Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mkekakis είπε

Είχα ετοιμάσει video με το κουφό που κάνει το καπάκι αλλά δεν το βάζω αφού και άλλοι το έχουν διασταυρώσει. Τα intel γραφικά  ΔΕΝ υπάρχουν στη διαχείριση συσκευών ούτε στο bios αν και το περίεργο είναι ότι στη σελίδα της HP δίνει κανονικά drivers. Αν θέλετε να δείτε το intel control panel θα το δείτε μόνο αν κατεβάσετε το σχετικό app από το microsoft store, οτιδηποτε άλλο βγάζει error. Ο ssd είναι samsung και οι μνήμες είναι samsung. Ο επεξεργαστής είναι σχεδόν πάντα ψηλά στα 40-43 multiplier. Στη πρίζα μετρημένο παίζει στο ρελαντί 35watt, youtube βλέπει στα 50-60watt, έφτασε σε εγκαταστάσεις προγραμμάτων 127watt, δεν έχω βάλει παιχνίδια να δοκιμάσω, ορίστε και ένα bench

https://www.userbenchmark.com/UserRun/20455752

προτεινω να το βαλεις κι ας ειναι διασταυρωμενο κουφο, να παρουμε και οι υπολοιποι μια ιδεα που ακομα το σκεφτομαστε 😋

• Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mkekakis είπε

Είχα ετοιμάσει video με το κουφό που κάνει το καπάκι αλλά δεν το βάζω αφού και άλλοι το έχουν διασταυρώσει. Τα intel γραφικά  ΔΕΝ υπάρχουν στη διαχείριση συσκευών ούτε στο bios αν και το περίεργο είναι ότι στη σελίδα της HP δίνει κανονικά drivers. Αν θέλετε να δείτε το intel control panel θα το δείτε μόνο αν κατεβάσετε το σχετικό app από το microsoft store, οτιδηποτε άλλο βγάζει error. Ο ssd είναι samsung και οι μνήμες είναι samsung. Ο επεξεργαστής είναι σχεδόν πάντα ψηλά στα 40-43 multiplier. Στη πρίζα μετρημένο παίζει στο ρελαντί 35watt, youtube βλέπει στα 50-60watt, έφτασε σε εγκαταστάσεις προγραμμάτων 127watt, δεν έχω βάλει παιχνίδια να δοκιμάσω, ορίστε και ένα bench

https://www.userbenchmark.com/UserRun/20455752

Τα Watt πως τα μετράς; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Τα Watt πως τα μετράς; 

Με μετρητή ή όπως αλλιώς το λένε που μπαίνει στη πρίζα, συγκεκριμένα τον HAMA 47770 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, drjohn1980 είπε

συγνωμη κιολας,αλλα μαλλον δεν εχεις ξαναπαρει gaming laptop.μα πως περιμενες οτι θα ηταν ειναι ενεργοποιημενη η intel gpu ειδικα οταν εχει και οθονη 144hz.αν ειχε ενεργοποιημενη την εσωτερικη με το με to optimus θα χαναμε σε επιδοσεις.αυτα τα λαπτοπ τα παιρνιες για την μπριζα και την ευκολη μετακινηση,τελειως λαθος επιλογη,δεν φταει η HP.οτι μαρκα και να επερνες θα ελεγες το ιδιο

Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο. Το έγραψα σε παραπάνω post ότι δεν έχω σχέση με τα gaming laptops. όμως έχω χρησιμοποιήσει άλλες αρκετά δυναμικές υλοποιήσεις που σου έδιναν τη δυνατότητα του switch. Προφανές είναι ότι με ενεργοποιημένες και τις 2 κάρτες θα υπήρχε πτώση στις απόλυτες επιδόσεις. Γιατί να μου στερεί όμως την επιλογή (έστω από bios) για την περίπτωση που θα το χρειαστώ? Αν είναι έτσι η φάση θα έπρεπε η intel να βγάζει CPUs χωρίς εσωτερική GPU για τα gaming PCs να ρίξουμε και το κόστος.

Για μένα λοιπόν και για άλλους άσχετους και για την προστασία του καταναλωτή εκτιμώ ότι αυτήν την πληροφορία θα έπρεπε η HP να την παρέχει. Kαι το λέω έχοντας μεγάλη εμπειρία τα παλιά τα χρόνια στο στήσιμο υπολογιστών που  κυνηγούσαμε με υδροψύξεις να κάνουμε τους cyrix  pentium mmx.  Άλλωστε δεν υπάρχει μεγαλύτερη μπαρούφα από την προσπάθεια να χωρέσεις στα 2,5 εκατοστά ενός laptop υλοποιήσεις 200w για να ονομάζονται gaming portable (τρομάρα τους) laptops (τρομάρα τους και πάλι για τα κακόμοιρα τα γόνατα).

To gsync=no igpu τεχνικά εκτιμώ ότι είναι παπαριές της nvidia και το χρησιμοποιεί για να καλύψει, εις βάρος της κατανάλωσης ενέργειας, το flickering που θα έβγαζαν οι 144hz οθόνες στην εκκίνηση από το idle (την επιλογή για 60hz γιατί δεν την έκοψε?, που χρειάζεται πλέον με το gsync?) . 

Επεξ/σία από Seaman72
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Seaman72 είπε

Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο. Το έγραψα σε παραπάνω post ότι δεν έχω σχέση με τα gaming laptops. όμως έχω χρησιμοποιήσει άλλες αρκετά δυναμικές υλοποιήσεις που σου έδιναν τη δυνατότητα του switch. Προφανές είναι ότι με ενεργοποιημένες και τις 2 κάρτες θα υπήρχε πτώση στις απόλυτες επιδόσεις. Γιατί να μου στερεί όμως την επιλογή (έστω από bios) για την περίπτωση που θα το χρειαστώ? Αν είναι έτσι η φάση θα έπρεπε η intel να βγάζει CPUs χωρίς εσωτερική GPU για τα gaming PCs να ρίξουμε και το κόστος. Για μένα λοιπόν και για άλλους άσχετους και για την προστασία του καταναλωτή εκτιμώ ότι αυτήν την πληροφορία θα έπρεπε η HP να την παρέχει. Και το λέω έχοντας μεγάλη εμπειρία τα παλιά τα χρόνια στο στήσιμο υπολογιστών που  κυνηγούσαμε με υδροψύξεις να κάνουμε τους cyrix  pentium mmx.  Άλλωστε δεν υπάρχει μεγαλύτερη μπαρούφα από την προσπάθεια να χωρέσεις στα 2,5 εκατοστά ενός laptop υλοποιήσεις 200w για να ονομάζονται gaming portable (τρομάρα τους) laptops (τρομάρα τους και πάλι για τα κακόμοιρα τα γόνατα).

cyrix  pentium mmx ασχετο αλλα τι μου θυμισες...

Επεξ/σία από drjohn1980
Δημοσ.

Οποτε δυο ερωτησεις καταρχην και στα γρηγορα για τα δυο 17"αρια:
1-> κανενα τους δεν δινει δυνατοτητα χρησης Intel gpu? δηλαδη ετσι και με 1070?
2-> το Thunderbolt τους αν χρειαστει μπορει να υποστηριξει και εξωτερικη egpu?

Ως προς το Τhunderbolt, τσεκάρισμα μπορείτε να κάνετε σύντομα, με το HWINFO:

https://www.hwinfo.com/download

Laptop (Χps-15) με Thunderbolt στις πληροφορίες του δείχνει έτσι:

https://i.imgur.com/VvlmpWf.png
VvlmpWf.png

Παρατηρήστε ότι αναφέρει 40Gbps Thunderbolt 3 Controller!
🔫
Αντίστοιχα θα (πρέπει να) είναι και στα ΟΜΕΝ! Επιβεβαίωση?

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Iliasinsomnia1976 είπε

Παρακολουθώ την σελίδα και μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι κανείς δεν ασχολείται με το 17αρι με την 1070... 17an111nv

εχει θέματα η είναι τόσο παλιό?

Ίσως επειδή με 90 ευρώ παραπάνω πας στο 17αρι με την 1660ti , 9ης γενιας επεξεργαστή, περισσοτερη ραμ, ssd, και τελευταιας γενιας σασι του λαπτοπ. Μάλλον δηλαδή αν ειναι να πάει κάποιος για 17αρι, θα παει για αυτο στα 1079.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως η 1070 σπέρνει και θα σπέρνει για καιρό, δυνατότερη από την 1660ti αν και είναι πιο ενεργοβόρα με αποτέλεσμα να εκλύει περισσότερη θερμότητα . Απ την άλλη η διαφορά στους δύο i7 8ης και 9ης γενιάς είναι ελάχιστες και άνευ ιδιαίτερης σημασίας θεωρώ.

Επίσης το 17άρι με την 1070 έχει μάλλον 144hz panel, σύμφωνα πάντα και με τη σελίδα του κατασκευαστή που κοίταξα για το συγκεκριμένο μοντέλο (μένει να επιβεβαιωθεί και κατά την παραλαβή). Ενώ και μπαταρία έχει μεγαλύτερη το '18 απο το '19.

Και εγώ ανάμεσα στα δύο θα ήμουν και θα δυσκολευόμουν αρκετά να αποφασίσω. Δίνω λίγο προβάδισμα στο '19 καθαρά για ψυχολογικούς λόγους μιας και είναι νεότερο μοντέλο. Με τα 90 ευρώ διαφοράς χτυπάς μεγαλύτερο ssd και περισσότερη ram για να είσαι μία η άλλη.

Τέλος εμφανισιακά μου αρέσει περισσότερο το μοντέλο '18 από το '19 αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα του καθενός.

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια το δικο μου εχει παντως θεμα ,πολλες φορες ανοιγει με την τριτη φορα και μου βγαζει προβλημα στο bios και οτι θα γυρισει στο default στις ρυθμισεις !Εχω την  εκδοση με την rtx 2070 ,οταν γυρισω θα το παω να το δουνε στη hp οταν τελειωσει η σεζον.

Επεξ/σία από sintalkas
Δημοσ.

Πήρα το HP Omen 17 - cb0011nv με τον I7-9750H και την GTX-1660i. Μέχρι στιγμής όλα καλά, έκανα όλες τις αναβαθμίσεις, όμως το HP Assistant δεν μου εμφανίζει bios update και το μηχάνημα έχει την F06 έκδοση. Έχει τύχει σε άλλον? Διστάζω να κατεβάσω το αρχείο από το τελευταίο bios γιατί υποθέτω ότι θα το εμφάνιζε μόνο του το Update. Μήπως το απέσυραν προσωρινά λόγω προβλημάτων?

Σε ότι αφορά τις προσφορές εκτιμώ ότι οι τιμές είναι πολύ καλές συγκρίνοντας και με τις τιμές στο εξωτερικό. Διάλεξα το cb0011nv γιατί ήθελα το καινούργιο "σασί" για το οποίο διάβασα καλές κριτικές για την ψύξη. Επίσης πολύ βασικό που έχει 16GB RAM, γιατί τα 8GB είναι πολύ λίγα. Η GTX-1660i πολύ καλή αλλά αν η προσφορά είχε panel 144hz και την RTX 2060 και ήταν κάτω από τα 1200 ευρώ τότε θα μιλούσαμε για το ιδανικό laptop.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, geophi είπε

Πήρα το HP Omen 17 - cb0011nv με τον I7-9750H και την GTX-1660i. Μέχρι στιγμής όλα καλά, έκανα όλες τις αναβαθμίσεις, όμως το HP Assistant δεν μου εμφανίζει bios update και το μηχάνημα έχει την F06 έκδοση. Έχει τύχει σε άλλον? Διστάζω να κατεβάσω το αρχείο από το τελευταίο bios γιατί υποθέτω ότι θα το εμφάνιζε μόνο του το Update. Μήπως το απέσυραν προσωρινά λόγω προβλημάτων?

Σε ότι αφορά τις προσφορές εκτιμώ ότι οι τιμές είναι πολύ καλές συγκρίνοντας και με τις τιμές στο εξωτερικό. Διάλεξα το cb0011nv γιατί ήθελα το καινούργιο "σασί" για το οποίο διάβασα καλές κριτικές για την ψύξη. Επίσης πολύ βασικό που έχει 16GB RAM, γιατί τα 8GB είναι πολύ λίγα. Η GTX-1660i πολύ καλή αλλά αν η προσφορά είχε panel 144hz και την RTX 2060 και ήταν κάτω από τα 1200 ευρώ τότε θα μιλούσαμε για το ιδανικό laptop.

Ας μη βιαστείς για bios update ,έκανα εγώ και τωρα εχω θέμα με φουλ speed οι ανεμιστήρες στην εκκινηση .Μόλις καταλαβαίνω οτι κάτι παίζει ανοίγω τη διαχείρηση εργασιών κ βγάζει στιγμιαία το windows logon gui application να τρώει 80% cpu και αμέσως σε 1 δευτερο να σταματαει-εξαφανιζεται ,να πεφτει η cpu σε κανονικα επίπεδα  και να επιστρέφουν οι ανεμιστηρες στη κανονικότητα..

Και ολα αυτα για να καλιμπράρω τη @@μπαταρία που βγαζει μνμ το hp assistant  οπου δε διορθωσε το bios update τιποτα...

Επεξ/σία από vickjim
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πάντως καινούρια λάπτοπ και να έχουν προβλήματα? Ίσως αυτό να δικαιολογεί την προσφορά και πτώση τιμής. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...