dimoskoutr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω το modem-router του τίτλου εδώ και ένα χρόνο. Παραδοσιακά στο σπίτι μου κλείδωνα πάντα κοντά στα 11-12 mbps. Τον τελευταίο καιρό άρχισα να κλειδώνω στα 10. Προχτές λοιπόν που πήρα στην τεχνική υποστήριξη στο 13888 αποφασισμένος ή να κάνουν κάτι ή να φύγω πια, αφού η ευγενέστατη κυρία κοίταξε στην περιοχή μου, μου είπε ότι είμαι πολύ κάτω από το χαμηλότερο που κλειδώνει η περιοχή (16mbps) και ότι θα το δηλώσει ως βλάβη. Μου είπε ότι συνδέομαι σε καμπίνα 400 μέτρα από το σπίτι και θα έπρεπε να έχω πολύ υψηλότερη ταχύτητα. Ήρθε σήμερα ο τεχνικός του ΟΤΕ, μέτρησε το καλώδιο πριν μπει στο κτήριο μου και βρήκε ότι έρχεται 24άρι κανονικά. Ήρθε επάνω στο σπίτι και μέτρησε την γραμμή πριν ακριβώς το modem και μου είπε πάλι ότι έρχεται κανονικά 24mpbs. Παρόλα αυτά αφού τηλεφώνησε ο ίδιος στους τεχνικούς της cosmote είδαν πάλι ότι κλειδώνω στα 10. Μου απάντησαν ότι προφανώς είναι κάτι από το modem μου. Όντως και εγώ βλέποντας στο control panel του modem το είδα ότι συγχρονίζει στα 10mbps! 🙁 Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να δούμε τι μπορώ να αλλάξω ώστε να κλειδώσει σε καλύτερες ταχύτητες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2019 από dimoskoutr
Cell_7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Εφόσον σου λένε ότι φταίει το modem, δοκίμασε το modem που σου δώσανε πρώτα να δεις αν εκείνο κλειδώνει πολύ παραπάνω.
dimoskoutr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόλις το δοκίμασα κλειδώνει σφαίρα. Τι γίνεται λάθος με το άλλο την τρέλα μου. 🙁 Να βάλω screenshot το κομμάτι DSL link information του router του ote και μετά να βρω το αντίστοιχο από το asus κάπως;; Αυτό από το modem του OTE: Να έβαζα και κάτι αντίστοιχο από το asus; Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2019 από dimoskoutr
Cell_7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Το Asus γιατί το χρησιμοποιείς αντί για του ΟΤΕ;
dimoskoutr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γιατί έχει πολύ περισσότερα εργαλεία διαχείρισης του εσωτερικού δικτύου μου, 1000άρι switch επάνω κλπ κλπ... Να πω κάτι που δοκίμασα τώρα; Στο Asus για κάποιο λόγο στο dsl modulation είχε adsl2+, το γύρισα στο vdsl2 και έκανε το εξής. Κλείδωσε το dsl στα 23mbps αλλά δεν μπαίνει internet καθόλου. Ενώ έχει κλειδώσει dsl το internet status είναι disconnected. Τι να κάνω; Ιδέες; Φυσικά username και password είναι σωστά. Αν γυρίσω το dsl modulation σε adls2+ κλειδώνει στα 10 και έχω και internet. 😐 Η αηδία το ριμάδι έπαιξε! Ως τώρα δοκίμαζα με το dsl modulation στο adsl2+ όπως το έκανε μόνο του detect στον internet connection wizard και έφτανε μέχρι 10...γύρισα το dsl modulation σε vdsl2 και μετά ξαναέτρεξα τον internet connection wizard, βρήκε μόνο του ότι είναι cosmote vdsl και κλείδωσε κανονικά στα 23 και με έβαλε internet επιτέλους! Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2019 από dimoskoutr
poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 On 20/09/2019 at 15:04, dimoskoutr said: Έχω το modem-router του τίτλου εδώ και ένα χρόνο. Παραδοσιακά στο σπίτι μου κλείδωνα πάντα κοντά στα 11-12 mbps. Τον τελευταίο καιρό άρχισα να κλειδώνω στα 10. Προχτές λοιπόν που πήρα στην τεχνική υποστήριξη στο 13888 αποφασισμένος ή να κάνουν κάτι ή να φύγω πια, αφού η ευγενέστατη κυρία κοίταξε στην περιοχή μου, μου είπε ότι είμαι πολύ κάτω από το χαμηλότερο που κλειδώνει η περιοχή (16mbps) και ότι θα το δηλώσει ως βλάβη. Μου είπε ότι συνδέομαι σε καμπίνα 400 μέτρα από το σπίτι και θα έπρεπε να έχω πολύ υψηλότερη ταχύτητα. Ήρθε σήμερα ο τεχνικός του ΟΤΕ, μέτρησε το καλώδιο πριν μπει στο κτήριο μου και βρήκε ότι έρχεται 24άρι κανονικά. Ήρθε επάνω στο σπίτι και μέτρησε την γραμμή πριν ακριβώς το modem και μου είπε πάλι ότι έρχεται κανονικά 24mpbs. Παρόλα αυτά αφού τηλεφώνησε ο ίδιος στους τεχνικούς της cosmote είδαν πάλι ότι κλειδώνω στα 10. Μου απάντησαν ότι προφανώς είναι κάτι από το modem μου. Όντως και εγώ βλέποντας στο control panel του modem το είδα ότι συγχρονίζει στα 10mbps! 🙁 Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να δούμε τι μπορώ να αλλάξω ώστε να κλειδώσει σε καλύτερες ταχύτητες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. o οτε οπως θα δεις σου δινει vdsl2 24/1 ενω εσυ εχεις adsl modem.αυτο γινεται επειδη παιρνεις απο καμπινα.ειτε θα βαλεις το δικο σου σαν acces point πανω στο ρουτερ του οτε η θα παρεις ενα asus vdsl με adsl2+ modem απο kv ριχνουν το output power για να μην κανουν μεγαλο crosstalk στους παροχους που δινουν adsl2+ απο το αστικο κεντρο .αυτο εχει σαν αποτελεσμα να συγχρονιζεις στο adsl λιγοτερο.ενω στο vdsl δεν κοβουν κατι και παιζεις πολυ καλυτερα και πιο σταθερα.
dimoskoutr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 On 21/09/2019 at 08:00, poulinos said: o οτε οπως θα δεις σου δινει vdsl2 24/1 ενω εσυ εχεις adsl modem.αυτο γινεται επειδη παιρνεις απο καμπινα.ειτε θα βαλεις το δικο σου σαν acces point πανω στο ρουτερ του οτε η θα παρεις ενα asus vdsl με adsl2+ modem απο kv ριχνουν το output power για να μην κανουν μεγαλο crosstalk στους παροχους που δινουν adsl2+ απο το αστικο κεντρο .αυτο εχει σαν αποτελεσμα να συγχρονιζεις στο adsl λιγοτερο.ενω στο vdsl δεν κοβουν κατι και παιζεις πολυ καλυτερα και πιο σταθερα. Vdsl2 γύρισα το δικό μου και παίζει κανονικά από χτες... Είναι dual band όχι μόνο adsl. https://www.asus.com/Networking/DSL-AC56U/
poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 On 21/09/2019 at 08:39, dimoskoutr said: Vdsl2 γύρισα το δικό μου και παίζει κανονικά από χτες... ναι τωρα ειδα οτι το δικο σου ειναι και vdsl.τυπικα καντο και firmware update.επισης το Dual band αναφερεται στο wifi και οχι οτι παιζει και adsl και vdsl.το Dual band ειναι2.4 ghz και 5ghz
dimoskoutr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, poulinos είπε ναι τωρα ειδα οτι το δικο σου ειναι και vdsl.τυπικα καντο και firmware update Έφαγε και firmware update χτες... Το παράξενο είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι έχω adsl 24mbps ο ΟΤΕ με γύρισε σε καμπίνα, δεν ξέρω εδώ και πόσο καιρό και δεν είχα καμία ιδέα ότι γύρισε σε vdsl η γραμμή μου... Όσο και να μύρισα τα νύχια μου δεν μου το είπαν. Υποθέτω ότι τα modem του ΟΤΕ γυρίζουν αυτόματα;
poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 7 minutes ago, dimoskoutr said: Έφαγε και firmware update χτες... Το παράξενο είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι έχω adsl 24mbps ο ΟΤΕ με γύρισε σε καμπίνα, δεν ξέρω εδώ και πόσο καιρό και δεν είχα καμία ιδέα ότι γύρισε σε vdsl η γραμμή μου... Όσο και να μύρισα τα νύχια μου δεν μου το είπαν. Υποθέτω ότι τα modem του ΟΤΕ γυρίζουν αυτόματα; ειναι καποια modem router που απο default δοκιμαζουν και adsl κai vdsl ενω σε αλλα πρεπει να το διαλεξεις εσυ.συνηθως απο default ειναι και τα δυο
dimoskoutr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Το δικό μου φαίνεται είναι από τα χαζούτσικα της ASUS και έπρεπε να το γυρίσω μόνος μου. 😀 Του ΟΤΕ φαίνεται πιο ξύπνιο και με το που το κούμπωσα επάνω γύρισε μόνο του και έπιασε 24mbps. Μου στοίχησε καμιά ώρα η ριμάδα η ASUS.
poulinos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 On 21/09/2019 at 14:37, dimoskoutr said: Το δικό μου φαίνεται είναι από τα χαζούτσικα της ASUS και έπρεπε να το γυρίσω μόνος μου. 😀 Του ΟΤΕ φαίνεται πιο ξύπνιο και με το που το κούμπωσα επάνω γύρισε μόνο του και έπιασε 24mbps. Μου στοίχησε καμιά ώρα η ριμάδα η ASUS. ειναι σχετικο το χαζο.οτι το κανει αυτοματα δεν λεει κατι.μπορει να κανει αυτο αυτοματα και να εχει αλλα 100 προβληματα.δεν κρινεις ενα ρουτερ απο αυτο. σε καποια modem router καλως η κακως διαλεγεις απο την αρχη αν θες adsl ή vdsl οποτε αν αλλαξεις θελει αλλαγη. ενταξει αφου εβγαλες ακρη μια χαρα και να κοιτας και για firmware update συχνα πυκνα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα