drivergr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Έχω 4 πρίζες τηλεφώνου οι οποίες μεταξύ τους επικοινωνούν και θέλω να τις αλλάξω με πρίζες δικτύου. Η εταιρία που έχω είναι η Inalan και δεν χρησιμοποιώ τις πρίζες για τηλέφωνο και θέλω να τις χρησιμοποιήσω ώστε να μεταφέρω στα υπόλοιπα δωμάτια δίκτυο μέσω ethernet. Τι πρίζες και τι καλώδια πρέπει να πάρω και πως τα συνδέω Το ξέρω ότι θα χρειαστεί να αλλαχτεί η καλωδίωση
zx1234r Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Εκείνος που θα έρθει να σου αλλάξει την καλωδίωση θα κάνει και αυτό. Θα του δώσεις 4 πρίζες δικτύου που θα αγοράσεις απο οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρολογικά και θα στο φτιάξει εκείνος.
drivergr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Στις 22/9/2019 στις 11:34 ΠΜ, zx1234r είπε Εκείνος που θα έρθει να σου αλλάξει την καλωδίωση θα κάνει και αυτό. Θα του δώσεις 4 πρίζες δικτύου που θα αγοράσεις απο οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρολογικά και θα στο φτιάξει εκείνος. την καλωδίωση μόνος θα την αλλάξω
poulinos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 On 22/09/2019 at 11:12, drivergr said: Έχω 4 πρίζες τηλεφώνου οι οποίες μεταξύ τους επικοινωνούν και θέλω να τις αλλάξω με πρίζες δικτύου. Η εταιρία που έχω είναι η Inalan και δεν χρησιμοποιώ τις πρίζες για τηλέφωνο και θέλω να τις χρησιμοποιήσω ώστε να μεταφέρω στα υπόλοιπα δωμάτια δίκτυο μέσω ethernet. Τι πρίζες και τι καλώδια πρέπει να πάρω και πως τα συνδέω Το ξέρω ότι θα χρειαστεί να αλλαχτεί η καλωδίωση πριζες rj45 και καλωδιο utp cat5e η cat6.δεν θα πας απο πριζα σε πριζα αλλα απο πριζα σε καποιο κεντρικο σημειο που θα βαλεις το router ή switch
drivergr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Στις 19/10/2019 στις 3:11 ΠΜ, poulinos είπε πριζες rj45 και καλωδιο utp cat5e η cat6.δεν θα πας απο πριζα σε πριζα αλλα απο πρι,α σε καποιο κεντρικο σημειο που θα βαλεις το router ή switch οι πρίζες έχω σκεφτεί να λειτουργούν όπως μια μπαλαντέζα. Μία θα είναι η κεντρική όπου θα πηγαίνει το καλώδιο από το router
basilis_k6 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 γιατι δεν κάνεις ενα καλό ασυρματο δικτυο να τελειώνεις? τι να τα κάνεις τα καλώδια πλεον?
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 On 10/11/2019 at 20:56, drivergr said: οι πρίζες έχω σκεφτεί να λειτουργούν όπως μια μπαλαντέζα. Μία θα είναι η κεντρική όπου θα πηγαίνει το καλώδιο από το router καθε πριζα πρεπει να ειναι ξεχωριστο καλωδιο προς το ρουτερ.αυτο να θυμασε.το πως θα τα φτιαξεις αυτο το ξερεις εσυ.αλλα απο καθε πριζα εφοσον θες ethernet πρεπει να εχεις ξεχωριστο καλωδιο προς το ρουτερ ή το Switch. 15 hours ago, basilis_k6 said: γιατι δεν κάνεις ενα καλό ασυρματο δικτυο να τελειώνεις? τι να τα κάνεις τα καλώδια πλεον? ακριβως το αναποδο.ριχνεις δομημενη καλωδιωση και σε οσες συσκευες μπορεις δινεις ethernet.ακομα ομως και να θες wireless τοτε με την δομημενη δινεις σε ενα access point και απο εκει δινεις wireless.ειδικα σε μεγαλα σπιτια που με ενα ρουτερ δεν μπορεις να το καλυψεις ολο εκει τα ethernet ειναι λουκουμι.ετσι γλυτωνεις powerlines και repeaters που ειναι πιο αργες λυσεις.
drivergr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Κάπως έτσι το είχα σκεφτεί. 1 πρίζα θα στέλνει σε 2 και όχι σε 3 που ήθελα
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 On 12/11/2019 at 16:42, drivergr said: Κάπως έτσι το είχα σκεφτεί. 1 πρίζα θα στέλνει σε 2 και όχι σε 3 που ήθελα παμε απο την αρχη.καταρχην σε ενα Utp καλωδιο μπορεις να περασεις ή ενα 1000ari ή 2 χ 100aria. το 1000αρι θελει και τα 8 καλωδια ενω το 100αρι δικτυο θελει 4.οποτε για αυτο μπορεις να περασεις και 2. ή θα το κανεις με αυτους τους ανταπτορες για οποιον βαριεται ή θα το κανεις εσυ ο ιδιος αρκει να εχεις κλιπς rj45 και Crimping tool. απλα στο ενα Rj45 θα τερματισεις τα 4 πχ ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο μπλε μπλε στα Pins 1,2,3,6 και στο δευτερο ασπρο πρασινο πρασινο ασπρο καφε καφε παλι στα 1,2,3,6. αυτο και απο τις 2 μεριες.απο την μια θα τα βαλεις σε 2 lan και απο την αλλη σε δυο συσκευες.
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 13 minutes ago, drivergr said: Σε ευχαριστώ πολύ απλα το να βαλεις κλιπ εχεις κοστος σχεδον τιποτα.με 5-10 ευρω παιρνεις crimping tool και σου μενει κιολας.οι adapters ειναι πιο ακριβοι .8 λιρες + μεταφορικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα