Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί το Fortnite να έχει τραβήξει τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας πάνω του τελευταία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ένα άλλο «φαινόμενο» στο gaming δεν συνεχίζει αθόρυβα την εκπληκτική του πορεία.

Η Helen Chiang της Microsoft, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Business Insider έκανε γνωστό, ότι το Minecraft έχει πια 112 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση. Σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο, οι gamers του Minecraft αυξήθηκαν κατά 20 εκατομμύρια σε αριθμό.

Στο αναμφισβήτητα πολύ μεγάλο νούμερο συμπεριλαμβάνονται παίκτες από όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που παίζουν το παιχνίδι ως μέρος κάποιου Xbox Game Pass. Σε κάθε περίπτωση, αναμφισβήτητα ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα για ένα παιχνίδι που βρίσκεται στην αγορά εδώ και μία δεκαετία. Είναι από εκείνους τους τίτλους που οι παίκτες «επιστρέφουν συνεχώς» είπε η Helen Chiang. Μπορεί να ξεκινήσεις να παίξεις Fortnite ή κάποιο άλλο δημοφιλές σημερινό παιχνίδι, ωστόσο αφού τελειώσεις υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επιστρέψεις για να παίξεις με τα τουβλάκια στο Minecraft.

Ένας ακόμη λόγος για την επιτυχία του Minecraft είναι ότι μπορείς να το παίξεις κυριολεκτικά με οποιαδήποτε συσκευή, κινητό ή υπολογιστή –ακόμα και σε κάποιο PC που έχει μία ορισμένη ηλικία. Ο στόχος της Microsoft είναι να κρατήσει το παιχνίδι επίκαιρο, και η επαυξημένη πραγματικότητα του Minecraft Earth ή το «ray tracing» βοηθούν σημαντικά. Το Roblox έφτασε πρόσφατα τους 100 εκατομμύρια χρήστες πάντως και το Fortnite είχε αναφερθεί ότι είχε 78,3 εκατομμύρια χρήστες τον Αύγουστο πέρυσι. Για να δούμε αν θα καταφέρει κάποιο από αυτά τα παιχνίδια να φτάσει ή και να ξεπεράσει το Minecraft.

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με αυτό το παιχνίδι κατάλαβα ότι μεγαλώνω. Άρχισε ο κόσμος να το νοσταλγεί ενώ τότε το παίζανε παιδάκια και αυτά τα παιδάκια είναι κοντά στα 20 πλέον. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Sorath είπε

Ποτέ δεν κατάλαβα τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το παιχνίδι.

Ακριβώς. Δεν νομίζω πως έχει κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνο σου επιτρέπει να δημιουργείς. Μία μορφή εικονικού lego, τίποτα περισσότερο.

Χαίρομαι που σαν πιτσιρικάς (κάποτε), μεγάλωσα με παιχνίδια όπως donkey kong, killer instinct, crash bandicoot, tomb raider, κλπ. Αυτά ήταν παιχνίδια.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Sorath είπε

Ποτέ δεν κατάλαβα τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το παιχνίδι.

Οι φήμες λένε οτι πρεπει να εισαι διανοια η καθυστερημενος για να καταλαβεις αυτο το παιχνιδι αρα εισαι νορμαλ 

Δημοσ.

Σαν παιδι που μεγαλωσα με Tomb Raider, Sly 2,  Need for Speed Underground, Gta San Andreas και γενικα με αριστουργηματα του gaming νομιζω πως κατι δε μου κολλαει στο minecraft. Δεν λεω οτι ειμαι pc gamer απο κουνια, απλα οσο σκεφτομαι οτι το Crysis ειναι 4 χρονια μεγαλυτερο του Minecraft κατι με πιανει.  

• Like 2
Δημοσ.

Τοσα μυαλα αντι να κανουν κατι δημιουργικο, να σκεφτουν το μελλον τους, να κυνηγησουν τα ονειρα τους, να αναρωτηθουν για το σκοπο τους σε αυτο το συμπαν, να-να-να, αμετρητα να. Καθονται και βαζουν τουβλα το ενα πανω στο αλλο. Και οι εξυπνοι τριβουν τα χερια τους και οι τσεπες τους ειναι γεματες

• Sad 1
Δημοσ.

Πως καταλαβαινεις οτι κανεις σε αυτο το Thread δεν εχει παιξει μια φορα στην ζωη του MC σοβαρα... Εικονικα Lego ο ενας, παιχνιδι για παιδια δημοτικου ο αλλος, το συγκινει με το NFS ο τριτος... Το τι δουλεια παιζει απο πισω και το ποσο διασκεδαστικο ειναι να φτιαχνεις ενα mod/server ή να δοκιμαζεις νεα mod/servers δεν το ξερει κανεις απο οσους εχουν σχολιασει εδω και φαινεται. Πραγματικα ατελειωτο παιχιδι με απειρες δυνατοτητες και τρομερα διασκεδαστικο με παρεα, αλλα ξερεις μωρε... ο μπαμπης και ο κωστας που εχουν δει 3 δευτερολεπτα gameplay στο pocket edition για κινητα ξερουν τι εστι Minecraft...

• Like 11
  • Thanks 7
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cocotsak είπε

Τοσα μυαλα αντι να κανουν κατι δημιουργικο, να σκεφτουν το μελλον τους, να κυνηγησουν τα ονειρα τους, να αναρωτηθουν για το σκοπο τους σε αυτο το συμπαν, να-να-να, αμετρητα να. Καθονται και βαζουν τουβλα το ενα πανω στο αλλο. Και οι εξυπνοι τριβουν τα χερια τους και οι τσεπες τους ειναι γεματες

Λες το ίδιο και για τα Lego, που είναι κατά πολύ πιο ακριβά ή σταματάς στο Minecraft;

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω μεγάλωσα με 8 και 16 μπιτ γραφικά είχα παίξει απο Atari spectrum48k Nintendo κλπ ως τα σημερινά μηχανήματα και μου αρέσουν αρκετά τα Retro πράγματα και κάποια παιχνίδια σε αυτό το στύλ είναι αθάνατα donkey Kong Pac man κλπ όμως αυτό το Pixel Hunting τουλάχιστον όταν αφορά ενήλικες,δεν το κατάλαβα και βέβαια δεν με τράβηξε ποτέ,ίσως επειδή στήν γενιά μου παίζαμε και με Lego και playmobile "αληθινά"και φτιάχναμε κόσμους ολόκληρους με την φαντασία μας,γιαυτό και δεν έχουμε ανάγκη για αυτού του είδους gameplay,ίσως τελικά γιαυτό δεν μας τραβάει ούτε και μας κάνει εντύπωση κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν κατάλαβα πότε τι τραβούσε τον κόσμο στο MC μέχρι που έπαιξα. Έχω περάσει αμέτρητες ώρες χτίζοντας κάστρα και ότι άλλο μ κατέβει, φτιάχνοντας nether portals και ψάχνοντας για nether castles. Φαίνεται απλοϊκό και για παιδιά αλλά είναι απίστευτα διασκεδαστικό ειδικά όταν κάνουν spawn οι creepers στα πιο άκυρα μέρη και σε στέλνουν αδιάβαστο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...