JamesDelaney Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 9 minutes ago, Drazil7 said: Καλησπέρα μάγκες και καλορίζικα τα εργαλεία. Έχω ήδη παραγγείλει το 17-cb0011nv απο Πλαίσιο το οποίο αναμένω από Δευτέρα - Τρίτη και θα ήθελα να ρωτήσω τα φιλαράκια που το έχουν στα χέρια τους να μου πουν μια λεπτομέρεια.... έχει Ελληνικούς χαρακτήρες το πληκτρολόγιο; Εχει ελληνικους χαρακτηρες.
Drazil7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, opinion είπε Για καθημερινή χρήση μπορείς να πετύχεις εξοικονόμηση μπαταρίας (χωρίς να έχω υπολογίσει ποσοστό) και αθόρυβη λειτουργία αν δημιουργήσεις ένα power plan εξοικονόμησης ενέργειας και απενεργοποιήσεις το turbo (βάζοντας 99% στη χρήση της cpu) Κατ'αυτόν τρόπο έχεις θερμοκρασία ~40C χωρίς χρήση και ~50C με 100% χρήση, ενώ οι ανεμιστήρες (αν κολήσεις το αυτί σου στο πληκτρολόγιο για να τους ακούσεις) δουλεύουν σταθερά στο ελάχιστο. Εδώ δείχνει την υπεροχή του ο 9750Η, αφού δουλεύει στα 2600MHz αντί των 2200MHz που θα δούλευε ο 8750Η. (Πράγματι, όπως προαναφέρθηκε, με το default πλάνο της hp, το ρολόι της cpu σε κατασταση idle είναι στα ~4.2GHz) Για απαιτητική χρήση, από ότι έχω προλάβει να δω, θεωρώ ότι η δυνατότητα ψύξης του cb0011nv (CPU +70C στα ~4.5GHz ) είναι κορυφαία για gaming laptop της κατηγορίας του (entry level). Επίσης, το επίπεδο του θορύβου των ανεμιστήρων του είναι πολύ καλό: Μην ξεχνάμε ότι με την ενεργοποίηση του turbo, ο 9750Η ανεβάζει απότομα τη συχνότητα του κατά 1900ΜHz. Υποχρεωτικά οι ανεμιστήρες θα πρέπει να ακολουθήσουν ανεβάζοντας στροφές σαν αλυσοπρίονο. Επομένως για την όποια θορυβώδη λειτουργία του laptop δεν ευθύνεται η υλοποίηση της hp αλλά της intel, η οποία χρησιμοποιεί αυτές τις τρελές τιμές turbo overclocking. Έχει, αλλά με αρκετά μικρή γραμματοσειρά (όπως και οι αγγλικοί χαρακτήρες). Θα τους ήθελα πιο ευανάγνωστους σε ευχαριστώ φίλε opinion, να'σαι καλά. 29 λεπτά πριν, JamesDelaney είπε Εχει ελληνικους χαρακτηρες. ευχαριστώ
sintalkas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Παιδια εχω μεγαλο θεμα με το λαπτοπ πολλες φορες δεν μπορει να φορτωσει το bios και κλεινει και ξανανοιγει και παιρνει μπρος με την τριτη φορα παντα και βγαζει μηνυμα λαθους στο bios, υποψιν το κατεβασαν μονα τους τα 10αρια ,σκεφτομαι μηπως το παω πισω αλλα δεν εχω βρει αλλον με τετοιο προβλημα και λεω μηπως τελικα ειναι software το προβλημα.
opinion Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sintalkas είπε Παιδια εχω μεγαλο θεμα με το λαπτοπ πολλες φορες δεν μπορει να φορτωσει το bios και κλεινει και ξανανοιγει και παιρνει μπρος με την τριτη φορα παντα και βγαζει μηνυμα λαθους στο bios, υποψιν το κατεβασαν μονα τους τα 10αρια ,σκεφτομαι μηπως το παω πισω αλλα δεν εχω βρει αλλον με τετοιο προβλημα και λεω μηπως τελικα ειναι software το προβλημα. Έχεις χρησιμοποιήσει προγράμματα όπως το XTU ή το Throttlestop; Τι μήνυμα σου βγάζει το bios; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από opinion
sintalkas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 οχι δεν εχω βαλει κανενα απολυτως προγραμμα ακομα και το bloatware δεν το πειραξα.
vickjim Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, opinion είπε Για καθημερινή χρήση μπορείς να πετύχεις εξοικονόμηση μπαταρίας (χωρίς να έχω υπολογίσει ποσοστό) καθώς και αθόρυβη λειτουργία, αν δημιουργήσεις ένα power plan εξοικονόμησης ενέργειας και απενεργοποιήσεις το turbo (βάζοντας 99% στη χρήση της cpu). Κατ' αυτόν τον τρόπο έχεις θερμοκρασία ~40C χωρίς χρήση και ~50C με 100% χρήση, ενώ οι ανεμιστήρες (αν κολλήσεις το αυτί σου στο πληκτρολόγιο για να τους ακούσεις) δουλεύουν σταθερά στο ελάχιστο. Εδώ δείχνει την υπεροχή του ο 9750Η, αφού δουλεύει στα 2600MHz αντί των 2200MHz που θα δούλευε ο 8750Η. (Πράγματι, όπως προαναφέρθηκε, με το default πλάνο της hp, το ρολόι της cpu σε κατασταση idle είναι στα ~4.2GHz). Για απαιτητική χρήση, από ότι έχω προλάβει να δω, θεωρώ ότι η δυνατότητα ψύξης του cb0011nv (CPU +70C στα ~4.5GHz ) είναι κορυφαία για gaming laptop της κατηγορίας του (entry level). Επίσης, το επίπεδο του θορύβου των ανεμιστήρων του είναι πολύ καλό: Μην ξεχνάμε ότι με την ενεργοποίηση του turbo, ο 9750Η ανεβάζει απότομα τη συχνότητα του κατά 1900ΜHz. Υποχρεωτικά οι ανεμιστήρες θα πρέπει να ακολουθήσουν ανεβάζοντας στροφές σαν αλυσοπρίονο. Επομένως για την όποια θορυβώδη λειτουργία του laptop δεν ευθύνεται η υλοποίηση της hp αλλά της intel, η οποία χρησιμοποιεί αυτές τις τρελές τιμές turbo overclocking. Σε ευχαριστω πολύ.Πράγματι με ρύθμιση στο 99% έχουμε δροσιά και ησυχία.Εχω τον i5 και χρονιζει τώρα στα 2,4 Αν όμως θελήσω κάτι στο ενδιάμεσο δλδ ούτε 4,1 στο turbo αλλα ούτε και 2,4GHZ .Ας πούμε να ταβανώνει στα 3,,5GHZ γίνεται? 1
geophi Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, opinion είπε Το cb0011nv που πήρα από πλαίσιο είχε έκδοση bios F07. Ούτε σε εμένα βγάζει μήνυμα για bios update το hp assistant Έκανα λάθος και σε εμένα την F07 έχει. Ξέρεις αν το NVDIA GeForce Experience αξίζει να το ενεργοποιήσω ή θα κάνει άνω κάτω τους drivers?
Seaman72 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μην το κλειδώνεις στο 99%. Είναι σαν να λες ότι δεν χρειάζεται το boost της CPU. Πολύ βάρβαρο μέτρο. Υπάρχει και η μέση κατάσταση Όταν είσαι στο ρεύμα και παίζει τσίτα ο επεξεργαστής, αριστερό κλικ στη μπαταρία και τράβηγμα στην μπλε μπάρα προς τα αριστερά. Έτσι έχεις και χαμηλότερο idle και boost 1
sintalkas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Παιδια μπορει να μου δωσει κανενας λινκ του hp care pack για να κανω επεκταση εγγυησης?
Seaman72 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πλαίσιο κόστιζε 220€ και αφορούσε μόνο +1 έτος. Δεν αξίζει. Από την hp φαίνεται online ότι έδωσε 1.5 έτη και δεν ξέρω πόσο κοστίζει η δική της επέκταση εγγύηση ( 1 έτος είναι και αυτή), 3 έτη συνολικά και προφανώς ο + μισός χρόνος του πλαισίου θα πρέπει να ξαναπληρωθεί. https://h40039.www4.hp.com/wtyext/newExtension.do Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από Seaman72
vickjim Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, Seaman72 είπε Μην το κλειδώνεις στο 99%. Είναι σαν να λες ότι δεν χρειάζεται το boost της CPU. Πολύ βάρβαρο μέτρο. Υπάρχει και η μέση κατάσταση Όταν είσαι στο ρεύμα και παίζει τσίτα ο επεξεργαστής, αριστερό κλικ στη μπαταρία και τράβηγμα στην μπλε μπάρα προς τα αριστερά. Έτσι έχεις και χαμηλότερο idle και boost Δεν έχεις άδικο καθόλου , αλλά τόσο κρύο δεν το έχω ξαναδει.Ωστοσο την μπάρα που λες είναι τέρμα αριστερά αλλά δεν είναι εμφανής η δουλειά που κάνει .Χτες έπαιζα το pes18 &καποια στιγμη είδα 90°!!Δε ξέρω με το throttlestop μπορείς να ρίξεις λίγο τα GHZ του turbo? 1
Seaman72 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, vickjim είπε Δεν έχεις άδικο καθόλου , αλλά τόσο κρύο δεν το έχω ξαναδει.Ωστοσο την μπάρα που λες είναι τέρμα αριστερά αλλά δεν είναι εμφανής η δουλειά που κάνει .Χτες έπαιζα το pes18 &καποια στιγμη είδα 90°!!Δε ξέρω με το throttlestop μπορείς να ρίξεις λίγο τα GHZ του turbo? Είναι λογικό ότι σε gaming η gpu θα πηγαίνει τέζα. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Βέβαια και σε μένα οι θερμότητες πηγαίνουν στο θεό. Για συνήθεις εργασίες, η cpu στο idle, με τη μπάρα της μπαταρίας αριστερά δουλεύει μια χαρά. Επίσης με λίγο διάβασμα μάλλον διαπιστώνω ότι τεχνικά η ψύξη CPU και GPU βασίζεται σε κοινή συνεχόμενη ψύκτρα κάτω από τους αεραγωγούς, οπότε η μία μεταφέρει στην άκρη. Λύση λογικά μπορεί να δοθεί με ενιαίο undervolting της cpu και της Cache (0,100mv για αρχή και βλέποντας) μέσω throttlestop. Με λίγο ψάξιμο στο νετ υπάρχουν σχετικοί οδηγοί. (δεν είναι δύσκολο). Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από Seaman72 Διόρθωση ως προς το ορθό της προτεινόμενης τιμής για undervolting 1
sintalkas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Εγω πάντως κανονισα να το παρουν πισω σαν dead on arrive ,μου βζαζει συνεχεια προβλημα στο bios!!!!
Weronika_Wos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, sintalkas είπε Παιδια μπορει να μου δωσει κανενας λινκ του hp care pack για να κανω επεκταση εγγυησης? Καλησπέρα, αρχικά πρέπει να ελέξεις αν έχει ενεργή εγγύηση (σύμφωνα με τους όρους της HPI μπορείς να προμηθευτείς carepack 3 μήνες πριν ή ένα μήνα μετά τη λήξη της τρέχουσας εγγύησης, διαφορετικά υπάρχει η επιλογή του συμβολαίου, στο οποίο επιλέγεις πάλι επίπεδο υποστήριξης και υπάρχει το δικαίωμα ακύρωσης). https://support.hp.com/us-en/checkwarranty Αν η εγγύηση είναι ενεργή τότε μπορείς να βρεις το σωστό carepack στο παρακάτω link. Καλύτερα η αναζήτηση να γίνει με τον σειριακό του μηχανήματος (δυστυχώς με το part number σου βγάζει όλες τις επιλογές, ακόμη και τα in warranty που μπορείς να τα προμηθευτείς μόνο μέχρι και 90 μέρες απο την αγορά του HW). Τέλος ψάχνεις για Post Warranty εκτός κι αν η αγορά του HW έχει γίνει μέχρι και 90 μέρες πριν. http://cpc.ext.hp.com/portal/site/cpc/?action=clearHierarchy ***Προσοχή σε κάθε αναζήτηση να είσαι σίγουρος πως η χώρα επιλογής είναι η χώρα απο την οποία θα προμηθευτείς την υποστήριξη. επίσης στο 2ο link, στην λίστα δεξία, υπάρχουν τα Terms & Conditions της HPI. Για τιμές, μπορείς να ρωτήσεις τον μεταπωλητή της επιλογής σου. (κάλο είναι να δώσεις p/n και s/n του μηχανήματος, ώστε να γίνει ένας μικρός έλεγχος, αν το carepack που έχεις επιλέξει είναι σωστό) 1
vade23 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Αγόρασα το OMEN Της προσφοράς του public. Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος γιατι ενω το αγόρασα στις 17/09/2019 η εγγύηση φαίνεται να εχει ξεκινήσει απο 17/06/2019??? φαίνεται πως ειναι σχεδόν εδω και 3 μήνες ενεργοποιημένο. Πάντως το μηχάνημα ήταν ή φαινόταν σφραγισμένο τουλάχιστον... Περιμένω γνώμες σας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις