Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μάγκες, ας το βάλω εδώ μια και είναι πιο ram-related παρά λάπτοπ.

Έχω ένα hp omen 17 με τα κατοθι: 9750h, 1660ti και αρχικά 8gb ram (1stick) (cod. cb0002nv)

πήρα 2*16gb hyperx ddr4 2666 (το λαπτοπ υποστιρίζει μέχρι 32gb 2666)

τις βάζω, ανοιγω bios τις βλεπει κανονικά

φορτώνουν windows, ανοιγω task manager βλεπω 32gb total χαιρομαι και κρασάρει

κλεινει, ανοιγει φτανει μεχρι το welcome screen και φριζαρει, απο εκει και περα ειχε κολλησει σε μια λουπα με το Recovery

βγαζω τις ραμ, βαζω την 8ρα ανοιγει κανονικα, τη βγαζω βαζω στο 1ο σλοτ την 16ρα δουλευει κανονικα, δοκιμαζω και τη δευτερη δουλευει ρολοι

τις ξαναδοκιμαζω στο 2ο σλοτ δουλευουν ολα κομπλε, βαζω την 8ρα που ειχα πριν μαζι με 16ρα δουλευει κομπλε, δοκιμασα καθε πιθανο συνδιασμο 16ρας και 8ρας και δουλευουν κανονικα

εαν βαλω και τις 2 16ρες μπορει να μην περασει καν απο το booting, μπορει να μη παει καν στο welcome screen τιποτα

εψαξα για bios update δεν υπαρχει τιποτα... στο bios παντως εμφανιζονται κανονικα και οι δυο

βαρανε πρεζες τα windows? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, jackess είπε

2*16gb hyperx ddr4 2666

Τα 16άρια DIMMs είναι συνήθως Dual Rank και είναι κάπως πιο δύσκολο να δουλέψουν σωστά.

Μπες στο bios και χαμήλωσε τη συχνότητα λειτουργίας σε 2400. Δεν πειράζει που χαμηλώνεις συχνότητα, κερδίζεις πολύ περισσότερα από το dual channel + dual rank

Επεξ/σία από mpokwsths
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Τα 16άρια DIMMs είναι συνήθως Dual Rank και είναι κάπως πιο δύσκολο να δουλέψουν σωστά.

Μπες στο bios και χαμήλωσε τη συχνότητα λειτουργίας σε 2400. Δεν πειράζει που χαμηλώνεις συχνότητα, κερδίζεις πολύ περισσότερα από το dual channel + dual rank

το σκεφτηκα, το προσπαθησα

δε βρηκα τετοια ρυθμιση στο bios της hp

😕

Δημοσ.

Σωστά . Λάθος δικό μου δεν υπάρχουν τώρα ειδα low voltage ram ddr4 για laptop. Πάντως το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η τροφοδοσία τους. Με το τροφοδοτικό και την μπαταρία επάνω κρασαρει?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, atheatos είπε

Σωστά . Λάθος δικό μου δεν υπάρχουν τώρα ειδα low voltage ram ddr4 για laptop. Πάντως το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η τροφοδοσία τους. Με το τροφοδοτικό και την μπαταρία επάνω κρασαρει?

ναι οπως και αν το εχω κρασαρει. το περιεργο ειναι οτι κρασαρει σε διαφορετικα σημεια και καθε φορα πιο νωρις. επισης μπορει να βαλω την 8ρα, να συνεχισει να κρασαρει μεχρι να φτιαξει μονο του και μετα δουλευει κανονικα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, atheatos είπε

Επικοινώνησε με την HP. Για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι το Windows μπορείς να φτιάξεις ένα live usb με Linux και να τρέξεις από εκεί.

το σκεφτηκα για live usb αλλα επειδη δεν εχω περιμενω να σχολασω σημερα να το παω στη μηχανογραφηση, θα εχουν τα παιδια ενα να δοκιμασουμε

κατα τα αλλα λιγο που το εψαξα στην hp, kingston και crucial δινουν ολες 2*16 κιτακια. απλα μου φαινεται πολυ παραξενο μαζι να μην δουλευουν καθολου τωρα ενω στην αρχη ανοιξε και μπηκα και task manager κανονικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω πως το πρόβλημά σου μάλλον είναι τα "σφικτά" timings που μπορεί να έχουν οι καινούριες μνήμες που έχεις πάρει. Και αν δεν σου παρέχει το BIOS ρυθμίσεις* για να τα ρίξεις (ανεβάσεις εν προκειμένω για τα timings) φοβάμαι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Και ΝΑΙ είναι εντελώς διαφορετικά για τον Memory Controller να διαχειριστεί δύο sticks με σφικτά timings παρ' ότι ένα. Γιαυτό και παίζει σωστά με το καθένα ξεχωριστά. Ακόμα και αν μπορούσες να ρίξεις την συχνότητα όπως σου είπε ο φίλος mpokwsths  πάλι θα είχες λύση στο πρόβλημα σου αφού ο συνδυασμός είναι που μετράει.

Δες παρακάτω ένα thread από τα forums της HP σε διαφορετικό μοντέλο αλλά παρόμοιο πρόβλημα. Αντιγράφω από το post του Huffer (expert της HP):

Αναφορά σε κείμενο

I just went through a long thread with a User here who fought me on this point and finally had to concede the system worked with OEM memory and did not with "fast" "gaming" memory.

Και προτείνει για αγορά κάτι μνήμες "απλές" hynix οι οποίες είναι ΄'ιδιες με αυτές που πουλάει ως spare part η ίδια η HP. Βλέπεις αυτές που παραθέτει έχουν CL19(!) ενώ εσύ πήρες κάτι τέτοιο  που έχουν CL15.

* Μην σου φαίνονται περίεργα τα παραπάνω. Γενικα οι "μεγάλες" εταιρίες τα κάνουν όλα αυτά για να σε "δένουν" και στις after sale αγορές. Στον δρόμο που χάραξε η APPLE !!! (και όχι μόνο) 🙁

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

Τι να πω παιδια, θα προσπαθησω να τη γυρισω πισω και να παρω καποια αλλη αλλιως θα τη πουλησω και θα μεινω με τα αισχρα 24 gb :P :P :P 

Και με το hp elitebook τα ιδια προβληματα, ουτε καρτες wifi περας του whitelist της hp δεν αναγνωριζε...στο alienware του εχω πεταξει 4 διαφορετικες μνημες και τις ρουλευει ρολοι :P

cl15 στα 2666 παντως δε το θεωρω τοοοοσο σφιχτο αλλα τι να κανουμε...

Δημοσ.

up up up

αποφάσισα να αφιερώσω λίγο χρόνο με memory testing με το αντίστοιχο memtest της hp

έτρεξα 10 pass απο κάθε μνήμη, σε ότι συνδυασμό γινόταν και προφανώς όλα τα κάνει PASS..ΕΚΤΟΣ! αν τρέξω τις 2 16ρες μαζί.

το παράξενο: εβγαζε error : bottom slot1 up

αλλαζα θεσεις μεταξυ τους στις ραμ και εβγαζε το ιδιο ερρορ..

με την 8ρα δε μου εβγαζε τιποτα οποτε υποθετω το συγκεκριμενο σλοτ δε μπορει να παιξει 16ρα οταν υπαρχει και αλλη 16ρα στο συστημα; θα τη βαλω για πουλημα δε καθομαι να ασχοληθω για 8 γιγα και ενα dual channel...

γνωμες αν υπαρχει κανενας;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...