Προς το περιεχόμενο

peugeot 206 + 1.4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προκειται να προβω συντομα στην αγορα ενος 206 του 2007. Εκανα εναν προχειρο ελεγχο στο αυτοκινητο. Το οδηγησα και λιγο. Φαινεται να ειναι σε καλη κατασταση, εχει 100.000 χιλιομετρα. Με προβληματιζει ενα θεμα που παρατηρησα. Στο ρελαντι (περιπου 700-800 στροφες) το αυτοκινητο κουνιεται αρκετα,  νοιωθω σαν να ειναι ντιζελ  ταξι. Πατησα λιγο γκαζι αλλα ειναι υπερβολικα ευαισθητο  για να το εχω σταθερα πχ στις 1000 στροφες. Παντως σε πορεια με 3η και χαμηλη ταχυτητα (πχ 30χλμ/ωρα) δεν παρατηρησα να κλωτσαει ή κατι αλλο περιεργο. Καμια ιδεα απο κανενα κατοχο peugeot?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Curtis76 είπε

Προκειται να προβω συντομα στην αγορα ενος 206 του 2007. Εκανα εναν προχειρο ελεγχο στο αυτοκινητο. Το οδηγησα και λιγο. Φαινεται να ειναι σε καλη κατασταση, εχει 100.000 χιλιομετρα. Με προβληματιζει ενα θεμα που παρατηρησα. Στο ρελαντι (περιπου 700-800 στροφες) το αυτοκινητο κουνιεται αρκετα,  νοιωθω σαν να ειναι ντιζελ  ταξι. Πατησα λιγο γκαζι αλλα ειναι υπερβολικα ευαισθητο  για να το εχω σταθερα πχ στις 1000 στροφες. Παντως σε πορεια με 3η και χαμηλη ταχυτητα (πχ 30χλμ/ωρα) δεν παρατηρησα να κλωτσαει ή κατι αλλο περιεργο. Καμια ιδεα απο κανενα κατοχο peugeot?

Ρωτα στο φορουμ της peugeot ή βρες απο ιδιωτες να κανεις t.drive κανα 2 ακομα για να εχεις καλυτερη εικονα..

Μια εικονα μπορει να ειναι απο τις βασεις του κινητηρα.. ή απλα να δουλευει ετσι.. Τα γαλλικα ειναι περιεργα αυτοκινητα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O μαντρας (ειναι ψιλογνωστος μου) μου ειπε οτι ετσι κανουν τα peugeot (ειμαι κατοχος honda, οποτε εχω μαθει διαφορετικα), αλλα μου φανηκαν υπερβολικα κουνηματα. Βαση κινητηρα δεν μου φαινεται γιατι ειναι ενα απο τα ευαισθητα σημεια του civic που εχω, και εχω εμπειρια πως εμφανιζονται. Σαν να χανει τον χρονισμο του (ειδα στο βιβλιο σερβισ οτι προσφατα αλλαξε υμαντα χρονισμου), σαν να εχει προβλημα καποιο μπουζι, αλλα δεν ειμαι και πολυ του αντικειμενου.

btw ευχαριστω για τις συμβουλες.

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Curtis76 είπε

O μαντρας (ειναι ψιλογνωστος μου) μου ειπε οτι ετσι κανουν τα peugeot (ειμαι κατοχος honda, οποτε εχω μαθει διαφορετικα), αλλα μου φανηκαν υπερβολικα κουνηματα. Βαση κινητηρα δεν μου φαινεται γιατι ειναι ενα απο τα ευαισθητα σημεια του civic που εχω, και εχω εμπειρια πως εμφανιζονται. Σαν να χανει τον χρονισμο του (ειδα στο βιβλιο σερβισ οτι προσφατα αλλαξε υμαντα χρονισμου), σαν να εχει προβλημα καποιο μπουζι, αλλα δεν ειμαι και πολυ του αντικειμενου.

btw ευχαριστω για τις συμβουλες.

Πήγαινε σε ένα συνεργείο και δώσε 30-40€ να γίνει πλήρης έλεγχος σε ράμπα .

Εάν το αγόραζα προσωπικά έτσι έκανα σε 1 Mazda 6 που πήρα μεταχειρισμένο.

Αλλαξα ιμαντες υγρά , παραφλού θερμοστατη λ΄άδιο , εν ολίγοις πλήρες Service για να έχω ησυχο το κεφάλι μου. Παρόλο που είχε bibl;io.

Εντελώς πληροφοριακά ποιο μοντέλο Honda έχεις , πρώην κάτοχος Accord

Δημοσ.
2 ώρες πριν, meletis_m είπε

Πήγαινε σε ένα συνεργείο και δώσε 30-40€ να γίνει πλήρης έλεγχος σε ράμπα .

Εάν το αγόραζα προσωπικά έτσι έκανα σε 1 Mazda 6 που πήρα μεταχειρισμένο.

Αλλαξα ιμαντες υγρά , παραφλού θερμοστατη λ΄άδιο , εν ολίγοις πλήρες Service για να έχω ησυχο το κεφάλι μου. Παρόλο που είχε bibl;io.

Εντελώς πληροφοριακά ποιο μοντέλο Honda έχεις , πρώην κάτοχος Accord

ναι κατι τετοιο θα κανω. Service κανει και ο μαντρας για να εχω μια εγγυηση 6 μηνων αλλα την επομενη θα κανω και δικο μου srervice.Honda civic 1.4 3d του 2002. Μια χαρα τα παει. Ελαχιστα προβληματα. Πχ ηλεκτρικο παραθυρο οδηγου, προαισθητηρας Λ (δεν τον εχω αλλαξει ακομα) και 2 φορες βαση μηχανης. Μου εχει κανει εντυπωση κανοντας συγκρηση με αυτα που ειδα να πουλιουνται πως ειναι δυνατων να υπαρχουν τοσες φθορες στο σαλονι μερικων αυτοκινητων. Χαλασμενα κουμπια, ξεβαμενα κουμπια αλαρμ, ξεκολημενα πλαστικα. Το honda πραγματικα ειναι οπως το πηρα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

ναι κατι τετοιο θα κανω. Service κανει και ο μαντρας για να εχω μια εγγυηση 6 μηνων αλλα την επομενη θα κανω και δικο μου srervice.Honda civic 1.4 3d του 2002. Μια χαρα τα παει. Ελαχιστα προβληματα. Πχ ηλεκτρικο παραθυρο οδηγου, προαισθητηρας Λ (δεν τον εχω αλλαξει ακομα) και 2 φορες βαση μηχανης. Μου εχει κανει εντυπωση κανοντας συγκρηση με αυτα που ειδα να πουλιουνται πως ειναι δυνατων να υπαρχουν τοσες φθορες στο σαλονι μερικων αυτοκινητων. Χαλασμενα κουμπια, ξεβαμενα κουμπια αλαρμ, ξεκολημενα πλαστικα. Το honda πραγματικα ειναι οπως το πηρα.

Και εμένα το Accord δεν είχε θέμα 500.000.

Η συγκεκριμένη μάρκα αδικείται λόγω αντιπροσωπείας στη Ελλάδα αλλά υπάρχουν άκρες και αγοράζεις από Αγγλία.

Τώρα πια αφορά το 206 είχα διαβάσει για κατανάλωση λαδιού εκτός εάν το μπερδεύω με το 207.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Και εμένα το Accord δεν είχε θέμα 500.000.

Η συγκεκριμένη μάρκα αδικείται λόγω αντιπροσωπείας στη Ελλάδα αλλά υπάρχουν άκρες και αγοράζεις από Αγγλία.

Τώρα πια αφορά το 206 είχα διαβάσει για κατανάλωση λαδιού εκτός εάν το μπερδεύω με το 207.

Ξερω οτι κανω βιαστικη αγορα αλλα δεν με παιρνει αλλο. Αν δε βγει καλο θα δω τι θα κανω. Να αντεξει 5 χρονια θελω χωρις να μου σπασει τα νευρα, honda δε θα ειναι αλλα τουλαχιστον να μην αγχωνομαι. Να φανταστεις οτι η οθονη που εχει στο ταμπλο ειναι καμμενη αλλα θα μου την αλλαξει. Τωρα αν καινε λαδια ε οτι πληρωνω παιρνω. Θα ενημερωσω για τις πρωτες εντυπωσεις σε κανα μηνα. Αυτο με το ρελαντι λιγο με προβληματισε, σκεφτομαι να παω τη δευτερα να μιλησω στον μαντρα να το δουν στο σερβις. Το αμαξι θα το παραλαβω τη παρασκευη οποτε εχει χρονο να το δει σωστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...