Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Havik είπε

Πρώτα εγώ διαφωνώ με το να πάρει μικρότερο subwoofer από 10"

Μετά το subwooder έχει crossover οπότε θα κρατήσει τις «δύσκολες» συχνότητες 70-60Hz και κάτω, τα ηχεία ακόμα και 5” μπορούν να αναπαράγουν από τις προαναφερθείσες συχνότητες και πάνω με ευκολία.

Για την ένταση έχει σημασία το SPL και όχι το φυσικό μέγεθος, Ίσως δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "μέγεθος".

Επίσης με το sub θα ανησυχούσα για μπουμάρισμα, δεν ξέρω αν είναι γεμάτο ή άδειο το σαλόνι σου, πάντως ένα sub μπορεί να δημιουργήσει «προβλήματα».

Θεωρώ ότι με ένα ζευγάρι 6.5” π.χ. JBL και ένα subwoofer 10” θα έχει μια χαρά αποτέλεσμα, μάλιστα τα 6.5” και ακόμα περισσότερο τα 8” μπορεί να τον καλύψουν σε μπάσο και να μην πάρει καθόλου sub.

Για να μην μείνεις στις θεωρίες και τα πιστεύω σου ώστε να έχεις άποψη που συμβαδιζει με την πραγματικότητα ξεκίνα διάβασμα  τόσο ώστε να μπορεις να καταλάβεις αυτό

γραφημα.gif

Δημοσ.

Το κείμενο που συνοδεύει το διάγραμμα θα ήταν πιο χρήσιμο από ένα ξερό διάγραμμα.

Το διάγραμμα μας λέει ότι σε συγκεκριμένα Spl (ένταση ήχου) διαφορετικές διαμέτρου ηχεία/κωνοι παράγουν διαφορετικές συχνότητες,  όσο μεγαλύτερη διάμετρος τόσο πιο χαμηλά σε hz πάει στα ίδια Spl,  μας έχει και τα 85db  σαν φυσιολογική στάθμη και ότι χρειάζεται ένα  headroom  της τάξης των 20db.

Επίσης αφήνει να εννοηθεί ότι μικρότερου διαμέτρου ηχεία βγάζουν τα ίδια hz με μικρότερη ένταση που εν μέρει είναι σωστό καθώς θέλεις λιγότερη ενέργεια για να κουνήσεις μικρότερα ηχεία αλλά από την άλλη στην πράξη οι χαμηλές συχνότητες αναπαραγωνται καλύτερα σε μεγάλου μεγέθους drive.

Στο διάγραμμα δεν λέει τίποτα περί μεγέθους δωματίου και μεγέθους drive.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το θεωρούσα απλό το θέμα,δηλαδή πάω στο κατάστημα και διαλέγω 2 βασικά ηχεία κι έναν ενισχυτή και είμαι κομπλέ. Τελικά δεν είναι καθόλου απλό. Θέλει μελέτη και γνώσεις για να γίνει σωστό το ηχοσυστημα, πράγμα το οποίο δεν κατέχω. Οπότε τώρα έχω 2 απόψεις και δεν ξέρω αν κατάλαβα κάτι η αν έχω μπερδευτεί περισσότερο. Πάντως ειλικρινά σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! Προς το παρόν μάλλον θα ξεκινήσω με 2 ενεργά και βλέπουμε...

Δημοσ.

Κοίτα και εγώ είμαι υπερ τον ενεργών studio ηχείων, καλός ή κακός έχω αγοράσει και το σημαντικό είναι ότι δεν το μετάνιωσα.

Θα διαβάσεις πολλά, ότι τα studio ηχεία δεν κάνουν για «σαλόνι» κτλ προσωπικά διαφωνώ, η εμπειρία μου δείχνει το αντίθετο και έχω ακούσει και πανάκριβα ηχεία στην έκθεση HXOS EIKONA SHOW ATHENS που έχω πάει τα τελευταία 3 χρόνια, με κάνει αυτό ειδικό; Σε καμία περίπτωση.

Η ομορφιά είναι για τον καθένα μας κάτι ξεχωριστό έτσι και ο ήχος, ο καθένας έχει προτιμήσεις.

Εγώ θα σου πρότεινα να ακούσεις κάποια ηχεία, π.χ. στον Νάκα, τα JBL LSR305 έχουν πολύ καλό ήχο, έχουν αντικατασταθεί με την νέα γενιά που δεν έχω ακούσει, τα Tannoy reveal 502 που το woofer τους θέλει στρώσιμο, αργότερα θα έχουν περισσότερο μπάσο από ότι στην αρχή και το tweeter είναι λίγο πιο δυνατό από ότι θα ήθελα, διορθώνετε εύκολα με το hi-cut από πίσω από το ηχείο, τα KRK Rokit 5 G3 που τονίζουν λίγο το μπάσο, τα Focal Alpha που με είχαν εντυπωσιάσει αλλά δεν θυμάμαι πόσες ίντσες ήταν το μοντέλο που είχα ακούσει, νομίζω το 6.5 ή το 8 αλλά κοστίζουν, Τα Presonus Eris E5 που σαν ήχος ήταν μια χαρά αλλά είχαν ένα μόνιμο θόρυβο, το καταλάβαινες όταν δεν έπαιζαν τίποτα.άλλες επιλογές είναι τα M-Audio BX5 D3 / BX8 που δεν έχω ακούσει, τα fluid audio fx8 που σου πρότεινε πιο πάνω και επίσης δεν έχω ακούσει.

Να ξέρεις όλα τα μοντέλα βγαίνουν σε 5” και 8” μερικά και σε 6" ή 6.5”.

Προσωπικά αν έχεις σκοπό να πάρεις subwoofer ( 10” ή 12”) θα πήγαινα είτε σε 5” είτε και μάλλον το πιθανότερο σε 6.5” και συγκεκριμένα στα JBL, όσο μεγαλύτερα τα ηχεία τόσες περισσότερες πιθανότητες να αρκεστείς σε αυτά, τα μεγαλύτερα ηχεία όμως δεν είναι πάντα ισορροπημένα, π.χ. το LSR305 είχε πιο ωραίο ήχο από τα LSR308 και ας τα δεύτερα είχαν περισσότερο μπάσο, σαν να πνιγόντουσαν λίγο οι μεσαίες ή έβγαζε περισσότερο μπάσο από ότι αυτές δεν ξέρω τι ακριβώς με "χαλαγε".

Αν δεν κάνεις σύγκριση A-B είναι πιθανό να μένεις ικανοποιημένος ακόμα και αν δεν είναι το «καλύτερο», μερικές φορές δεν υπάρχει «καλύτερο» υπάρχει διαφορετικό που είτε σου αρέσει είτε όχι.

Τέλος να ξέρεις ανεξάρτητα από τα ηχεία έχει πολύ σημασία και το δωμάτιο πως είναι διαμορφωμένο αν είναι άδειο (που είναι κακό), η θέση που κάθεσαι σε σχέση με τα ηχεία, τα JBL έχουν ευρύ sweetspot (ιδανικό σημείο στο οποίο θες να κάθεσαι).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vsm είπε

Το θεωρούσα απλό το θέμα,δηλαδή πάω στο κατάστημα και διαλέγω 2 βασικά ηχεία κι έναν ενισχυτή και είμαι κομπλέ. Τελικά δεν είναι καθόλου απλό. Θέλει μελέτη και γνώσεις για να γίνει σωστό το ηχοσυστημα, πράγμα το οποίο δεν κατέχω. Οπότε τώρα έχω 2 απόψεις και δεν ξέρω αν κατάλαβα κάτι η αν έχω μπερδευτεί περισσότερο. Πάντως ειλικρινά σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! Προς το παρόν μάλλον θα ξεκινήσω με 2 ενεργά και βλέπουμε...

Απλό είναι. Μην ψυχαναγκάζεσαι με ό,τι μαλακία μπορεί να διαβάζεις σε forum. Πήγαινε και άκου αν γίνεται συνδυασμούς είτε ενισχυτή και ηχείων, είτε ενεργών, είτε ενεργών με sub, είτε οτιδήποτε σε σχέση με τα λεφτά που έχεις.

Και πάρε εκείνο που σου άρεσε καλύτερα. Τα υπόλοιπα είναι για να μαλώνουν ποιος την έχει μεγαλύτερη ορισμένοι σε διαδικτυακούς καφενέδες, λες και θ' αλλάξει ο κόΖμος. tomboutsoklegane δηλαδή... 😂

Άκου τις προτάσεις μεν, αλλά επέλεξε εκείνο που γουστάρεις εσύ και όχι εκείνο που γουστάρει ο άλλος.

Επεξ/σία από mitspetr
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mitspetr είπε

Απλό είναι. Μην ψυχαναγκάζεσαι με ό,τι μαλακία μπορεί να διαβάζεις σε forum. Πήγαινε και άκου αν γίνεται συνδυασμούς είτε ενισχυτή και ηχείων, είτε ενεργών, είτε ενεργών με sub, είτε οτιδήποτε σε σχέση με τα λεφτά που έχεις.

Και πάρε εκείνο που σου άρεσε καλύτερα. Τα υπόλοιπα είναι για να μαλώνουν ποιος την έχει μεγαλύτερη ορισμένοι σε διαδικτυακούς καφενέδες, λες και θ' αλλάξει ο κόΖμος. tomboutsoklegane δηλαδή... 😂

Άκου τις προτάσεις μεν, αλλά επέλεξε εκείνο που γουστάρεις εσύ και όχι εκείνο που γουστάρει ο άλλος.

Σε ευχαριστώ φίλε μου! 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@vsm

μιας και εχει περασει λιγος καιρος,μηπως κατεληξες καπου?ρωταω επειδη και εγω ειμαι σε παρομοια αναζητηση ,πιο πολυ για την τηλεοραση βεβαια(ταινιες πρωτιστως, αλλα και μουσικη)

Επεξ/σία από asbatey
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, asbatey είπε

@vsm

μιας και εχει περασει λιγος καιρος,μηπως κατεληξες καπου?ρωταω επειδη και εγω ειμαι σε παρομοια αναζητηση ,πιο πολυ για την τηλεοραση βεβαια(ταινιες πρωτιστως, αλλα και μουσικη)

The cheap
https://www.skroutz.gr/s/12148629/M-Audio-BX5-D3-Τεμάχιο.html

https://www.skroutz.gr/s/16457471/JBL-305P-MkII.html

The balanced (εγώ θα έπαιρνα αυτά)

https://www.skroutz.gr/s/17145276/JBL-306P-MkII.html

The "bass" heavy

https://www.skroutz.gr/s/12409974/M-Audio-BX8-D3-Τεμάχιο.html

https://www.skroutz.gr/s/17145319/JBL-308P-MkII.html (είναι σε sale στο thomann, ψηλό ευκαιρία)

Επεξ/σία από Havik
  • Thanks 1
Δημοσ.

..ομορφα τα jbl ,υπαρχουν και σε ασπρο απ'οτι βλεπω που θα το προτιμουσα.

Παιζει ρολο η μαγνητικη θωρακιση που αναφερουν μερικα οτι διαθετουν?και αν ναι σε τι?

επισης,η συνδεση:headphone out απο τηλεοραση στα ηχεια,, 'η οπτικη απο τηλεοραση σε dac και μετα ηχεια?

εντελει,ξερουμε ποια διαλεξε ο @vsm ?

Δημοσ.

Καλησπέρα. Τελικά πήρα τα Dali zensor pico σε άσπρα. Δεν πήγα σε ενεργά. Πολυ όμορφα και αξιόλογα. Στην πορεία όμως έγινε αισθητή η απουσία του μπασου...οπότε πήρα και το Yamaha ns-sw300 και πραγματικά γέμισε τον χώρο με μπάσο. Δε ξέρω ακόμα αν οι επιλογές μου είναι σωστές, τουλάχιστον ακουστικά μπορώ να πω ότι τώρα με το 10αρι ευχαριστιέμαι να ακούω μουσική...Πολύ δυνατό sub και τα pico με λίγες ρυθμίσεις αποδίδουν τρομερά...

• Like 2
Δημοσ.

έψαξα το μοντέλο, αν είδα το ίδιο 4.5" είναι μικρά δεν μπορούν να βγάλουν πολύ μπάσο και σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με woofer 10", γιαυτό και προτείνω 6" έχουν το μπάσο τους και συνήθως είναι πιο ισορροπημένα από ότι τα 8" ηχεία, βέβαια τα 8αρια σαν μεγαλύτερα έχουν πιο πολύ μπάσο, εξαρτάτε τι θες βασικά για μουσική  είναι μια χαρά, αν θες "σεισμό" τότε θες 8αρια και ίσως και woofer.

Καλό είναι να είναι θωρακισμένα για να μην έχουν παράσιτα, για την σύνδεση μπορείς να το κάνεις κατευθείαν και αν δεν σε καλύπτει να πάρεις κάποιο dac, φαντάζομαι θα παίζεις ταινίες από την τηλεόραση.

Από dac δεν ξέρω, έχω κάρτα ήχου.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

The speaker (GF0501M) is a transducing device that converts an electrical signal into an acoustic signal. The performance of the speaker has a great influence on the sound quality. The speaker is one of the weakest devices in audio equipment, and it is one of the most important components for sound effects. There are many different types of speakers, and the prices vary greatly. Audio power passes through electromagnetic, piezoelectric or electrostatic effects, causing the cone or diaphragm to vibrate and resonate (resonate) with the surrounding air to produce sound.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...