Προς το περιεχόμενο

Upgrade Mountain Lion to El Capitan (and not newer OSX)

ninos30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς το αρχείο από τον φίλο liospi μου βγάζει πρόβλημα στα ~80% όταν προσπαθώ να το ανοίξω με ΄το 7zip από το PC (W10) του σπιτιού μου*. Από την άλλη αυτό που έβαλε ο φίλος CheOnWeb ανοίγει κανονικά και βλέπω τα contents. Δεν είναι dmg αρχείο αλλά από ότι κατάλαβα το μεταφέρεις στο iMAC και είτε με το Diskpart X είτε με την εντολή createinstallmedia  από terminal φτιάχνεις Bootable-Install-USB. Αυτό που κατέβασα στο γραφείο είναι dmg, δλδ κάτι σαν iso αυτού (ελπίζω να μην γράφω μλκιες)

Ερωτήση στα παρταπάνω τώρα. Μπορείς να κάνεις Upgrade μέσα από το λειτουργικό και όχι Reboot-κρατάς command, επιλέγεις USB και clean install; Ξέρω πάντα καλύτερο το clean install αλλά θα ήθελα να δω αν γλυτώσω την υπόλοιπη ταλαιπωρία (Apps Data κλπ). Και αν ναι πρέπει να είναι dmg to αρχείο ή και με αυτό γίνεται; Τρέχεις κάτι συγκεκριμένο;

* Update

Κάτι μου λέει δεν είναι zip file. Είναι το actual αρχείο που κατεβαίνει στο MAC. Μάλλον το google drive του βάζει zip κατάληξη;...

Επεξ/σία από ninos30
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/9/2019 στις 12:24 ΠΜ, ninos30 είπε

Και τα νεότερα, μ΄όνοτην Mojave έχουν για download. Μόνο αν κάνεις format από το recovery στήνουν την El Capitan.

Κι εγώ πριν λίγο αυτό βρήκα. Θα το δοκιμάσω αύριο και θα ενημερώσω. ΤΝΧ anyways

https://support.apple.com/kb/DL1869?locale=en_US

Αν καταφέρεις να βάλεις το 10.11.0-3 μετά νομίζω κάνοντας update στο παραπάνω combo θα έχεις την 10.11.4 που ζητάς.

Τωρα επειδή βλέπω έχεις βασικές ελλείψεις να κατεβάσεις το installer και να βάλεις το 10.11 είτε μέσω του installer είτε μέσω του usb σου συνιστώ να βρεις κάποιον που ξέρει από mac.

ΥΓ. Άμα δεις ποσό εύκολο ήταν να κανείς εγκατάσταση ενός app....θα τραβάς τα μαλλιά σου με τα σεντόνια που έγραψες.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

UPDATE

Τελικά ήταν πάρα πολύ εύκολο όπως είπατε από την αρχή. Χρησιμοποίησα το Carbon Copy Cloner, το οποίο είναι trial για έναν μήνα αλλά με full λειτουργίες (ήδη έγινε και η αγορά του). Πήρα "κλώνο" σε εξωτερικό δίσκο από ένα που ήδη είχε 10.11.4, μπούταρα με αυτόν μετά σε ένα από τα παλιότερα (απ' ότι κατάλαβα το Time Machine δεν φτιάχνει bootable clones γιαυτό πήγα στο CCC) και αφού όλα λειτούργησαν τέλεια έκανα την ανάστροφη διαδικασία (κλώνο από τον εξωτερικό στον εσωτερικό δίσκο). Δοκίμασα και να το κάνω update σε 10.11.6 και όλα ΟΚ. Τέλος έφτιαξα και ένα boot-install-USB για clean install αν το χρειαστώ στο μέλλον

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη

Y.Γ. Αν επιθυμεί κάποιος mod ας προσθέσει στο θέμα το "Solved"

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 1

Προς πληροφόρηση και μόνο. 

Το Time Machine είναι  bootable, (μέσω CMD-R) και μπορείς  να το κλωνοποιήσεις σε όσα iMac θέλεις ....

Παρ όλα αυτά  το CCC είναι μιά  πολύ σοβαρή εφαρμογή και αποτελεί  «εργαλείο» για πολλά πράγματα.

Από κλωνοποίηση, αντιγραφή πληροφορίας μεγάλου όγκου (πχ folder 500 GB), κάνει  incremental και versioning αντιγραφή κλπ.

Καλά έκανες και το πήρες ....

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...