geotas79 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 ΕΊΜΑΙ ΈΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΠΛΕΥΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΑΡΜ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΑΡΦΩΝΩ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΊΕΙ;
xrhstosiak Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Εσύ... 1) είσαι ακίνητος, σε διαδικασία παρκαρίσματος ( έστω και με λάθος χρήση των αλαρμ που στην Ελλάδα κάνουμε, και όχι του φλας) 2) κάνεις όπισθεν, 3)είσαι υποχρεωμένος να παρέχεις προτεραιότητα στα διερχόμενα οχήματα, και όταν είναι καθαρό το πεδίο τότε να παρκάρεις και ανάποδα να ξεπαρκάρεις. 4) ενέργειες όπως τα φλας και στην περίπτωση σου κακώς τα αλαρμ, δηλώνουν την πρόθεση, αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι παίρνεις προτεραιότητα ούτε μπορείς να κάνεις ότι θες άμεσα και απότομα αν δεν έχεις εξασφαλίσει τις ασφαλείς συνθήκες. ps : δεν μπορώ τόσα χρόνια να καταλάβω ακόμα αυτούς που απλά κάνουν όπισθεν στηριζόμενοι απλά στα ηχητικά προειδοποιητικά και στους καθρέπτες, θυμάμαι πρώτο μάθημα οδήγησης να λέει ο δάσκαλος στην όπισθεν πάντα το χέρι στην θέση του συνοδηγού και το κεφάλι κοιτά μέσα από το πίσω τζάμι ... πίσω σου μπορεί να είναι ή να έρχεται το οτιδήποτε που δεν θα προλάβεις να το δεις μόνο με τους καθρέπτες. 8
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, geotas79 είπε ΕΊΜΑΙ ΈΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΠΛΕΥΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΑΡΜ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΑΡΦΩΝΩ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΠΟΙΟΣ Φλας για παρκάρισμα.Το υπόλοιπο troll.
zio10 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, jmmys είπε Φλας για παρκάρισμα.Το υπόλοιπο troll. Η αλήθεια είναι ότι φλας δεν βγάζει κανένας σχεδόν...και το σχεδόν έτσι το βάζω, πραγματικά δεν θυμάμαι να έχω δει κάποιον να βγάζει φλας, μόνο αν θέλει να παρκάρει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2019 από zio10 2
christopher0016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Ο κοκ κανονικα λεει φλας για παρκαρισμα αλλα κανενας δεν βγαζει φλας ολοι με αλαρμ παρκαρουνε. Αμα δεις καποιον με φλας δεν περιμενεις να παρκαρει αλλα οτι θα στριψει στο επομενο στενο. Αρα ειναι λαθος.να βγαλεις φλας στους ελληνικους δρομους 12
zio10 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Κι εγώ νομίζω ότι το φλας περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει. Μια χαρά καταλαβαίνει ο άλλος ότι θέλεις να παρκάρεις με τα αλάρμ. Τώρα αν κάποιος οδηγεί και σε άλλες χώρες ας προσαρμοστεί ανάλογα... είναι ένα θέμα οι ξένοι που θα τύχει να οδηγήσουν εδώ όμως. 9
Tenshi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, zio10 είπε Η αλήθεια είναι ότι φλας δεν βγάζει κανένας σχεδόν...και το σχεδόν έτσι το βάζω, πραγματικά δεν θυμάμαι να έχω δει κάποιον να βγάζει φλας, μόνο αν θέλει να παρκάρει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Και αυτό γιατί είναι αναγκαίο κακό.Όταν προσπαθείς να παρκάρεις σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και ο ηλίθιος πίσω σου σε πάει προφυλακτήρες,πώς ακριβώς θα του γνωστοποιήσεις οτι θέλεις μερικά μέτρα χώρο για να ολοκληρώσεις την μανούβρα; Και έστω οτι το πρόβλημα του χώρου λύνεται αν ο ηλίθιος κάνει όπισθεν,πόσο εφικτό είναι αυτό (είπαμε,πυκνοκατοικημένη περιοχή) όταν πίσω του ακολουθούν άλλα 5+++ αμάξια; 13 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Ο κοκ κανονικα λεει φλας για παρκαρισμα αλλα κανενας δεν βγαζει φλας ολοι με αλαρμ παρκαρουνε. Αμα δεις καποιον με φλας δεν περιμενεις να παρκαρει αλλα οτι θα στριψει στο επομενο στενο. Αρα ειναι λαθος.να βγαλεις φλας στους ελληνικους δρομους Το αυτό!Σάββατο βράδυ,κακός χαμός,κατεβαίνω Τσόχα στους Αμπελόκηπους.Βλέπω θέση και πρέπει με κάποιο τρόπο να ενημερώσω τον οδηγό του Ford Kuga (που κοντεύει να με καβαλήσει) οτι θέλω να παρκάρω και όχι να στρίψω στην Βασ. Σοφίας.Και απο πίσω του κουστωδία μια ντουζίνα αμάξια σε απόσταση εκατοστών το ενα με το άλλο.Οπότε κάνω ότι προβλέπεται απο τον ΚΟΚ και μπλοκάρει το σύμπαν, γιατί θα πρέπει 12 αμάξια να κάνουν όπισθεν για να μπορέσω να παρκάρω... ή υιοθετώ την γρκίκ πατέντα-αλάρμ για να κάνω σαφές στο αμάξι που ακολουθεί να προσέξει/κόψει/δώσει χώρο. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2019 από Tenshi 5
sotirisl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 2 minutes ago, Tenshi said: Και αυτό γιατί είναι αναγκαίο κακό.Όταν προσπαθείς να παρκάρεις σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και ο ηλίθιος πίσω σου σε πάει προφυλακτήρες,πώς ακριβώς θα του γνωστοποιήσεις οτι θέλεις μερικά μέτρα χώρο για να ολοκληρώσεις την μανούβρα; Και έστω οτι το πρόβλημα του χώρου λύνεται αν ο ηλίθιος κάνει όπισθεν,πόσο εφικτό είναι αυτό (είπαμε,πυκνοκατοικημένη περιοχή) όταν πίσω του ακολουθούν άλλα 5+++ αμάξια; Το αυτό!Σάββατο βράδυ,κακός χαμός,κατεβαίνω Τσόχα στους Αμπελόκηπους.Βλέπω θέση και πρέπει με κάποιο τρόπο να ενημερώσω τον οδηγό του Ford Kuga (που κοντεύει να με καβαλήσει) οτι θέλω να παρκάρω και όχι να στρίψω στην Βασ. Σοφίας.Και απο πίσω του κουστωδία μια ντουζίνα αμάξια σε απόσταση εκατοστών το ενα με το άλλο.Οπότε κάνω ότι προβλέπεται απο τον ΚΟΚ και μπλοκάρει το σύμπαν γιατί θα πρέπει 12 αμάξια να κάνουν όπισθεν για να μπορέσω να παρκάρω ή υιοθετώ την γρκίκ πατέντα για να κάνω σαφές στο αμάξι που ακολουθεί να προσέξει/κόψει/δώσει χώρο. αδερφέ αυτό ακριβώς....
zio10 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν ξέρω αν είναι από συνήθεια αλλά εμένα μου φαίνεται και πιο σωστό να ανάψεις αλάρμ. Οπως γράψατε αν βγάλεις φλας που να ξέρει ο άλλος αν θες να στρίψεις ή να παρκάρεις; 5
christopher0016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Tenshi είπε Και αυτό γιατί είναι αναγκαίο κακό.Όταν προσπαθείς να παρκάρεις σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και ο ηλίθιος πίσω σου σε πάει προφυλακτήρες,πώς ακριβώς θα του γνωστοποιήσεις οτι θέλεις μερικά μέτρα χώρο για να ολοκληρώσεις την μανούβρα; Και έστω οτι το πρόβλημα του χώρου λύνεται αν ο ηλίθιος κάνει όπισθεν,πόσο εφικτό είναι αυτό (είπαμε,πυκνοκατοικημένη περιοχή) όταν πίσω του ακολουθούν άλλα 5+++ αμάξια; Το αυτό!Σάββατο βράδυ,κακός χαμός,κατεβαίνω Τσόχα στους Αμπελόκηπους.Βλέπω θέση και πρέπει με κάποιο τρόπο να ενημερώσω τον οδηγό του Ford Kuga (που κοντεύει να με καβαλήσει) οτι θέλω να παρκάρω και όχι να στρίψω στην Βασ. Σοφίας.Και απο πίσω του κουστωδία μια ντουζίνα αμάξια σε απόσταση εκατοστών το ενα με το άλλο.Οπότε κάνω ότι προβλέπεται απο τον ΚΟΚ και μπλοκάρει το σύμπαν, γιατί θα πρέπει 12 αμάξια να κάνουν όπισθεν για να μπορέσω να παρκάρω... ή υιοθετώ την γρκίκ πατέντα-αλάρμ για να κάνω σαφές στο αμάξι που ακολουθεί να προσέξει/κόψει/δώσει χώρο. Δεν ειναι αναγκασμενος να κανει οπισθεν για να παρκαρεις επειδη τελευταια στιγμη βρηκες παρκινκ και τελευταια στιγμη τον προειδοποιησες οτι θες να παρκαρεις. Καλο ειναι να δειχνουμε την προθεση στον .πισω οτι θελουμε να παρκαρουμε εγκαιρος ωστε να μην δημιουργουμε προβλημα. Εαν ειναι κολημενος απο πισω εκει δημιουργει προβλημα ο ιδιος αλλα και παλι αφου βλεπεις οτι ο αλλος ειναι κολημενος προειδοποιησε τον ακομα πιο εγκαιρα Γενικα οταν κανουμε οπισθεν περα οτι πρεπει να ελενχουμε απο της γωνιες τον παραθυρων με το κεφαλι μας πρεπει να πηγαινουμε πολυ σιγα και πριν φτασουμε στο στενο οπου μπορει να ερχετε καποιο οχημα να σταματαμε να ελενχουμε και μετα να συνεχισουμε την οπισθεν . 11 λεπτά πριν, zio10 είπε Δεν ξέρω αν είναι από συνήθεια αλλά εμένα μου φαίνεται και πιο σωστό να ανάψεις αλάρμ. Οπως γράψατε αν βγάλεις φλας που να ξέρει ο άλλος αν θες να στρίψεις ή να παρκάρεις; Αυτο πιστευω και εγω περα της συνηθειας που εχουμε.με τα αλαρμ οτι ειναι πιο λογικο "σινιαλο" για παρκαρισμα Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2019 από christopher0016 1
Tenshi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Δεν ειναι αναγκασμενος να κανει οπισθεν για να παρκαρεις επειδη τελευταια στιγμη βρηκες παρκινκ και τελευταια στιγμη τον προειδοποιησες οτι θες να παρκαρεις. Καλο ειναι να δειχνουμε την προθεση στον .πισω οτι θελουμε να παρκαρουμε εγκαιρος ωστε να μην δημιουργουμε προβλημα. Εαν ειναι κολημενος απο πισω εκει δημιουργει προβλημα ο ιδιος αλλα και παλι αφου βλεπεις οτι ο αλλος ειναι κολημενος προειδοποιησε τον ακομα πιο εγκαιρα Τελευταία στιγμή η θέση εμφανίστηκε στο οπτικό μου πεδίο,μοιραία τελευταία στιγμή θα ενημερώσω.Εκτός αν κατεβαίνεις 10 τετράγωνα με αναμμένα αλάρμ, με την λογική οτι *αν* προκύψει θέση, ο αποπίσω θα είναι έτοιμος! Και όχι,δέν είναι αναγκασμένος να κάνει όπισθεν,είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ όμως να κρατάει αποστάσεις ασφαλείας.Δέν "δημιουργώ" εγώ το πρόβλημα...η παιδεία μας νοσεί! Αλλα όταν το μόνο που ενδιαφέρει τον Έλληνα ούγκανο είναι να περάσει με βαθύ πορτοκαλί για να μήν περιμένει 2' στο φανάρι,τότε το τι θέλω,τι πρέπει και τι μπορώ πάνε στον κάλαθο.
christopher0016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και αυτος που βλεπει τελευταια στιγμη την θεση δημιουργει προβλημα οπως και ο αλλος που ειναι κολημενος απο πισω... Εγω γιατι δεν βλεπω τελευταια στιγμη; αλλα μερικα μετρα πριν φαινετε εαν υπαρχει κενο... ειναι καποιοι που φτανουν στο υψος της θεσης παρκινγκ πανε και λιγο πιο μπροστα και ξαφνικα λενε ααα θα παρκαρω .. ε αυτος ειναι ηλιθιος ελληναρας το ιδιο ηλιθιος με τον βλακα που ειναι κολημενος απο πισω σου. Το οπτικο μας πεδιο δεν ειναι για ενα.μετρο ο σωστος οδηγος που σεβετε τους γυρω του οφειλει να δει μερικα μετρα πιο πριν την αδεια θεση και να ανοιξει τα αλαρμ οχι με το που φτασει ακριβως στην αδεια θεση . Επισης οταν εχει κινηση ο απο πισω σου θα ειναι κολημενος πισω σου οπως και ολοι απο πισω κυκλοφορια δεν μπορουν να κανουν οπισθεν για να παρκαρεις . Πρεπει να εχεις προειδοποιησει εγκαιρα αλλιως χανεις την θεση Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2019 από christopher0016
Tenshi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Και αυτος που βλεπει τελευταια στιγμη την θεση δημιουργει προβλημα οπως και ο αλλος που ειναι κολημενος απο πισω... Εγω γιατι δεν βλεπω τελευταια στιγμη; αλλα μερικα μετρα πριν φαινετε εαν υπαρχει κενο... ειναι καποιοι που φτανουν στο υψος της θεσης παρκινγκ πανε και λιγο πιο μπροστα και ξαφνικα λενε ααα θα παρκαρω .. ε αυτος ειναι ηλιθιος ελληναρας το ιδιο ηλιθιος με τον βλακα που ειναι κολημενος απο πισω σου. Το οπτικο μας πεδιο δεν ειναι για ενα.μετρο ο σωστος οδηγος που σεβετε τους γυρω του οφειλει να δει μερικα μετρα πιο πριν την αδεια θεση και να ανοιξει τα αλαρμ Το οφείλω δέν σημαίνει οτι μπορώ.Γιατί ο δρόμος μπορεί να είναι στενός και κατηφορικός,γιατί μπορεί να είναι ελλιπέστατα φωτισμένος,γιατί μπορεί να αφαιρεθεί ο οδηγός για κλάσματα του δευτερολέπτου ,γιατί βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης όχλησης απο τα φώτα του πίσω και γιατί, σε τελευταία ανάλυση, δέν λαμβάνω ΚΑΝ στα υπόψιν την εμπειρία του οδηγού.Για κάθε christopher0016 που βλέπει,υπάρχουν δέκα που δέν το έχουν. Οι αποστάσεις ασφαλείας δέν εναποτίθενται στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε οδηγού.Είναι απόλυτο προαπαιτούμενο,με έμφαση στο απόλυτο γιατί πάμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα τώρα. Σε προβληματίζει ο οδηγός που αντιλαμβάνεται θέση με delay και οχι το γεγονός οτι μιλάμε σε ένα νήμα ,για μια κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά ενώ κανονικά δέν θα έπρεπε.Δέντρο,δάσος,καλή συνέχεια.
christopher0016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Tenshi είπε Σε προβληματίζει ο οδηγός που αντιλαμβάνεται θέση με delay και οχι το γεγονός οτι μιλάμε σε ένα νήμα ,για μια κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά ενώ κανονικά δέν θα έπρεπε.Δέντρο,δάσος,καλή συνέχεια. Κανεις λαθος φυσικα και με προβληματιζει η κατασταση . Απλα προσπαθω να δω και της 2 μεριες. Δεν ειναι ικανοτητα το να φροντισεις να δεις την θεση λιγο εγκαιρα ειναι παιδεια οπως το να μην εισαι κολημενος στον μπροστινο σου. Δεν ειμαι τελιος ουτε το παιζω οτι τα κανω σωστα πολλα λαθη εχω κανει και εχω φερθει λαθος. Η ουσια ειναι να κοιταμε τα δικα μας λαθη και οσο μπορουμε να γινομαστε καλυτεροι. Αλλα το προβλημα μας ειναι περα απο την παιδεια ο εγωισμος μας.. καλη συνεχεια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα