archer100 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπερα στους γκουρου του insomnia Πριν καποιους μηνες, ως κομματι ενος job application process, μου ειχαν βαλει ενα coding τεστ στο hackerrank το οποιο περιπου ηταν ως εξης: Εχουμε εναν αριθμο υπαλληλων που δουλευουν σε μια εταιρια με πολλα γραφεια Την πρωτη ημερα, καποιοι απο αυτους ειναι αρρωστοι Την επομενη ημερα οι υπαλληλοι μετακινουνται σε αλλα γραφεια, με βαση καποια συγκεκριμενη σειρα για τον καθενα Ο χρονος αναρωσης ενος υπαλληλου ειναι καποιες ημερες συγκεκριμενες. Αν καποιος υπαλληλος ειναι υγιης, αλλα δουλεψει στο γραφειο με καποιον αρρωστο, τοτε κολλαει. Αν ειναι ηδη αρρωστος, η ασθενεια του (ο χρονος θεραπειας) δεν επηρεαζεται Ζητουνταν σε ποσες ημερες ολοι οι υπαλληλοι θα ηταν υγειεις Ηταν ενα πολυ ωραιο προβλημα που εκεινη τη στιγμη δε μπορεσα να λυσω, αλλα πλεον πιστευω θα μπορουσα να το λυσω αν το ξανασυναντουσα και θα ηθελα να δουλεψω πανω σε αυτο. Δυστυχως δεν το εχω αποθηκευσει και σε αναζητηση στο google δε μπορω να το βρω Αν τυχον καποιος συμφορουμιτης το εχει υποψη του η καποιο προβλημα παρομοιο με αυτο, θα ημουν ευγνωμον αν εδινε καποιο link η περιγραφη Ευχαριστω
k33theod Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Mου φένεται για παραλλαγή του scheduling all intervals. https://en.wikipedia.org/wiki/Interval_scheduling Δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσει να λύσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί την επόμενη φορά μπορεί να σου ζητηθεί κάτι άλλο. Σημαντικό είναι να καταλάβεις σε πια κατήγορια προβλημάτων ανήκει και να ξέρεις τους σχετικούς αλγόριθμους. Οπότε πάρε ένα βιβλίο για algorithms. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2019 από k33theod 1
Papakaliati Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δύο λύσεις υπάρχουν. Η πρώτη είναι να ξεκινησεις να λυνεις παρόμοια τεστ, το οποίο σε ένα Χ διάστημα θα σε κάνει εξαιρετικα ικανό στο να λύνεις τέτοια κουιζακια. Όμως να ξέρεις ότι δεν είναι κάτι που θα σε κάνει καλύτερο στον πρόγραμματισμο, απλά καλύτερο στο να λυνεις τέτοια προβλήματα. Το προβλημα με ονλαιν τεστ τύπου χακερρανκ, είναι ότι και να ξερεις τον αλγόριθμο που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, το χρονικό περιθώριο δεν σου επιτρέπει να τον εκφράσεις και να τον τεσταρεις, παρά μόνο άμα εχεις εξασκηθεί αρκετά προσφατα. Η δεύτερη είναι να βρεις εταιρία που δεν στηρίζεται σε τέτοιες διαδικασίες. Άμα δεν έχεις ουσιαστικη εργασιακή εμπειρία, ο πρώτος δρόμος είναι μονόδρομος. Άμα όμως εχεις, και δεν έχεις διάθεση τότε και ο δεύτερος δρόμος ειναι εξισου αποδεκτος. Προσωπικά, άμα ενδιαφέρομαι για νέα θέση θα κάνω μερικά τεστακια, χωρίς όμως να αφιερώσω ποτέ πολύ χρόνο. Η εμπειρία μου λέει, ότι οι καλύτερες εταιρείες, που θέλεις να δουλέψεις δεν κάνουνε κουιζ τύπου Hackerrank, αλλά χωρίς δυνατό βιογραφικό η άμα δεν τους κάνεις μεγάλη εντύπωση, δεν θα έχεις ευκαιρία να δείξεις την αξία σου. 1 1
archer100 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 20/9/2019 στις 10:18 ΜΜ, k33theod είπε Mου φένεται για παραλλαγή του scheduling all intervals. https://en.wikipedia.org/wiki/Interval_scheduling Δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσει να λύσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί την επόμενη φορά μπορεί να σου ζητηθεί κάτι άλλο. Σημαντικό είναι να καταλάβεις σε πια κατήγορια προβλημάτων ανήκει και να ξέρεις τους σχετικούς αλγόριθμους. Οπότε πάρε ένα βιβλίο για algorithms. Θελω να το βρω περισσοτερο απο ενδιαφερον και οχι για να με βοηθησει περαιτερω Εχω ασχοληθει αρκετα τον τελευταιο καιρο με το project euler και αλλες ασκησεις στο hackerrank, απλα το συγκεκριμενο μου ειχε αρεσει πολυ ως προβλημα, παροτι τοτε δε μπορεσα να το λυσω Με χρηση μερικων dictionaries (python) πιστευω λυνεται σχετικα ευκολα
kaliakman Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 21/9/2019 στις 12:48 ΜΜ, Papakaliati είπε Η εμπειρία μου λέει, ότι οι καλύτερες εταιρείες, που θέλεις να δουλέψεις δεν κάνουνε κουιζ τύπου Hackerrank, αλλά χωρίς δυνατό βιογραφικό η άμα δεν τους κάνεις μεγάλη εντύπωση, δεν θα έχεις ευκαιρία να δείξεις την αξία σου. Όταν λέμε μεγάλες τι εννοούμε? Γιατί όσο πιο μεγάλη και καλύτερη τόσο πιο πιθανό να έχεις τέτοιου είδους προβλήματα στο interview.
Papakaliati Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 25 λεπτά πριν, kaliakman είπε Όταν λέμε μεγάλες τι εννοούμε? Γιατί όσο πιο μεγάλη και καλύτερη τόσο πιο πιθανό να έχεις τέτοιου είδους προβλήματα στο interview. Δεν ισχύει μια περίπτωση. Εξαρτάται πάντα από την θέση που απευθύνεσαι και την εμπειρία σου. Τα Hackerrank είναι τεστ που θα προτιμήσουν μικροτερες εταιριες, γιατί έχουνε μικρό κόστος. Μεγαλύτερες εταιρείες έχουνε την δυνατότητα πιο προσωπικών συνέντευξεων σε άτομα που τους ενδιαφέρουν. Τουλάχιστον αυτό λέει η μέχρι τώρα εμπειρία μου, προφανώς αλλάζει από εταιρεία σε εταιρεία, από βιομηχανία σε βιομηχανία.
najinblue3 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν ξερω τι παιζει με το hackerrank, αλλα οσο εψαχνα δουλεια στα onsite interviews ειχε leetcode ερωτησεις / coding challenges. Νομιζω ειναι κατι παρομοιο, και πραγματικα το χρησιμοποιουν παρα πολλες εταιρειες
MitsarasAth Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 θεωρώ αυτά τα quiz ότι πιο άδικο υπάρχει. Ο επαγγελαμτικος προγραμματισμος είναι τελείως διαφορετικός από το να λυνεις τέτοια quiz. Αυτά τα τεστ απλά σου βγάζουν ένα score ενώ μπορείς να έχεις γράψει spaggeti code και να πας καλά,είτε να έχεις γράψει κωδικά με μικρή πολυπλοκοτητα και επειδή δεν πέρασε τα score να σε κόψουν. Πιο τίμιο είναι να σου βάλουν να κανεις ένα μικρο πρότζεκτ ,είτε εξέταση από κοντά πάρα αυτές τις χαζομάρες. Σαν εξάσκηση να εξοικειωθείς με την γλωσσά και να μάθεις 5 βασικά πράγματα οκ καν το στον ελεύθερο χρόνο σου. Προσωπικά καλύτερα να διαβάσεις κάτι άλλο,framework,γλωσσά,Design patterns,git πάρα να χάσεις χρόνο να γίνεις κάλος σε αυτά.
kaliakman Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Papakaliati είπε Δεν ισχύει μια περίπτωση. Εξαρτάται πάντα από την θέση που απευθύνεσαι και την εμπειρία σου. Τα Hackerrank είναι τεστ που θα προτιμήσουν μικροτερες εταιριες, γιατί έχουνε μικρό κόστος. Μεγαλύτερες εταιρείες έχουνε την δυνατότητα πιο προσωπικών συνέντευξεων σε άτομα που τους ενδιαφέρουν. Τουλάχιστον αυτό λέει η μέχρι τώρα εμπειρία μου, προφανώς αλλάζει από εταιρεία σε εταιρεία, από βιομηχανία σε βιομηχανία. Όταν λέω τέτοιου είδους προβλήματα δεν εννοώ αναγκαστικά Hackerrank αλλά όπως λέει και ο φίλος από πάνω τύπου leetcode αν προτιμάς. Αυτό που αλλάζει με την εμπειρία είναι να μπαίνουν πιο πολλές design ερωτήσεις κατά την διάρκεια του interview.
najinblue3 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 43 λεπτά πριν, MitsarasAth είπε θεωρώ αυτά τα quiz ότι πιο άδικο υπάρχει. Ισχυει. Το θεμα ειναι να μην τ βλεπεις ετσι. Αυτο ξεκινησε απο τις BIGN εταιρειες(fb, google etc) και το υιοθετησαν πλεον οι περισσοτερες. Επειδη ασχοληθηκα κ εγω με το leetcode, αυτο σου μαθαινει κυριως problem solving και οχι προγραμματισμο. Σου μαθαινει ποτε να κανεις implement ενα συγκεκριμενο data structure. Συμφωνω οτι ο προγραμματισμος ειναι διαφορετικος απο τετοια κουιζ, απο την αλλη πολλες φορες θα χρειαστεις να γραψεις κωδικα με συγκεκριμενο time & space complexity, και εκει το leetcode ειναι χρησιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα