artist1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οπως εχουμε ξαναπει σε αυτο το φορουμ οι ανασφάλιστοι εχουνε δωρεαν φαρμακα δεν μπορω να καταλαβω λοιπον γιατι εγω ακομα πληρωνω συμμετοχη. Σε ενα ακριβο φαρμακο που έκανε 40 ευρω οκ πληρωσα 2,5 ευρω περιπου οκ να το δεχτω. Σε ενα αλλο ομως που στην συνταγη λεει προτεινόμενη λιανική τιμή 16 ευρω πληρωσα 11 ευρω!!!!!!! Βεβαια ο γιατρος ειπε οτι ειναι πανακριβο και οτι δεν θα μπορουσα να το παρω μονη μου. Εχω μπερδευτει τελειως οκ 16 ευρω για μενα που δεν εχω δουλεια ειναι ακριβο δεν ξερω αν εννοουσε αυτο. Μηπως με κοροιδεψανε στο φαρμακειο; Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2019 από artist1
Comic maniak Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Πού θες να ξερουμε με τοσο λιγα στοιχεια που δινεις?
skar1983 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Ρώτα και σε ένα δεύτερο φαρμακείο η γράψε ποιο είναι το φάρμακο που πήρες και τι πλήρωσες....
Dannie Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι Ανεργοι και ανασφαλιστοι που εχουν καρτα ΚΕΑ μπορουν να παρουν δωρεαν τα φαρμακα τους και ΜΟΝΟ σε συγκεκριμενα φαρμακεια(αλλιως πληρωνουν συμμετοχη) οι υπολοιποι ανεργοι πληρωνουν συμμετοχη(αναλογα τα φαρμακα και αν ειναι γενοσημα κ.τ.λ).Δωρεαν ξερω οτι ειναι ολα τα φαρμακα για Διαβητη. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2019 από Dannie
lary7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Το κράτος λεει πχ καλύπτω 37.5€ για παρακεταμόλη. Στο αγορά πιθανόν να μην υπάρχει παρακεταμόλη με 37,5 αλλά το πιο φθηνο σκεύασμα να είναι ένα γεννόσημο παρακεταμόλης που κάνει 40€, οπότε πληρώνεις την διαφορά. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να πει ο γιατρός να μην πάρεις οτι ναναι παρακεταμόλη αλλά αυτή με την επωνυμία DEPON που κάνει 60€, εκεί πληρώνεις + 22.5€ διαφορά για να πάρεις το επώνυμο που υποτίθεται κάνει καλύτερη δουλειά. Και φυσικά επειδή τα φαρμακεία πληρώνονται με ποσοστό επι της τιμή, προτιμάνε να σπρώχνουν τα επώνυμα παρά τα γεννόσημα. 1
oceanborngr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Καθε φαρμακο εχει 2 τιμες. Τη λιανικη(αυτη που θα το πληρωνες αν το αγοραζες χωρις συνταγη) και την τιμη αναφορας(ας πουμε την τιμη που θεωρει ο ΕΟΠΥΥ οτι θα επρεπε να κοστιζει αυτη η δραστικη ουσια με ταδε αριθμο χαπιων στο κουτι). Συνηθως η λιανικη ειναι μεγαλυτερη και αφορα την τιμη του πρωτοτυπου φαρμακου, ενω η τιμη αναφορας ειναι αυτη των γενοσημων εφοσον αυτα υπαρχουν διαθεσιμα. Οταν λοιπον η συνταγη εχει ενα φαρμακο με συμμετοχη 0%, ο ασθενης δεν πληρωνει κατι αν παρει το γενοσημο. Αν απρει ομως το πρωτοτυπο θα πρεπει να πληρωσει τη διαφορα τις τιμης αναφορας με αυτη του πρωτοτυπου. Ενα αντιστοιχο παραδειγμα με του lary παραπανω, ισως πιο ευκολα κατανοητο: Το φαρμακο Α ειναι πρωτοτυπο και κανει 10 ευρω, ενω η τιμη αναφορας, που ειναι και ιδια με του γενοσημου ειναι στα 8. Αν παρεις γενοσημο με 0% συμμετοχη ειναι δωρεαν. Αν παρεις το πρωτοτυπο με 0% ειναι 10-8=2 ευρω. Ενας ασφαλισμενος με 25% συμμετοχη που περνει το πρωτοτυπο θα πληρωσει 25% x 8 = 2 ευρω + 2 ευρω διαφορα τιμης. Αρα 4 ευρω απο τα 10 που κανει. Αυτος που θα παρει το γενοσημο με 25% θα πληρωσει 25% x 8 = 2 ευρω. Ελπιζω να μη σου κανα το μυαλο ομελετα. Φαντασου τι εχουμε περασει 5 χρονια τωρα στα φαρμακεια να το εξηγουμε αυτο σε υπερηλικες και ασφαλισμενους με οχι τοσο εφεση στα μαθηματικα.. Μπορω μετα τις 5 αν σου πω και συγκεκριμενες τιμες για το φαρμακο που εχεις στη συνταγη. 4
Dannie Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Το θεμα ειναι οτι ρωταει οτι ως ανασφαλιστη γιατι να πληρωνει συμμετοχη.....
Moderators Inuyasha Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Dannie είπε Το θεμα ειναι οτι ρωταει οτι ως ανασφαλιστη γιατι να πληρωνει συμμετοχη..... Το εξηγούν παραπάνω αρκετά αναλυτικά.......
primeragt Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Dannie είπε Το θεμα ειναι οτι ρωταει οτι ως ανασφαλιστη γιατι να πληρωνει συμμετοχη..... Γιατι δεν εχουν ολοι οι αναφαλιστοι δικαιωμα για δωρεαν φαρμακα.
Dannie Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Inuyasha είπε Το εξηγούν παραπάνω αρκετά αναλυτικά....... Το ξερω και εγραψα και εγω το γιατι.Μονο οσοι εχουν καρτα ΚΕΑ δικαιουνται δωρεαν φαρμακα και απο ορισμενα φαρμακεια.
christakos07 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 43 λεπτά πριν, Dannie είπε Το ξερω και εγραψα και εγω το γιατι.Μονο οσοι εχουν καρτα ΚΕΑ δικαιουνται δωρεαν φαρμακα και απο ορισμενα φαρμακεια. Δεν ισχύει για το ΚΕΑ. Είμαι 26, ανασφάλιστος και με τεκμαρτό εισόδημα 3000. Το σύστημα μου δίνει δικαίωμα μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα. Πρακτικά δεν το έχω δοκιμάσει. Επιπλέον η συνταγή δεν έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα φαρμακεία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα