Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Εχω ένα ζευγάρι Devolo dLAN 500 duo Starter Kit και πιάνουν ταχύτητα γύρω στα 20 mb/sec.

Επειδή έχω πλέον vdsl 50άρα γραμμή και είναι κρίμα να πιάνω τόσο λίγο, υπάρχει άλλη λύση;

Ευχαριστώ!

Επίσης επειδή βλέπω ότι τα χιλιάρια powerlines βγαίνουν όλα με σουκου πρίζα ενώ εγώ έχω κανονικές τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; (Νομίζω στη μία από τις δύο χωράει το σούκου)

Ευχαριστώ και πάλι!

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, skiabox είπε

Καλησπέρα.

Εχω ένα ζευγάρι Devolo dLAN 500 duo Starter Kit και πιάνουν ταχύτητα γύρω στα 20 mb/sec.

Επειδή έχω πλέον vdsl 50άρα γραμμή και είναι κρίμα να πιάνω τόσο λίγο, υπάρχει άλλη λύση;

Ευχαριστώ!

Επίσης επειδή βλέπω ότι τα χιλιάρια powerlines βγαίνουν όλα με σουκου πρίζα ενώ εγώ έχω κανονικές τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; (Νομίζω στη μία από τις δύο χωράει το σούκου)

Ευχαριστώ και πάλι!

Το νούμερο είναι σωστό. Με 500mbps powerline, το μέγιστο που πιάνεις είναι 20mb / sec δηλαδή 160mbps. Η επικοινωνία μέσω ρεύματος είναι half duplex άρα αυτόματα το 500mbps μέγιστο θεωρητικό πέφτει στα 250. Αναγκαστικά ρίξε καλώδιο udp ή συνδέσου ασύρματα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Το νούμερο είναι σωστό. Με 500mbps powerline, το μέγιστο που πιάνεις είναι 20mb / sec δηλαδή 160mbps. Η επικοινωνία μέσω ρεύματος είναι half duplex άρα αυτόματα το 500mbps μέγιστο θεωρητικό πέφτει στα 250. Αναγκαστικά ρίξε καλώδιο udp ή συνδέσου ασύρματα.

Λέω να δοκιμάσω με ένα 1000άρι powerline αφού αλλάξω πρώτα τη μία πρίζα που δεν δέχεται σουκο βύσμα.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, skiabox είπε

Καλησπέρα.

Ευχαριστώ!

Ευχαριστώ και πάλι!

5 λεπτά πριν, skiabox είπε

Λέω να δοκιμάσω με ένα 1000άρι powerline αφού αλλάξω πρώτα τη μία πρίζα που δεν δέχεται σουκο βύσμα.

Δεν ξερω πως τα μετρισες τα 20Mb/sec αλλα με το vdsl το πολυ να κατεβαζεις στο foul με 4-5-6 mb/sec , τα 250mbps του devolo ειναι περιπου 31 mb/sec 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, darkman είπε

Δεν ξερω πως τα μετρισες τα 20Mb/sec αλλα με το vdsl το πολυ να κατεβαζεις στο foul με 4-5-6 mb/sec , τα 250mbps του devolo ειναι περιπου 31 mb/sec 

Screenshot-2019-09-20-at-13-46-46.png

Πόπο έχεις δίκιο.

Τελικά καλά είμαι!

darkman : Τελικά παρασύρθηκε και άλλος κόσμος και όλοι γράψανε πως να λύσω το πρόβλημα (που μόνο εγώ επινόησα δηλαδή!)

ΛΟΛ

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, darkman είπε

πως τα μετρισες τα 20Mb/sec

Ωχ ναι και εγώ δεν έδωσα σημασία. Όντως 20mb/sec είναι 100άρα οπτική και πάνω.

@skiaboxΜε τα powerlines μπορεί να έχεις καθυστέρηση στο φόρτωμα σελίδων και στο online gaming.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, skiabox είπε

Screenshot-2019-09-20-at-13-46-46.png

Ωραια εκανες την μετατροπή απο Mbit/s σε Mb/sec οπως βλεπεις με τα 23.25 Μb/sec που σου βγαζει ειναι αρκετα για το vdsl 50 που εχεις και δεν θα εχεις θεμα.

Στο cockpit κανε και ενα reset και τσεκαρε και για firmware update , μπας και ανεβουν λιγο .

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ.

Τα πακετάκια τους θα τα χάσουν βέβαια μέσα στην ημέρα.

Το έβλεπα σε bash script που έτρεχα που έκανε ping στο router κάθε δευτερόλεπτο.

Συν κάτι διακοπές δεκάλεπτες μια δυο φορές το μήνα.

Δημοσ.

Ειχα και εγω ενα θεμα με την ταχύτητα στα devolo 1200 αλλα μεσα απο το cockpit τους εκανα update στο firmware και μετα ολα καλα :) 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, darkman είπε

Ειχα και εγω ενα θεμα με την ταχύτητα στα devolo 1200 αλλα μεσα απο το cockpit τους εκανα update στο firmware και μετα ολα καλα :) 

Υπάρχει περίπτωση με το 1000άρι να κερδίσεις σε σταθερότητα σύνδεσης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, skiabox είπε

Υπάρχει περίπτωση με το 1000άρι να κερδίσεις σε σταθερότητα σύνδεσης;

Δεν νομιζω και τα 500αρια καλα ειναι απλα κατι τα ενοχλεί  και δεν εχουν φουλαρι ... η διακοπες μπορει να ειναι και απο το router σου , εχεις τσεκαρει τα ping σου να δεις που εισαι ? τα εχεις πανω σε πολυπριζα ? κανε ενα reset απο το cockpit και αν εχουν και  update ,μπορει να φτιαξουν . 

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, darkman είπε

Δεν νομιζω και τα 500αρια καλα ειναι απλα κατι τα ενοχλεί  και δεν εχουν φουλαρι ... η διακοπες μπορει να ειναι και απο το router σου , εχεις τσεκαρει τα ping σου να δεις που εισαι ? τα εχεις πανω σε πολυπριζα ? κανε ενα reset απο το cockpit και αν εχουν και  update ,μπορει να φτιαξουν . 

Εννοείται ότι εκείνη τη στιγμή τσεκάρω το router με το wireless από το οποίο μπαίνει κανονικά.

Αρα είναι 100% θέμα του powerline.

Επίσης εννοείται ότι έχω τα powerlines μόνα τους στις πρίζες γιατί αλλιώς αρχίζεις να χάνεις πακέτα με εντυπωσιακό ρυθμό!

Δημοσ.

Αρα τι μας μενει η κατι στις πριζες σου η εχουν κατι τα devolo , κανε τα reset και τα update αν δεν δεις φως τσεκαρε τα και σε αλλες πριζες η σε αλλο χώρο. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, darkman είπε

Αρα τι μας μενει η κατι στις πριζες σου η εχουν κατι τα devolo , κανε τα reset και τα update αν δεν δεις φως τσεκαρε τα και σε αλλες πριζες η σε αλλο χώρο. 

Εγώ θεωρώ ότι είναι regular αυτό για τα powerlines.

Να χάνουν πακέτα ανά διαστήματα δηλαδή.

Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω το bash script να το δοκιμάσεις.

2-3 γραμμές είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...