udroxoos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Σύμφωνα με το παρακάτω screenshot από το DVXA Checker, υποστηρίζει η GPU μου αποκωδικοποίηση H.265; Θέλω να τσεκάρω hardware accelaration στον VLC αλλά δεν μου τα λέει ξεκάθαρα το DVXA Checker
micos000 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Το vlc δε φημίζεται για την υποστήριξη dxva. Δοκίμασε άλλο πρόγραμμα π. χ. mpchc ή potplayer
parsifal Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, udroxoos είπε υποστηρίζει η GPU μου αποκωδικοποίηση H.265; Ναι. Στα αποτελέσματα του DXVA Checker, σε ενδιαφέρει το HEVC. Καταλαβαίνω το μπέρδεμα γιατί το H.264 αναφέρεται ως Η264, οπότε θα περίμενε κανείς το αντίστοιχο να ισχύει και για το H.265. 1
udroxoos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Όντως αναφέρεται ως HEVC και το έψαχνα. Ευχαριστώ! Βρήκα και άλλη μια λύση. Αν το βίντεο παίζει ομαλά: Απενεργοποίηση του Hardware accelarator στο VLC, επανεκίννηση του player και παρακολουθείς την CPU. Αν το βίντεο κάνει καρέ ή ανεβαίνει σημαντικά το ποσοστό λειτουργίας της CPU τότε σημαίνει ότι πριν χρησιμοποιούσε την GPU και δούλευε ρολόι.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Βλέπω ότι έχεις RX550. Αυτές ναι έχουν HEVC και μάλιστα και HEVC10 decoding support.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα