iphotographer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Θελω να μάθω να φτιάχνω απο το μηδεν τον δικο μου χώρο και ψάχνομαι σε εταιρείες όπως hetzner ή digitalocean. Απο την φάση που είμαι τώρα (δηλαδή αγοράζω ένα reseller με έτοιμα όλα), όμως το να τα στήσω όλα απο την αρχη για να φτιάξω το δικό μου reseller μου φαίνονται βουνο. Θέλω να μάθω όμως. Για παράδειγμα στην hetzner δεν ξέρω καταρχάς τι πρέπει να αγοράσω. Πόσο μάλλον να στήσω whm, ssl, cpanel κλπ. Προσπαθώ να βρω να αγοράσω κανα tutorial απο udemy και δεν βρίσκω ή δεν ξέρω πως να το ψάξω σωστά. Μπορείτε να με βοηθήσετε προτείνοντας μου κάποιο tutorial? Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος απομακρυσμένα (με skype, teamviewer) σε στυλ μαθήματος πως να στήνω αυτό που θέλω και κάποιες ορολογίες για να μπαίνω στο νόημα? Εννοείται με πληρωμή. Υ.Γ. Για το 2) όποιος θέλει ας μου στείλει πμ Ευχαριστώ
zx1234r Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Γιατί δεν ξεκινάς με κανένα godaddy που στα δίνει όλα?
iphotographer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, zx1234r είπε Γιατί δεν ξεκινάς με κανένα godaddy που στα δίνει όλα? Τι εννοείς? Ρωταω αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος να μάθω να στηνω μόνος μου. Αν είναι για έτοιμο, μένω και στο reseller που είμαι τώρα
Predatorkill Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η digitalocean εχει πολλα tutorials που σου εξηγουν πως να εγκαταστησεις σχεδον τα παντα , τα εχεις κοιταξει αυτα; Φυσικα χρειαζεται να εχεις βασικες γνωσεις cli στις περισσοτερες περιπτωσεις, δεν εχει παταω κουμπακια και ειναι ολα ετοιμα. για να βαλεις cpanel/whm εχει συνδρομη ανα μηνα. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2019 από Predatorkill
iphotographer Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Αγόρασα ένα vps χώρο από hetzner τελικά και εγκατέστησα το webmin και τώρα προσπαθώ να το σετάρω. Στο χώρο αυτό θέλω να βάλω 2 site μου, σε φακέλους root/site1 και root/site2. Μετά με addon domain το site1.gr και το site2.gr θα πηγαίνουν στους root/site1 και root/site2 αντίστοιχα. Μπορώ να μην δηλώσω domain σαν default στο webmin και να εξακολουθώ να μπαίνω όπως και τώρα με ip xxx.xxx.xxx.xxx:10000? Γιατι μου βγάζει οτι δεν είναι ασφαλές. Επίσης μου κάνει το url https://static.xxx.xxx.xxx.xxx.clients.your-server.de:10000/ (στο οποίο δεν είναι η ip του server μου). Με αυτό το τρόπο, μπορώ να ενεργοποιήσω ssl στο χώρο ή πρέπει μετά στο κάθε addon domain να ενεργοποιήσω το ssl? Γενικά ρε παιδιά έχω μπερδευτεί λίγο. Το Domain που ακριβώς χρειάζεται? Στον σέρβερ? στο admin panel? Θέλω να έχω πρόσβαση στην διαχείριση με ip για να μην σπαταλήσω ένα domain για αυτή την δουλειά. Τα domain μου θέλω να τα χρησιμοποιήσω στα επιμέρους sites που θα στήσω στο χώρο. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από iphotographer
Members gsarig Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Members Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Αν και δεν είναι 100% απάντηση στο ερώτημά σου, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις τους λόγους για τους οποίους θες να το κάνεις. Εάν το κάνεις από περιέργεια και προσωπικό ενδιαφέρον και σκοπεύεις να πειραματιστείς με sites που δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά χωρίς να σε νοιάζει αν κάτι πάει στραβά, τότε οι προτάσεις που ακούστηκαν είναι καλές. Σε sites όπως το Lynda ή το Udemy ενδεχομένως να βρεις ενδιαφέροντα tutorials. Επίσης, η DigitalOcean είναι γεμάτη με αντίστοιχα tutorials για τα περισσότερα θέματα που μπορεί να χρειαστείς. Εάν μάλιστα όντως σε ενδιαφέρει το θέμα, θα πρότεινα να πειραματιστείς ακόμα και με το στήσιμο server χωρίς CPanel, ώστε να καταλάβεις καλύτερα τί συμβαίνει "κάτω" από το όποιο CPanel. Εάν, όμως, το κάνεις με σκοπό να μεταφέρεις εκεί sites πελατών ή δικά σου που είναι σημαντικά και θα ήθελες να λειτουργούν απροβλημάτιστα, θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς και να πας σε managed λύση. Ακόμα κι αν καταφέρεις να στήσεις έναν server, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που στην πορεία μπορεί να πάνε στραβά που το πιο πιθανό θα είναι αργά ή γρήγορα να το μετανιώσεις (και οι πελάτες σου να το μετανιώσουν ακόμη περισσότερο). Εάν, παρόλα αυτά, επιμένεις να το κάνεις, πάλι θα σου πρότεινα το ίδιο: μάθε πρώτα πώς στήνεται ένας server χωρίς cpanel ώστε να καταλάβεις ποιά είναι τα διάφορα μέρη που πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους και ποιο ρόλο επιτελεί το καθένα. Το να εγκαταστήσεις ένα CPanel είναι το μόνο εύκολο. Όταν όμως προκύψουν τα προβλήματα (bugs, κενά ασφαλείας, ιοί, προβλήματα απόδοσης, προβλήματα με τρίτες υπηρεσίες και χίλια δυο άλλα) ο μόνος τρόπος για να τα αντιμετωπίσεις θα είναι να γνωρίζεις τί γίνεται κάτω από το καπό. 1
iphotographer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, gsarig είπε Αν και δεν είναι 100% απάντηση στο ερώτημά σου, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις τους λόγους για τους οποίους θες να το κάνεις. Εάν το κάνεις από περιέργεια και προσωπικό ενδιαφέρον και σκοπεύεις να πειραματιστείς με sites που δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά χωρίς να σε νοιάζει αν κάτι πάει στραβά, τότε οι προτάσεις που ακούστηκαν είναι καλές. Σε sites όπως το Lynda ή το Udemy ενδεχομένως να βρεις ενδιαφέροντα tutorials. Επίσης, η DigitalOcean είναι γεμάτη με αντίστοιχα tutorials για τα περισσότερα θέματα που μπορεί να χρειαστείς. Εάν μάλιστα όντως σε ενδιαφέρει το θέμα, θα πρότεινα να πειραματιστείς ακόμα και με το στήσιμο server χωρίς CPanel, ώστε να καταλάβεις καλύτερα τί συμβαίνει "κάτω" από το όποιο CPanel. Εάν, όμως, το κάνεις με σκοπό να μεταφέρεις εκεί sites πελατών ή δικά σου που είναι σημαντικά και θα ήθελες να λειτουργούν απροβλημάτιστα, θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς και να πας σε managed λύση. Ακόμα κι αν καταφέρεις να στήσεις έναν server, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που στην πορεία μπορεί να πάνε στραβά που το πιο πιθανό θα είναι αργά ή γρήγορα να το μετανιώσεις (και οι πελάτες σου να το μετανιώσουν ακόμη περισσότερο). Εάν, παρόλα αυτά, επιμένεις να το κάνεις, πάλι θα σου πρότεινα το ίδιο: μάθε πρώτα πώς στήνεται ένας server χωρίς cpanel ώστε να καταλάβεις ποιά είναι τα διάφορα μέρη που πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους και ποιο ρόλο επιτελεί το καθένα. Το να εγκαταστήσεις ένα CPanel είναι το μόνο εύκολο. Όταν όμως προκύψουν τα προβλήματα (bugs, κενά ασφαλείας, ιοί, προβλήματα απόδοσης, προβλήματα με τρίτες υπηρεσίες και χίλια δυο άλλα) ο μόνος τρόπος για να τα αντιμετωπίσεις θα είναι να γνωρίζεις τί γίνεται κάτω από το καπό. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Τα site πελατών και site δικά μου για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχω πάρει την απόφαση να μείνουν σε managed server για τους λόγους που εξηγείς παραπάνω. Απλά θέλω να κάνω την αρχή να μπω στο κλίμα και να ψηθώ με το καιρό, πάνω και σε unmanaged λύσεις. Τα 2 site που αναφέρω πιο πάνω είναι test/αδιάφορα site που και να πέσουν δεν με ενδιαφέρει. Για αυτό θέλω να τα στήσω και να μάθω κάποια πράγματα. Από το udemy έχω αγοράσει tutorial (laravel, react κλπ) και μου αρέσει αυτός ο τρόπος εκμάθησης. Για αυτό που ζητάω τώρα δεν ξέρω όμως τι είναι καλύτερο να πάρω... Κάτι σε Linux γενικά? ή κάτι εξειδικευμένο σε αυτό που ζητάω? Και ποιο από όλα?
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, iphotographer είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Τα site πελατών και site δικά μου για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχω πάρει την απόφαση να μείνουν σε managed server για τους λόγους που εξηγείς παραπάνω. Απλά θέλω να κάνω την αρχή να μπω στο κλίμα και να ψηθώ με το καιρό, πάνω και σε unmanaged λύσεις. Τα 2 site που αναφέρω πιο πάνω είναι test/αδιάφορα site που και να πέσουν δεν με ενδιαφέρει. Για αυτό θέλω να τα στήσω και να μάθω κάποια πράγματα. Από το udemy έχω αγοράσει tutorial (laravel, react κλπ) και μου αρέσει αυτός ο τρόπος εκμάθησης. Για αυτό που ζητάω τώρα δεν ξέρω όμως τι είναι καλύτερο να πάρω... Κάτι σε Linux γενικά? ή κάτι εξειδικευμένο σε αυτό που ζητάω? Και ποιο από όλα? Επέιδή το αντικέιμενο που θες είναι τεράστιο και εμπλέκονται πολλά πράγματα χρειάζεσαι γενικότερη γνώση δικτύων και υπολογιστών. Τώρα για τους http server, και εκεί υπάρχουν ένα σωρό λύσεις, οπότε ότι και να κάνεις χαμένο δεν πάει. Η διαχείριση server, με άλλα λόγια η καλή γνώση του λειτουργικού σου και των εργαλείων του, είναι μια καλή αρχή σε οποιοδήποτε λειτουργικό και αν διαλέξεις. Επίσης θα χρειαστείς σοβαρή γνώση δικτύων, ξεκίνα να μάθεις πια πρωτόκολλα "πάιζουν" σε ποιά layer. Καλή αρχή και καλή δύναμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα