whosethere Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, oceanborngr είπε Αυριο παραλαμβανω το 17αρι με την 1660ti. Εχετε υποψην σας καποια καλη βαση που να μην ακουγεται σαν ελικοπτερο? προσφατης κυκλοφοριας οχι. η akasa ομως που χα παρει πριν καποια χρονια καλη και αθορυβη ακομα. δεν ξερω ομως εαν ακομα βγαζει η εταιρεια τετοιου τυπου, εψαξα λιγο προσφατα και δεν ειχα δει κτ ενδιαφερον Θα λεγε κανεις μια βαση, θα την εδιναν για το χιλιαρικο που εδωσες Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από whosethere
mkekakis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παραλάβαμε πριν 2 ώρες ένα HP Omen 17 - cb0011nv. Μετά από bios u[date (το F16 που είναι το latest από την hp) έχει χαθει η φωτεινότητα της οθόνης έχουμε φάει πακέτο, καθόμαστε μπροστά στο λαπτόπ και δε ξέρουμε τι να δοκιμάσουμε. Δούλευε κανονικότατα πριν το bios update Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από mkekakis 1
dimitrisQwe Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Τι εννοείς έχει χαθεί η φωτεινότητα? Δεν μπορεις να την αλλάξεις ούτε και από το πρόγραμμα της nvidia? Είναι μονίμως σκοτεινή η οθόνη?
mkekakis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 ναι είναι συνέχεια σκοτεινά όλα, έχουμε κολλήσει, δεν μπορούμε να βρούμε κάποια σχετική ρύθμιση. Το πλήκτρο FN+brightness εμφανίζει τη σχετική μπάρα, ανεβοκατεβαινει κανονικά αλλά δεν αλλάζει η φωτεινότητα.
sintalkas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Ρε παιδια η rtx 2070 ειναι χειροτερη απο την 1660τι ή οχι ;
JamesDelaney Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 52 minutes ago, mkekakis said: Παραλάβαμε πριν 2 ώρες ένα HP Omen 17 - cb0011nv. Μετά από bios u[date (το F16 που είναι το latest από την hp) έχει χαθει η φωτεινότητα της οθόνης έχουμε φάει πακέτο, καθόμαστε μπροστά στο λαπτόπ και δε ξέρουμε τι να δοκιμάσουμε. Δούλευε κανονικότατα πριν το bios update 25 minutes ago, mkekakis said: ναι είναι συνέχεια σκοτεινά όλα, έχουμε κολλήσει, δεν μπορούμε να βρούμε κάποια σχετική ρύθμιση. Το πλήκτρο FN+brightness εμφανίζει τη σχετική μπάρα, ανεβοκατεβαινει κανονικά αλλά δεν αλλάζει η φωτεινότητα. HP Omen 17 - cb0011nv Χωρις να εχω κανει κατι στο bios η φωτεινοτητα δεν μου δουλευει με κανεναν τροπο μεσα απο τα windows. Δοκιμασε απο το panel της nvidia να την ανεβασεις. Ακομα λυση δεν εχω βρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις