Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι επικίνδυνο;

Θα το προτιμούσατε από ΜΜΜ για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (αν είχατε δίπλωμα και δικό σας μηχανάκι ήδη);

Μιλάμε για αποστάσεις μέχρι 15 λεπτά με μηχανάκι, σε δρόμους με όριο ταχύτητας έως 50 χλμ/ώρα (που έτσι και αλλιώς είναι σχετικά κοντά στην μέγιστη ταχύτητα σε αυτά τα κυβικά).

Σε θέμα καιρού (βροχή, χιόνι, πάγος) πως συγκρίνεται με τα ΜΜΜ;

Για να πω εγώ μερικά θετικά: γλυτώνεις το στρίμωγμα, όταν έχει ζέστη σίγουρα γλυτώνεις το λιώσιμο των ΜΜΜ, πας πιο γρήγορα στον προορισμό σου και χωρίς μετεπιβίβαση, δεν είσαι όρθιος οπότε σίγουρα είσαι πιο ξεκούραστος 

Και αρνητικά: βρέχεσαι, κρυώνεις και είναι πιο επικίνδυνο από τα Μέσα 

Δημοσ.

Ξεχασες στα αρνητικά και το κόστος συντήρησης,σέρβις,  καύσιμα, ανταλλακτικά, κράνος κλπ..

Προσωπικα έχοντας ζήσει και Θεσσαλονίκη και Αθήνα παντα με μηχανακι-μηχανή κινομουν.

50cc ειναι πολυ λιγα. Με τίποτα δεν αξίζει για πολλούς λόγους.

Δημοσ.

Σιγουρα ειναι προτιμητεο απο τα ΜΜΜ μονο και μονο που γλυτωνεις την ορθοστασια και αναμονη στη σταση,αν δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος που προτιμας 50αρι δες κατι πανω απο 100cc ,τωρα τις λιγες μερες που θα κανει βροχες ,παγο,χιονι μπορεις παντα να ξαναχρησιμοποιησεις τα ΜΜΜ.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, czarjuly είπε

Σιγουρα ειναι προτιμητεο απο τα ΜΜΜ μονο και μονο που γλυτωνεις την ορθοστασια και αναμονη στη σταση,αν δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος που προτιμας 50αρι δες κατι πανω απο 100cc ,τωρα τις λιγες μερες που θα κανει βροχες ,παγο,χιονι μπορεις παντα να ξαναχρησιμοποιησεις τα ΜΜΜ.

Υπάρχει ένας περιορισμός στην άδεια οδήγησης. 

Εγώ για παράδειγμα έχω άδεια για 50 κυβικά, δεν θα μπω στη διαδικασία να βγάλω άλλη.

Πάντως κι εγώ είμαι στην αναζήτηση για 50αρι, αν υπάρχει κάποια πρόταση δεκτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Ihavetheanswers είπε

Είναι επικίνδυνο;

Εγώ σε μηχανάκι δεν ανεβαίνω εκτός και αν είναι μεγάλη ανάγκη. Δεν έχω δίπλωμα το οποίο ενίοτε με ενοχλεί αλλά όταν σκέφτομαι την επικινδυνότητα σχεδόν χαίρομαι που δεν επιτρέπεται να τα οδηγώ.

Ρώτα έναν τυχαίο γιατρό ή νοσοκόμο για το ποιοι πάνε κυρίως στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων. Ανέκδοτο το έχουν ότι όλο μηχανάκια πάνε.

Ναι, το αυτοκίνητο είναι πρακτικά 3πλά έξοδα αλλά αξίζει το ότι η ασφάλεια είναι χαοτικά μεγαλύτερη αν δεν οδηγάς σαν κάγκουρας.

ΥΓ. Ίσως να έχω επηρεαστεί και από το ότι μένω σε μέρος με ΑΠΕΙΡΑ σκούτερ+ατυχήματα but meh..

edit: Επίσης με εκνευρίζει ο ήχος τους. Τσιρίζουν λες και είναι ..τσιρίδες.

Επεξ/σία από tobindax
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα πω κάτι αλλά δε θέλω να με παρεξηγήσεις. 

Για να οδηγεί κάποιος μηχανάκι/μηχανή στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να είναι τρελός. 

Όχι γιατί δεν ενδείκνυνται λόγω καιρού, κίνησης, κόστος,κτλ. Αυτά όλοι τα ξέρουμε και τα αναγνωρίζουμε.

Οι λοιποί οδηγοί όμως -και δεν εξαιρώ καμία πλευρά- ΙΧ, δίτροχων, φορτηγών, ταξί,... με τον τρόπο που κινούνται ΔΕ σέβονται ούτε τον εαυτό τους, θα σεβαστούν τον απέναντι? Η Ελληνική νοοτροπία ΔΕΝ είναι ακόμη έτοιμη για ειρηνική συμβίωση στους δρόμους.

Η γνώμη μου λοιπόν συνοψίζοντας είναι:

Όσο μπορείς, φυλάξου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/9/2019 στις 1:13 ΠΜ, Ihavetheanswers είπε

Είναι επικίνδυνο;

Θα το προτιμούσατε από ΜΜΜ για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (αν είχατε δίπλωμα και δικό σας μηχανάκι ήδη);

Μιλάμε για αποστάσεις μέχρι 15 λεπτά με μηχανάκι, σε δρόμους με όριο ταχύτητας έως 50 χλμ/ώρα (που έτσι και αλλιώς είναι σχετικά κοντά στην μέγιστη ταχύτητα σε αυτά τα κυβικά).

Για να πω εγώ μερικά θετικά: γλυτώνεις το στρίμωγμα, όταν έχει ζέστη σίγουρα γλυτώνεις το λιώσιμο των ΜΜΜ, πας πιο γρήγορα στον προορισμό σου και χωρίς μετεπιβίβαση, δεν είσαι όρθιος οπότε σίγουρα είσαι πιο ξεκούραστος 

Εγώ είμαι από την δουλειά μου 4.5Km , έχω δίπλωμα ανεξάρτητο για μηχανή αλλά πηγαίνω με το αμάξι και κάνω 20 λεπτά λόγω κίνησης. Με το μηχανάκι θα έκανα 5 λεπτά και θα πάρκαρα απο έξω ενώ τώρα ψάχνω άλλα 10 λεπτά και περπατάω άλλα 10 εκεί που παρκάρω.

Είχα μηχανή , έφαγα τα μούτρα μου ( δεν έφταιγα) , την πούλησα και δεν ξαναπαίρνω . Οδηγούσα κάθε μέρα με βροχή , χιόνια απο Φάληρο - Μαρούσι , και όλοι μου έλεγαν πώς και δεν έχεις ατύχημα ακόμη μετά από 3 χρόνια. Τους έλεγα προσέχω πολύ , ήμουν ήδη οδηγός αυτοκινήτου περίπου 10 χρόνια.

Στα 3.5 τελικά έπεσα. Δεν γνωρίζω κανέναν με μηχανή που να μην έχει πέσει , απλά είναι πόσο τυχερός θα είσαι όταν γίνει. Εγώ ήμουν ακόμη και καλοκαίρι με κράνος , μπουφάν και μπότες , οπότε την γλύτωσα όταν έπεσα.

Αν θέλεις να μην κάνεις τον σταυρό σου κάθε μέρα θα σου πρότεινα και εγώ να μην πάρεις. Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Υ.Γ. έκανα και την προσπάθεια 2 χρόνια με ποδήλατο αλλά έχτισαν στην υπόγεια διάβαση κάτι τοίχους για να μην περνάνε τα μηχανάκια και τελικά δεν χωράει το ποδήλατο οπότε το παράτησα και αυτό

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.

Είναι επικίνδυνο;

Σαφώς και είναι προτιμότερο , ειδικά για κίνηση εντός ορίων πόλεως , αφού χρησιμοποιούσα πενηνταρι για αρκετό καιρό . Αν και ήθελα πάπια , την οποία πήρα αργότερα , το βεσποειδες που είχα τότε ήθελε χοντρικά ούτε 5 ευρώ καύσιμο την εβδομάδα για να πηγαινοερχομαι στην δουλειά συν κάποιες επιπλέον μετακινήσεις . Ο χρόνος που χρειαζόταν κάποιος για μια τυπική μετακίνηση μέχρι 8 έως 10 χλμ περίπου είναι λίγο μεγαλύτερος από ότι με αυτοκίνητο λόγω μειωμένης ταχύτητας , όμως τελικά βγαίνει μικρότερος εξαιτίας της μείωσης χρόνου εύρεσης παρκαρίσματος , την ευκολία κίνησης χωρίς να εγκλωβιζεσαι μέσα στην ουρά με τα αυτοκίνητα κλπ .

Για ανέσεις τύπου αυτοκινήτου , μουσική , ζέστη κλπ το ξεχνάμε χωρίς άλλη συζήτηση .

Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι στο αυτοκίνητο μπαίνουμε μέσα όπως είμαστε , στο μηχανάκι θέλουμε ένα λίγο ζεσταμα , λίγο χρόνο για προετοιμασία στο ντύσιμο κλπ . συν τα κλειδώματα , λουκέτα ......

Πάντως αν πρόκειται για αυστηρά μέσα σε πόλη θα ψαχνομουν πρώτα για ηλεκτρικό μηχανάκι , ηλεκτρικό κάτι γενικά αναλόγως αναγκών , κάτι που δεν αποκλείεται να κάνω σύντομα , αφού σιγουρευτώ για κάποια θέματα , όπως αξιοπρεπής ταχύτητα , αυτονομία για 30κατι χλμ , ένα τυπικό χώρο για κάνα δυο σακούλες ........ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsofras είπε

Εγώ είμαι από την δουλειά μου 4.5Km , έχω δίπλωμα ανεξάρτητο για μηχανή αλλά πηγαίνω με το αμάξι και κάνω 20 λεπτά λόγω κίνησης. Με το μηχανάκι θα έκανα 5 λεπτά και θα πάρκαρα απο έξω ενώ τώρα ψάχνω άλλα 10 λεπτά και περπατάω άλλα 10 εκεί που παρκάρω.

Είχα μηχανή , έφαγα τα μούτρα μου ( δεν έφταιγα) , την πούλησα και δεν ξαναπαίρνω . Οδηγούσα κάθε μέρα με βροχή , χιόνια απο Φάληρο - Μαρούσι , και όλοι μου έλεγαν πώς και δεν έχεις ατύχημα ακόμη μετά από 3 χρόνια. Τους έλεγα προσέχω πολύ , ήμουν ήδη οδηγός αυτοκινήτου περίπου 10 χρόνια.

Στα 3.5 τελικά έπεσα. Δεν γνωρίζω κανέναν με μηχανή που να μην έχει πέσει , απλά είναι πόσο τυχερός θα είσαι όταν γίνει. Εγώ ήμουν ακόμη και καλοκαίρι με κράνος , μπουφάν και μπότες , οπότε την γλύτωσα όταν έπεσα.

Αν θέλεις να μην κάνεις τον σταυρό σου κάθε μέρα θα σου πρότεινα και εγώ να μην πάρεις. Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Υ.Γ. έκανα και την προσπάθεια 2 χρόνια με ποδήλατο αλλά έχτισαν στην υπόγεια διάβαση κάτι τοίχους για να μην περνάνε τα μηχανάκια και τελικά δεν χωράει το ποδήλατο οπότε το παράτησα και αυτό

Με ολο το σεβασμο, το λαθος σου ηταν στο σκεπτικο σου οτι θα εισαι προσεκτικος κλπ κλπ. Οταν πας συνηδειτοποιημενος οτι δεν υπαρχει κανενας που δεν εχει πεσει παρα μονο περιμενεις το ποτε θα πεσεις, θα ειχες αλλη αντιμετοπιση. Το μονο σιγουρο σε μια μηχανη,σκουτερ οτιδηποτε με 2 ροδες ειναι οτι καποια στιγμη ο οδηγος του θα πεσει.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, primeragt είπε

Με ολο το σεβασμο, το λαθος σου ηταν στο σκεπτικο σου οτι θα εισαι προσεκτικος κλπ κλπ. Οταν πας συνηδειτοποιημενος οτι δεν υπαρχει κανενας που δεν εχει πεσει παρα μονο περιμενεις το ποτε θα πεσεις, θα ειχες αλλη αντιμετοπιση. Το μονο σιγουρο σε μια μηχανη,σκουτερ οτιδηποτε με 2 ροδες ειναι οτι καποια στιγμη ο οδηγος του θα πεσει.

Δεν είπε όμως αυτό στο ποστ του.

Θεωρώ πως κανείς δεν οδηγεί έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι κάποτε θα χτυπήσει. Απλά εύχεται να μην του συμβεί. 

Η αλήθεια, όντως, είναι ότι βρίσκεται κάπου στη μέση..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, charilaos είπε

Δεν είπε όμως αυτό στο ποστ του.

Θεωρώ πως κανείς δεν οδηγεί έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι κάποτε θα χτυπήσει. Απλά εύχεται να μην του συμβεί. 

Η αλήθεια, όντως, είναι ότι βρίσκεται κάπου στη μέση..

Το ξερω οτι δεν ειπε ακριβως αυτο, αυτο που ενωουσα ηταν οτι επειδη οι πιθανοτητες ειναι τοσο μεγαλες για να πεσεις ακομα και με στατικη που λεμε αν δεν εισαι προετοιμασμενος οτι αυτο θα σου συμβει εστω και μια φορα καλυτερα να μην παρεις καν μηχανη. Το να τα πουλησεις ολα επειδη εγινε το σχεδον βεβαιο για μενα (το τονιζω) αποτελει μη 100% οριμη επιλογη.Για το μονο που μπορεις να εισαι σιγουρος ειναι οτι εσυ κανεις οτι καλυτερο για να μην συμβει αυτο.

Επεξ/σία από primeragt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, primeragt είπε

Το ξερω οτι δεν ειπε ακριβως αυτο, αυτο που ενωουσα ηταν οτι επειδη οι πιθανοτητες ειναι τοσο μεγαλες για να πεσεις ακομα και με στατικη που λεμε αν δεν εισαι προετοιμασμενος οτι αυτο θα σου συμβει εστω και μια φορα καλυτερα να μην παρεις καν μηχανη. Το να τα πουλησεις ολα επειδη εγινε το σχεδον βεβαιο για μενα (το τονιζω) αποτελει μη 100% οριμη επιλογη.Για το μονο που μπορεις να εισαι σιγουρος ειναι οτι εσυ κανεις οτι καλυτερο για να μην συμβει αυτο.

Προφανώς και ήξερα ότι θα πέσω , αλλά στο μυαλό σου έχεις ότι θα πέσεις ενώ προσέχεις και με την προστασία πιστεύεις ότι δεν θα πάθεις κάτι σοβαρό. Εγώ έπεσα σε δρόμο με μεγάλη κλίση και από πίσω δεν είχε ορατότητα και παραλίγο να με περάσει από πάνω ολόκληρο.

Συγνώμη αλλά αυτό δεν μου είχε περάσει από το μυαλό και δεν νομίζω ότι έχει σχέση με ώριμη σκέψη, δεκτή η λογική σου αλλά είναι σαν να λες ότι όποιος παίρνει μηχανή πρέπει να περιμένει ότι κάποια στιγμή θα πεθάνει.

Εγώ περίμενα ότι θα πέσω ,. όχι όμως να με λιώσει άλλο αυτοκίνητο

Οπότε ότι τα πούλησα ήταν η 100% ώριμη επιλογή για εμένα. Αν δεν έχεις καβαλήσει μηχανή δεν γνωρίζεις τους κινδύνους από προσωπική εμπειρία οπότε δεν είναι θέμα ώριμης επιλογής πριν μάθεις , αλλά άγνοιας του κινδύνου

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, tsofras είπε

Προφανώς και ήξερα ότι θα πέσω , αλλά στο μυαλό σου έχεις ότι θα πέσεις ενώ προσέχεις και με την προστασία πιστεύεις ότι δεν θα πάθεις κάτι σοβαρό. Εγώ έπεσα σε δρόμο με μεγάλη κλίση και από πίσω δεν είχε ορατότητα και παραλίγο να με περάσει από πάνω ολόκληρο.

Συγνώμη αλλά αυτό δεν μου είχε περάσει από το μυαλό και δεν νομίζω ότι έχει σχέση με ώριμη σκέψη, δεκτή η λογική σου αλλά είναι σαν να λες ότι όποιος παίρνει μηχανή πρέπει να περιμένει ότι κάποια στιγμή θα πεθάνει.

Εγώ περίμενα ότι θα πέσω ,. όχι όμως να με λιώσει άλλο αυτοκίνητο

Οπότε ότι τα πούλησα ήταν η 100% ώριμη επιλογή για εμένα. Αν δεν έχεις καβαλήσει μηχανή δεν γνωρίζεις τους κινδύνους από προσωπική εμπειρία οπότε δεν είναι θέμα ώριμης επιλογής πριν μάθεις , αλλά άγνοιας του κινδύνου

Οδηγω καθημερινα μηχανη. Δεν λεω οτι δεν το σκεφτηκες γιαυτο και ειπα περι 100% και οχι ανωριμη σκεψη εντελως. Δεν λεω οτι οποιος παιρνει μηχανη πρεπει να περιμενει οτι καποια στιγμη θα πεθανει αλλα αν δεν μπορεις να το αποδεκτεις σαν πιθανοτητα οτι αυτο μπορει να συμβει λογο της φυσης της τοτε καλυτερα να μη το επιχειρησεις. Βεβαια στα παντα υπαρχει αυτη η πιθανοτητα αλλα οσον αφορα τα μεταφορικα μεσα η μηχανη ειναι αυτη με τις περισσοτερες και συχνοτερες πιθανοτητες να το παθεις. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να μειωσεις οσο γινετε τις πιθανοτητες απο τη μερια σου, οπως και πολυ σωστα επραξες στο συμβαν σου.

Επεξ/σία από primeragt
  • Like 1
Δημοσ.

Απο το να μην εχεις τιποτα ακομη  και το 50αρι  θα σου λυσει τα χερια. Εαν δεν μπορεις λογο ηλικιας διπλωματος να παρεις μηχανακι με περισσοτερα cc  κανε υπομονη με το 50αρι για αρχη.  Και πιο μετα παιρνεις κατι καλυτερο

Δημοσ.

Είναι επικίνδυνο;

Και με τα πόδια να πας επικίνδυνο είναι. Όλα είναι σχετικά.

Οι 2 τροχοί μπορεί να γλιστρήσουν οποιαδήποτε στιγμή για πάρα πολλούς λόγους. Επίσης είσαι εντελώς εκτεθειμένος και μπορεί να τραυματιστείς σε ατυχήματα με μικρές ταχύτητες, τα οποία είναι και αυτά που συμβαίνουν περισσότερο εντός της πόλης. Συνήθως τα ατυχήματα γίνονται κοντά στο σπίτι μας που ξέρουμε καλά την περιοχή και είμαστε πιο ΧΑΛΑΡΟΙ στην οδήγηση μας.

Για τις αποστάσεις που αναφέρεις τα 50cc είναι ΟΚ. ΑΛΛΑ το πραγματικά τρομακτικό και επικίνδυνο θα το βιώσεις αν βγεις με το 50αράκι σε κεντρικό δρόμο, που όλοι θα σε πιέζουν να περάσουν από πάνω σου.

Στο θέμα του καιρού με το σωστό ντύσιμο βροχή και κρύο δεν είναι πρόβλημα. Η ζέστη είναι σοβαρότερο πρόβλημα. Το χιόνι και ο πάγος κανένα πρόβλημα...κάτσε σπίτι 😴 Αν πρέπει οπωσδήποτε να μετακινηθείς με τέτοιον καιρό, πάρε τα ΜΜΜ.

Τα δίκυκλα έχουν μια αυξημένη επικινδυνότητα, αλλά είναι πιο οικονομικά, πιο πρακτικά, και αν δεν είναι άπλα ένα μέσο μετακίνησης, μπορούν να γίνουν το μέσο που θα προσφέρει μεγάλες δόσεις χαράς και ικανοποίησης στον αναβάτη.

Καλές διαδρομές και πάντα όρθιοι όλοι μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...