Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λογικα ειναι θεμα driver και εκδοσης των windows 10. Δεν εχω δοκιμασει να το συνδεσω σε οθονη, οταν παω σπιτι θα το δοκιμασω στην τηλεοραση. Αλλα δεν νομιζω οτι παιζει ρολο αυτο.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, vickjim είπε

Στη 1809 εκδοση των windows λειτουργει κανονικα ή φωτεινότητα.Μιλάω για το 17αρι με i5 9300h του public με rgb πληκρολόγιο

41 λεπτά πριν, mkekakis είπε

ναι είναι συνέχεια σκοτεινά όλα, έχουμε κολλήσει, δεν μπορούμε να βρούμε κάποια σχετική ρύθμιση. Το πλήκτρο FN+brightness εμφανίζει τη σχετική μπάρα, ανεβοκατεβαινει κανονικά αλλά δεν αλλάζει η φωτεινότητα.

Λειτουργεί κανονικά η φωτεινότητα  και μετα απο bios update latest.(17-CB0016NV public)

To bios update το εκανα γιανα καλιμπράρω την μπαταρία η οποία ακόμα βγάζει σφάλμα στο hp assistant

• Like 1
Δημοσ.

😮 μόλις έλαβα μήνυμα από Έλληνα user που τον είχα βρει νωρίτερα στο HP support forum και μου είπε μια απίστευτη λύση! ανοιγοκλείνεις το καπάκι την οθόνη δηλαδή και είναι οκ αλλά μετά από επανεκκίνηση πάλι είναι μαύρα :D

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα. Εγώ τσίμπησα το 15-dc1000nv (15.6, 8750h, rtx2060) Ωστόσο, παρατήρησα κάτι. Το BIOS δεν είχε σχεδόν καθόλου επιλογές, δλδ advanced κτλ (έγινε από μόνο του ΒΙΟS update, δεν ξέρω πως ήταν πριν) Είναι σε όλους έτσι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, mkekakis said:

😮 μόλις έλαβα μήνυμα από Έλληνα user που τον είχα βρει νωρίτερα στο HP support forum και μου είπε μια απίστευτη λύση! ανοιγοκλείνεις το καπάκι την οθόνη δηλαδή και είναι οκ αλλά μετά από επανεκκίνηση πάλι είναι μαύρα :D

Οντως δουλευει, αφου υπαρχει τουλαχιστον αυτο το κολπο παλι καλα. Εχουν ανοιξει τοπικ για το θεμα στην hp? Μπορεις να βαλεις το link?

EDIT: Παιδια η φωτεινοτητα αλλαζει αφου το "ξυπνησεις" απο κατασταση sleep, δεν χρειαζεται να κλεισει το καπακι. Το δοκιμασα πριν απο λιγο.

Επεξ/σία από JamesDelaney
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CaptainGR10 είπε

Καλησπέρα και από μένα. Εγώ τσίμπησα το 15-dc1000nv (15.6, 8750h, rtx2060) Ωστόσο, παρατήρησα κάτι. Το BIOS δεν είχε σχεδόν καθόλου επιλογές, δλδ advanced κτλ (έγινε από μόνο του ΒΙΟS update, δεν ξέρω πως ήταν πριν) Είναι σε όλους έτσι;

To 15-dc1000nv "παλεύω" και εγώ. Στο bios πραγματικά δεν υπάρχει καμία επιλογή για όλη τη σειρά dc1000. Ανακοίνωση της hp αναφέρει ότι από την έκδοση 5 και μετά του bios (η πιο πρόσφατη είναι η 12) όλες οι "power" επιλογές πλέον έχουν εξειδικευμένα μεταφερθεί ως soft ρυθμίσεις σε τρίτη επιλογή στο Ommen Command Center με τον τίτλο omen dynamic power όπου ενεργά και ανάλογα με την εφαρμογή, μεταφέρει βάρος σε CPU και GPU. Το δοκίμασα και παρότι από τον τίτλο φαίνεται για κάτι turbo το μηχάνημα το μαλακώνει για συνήθεις εργασίες και ρίχνει και τις θερμοκρασίες (50 CPU & 48 GPU δουλεύει στην απλούστερη χρήση το PC). αυτό που δεν περίμενα είναι ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα ενεργοποίησης από το bios της κάρτας γραφικών της CPU. To PC δεν το πήρα ειδικά για παιχνίδια (λάθος μου) καρφωμένο στο ρεύμα, καθώς περίμενα ότι με την 70άρα μπαταρία θα το χρησιμοποιούσα με την κάρτα γραφικών της intel σε συνθήκες φορητότητας. Με τη RTX 2060 συνεχώς ενεργοποιημένη ο χρόνος λειτουργίας και μόνο με ιντερνετ και δουλειά office δεν περνάει τις 3 ώρες (η ένδειξη υπολοιπόμενου χρόνου ενεργοποιείται από το bios). Αν δεις και κάνα βιντεάκι 2 ώρες. Αυτά είναι άθλια νούμερα και σε καμία περίπτωση αποδεκτά. Δεν μας τα λέει καλά η HP. Αν δεν μπορεί να προσφέρει την ελάχιστη φορητότητα για 15άρι pc ας το γράφανε να το έπαιρνα υπόψη ώστε να αγοράσω το 17άρι και μόνιμα στην πρίζα ή desctop με τα μισά λεφτά

Επίσης για να μην τρελαθεί και κανένας άλλος, θα παρατηρήσετε ότι στο ρεύμα η CPU δουλεύει μόνιμα στο turbo mode με όλους τους πυρήνες στο 3.91. Μόνη λύση το διπλό κλικ στο εικονίδιο της μπαταρίας και μετακίνηση της μπλε μπάρας προς τα αριστερά.

Ωραίο μηχάνημα, αλλά με προβληματίζει πολύ πολύ με αυτά που αντιμετωπίζω σιγά σιγά. Σαν κλειδωμένο tesla με αυτόματο πιλότο είναι.

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει πιθανότητα αποδοχής αλλαγής του χωρίς επιβάρυνση για τους λόγους διαχείρισης ενέργειας που περιέγραψα? Πουθενά δεν υπήρξε αναφορά ότι η κάρτα γραφικών του επεξεργαστή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Με το bleeding του πληκτρολογίου συνεχίζεται η ξενέρα.

Επεξ/σία από Seaman72
  • Like 2
Δημοσ.

Pls βοήθεια σε ένα άσχετο. Ποιό από όλα να πάρω ρε παιδιά για δώρο στο γιό μου που μπήκε φέτος φοιτητής? 

(Το budget είναι γύρω στο χιλιάρικο)

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, actionmarata είπε

Pls βοήθεια σε ένα άσχετο. Ποιό από όλα να πάρω ρε παιδιά για δώρο στο γιό μου που μπήκε φέτος φοιτητής? 

(Το budget είναι γύρω στο χιλιάρικο)

Το πιο  vfm είναι το 17άρι: https://www.plaisio.gr/catalog?location=featuredproducttag%3dpromo%234520190920%2345hp%2345omen%3bproduct%3d3265048

Πήρε ένας συνάδελφος το 15άρι με την 2070 και είναι ασήκωτο. Δεν έχω διαβάσει τις τελευταίες σελίδες του νήματος αυτού αλλά όσοι το πήρατε δεν σας "ενόχλησε"? Είναι τούμπανα αλλά όχι για πολλές μετακινήσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, panos44 είπε

Το πιο  vfm είναι το 17άρι: https://www.plaisio.gr/catalog?location=featuredproducttag%3dpromo%234520190920%2345hp%2345omen%3bproduct%3d3265048

Πήρε ένας συνάδελφος το 15άρι με την 2070 και είναι ασήκωτο. Δεν έχω διαβάσει τις τελευταίες σελίδες του νήματος αυτού αλλά όσοι το πήρατε δεν σας "ενόχλησε"? Είναι τούμπανα αλλά όχι για πολλές μετακινήσεις.

Εντωμεταξύ το 15άρι με την 2070 παίζει να είναι από τα πιο ελαφριά απο αυτά που πουλάνε, στα 2.52 κιλά

Επεξ/σία από Shadow10ax
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ετοιμάσει video με το κουφό που κάνει το καπάκι αλλά δεν το βάζω αφού και άλλοι το έχουν διασταυρώσει. Τα intel γραφικά  ΔΕΝ υπάρχουν στη διαχείριση συσκευών ούτε στο bios αν και το περίεργο είναι ότι στη σελίδα της HP δίνει κανονικά drivers. Αν θέλετε να δείτε το intel control panel θα το δείτε μόνο αν κατεβάσετε το σχετικό app από το microsoft store, οτιδηποτε άλλο βγάζει error. Ο ssd είναι samsung και οι μνήμες είναι samsung. Ο επεξεργαστής είναι σχεδόν πάντα ψηλά στα 40-43 multiplier. Στη πρίζα μετρημένο παίζει στο ρελαντί 35watt, youtube βλέπει στα 50-60watt, έφτασε σε εγκαταστάσεις προγραμμάτων 127watt, δεν έχω βάλει παιχνίδια να δοκιμάσω, ορίστε και ένα bench

https://www.userbenchmark.com/UserRun/20455752

Επεξ/σία από mkekakis
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Shadow10ax είπε

Εντωμεταξύ το 15άρι με την 2070 παίζει να είναι από τα πιο ελαφριά απο αυτά που πουλάνε, στα 2.52 κιλά

Πρέπει να αναθεωρήσουν τα κιλά εκεί στην HP ή παρά έχω καλομάθει με το εταιρικό Precision!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Seaman72 είπε

To 15-dc1000nv "παλεύω" και εγώ. Στο bios πραγματικά δεν υπάρχει καμία επιλογή για όλη τη σειρά dc1000. Ανακοίνωση της hp αναφέρει ότι από την έκδοση 5 και μετά του bios (η πιο πρόσφατη είναι η 12) όλες οι "power" επιλογές πλέον έχουν εξειδικευμένα μεταφερθεί ως soft ρυθμίσεις σε τρίτη επιλογή στο Ommen Command Center με τον τίτλο omen dynamic power όπου ενεργά και ανάλογα με την εφαρμογή, μεταφέρει βάρος σε CPU και GPU. Το δοκίμασα και παρότι από τον τίτλο φαίνεται για κάτι turbo το μηχάνημα το μαλακώνει για συνήθεις εργασίες και ρίχνει και τις θερμοκρασίες (50 CPU & 48 GPU δουλεύει στην απλούστερη χρήση το PC). αυτό που δεν περίμενα είναι ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα ενεργοποίησης από το bios της κάρτας γραφικών της CPU. To PC δεν το πήρα ειδικά για παιχνίδια (λάθος μου) καρφωμένο στο ρεύμα, καθώς περίμενα ότι με την 70άρα μπαταρία θα το χρησιμοποιούσα με την κάρτα γραφικών της intel σε συνθήκες φορητότητας. Με τη RTX 2060 συνεχώς ενεργοποιημένη ο χρόνος λειτουργίας και μόνο με ιντερνετ και δουλειά office δεν περνάει τις 3 ώρες (η ένδειξη υπολοιπόμενου χρόνου ενεργοποιείται από το bios). Αν δεις και κάνα βιντεάκι 2 ώρες. Αυτά είναι άθλια νούμερα και σε καμία περίπτωση αποδεκτά. Δεν μας τα λέει καλά η HP. Αν δεν μπορεί να προσφέρει την ελάχιστη φορητότητα για 15άρι pc ας το γράφανε να το έπαιρνα υπόψη ώστε να αγοράσω το 17άρι και μόνιμα στην πρίζα ή desctop με τα μισά λεφτά

Επίσης για να μην τρελαθεί και κανένας άλλος, θα παρατηρήσετε ότι στο ρεύμα η CPU δουλεύει μόνιμα στο turbo mode με όλους τους πυρήνες στο 3.91. Μόνη λύση το διπλό κλικ στο εικονίδιο της μπαταρίας και μετακίνηση της μπλε μπάρας προς τα αριστερά.

Ωραίο μηχάνημα, αλλά με προβληματίζει πολύ πολύ με αυτά που αντιμετωπίζω σιγά σιγά. Σαν κλειδωμένο tesla με αυτόματο πιλότο είναι.

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει πιθανότητα αποδοχής αλλαγής του χωρίς επιβάρυνση για τους λόγους διαχείρισης ενέργειας που περιέγραψα? Πουθενά δεν υπήρξε αναφορά ότι η κάρτα γραφικών του επεξεργαστή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Με το bleeding του πληκτρολογίου συνεχίζεται η ξενέρα.

συγνωμη κιολας,αλλα μαλλον δεν εχεις ξαναπαρει gaming laptop.μα πως περιμενες οτι θα ηταν ειναι ενεργοποιημενη η intel gpu ειδικα οταν εχει και οθονη 144hz.αν ειχε ενεργοποιημενη την εσωτερικη με το με to optimus θα χαναμε σε επιδοσεις.αυτα τα λαπτοπ τα παιρνιες για την μπριζα και την ευκολη μετακινηση,τελειως λαθος επιλογη,δεν φταει η HP.οτι μαρκα και να επερνες θα ελεγες το ιδιο

Επεξ/σία από drjohn1980
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βάρος του 15αριού είναι 2.4 κιλά και οι διαστάσεις του μαζεμένες. Δεν αποτελεί (τουλάχιστον για εμένα) το βάρος πρόβλημα. Δεν θα το ανέμενα ελαφρύτερο όταν έχει μέσα και σκληρό δίσκο και 2 μεγάλα μοτέρ για να τα φέρνει βόλτα με την ψύξη. Ακόμα και το power brick το περίμενα πιο ογκώδες για τα 200 βατ του. 

Στο 17άρι τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Αν το θες για παιχνιδομηχανή, η 60hz οθόνη χαλάει τη σούπα. Aν πάει για desctop replacement και δεν χρειάζεται να το κουβαλάς είναι εξαιρετική επιλογή. Όπως έγραψα και παραπάνω, την combo κάρτα γραφικών της cpu την ξεχνάμε και αυτό είναι πρόβλημα (τουλάχιστον για εμένα).

Από περιέργεια, πόσο κρατάει η μπαταρία στο 17άρι, γιατί έχει ίδια χωρητικότητα με το 15άρι και εδώ είναι δράμα η καβάλα....

Επεξ/σία από Seaman72
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...