Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το ΑΦΜ μου αγορασα ενα κινητο απ τη Vodafone -20% πριν απο μερικες βδομαδες. Σημερα, παιρνω το καταστημα electroholic.gr για ενα laptop και μου ειπαν πως δεν δικαιουμαι την εκπτωση. Ειμαι πολιτικος μηχανικος και ασκω το επαγγελμα ως ελευθερος επαγγελματιας χωρις εταιρια. Δικαιουμαι εκπτωση σε κινητα αλλα οχι σε laptop?

Δημοσ.

Βάση ΠΟΛ 1150/2017 οι επαγγελματίες που υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ μπορούν να αγοράζουν κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, λάπτοπ και κονσόλες παιχνιδιών για την επαγγελματική τους δραστηριότητα χωρίς ΦΠΑ (24%).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Axelq είπε

Βάση ΠΟΛ 1150/2017 οι επαγγελματίες που υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ μπορούν να αγοράζουν κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, λάπτοπ και κονσόλες παιχνιδιών για την επαγγελματική τους δραστηριότητα χωρίς ΦΠΑ (24%).

Μιλησα με websupplies.gr και μου ειπαν απλα στειλε με mail ενα χαρτι που λεει το ΑΦΜ σου και ολα καλα. Πηρα τηλ. ξανα το electroholic.gr για δευτερο check μεσω του συστηματος τους και μου ειπαν πως δεν δικαιουμαι εκπτωση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Axelq είπε

Ρώτησε τους τότε αυτό εδώ τι είναι Απαλλαγή ΦΠΑ.

Λογικά με αυτόν που μιλάς δεν έχει ιδέα ή είναι καινούργιος.

Αφου μιλησα με ενα αλλο καταστημα μου ειπαν πως δικαιουμαι την εκπτωση χωρις καν να τους πω ΑΦΜ, μονο με το επαγγελμα. Επισης, εμαθα πως δεν υπαρχει επισημος τροπος ηλεκτρονικα (σαν API) για να ελεγξεις αν ενα ΑΦΜ δικαιουται την εκπτωση ή οχι. Στο electroholic.gr είτε με δουλευουν για να αποφυγουν την πωληση σε τιμη τιμολογιου είτε το custom λογισμικο τους δεν δουλευει σωστα με τα στοιχεια του taxisnet.

Αναφορά σε κείμενο

Το electroholic και πάλι πρωτοπορεί και είναι το μοναδικό e-shop στην Ελλάδα, το οποίο διαθέτει αυτοματοποιημένο σύστημα απαλλαγής ΦΠΑ, (άρθρο 39α).

Πλέον δεν χρειάζεται η εκτύπωση Μητρώου/Επιχείρησης μέσω του TAXISnet, παρά μόνο η εισαγωγή του AΦΜ, για άμεση ενημέρωση αν δικαιούστε ή όχι απαλλαγή, χωρίς καθυστερήσεις.

Φοβερη καινοτομια. 👍

Αναφορά σε κείμενο

Αναγνωρίζοντας το πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος για έναν επαγγελματία, προσαρμόζει τις υπηρεσίες της στις ανάγκες της αγοράς.

🤮

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.
Στις 21/9/2019 στις 6:06 ΜΜ, Axelq είπε

Ρώτησε τους τότε αυτό εδώ τι είναι Απαλλαγή ΦΠΑ.

Λογικά με αυτόν που μιλάς δεν έχει ιδέα ή είναι καινούργιος.

Πηρα σημερα το hellasphone.gr και μου ειπαν τα ιδια. Τους ρωτησα γιατι και η απαντηση ηταν "δεν δικαιουνται την εκπτωση εταιριες που δεν αποδιδουν Φ.Π.Α.". Τι σημαινει αυτο ρε παιδια?

Δημοσ.

Αν αποδίδει το ΦΠΑ κάθε τρίμηνο ο λογιστής σου τότε δικαιούσαι την έκπτωση.

Μπορείς να το δεις και μόνος σου αρκεί να μπεις στην του taxis.

1. Μπαίνεις www.gsis.gr

2. Πατάς στο myTAXISnet.

3. Βάζεις username και password

4. Μπαίνεις στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση (Προσωπ.Πληρ/ση) και μετά Επιχείρησης.

Τα "Στοιχεία Επιχείρησης" πρέπει να είναι όπως τα παρακάτω:

2019-09-23 13_18_50-Window.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...