Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πραγματικά ,ρε παιδιά ,ένα σωρό θέματα με το λάπτοπ.

Και σκεφτόμουν σοβαρά για το 15αρι με την 2060 , αλλά αρχίζω να το ξανασκέφτομαι , και περιμένω την black Friday της Dell. 

• Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, lionheart75 είπε

Πάντως η 1070 σπέρνει και θα σπέρνει για καιρό, δυνατότερη από την 1660ti αν και είναι πιο ενεργοβόρα με αποτέλεσμα να εκλύει περισσότερη θερμότητα . Απ την άλλη η διαφορά στους δύο i7 8ης και 9ης γενιάς είναι ελάχιστες και άνευ ιδιαίτερης σημασίας θεωρώ.

Επίσης το 17άρι με την 1070 έχει μάλλον 144hz panel, σύμφωνα πάντα και με τη σελίδα του κατασκευαστή που κοίταξα για το συγκεκριμένο μοντέλο (μένει να επιβεβαιωθεί και κατά την παραλαβή). Ενώ και μπαταρία έχει μεγαλύτερη το '18 απο το '19.

Και εγώ ανάμεσα στα δύο θα ήμουν και θα δυσκολευόμουν αρκετά να αποφασίσω. Δίνω λίγο προβάδισμα στο '19 καθαρά για ψυχολογικούς λόγους μιας και είναι νεότερο μοντέλο. Με τα 90 ευρώ διαφοράς χτυπάς μεγαλύτερο ssd και περισσότερη ram για να είσαι μία η άλλη.

Τέλος εμφανισιακά μου αρέσει περισσότερο το μοντέλο '18 από το '19 αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα του καθενός.

Για το μοντέλο αυτό υπάρχει αναλυτική ελληνική βιντεοπαρουσίαση.

https://www.youtube.com/watch?v=ZAEtl-Dw_Bo

Πολύ δυνατή υλοποίηση και η οθόνη είναι 120hz. Το είδα από κοντά. Είναι τέρας με πολύ μεγάλα bezels στην οθόνη. Δεν το αγόρασα και ίσως έκανα λάθος γιατί τρόμαξα με το μέγεθος και το βάρος του. Τανκ κανονικό

• Like 3
Δημοσ.
Στις 22/9/2019 στις 12:41 ΜΜ, Konstantin77 είπε

Τα 2 άλλα 17' είναι μία γενιά πίσω, το μόνο που αξίζει είναι αυτό που παραθέτει ο TS από κάτω.

Στις 22/9/2019 στις 12:41 ΜΜ, Konstantin77 είπε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, geophi είπε

Πήρα το HP Omen 17 - cb0011nv με τον I7-9750H και την GTX-1660i. Μέχρι στιγμής όλα καλά, έκανα όλες τις αναβαθμίσεις, όμως το HP Assistant δεν μου εμφανίζει bios update και το μηχάνημα έχει την F06 έκδοση. Έχει τύχει σε άλλον? Διστάζω να κατεβάσω το αρχείο από το τελευταίο bios γιατί υποθέτω ότι θα το εμφάνιζε μόνο του το Update. Μήπως το απέσυραν προσωρινά λόγω προβλημάτων?

Σε ότι αφορά τις προσφορές εκτιμώ ότι οι τιμές είναι πολύ καλές συγκρίνοντας και με τις τιμές στο εξωτερικό. Διάλεξα το cb0011nv γιατί ήθελα το καινούργιο "σασί" για το οποίο διάβασα καλές κριτικές για την ψύξη. Επίσης πολύ βασικό που έχει 16GB RAM, γιατί τα 8GB είναι πολύ λίγα. Η GTX-1660i πολύ καλή αλλά αν η προσφορά είχε panel 144hz και την RTX 2060 και ήταν κάτω από τα 1200 ευρώ τότε θα μιλούσαμε για το ιδανικό laptop.

Το HP assistant λειτουργεί κάπως περίεργα. Είναι προγραμματιζόμενο για το πότε θα ψάξει για αναβαθμίσεις. Δες λίγο τις ρυΘμίσεις του. Κάποια στιγμή θα ξυπνήσει και θα βγάλει τις ειδοποιήσεις αυτόματα. Εγώ το update sto bios το έκανα με κατέβασμα του αρχείου από την ιστοσελίδα. Αν δεν ήμουν βιαστικός θα έψαχνα τα αρχεία για το τις μεταβολές κάθε έκδοσης. Γενικότερα βλέπω ότι όσο πιο καινούριο τόσο πιο κλειδωμένο είναι και παρέχει λιγότερες ρυθμίσεις.

Επεξ/σία από Seaman72
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ξέρεις κανείς κάποιο τέχνασμα για αλλαγή στο κόκκινο baklight keyboard του hp omen 17 cb0011nv. 

Υγ:Κάποιος moderator αν μπορεί να διαγράψει το προηγούμενο μήνυμα μου εσταλει ασκοπος 

Δημοσ.

παιδιά , σύμφωνα με ένα  video που βρήκα  στο yutube το 15αρι  ,εξ ορισμού ,δουλεύει πάντα ,και μόνο , με την dedicated κάρτα , πράγμα τελείως χαζό. Επίσης , η 144 οθόνη δεν είναι πιστοποιημένη από την nvidia γιαυτό δεν υποστηρίζει gsync . Αν, αυτές οι διαπιστώσεις είναι αλήθεια , τότε αναρωτιέται κανείς γιατί έχει την ενσωματωμένη ,και φυσικά δεν κάνει για φορητότητα λόγω μεγάλης κατανάλωσης της μπαταρίας ,οπότε ,αν είναι να το χρησιμοποιείς σαν desptop replacement ,γιατί να μην πας σε 17αρι κατευθείαν. Για μένα , πάντως , η μη λειτουργία του optimus είναι deal breaker.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, alelo είπε

Πάντως καινούρια λάπτοπ και να έχουν προβλήματα? Ίσως αυτό να δικαιολογεί την προσφορά και πτώση τιμής. 

Στις 22/9/2019 στις 2:03 ΜΜ, Aurumnus είπε

Τι γίνεται με τα Omen και είναι τα μόνα gaming laptop που τα βγάζουν συνέχεια σε προσφορές;

Μία ο Κωτσόβολος, μετά το Public, τώρα το Πλαίσιο!

Έχει κάποιο πρόβλημα η σειρά Omen που δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά το γνωρίζει ο κατασκευαστής, γι'αυτό και τα «σκοτώνουν»;

Γιατί οι τιμές είναι από άλλο γαλαξία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, evkar είπε

παιδιά , σύμφωνα με ένα  video που βρήκα  στο yutube το 15αρι  ,εξ ορισμού ,δουλεύει πάντα ,και μόνο , με την dedicated κάρτα , πράγμα τελείως χαζό. Επίσης , η 144 οθόνη δεν είναι πιστοποιημένη από την nvidia γιαυτό δεν υποστηρίζει gsync . Αν, αυτές οι διαπιστώσεις είναι αλήθεια , τότε αναρωτιέται κανείς γιατί έχει την ενσωματωμένη ,και φυσικά δεν κάνει για φορητότητα λόγω μεγάλης κατανάλωσης της μπαταρίας ,οπότε ,αν είναι να το χρησιμοποιείς σαν desptop replacement ,γιατί να μην πας σε 17αρι κατευθείαν. Για μένα , πάντως , η μη λειτουργία του optimus είναι deal breaker.

To 15άρι το επέλεξα για λόγους φορητότητας και οθόνης 144hz πιστεύοντας ότι υποστηρίζει G-Sync. Με πολύ ψάξιμο διαπιστώνω ότι πλέον στη σειρά dc1000 μόνο το TN πάνελ των 240hz υποστηρίζει συγχρονισμό με την GPU.

Κai δεν είναι θέμα πιστοποίησης της nvidia. To gsync προϋποθέτει την ύπαρξη ειδικής πλακέτας στην οθόνη. Για αυτό η μεγάλη διαφορά στο κόστος μεταξύ συμβατικών 144hz οθονών με αυτές με gsync (150€+). Η αντίστοιχη υλοποίηση της AMD κοστίζει πολύ φθηνότερα και αναμένεται να επεκτείνει τα σχετικά μερίδιά της στην αγορά.

Και εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν δίνουν την δυνατότητα ενεργοποίησης της gpu του επεξεργαστή. Για να μην τρομάξω κάποιον υποψήφιο αγοραστή το pc είναι πολύ ήσυχο στις συνήθεις εργασίες και δεν ζεσταίνεται. Με μεγάλη όμως βεβαιότητα αν γνώριζα εξαρχής τα παραπάνω θα πήγαινα στις 17" ή δεν θα αγόραζα, για να το θέσω καλύτερα, καν.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν αγοράζεις 17άρι pc για παιχνιδομηχανή  μόνιμα στο σπίτι (δεν είναι εύκολη η φορητότητα) δεν πας σε υλοποίηση με οθόνη 60hz. Επομένως μάλλον το μοντέλο του 18 με την 1070, τη μπαταρία των 8 cell (μπας και βγει και καμιά βόλτα) και την 120άρα οθόνη είναι καταλληλότερο για αυτή τη δουλειά.

Επεξ/σία από Seaman72
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Seaman72 είπε

To 15άρι το επέλεξα για λόγους φορητότητας και οθόνης 144hz πιστεύοντας ότι υποστηρίζει G-Sync. Με πολύ ψάξιμο διαπιστώνω ότι πλέον στη σειρά dc1000 μόνο το TN πάνελ των 240hz υποστηρίζει συγχρονισμό με την GPU.

Κai δεν είναι θέμα πιστοποίησης της nvidia. To gsync προϋποθέτει την ύπαρξη ειδικής πλακέτας στην οθόνη. Για αυτό η μεγάλη διαφορά στο κόστος μεταξύ συμβατικών 144hz οθονών με αυτές με gsync (150€+). Η αντίστοιχη υλοποίηση της AMD κοστίζει πολύ φθηνότερα και αναμένεται να επεκτείνει τα σχετικά μερίδιά της στην αγορά.

Και εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν δίνουν την δυνατότητα ενεργοποίησης της gpu του επεξεργαστή. Για να μην τρομάξω κάποιον υποψήφιο αγοραστή το pc είναι πολύ ήσυχο στις συνήθεις εργασίες και δεν ζεσταίνεται. Με μεγάλη όμως βεβαιότητα αν γνώριζα εξαρχής τα παραπάνω θα πήγαινα στις 17" ή δεν θα αγόραζα, για να το θέσω καλύτερα, καν.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν αγοράζεις 17άρι pc για παιχνιδομηχανή  μόνιμα στο σπίτι (δεν είναι εύκολη η φορητότητα) δεν πας σε υλοποίηση με οθόνη 60hz. Επομένως μάλλον το μοντέλο του 18 με την 1070, τη μπαταρία των 8 cell (μπας και βγει και καμιά βόλτα) και την 120άρα οθόνη είναι καταλληλότερο για αυτή τη δουλειά.

Αυτό ισχύει για το gaming ετσι; Και οχι για video editing;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για gaming. Γενικότερα όμως οι οθόνες 100hz + προσφέρουν μια πιο smooth εμπειρία θέασης 

Επεξ/σία από Seaman72
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πληροφοριακά αναφέρω ότι τo hp omen 17 cb0011nv με την 1660ti υποστηρίζει την εναλλαγή γραφικού επεξεργαστή μεταξύ nvidia και intel μέσω του optimus.

Επεξ/σία από opinion
  • Like 1
Δημοσ.

Μονος μου απανταω -σε ερωτησεις μου!- αφου ρωτησα & βρηκα, τις απαντησεις:
1) H 1070 (ακομη και με τη μεγαλυτερη μπαταρια), ελλειψη δυνατοτητας χρησης
της Intel θα κανει το λαπτοπ πρακτικα ελαχιστα...φορητο με τη μπαταρια μονο! 😭

Οταν αυτες θα καιγονται, ενδεχομενως σε 2-3 χρονια, να δω τι θα γινεται με το HP
χιλιαρικο δεν ειναι λιγο! Και βλεπω ετσι να ξαναδουλευουν...reflows και φουρνοι!😋

Δημοσ.

Έχω παραγγείλει το HP OMEN 17 - an111nv Laptop (Core i7 8750H/12 GB/128GB SSD + 1TB HDD/GTX 1070 8GB)
και το HP Omen 17 - cb0011nv Laptop (Core i7 9750H/16 GB/256GB SSD + 1TB HDD/GTX 1660 Ti 6 GB)
Ποιό από τα δύο να πάρω και γιατί ? Τι γίνεται με τα 120 Hz του παλιού μοντέλου με τα 60Hz του καινούργιου?

Pls help δεν μπορώ να αποφασίσω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...