qwertyuiop2 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Απουσιάζει αυτό το πολύ σημαντικό thread, ή είναι ιδέα μου; Ας κάνω εγώ την αρχή. Είμαι καστανόξανθος με λευκό - κιτρινιάρικο δέρμα και κανονικά γένια, αλλά όχι και τρομερά πυκνά. Ετών 24. Έχω ξυριστεί 10 φορές στη ζωή μου, συνήθως κυκλοφορώ με τριμαρισμένο μούσι μήκους 4-5εκ. και σπάνια το αφήνω ανεξέλεγκτο. Σε ένα περίπου μήνα όμως μπαίνω στρατό, οπότε θα χρειαστεί (δυστυχώς) να ξυρίζομαι ή καθημερινά, ή μέρα παρά μέρα (δεδομένου ότι, λόγω χρωμάτων, αν ξυριστώ σχολαστικά, γένια ξαναφαίνονται μετά από τουλάχιστον 36-40 ώρες). Τι προτείνουν οι εμπειρότεροι για να μη γίνει η μούρη μου σαν ανάποδο μαμώτο; Οι 10 φορές που αναφέρω ότι έχω ξυριστεί ήταν 100χρονίτικος αφρός του πατέρα μου --> μπικ ξυράφι πορτοκαλί, το πάναπλο --> άφτερσεηβ που μου πήρε δώρο η μάνα μου το 2014.
conkal Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 ειναι πολυ απλο, θα παρεις ενα 3πλο ξυραφι τυπου Gilette Mach3(ή καποιο αντιστοιχο, με αποσπομενη κεφαλη) και ξεχνα τα μιας χρησης και θα εισαι μια χαρα. Ειναι τοσο αποτελεσματο που πιθανως να μπορεις να ξυριζεσαι και με σκετο νερο ή στεγνα τελειως αν τα γενια σου ειναι μαλακα(αυτο εκανα εγω στον στρατο αν δεν προλαβαινα λογω υπηρεσιων κτλ)
ParhsG Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάρε μια μηχανή και μη τι πιέζεις πολυ, ετσι και αλλιως είσαι τυχερός κατα μια έννοια. Στο στρατο δε θα σου πουν κατι γιατι δε θα φαίνεσαι αξυριστος λογω χρωματος. Εγω πχ κοντρα ξυρισμα το πρωι και μετα απο σερι υπηρεσία 12 ωρες το απογευμα μου ελεγαν οτι ειμαι αξυριστος και εβλεπα πως ειχαν μεγαλώσει. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2019 από ParhsG
qwertyuiop2 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 39 λεπτά πριν, conkal είπε ειναι πολυ απλο, θα παρεις ενα 3πλο ξυραφι τυπου Gilette Mach3(ή καποιο αντιστοιχο, με αποσπομενη κεφαλη) και ξεχνα τα μιας χρησης και θα εισαι μια χαρα. Ειναι τοσο αποτελεσματο που πιθανως να μπορεις να ξυριζεσαι και με σκετο νερο ή στεγνα τελειως αν τα γενια σου ειναι μαλακα(αυτο εκανα εγω στον στρατο αν δεν προλαβαινα λογω υπηρεσιων κτλ) Nαι, είναι πολύ μαλακά τα γένια μου, φίλος όποτε τον κοροϊδεύω που είναι μελαχρινός απαντά "τουλάχιστον εμένα δεν είναι σαν @@τριχες". 😛 Επομένως να πάρω mach 3 πχ και μπορώ να τους βάλω τα skinguard sensitive ανταλλακτικά; Ή δε γίνεται; Επίσης, συμπληρωματικά: Για πόσα ξυρίσματα είναι κάθε ανταλλακτικό; Να ξέρω τί προμήθειες να πάρω για το πρώτο 20ήμερο που δε θα μπορώ να βγω.
Otter Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Άμα πάρεις μια ξυριστική gilette με 3-4 λεπίδες και το κουτάκι που έχει 3-4 ανταλλακτικά, ε καλύφτηκες για όλη τη θητεία σου.
qwertyuiop2 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, Otter είπε Άμα πάρεις μια ξυριστική gilette με 3-4 λεπίδες και το κουτάκι που έχει 3-4 ανταλλακτικά, ε καλύφτηκες για όλη τη θητεία σου. Α οκ, ευχαριστώ! Νόμιζα ότι είναι σαν τα μίας χρήσης που αρκούν για 2-3 ξυρίσματα πχ.
Otter Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Α οκ, ευχαριστώ! Νόμιζα ότι είναι σαν τα μίας χρήσης που αρκούν για 2-3 ξυρίσματα πχ. Όχι βρε, δεν είναι μιας χρήσης. Απλά να τα απολυμαίνεις πριν και μετά τη χρήση. Αυτά συνήθως έχουν πάνω μια ταινία που ξεθωριάζει σιγά σιγα και υποτείθεται όταν ξεθωριάσει τελείως είναι που χρειάζεται αλλαγή. Αλλά εντάξει, το κρατάς όσο είναι αποδοτικό. Αμα δεις ότι δεν κόβει καλά, αλλάζεις και βάζεις άλλο. Πάντως, όπως το περιγράφεις, με ένα κουτάκι με ανταλλακτικά, άνετα βγάζεις όλη τη θητεία, ειδικά άμα έχεις μαλλακή τρίχα.
ParhsG Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 52 λεπτά πριν, ciyo είπε Μαϊμού δηλαδή🤣🤣😂 Ναι
gthe Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Ένα ναυτικό θα σε έσωζε εσένα ... ζήτημα να ισιώσαμε λίγο τα μούσια 3-4 φορές σε όλη την θητεία
zio10 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, gthe είπε Ένα ναυτικό θα σε έσωζε εσένα ... ζήτημα να ισιώσαμε λίγο τα μούσια 3-4 φορές σε όλη την θητεία Αν θυμάμαι καλά πρέπει να το δηλώσεις και να είναι και καθαρό το μούσι γύρω γύρω, τυπικά τουλάχιστον.
logistoulis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) εγώ πάντως που έχω ξανθό γένι και δεν πολυφαινόταν από μακριά το χειμώνα κοροϊδευα και έπαιζα ελαφριά αξυρισιά όλη την ώρα , έβαζα και το κασκόλ κάπως τη πάλευα, ειδικά όταν με παρατούσαν σε φυλάκιο εκεί έχω κάνει και 3 μέρες αξύριστος μόλις έπιασε άνοιξη προς καλοκαίρι, σκάω πρώτος μια μέρα που είχαμε φρουρά και επειδή άρχιζαν να γυαλίζουν οι τρίχες με πήρε χαμπάρι και από τότε όποτε με έβλεπε ακόμα και πολλά μέτρα μακριά με φώναζε να δει από κοντά ότι είμαι ξυρισμένος συνήθως από έξοδο έσκαγα με γένι και έμπαινα και τραβούσα ξούρα πριν πιάσω υπηρεσία, προς το τέλος της θητείας ούτε καν αφρό, το είχα στην τσέπη έβαζα ίσα ίσα λίγο νερό και τα έπαιρνα στα γρήγορα να μη μου πρήζουν Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2019 από logistoulis
gthe Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, zio10 είπε Αν θυμάμαι καλά πρέπει να το δηλώσεις και να είναι και καθαρό το μούσι γύρω γύρω, τυπικά τουλάχιστον. Πίστεψε με... Στο ναυτικό δεν δηλώνεις τίποτα... Στο ΓΕΝ μέσα στην Κατεχάκη που ηταν γεμάτο πλοίαρχους και ναυαρχους κυκλοφορουσαμε οπως να ναι 😂. Τυπικά όντως πρέπει να έχει κοψίματα κτλ Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2019 από gthe
zio10 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, gthe είπε Πίστεψε με... Στο ναυτικό δεν δηλώνεις τίποτα... Στο ΓΕΝ μέσα στην Κατεχάκη που ηταν γεμάτο πλοίαρχους και ναυαρχους κυκλοφορουσαμε οπως να ναι 😂. Τυπικά όντως πρέπει να έχει κοψίματα κτλ Ναυτικό ήμουν κ γω, γι'αυτό έγραψα τυπικά
conkal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 17 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Nαι, είναι πολύ μαλακά τα γένια μου, φίλος όποτε τον κοροϊδεύω που είναι μελαχρινός απαντά "τουλάχιστον εμένα δεν είναι σαν @@τριχες". 😛 Επομένως να πάρω mach 3 πχ και μπορώ να τους βάλω τα skinguard sensitive ανταλλακτικά; Ή δε γίνεται; Επίσης, συμπληρωματικά: Για πόσα ξυρίσματα είναι κάθε ανταλλακτικό; Να ξέρω τί προμήθειες να πάρω για το πρώτο 20ήμερο που δε θα μπορώ να βγω. Τα ανταλλακτικα της gilette κρατανε διαφορετική περίοδο ανάλογα με το ποσο την πιεζεις. Εγω ειχα παρει το πακετακι με την ξυριστικη συν 3 ανταλλακτικα. ημουν μια χαρα για πολυ καιρο. Μπορεις να την βγαλεις και πανω απο μηνα με καθε ξυραφακι αν προσεχεις λιγο. Εχει μια μπλε λωριδα πανω. αν ασπρισει ειναι ενδειξη οτι θα αρχισει σιγα σιγα το ξυραφι να χανει αποδοση.
logistoulis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, conkal είπε Μπορεις να την βγαλεις και πανω απο μηνα με καθε ξυραφακι αν προσεχεις λιγο. Εχει μια μπλε λωριδα πανω. αν ασπρισει ειναι ενδειξη οτι θα αρχισει σιγα σιγα το ξυραφι να χανει αποδοση. ναι αλλά δεν χάνει.. σημασία έχει πόσο έχουν στομώσει οι λεπίδες, όχι πόσο έχει τριφτεί η συγκεκριμένη λωρίδα, αυτή μπορεί να φύγει και στο ξέπλυμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα