MasterDAL Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Λόγω πρόσφατης μετακόμισης, τα πιστά μου 5.1 ηχεία της creative που αγόρασα πριν περίπου 20χρόνια!, θα πρέπει να αντικατασταθούν. Η αλήθεια είναι ότι από καιρό σκεφτόμουν μία καλή αναβάθμιση, αλλά η πρόσθετη ανάγκη για ασύρματα ηχεία περιέπλεξε τα πράγματα. Ομολογώ ότι μια πρόχειρη έρευνα δύο ωρών, δε με έκανε σοφότερο. Μάλλον μου δημιούργησε περισσότερες απορίες και επιπλέον κάποιες πιθανές λύσεις που βρήκα, πωλούνται μόνο στην Αμερική (τελωνεία, ρεύμα κλπ). Ο χώρος: Μακρόστενο σαλόνι με το γωνιακό καναπέ στη μία γωνία του τοίχου και η τηλεόραση απέναντι. Στα 2/3 (της μικρής πλευράς) νοητός διάδρομος και είσοδος στο σαλόνι. Στην άλλη γωνία το γραφείο με τον υπολογιστή και οι μπαλκονόπορτες. Η ανάγκη: Ο υπολογιστής αποτελεί το "entertainment center" καθώς από εκεί παίζουν ταινίες τραγούδια κλπ. Καθώς η γυναίκα μου έχει βάλει βέτο στο άπλωμα των καλωδίων στο πάτωμα και η μόνη λύση είναι τα καλώδια να καρφωθούν στο τοίχο και στο ταβάνι (….) τα ηχεία (5.1 πάντα) θα πρέπει να συνδεθούν ασύρματα με τον υπολογιστή ο οποίος θα αναλάβει την αναπαραγωγή του ήχου. Προσωρινά το θέμα της ασύρματης μετάδοσης εικόνας, έχει "λυθεί" με καλώδιο HDMI το οποίο αφαιρείται όταν δεν απαιτείται, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που θα με απασχολήσει αργότερα καθώς αφενός δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω και αφετέρου είναι ένα κόστος που προτιμώ να αναβάλω (π.χ. δε θα ήθελα λύση τύπου chromecast, καθώς η τηλεόραση χρησιμοποιείται ως extended desktop σε συνδιασμό με ασύρματο πληκτρολόγιο) Το budget: Περίπου 600-700€ για ηχεία ή κάτι παραπάνω αν χρειάζεται και ενισχυτής (προφανώς θα πρέπει να συμβιβαστώ με "χειρότερα" ηχεία σε αυτή τη περίπτωση). Αν για τη χρήση που τα θέλω (κυρίως - ταινίες - μουσική) δεν αξίζει το κόπο και υπάρχουν φθηνότερες υλοποιήσεις, ακόμα καλύτερα. Καθώς το κόστος είναι σημαντικό για την τσέπη μου, αν κάποιος γνωρίζει θα παρακαλούσα για τη συμβουλή ή την καθοδήγησή του. Προφανώς αν κράτησα ηχεία κόστους περίπου 200€ για κοντά 20χρόνια (δε θυμάμαι την τιμή και είχαμε δραχμές τότε), με αυτά θα γεράσω (ποτέ μη λες ποτέ βέβαια). Να σημειώσω ότι μάλλον αυτή την εποχή θα προσπαθήσω να αποφασίσω τι θα αγοράσω και θα περιμένω περίοδο εκπτώσεων (Π.χ. τύπου black friday) για την αγορά, από χώρα της Ε.Ε. αν δε συμφέρει η αγορά από εδώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους κάνουν το κόπο να ασχοληθούν.
mitspetr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Αφού μπορούν να πάνε από τοίχο τα καλώδια, μια χαρά τότε. Τα περνάς μέσα από καναλάκι και καθάρισες.
MasterDAL Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, mitspetr είπε Αφού μπορούν να πάνε από τοίχο τα καλώδια, μια χαρά τότε. Τα περνάς μέσα από καναλάκι και καθάρισες. Ήταν η πρώτη μου σκέψη, αλλά για "κάποιον λόγο" η ιδέα να ανεβαίνει κανάλι στο τοίχο, να συνεχίζει στο ταβάνι, να κατεβαίνει από τον άλλο τοίχο και να συνεχίζει χαμηλά στο τοίχο, δεν βρήκε σύμφωνη τη γυναίκα μου. Όσο ζει ελπίζει κανείς βέβαια... Να σημειώσω νοικιάζω το σπίτι, δεν είναι δικό μου Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2019 από MasterDAL
mitspetr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μην το ψάχνεις άδικα. Θα ξοδέψεις όλο σου το budget για δύο μόλις ασύρματα ηχεία με δυνατότητα να παίζουν ως surround και θα είναι περιοριστικό στο με τι θα μπορείς να τα συνδυάσεις. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που συμβαίνει αυτό και άνευ ουσίας να κάτσω να τους γράψω από τη στιγμή που δεν επαρκεί το budget γι' αυτό που θες. Δες και τη σκέψη το καναλάκι να είναι δαπέδου. Υπάρχουν κάποια που είναι κουρμπαιστά ακριβώς για το σκοπό αυτό. Δηλαδή να περνάνε μπροστά από κενό (μπαλκονόπορτα π.χ.) χωρίς να σκοντάφτεις επάνω τους. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2019 από mitspetr
MasterDAL Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, mitspetr είπε Μην το ψάχνεις άδικα. Θα ξοδέψεις όλο σου το budget για δύο μόλις ασύρματα ηχεία με δυνατότητα να παίζουν ως surround και θα είναι περιοριστικό στο με τι θα μπορείς να τα συνδυάσεις. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που συμβαίνει αυτό και άνευ ουσίας να κάτσω να τους γράψω από τη στιγμή που δεν επαρκεί το budget γι' αυτό που θες. Δες και τη σκέψη το καναλάκι να είναι δαπέδου. Υπάρχουν κάποια που είναι κουρμπαιστά ακριβώς για το σκοπό αυτό. Δηλαδή να περνάνε μπροστά από κενό (μπαλκονόπορτα π.χ.) χωρίς να σκοντάφτεις επάνω τους. Το θέμα είναι ότι τα κανάλι θα περνάει από την είσοδο του σαλονιού αν μπει στο πάτωμα. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όσο ψάχνω για ασύρματα, θα προσπαθήσω να πίσω τη γυναίκα μου. Αν ακούσει το budget μάλλον θα συμφωνήσει.... Από την άλλη μπορεί να θυμηθεί ότι κακώς την έπεισα να μπει ο υπολογιστής στο σαλόνι.....
mitspetr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν θα βρεις ασύρματα για τη θέση των surround εύκολα. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι για τις θέσεις αυτές δεν φτάνει να είναι απλά ασύρματο το ηχείο. Αλλιώς θα έκανε απλά οποιοδήποτε ασύρματο ηχείο. Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι δυστυχώς. Δες τη λύση με καναλάκι, έστω κι αν στο κούφωμα θα χρειαστεί να περνάει γύρω-γύρω. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2019 από mitspetr
mynam3 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 21/9/2019 στις 12:28 ΜΜ, mitspetr είπε Μην το ψάχνεις άδικα. Θα ξοδέψεις όλο σου το budget για δύο μόλις ασύρματα ηχεία με δυνατότητα να παίζουν ως surround και θα είναι περιοριστικό στο με τι θα μπορείς να τα συνδυάσεις. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που συμβαίνει αυτό και άνευ ουσίας να κάτσω να τους γράψω από τη στιγμή που δεν επαρκεί το budget γι' αυτό που θες. Δες και τη σκέψη το καναλάκι να είναι δαπέδου. Υπάρχουν κάποια που είναι κουρμπαιστά ακριβώς για το σκοπό αυτό. Δηλαδή να περνάνε μπροστά από κενό (μπαλκονόπορτα π.χ.) χωρίς να σκοντάφτεις επάνω τους. Για δώσε λινκ από αυτά τα κανάλια, τα ακούω πρώτη φορά.
slr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 50 λεπτά πριν, mynam3 είπε Για δώσε λινκ από αυτά τα κανάλια, τα ακούω πρώτη φορά. https://www.skroutz.gr/c/761/diaxieirish-kalodiwn.html?keyphrase=καναλι+δαπεδου 1
dmyl Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Υποψην οτι τα ασυρματα συνηθως απαιτουν και ρευμα αρα μπριζα κοντα το οποιο ειναι και αυτο δεσμευτικο καποιες φορες. Η λυση με καναλια δλδ ενσυρματο συστημα ειναι μακραν η πιο ενδεδειγμενη και future proof Λυση. ΚΑι απο τη στιγμη που νοικιαζεις σπιτι και δεν ειναι σιγουρο για το χρονικο διαστημα που θα μεινεις το να μπει καναλι ειναι η λυση σου και το προβλημα επισης να πεισεις τη συζυγο. (μη χωρισεις ! )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα