Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/9/2019 στις 7:48 ΜΜ, av4lanche είπε

καλησπέρα. είμαι φοιτητής και τυχαίνει να έχω μεγάλο σπίτι για τα δεδομένα ενός φοιτητής (80τμ). πιστεύω ότι η ΔΕΗ μου έρχεται πάρα πολύ ακόμα και για το μέγεθος του σπιτιού. σκέφτομαι να πάω Protergia αλλά πριν κάνω την αλλαγή είπα να πάρω την γνώμη σας. αν επίσης έχετε να προτείνετε κάποιον άλλον πάροχο θα το εκτιμούσα. ευχαριστώ.

Φίλε επειδή έκανε ο ξάδελφος μου έρευνα αγοράς ειδικά προγράμματα για φοιτητές έχουν οι elpedison  και ο Ηρων. Πάρε τους να ρωτήσεις. Έχουν 12 μηνη δέσμευση και χαμηλή τιμή 

46 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου νομίζω ότι έχεις μπει σε μια διαδικασία ανταγωνισμού μαζί μας για το ποιος έχει την καλύτερη εταιρία.

Σου θυμίζω λοιπόν ότι το θέμα μας ειναι αν αξίζει η μετάβαση σε εναλλακτικό και όχι αν η ΔΕΗ είναι καλή και έμπιστη εταιρία.

( Η ΔΕΗ σαν κρατική εταιρία έχει την ίδια φερεγγυότητα με την έκαστοτε πολιτική ζωή του τόπου. Και η πολιτική ζωή του τόπου μας είναι αυτή που είναι)

Και με επιχειρήματα υποστηρίζουμε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιο κέρδος αν κάποιος αποφάσισε να μεταπήδησει σε εναλλακτικό.

Αν στο μέλλον η ΔΕΗ κόψει τελειώς την έκπτωση συνέπειας, αυξήσει το πάγιο και βάλει ΟΤΣ ε τότε ίσως συμφέρει να πας σε εναλλακτικούς.

Κ σου ξαναλέω βγες από την λογική του ανταγωνισμού. Ούτε έχεις φαντάζομαι, ούτε έχω μετοχές σε κάποιον πάροχο.

Κ εγώ την τσέπη μου κοιτάω όπως όλοι.

Ξανατονιζω πως το ερώτημα είναι αν αξίζει η μετάβαση....

Αν το ξεκαθαρίσεις μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση

Γράφεις χωρίς επιχειρήματα φίλε και με προχειρότητα θα μου επιτρέψεις να πω. 

Καταρχιν όταν υπογραφεις ένα συμβόλαιο ισχύει η τιμή για το χρονικό διάστημα που το έχεις υπογράψει. 

Αν μια εταιρία αλλάξει τιμές μονομερ9ς μπορείς να φύγεις χωρίς καμία προϋπόθεση η χρέωση όπως ορίζει η νομοθεσια 

Η τιμή της ΔΕΗ είναι 0,110€ ανά κιλοβατώρα και των εναλλακτικών στα προγράμματα χωρίς ΟΤΣ ειναιναναλογα την εταιρία γύρω στα 0,89. Αυτό είναι 21% το 1/5 δηλαδή. Άρα δεν κοιταζεις την τσέπη σου όπως γράφεις αλλά για λόγο που δεν γνωρίζω γράφεις ανακρίβειες. 

Τέλος αν πιετευεις ότι κάποιος έχει διάθεση να περιμένει στην ουρά της ΔΕΗ 4 ώρες για να κάνει την δουλειά του..... Αξία ανεκτίμητη.. 

Υ. Γ Κερδιζεις και τα 130€ εγγύηση 

Επεξ/σία από Alex2020
  • Like 1
  • Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, bill999r είπε

Φίλε μου νομίζω ότι έχεις μπει σε μια διαδικασία ανταγωνισμού μαζί μας για το ποιος έχει την καλύτερη εταιρία.

Σου θυμίζω λοιπόν ότι το θέμα μας ειναι αν αξίζει η μετάβαση σε εναλλακτικό και όχι αν η ΔΕΗ είναι καλή και έμπιστη εταιρία.

( Η ΔΕΗ σαν κρατική εταιρία έχει την ίδια φερεγγυότητα με την έκαστοτε πολιτική ζωή του τόπου. Και η πολιτική ζωή του τόπου μας είναι αυτή που είναι)

Και με επιχειρήματα υποστηρίζουμε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιο κέρδος αν κάποιος αποφάσισε να μεταπήδησει σε εναλλακτικό.

Αν στο μέλλον η ΔΕΗ κόψει τελειώς την έκπτωση συνέπειας, αυξήσει το πάγιο και βάλει ΟΤΣ ε τότε ίσως συμφέρει να πας σε εναλλακτικούς

Μα φυσικά έχω μπει σε λογικη ανταγωνισμού. Εσυ με προκαλεσες να κανω τα σωστα μαθηματικά και όχι της 1ης Δημοτικού για να αποδείξω το όφελος αλλαγής παρόχου.

Κανω τα σωστά μαθηματικά με όλα υπολογισμενα και βγαινει ένα όφελος 70 με 80 ευρώ και μάλιστα όχι από την πιο φτηνή εταιρία.

Ή απάντηση σου ήταν να παραβλέψεις όλα μου τα μαθηματικά και να το ρίξεις στις αλλαγές συμβολαίου που ισως κανουν και στην αναξιοπιστία των εταιριών.

Οπότε η δική μου απάντηση για την αναξιοπιστία της ΔΕΗ ήρθε και κουμπωσεμια χαρά.

Λες ότι με επιχειρήματα υποστηρίζεις ότι δεν υπάρχει όφελος. Άλλα εγώ βλέπω μόνο αερολογίες και λασπολογία για τους εναλλακτικούς παρόχους.

Τελος να ξαναπω οτι συμφέρει από τώρα η αλλαγή, τα 70+ ευρώ  τον χρόνο δεν είναι λίγα για τους περισσότερους από εμας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, StormGr είπε

Αλέξανδρε αλλά και bill999 λέτε για τους παρόχους ότι μπορεί να αλλάξουν τα συμβόλαια κλπ.

Ξεχνάτε όμως ότι η ΔΕΗ με μια απλή ανακοίνωση έκανε την εμπρόθεσμη έκπτωση από 15% σε 10% και μετά από λίγο καιρο ανακοίνωσε σχεδόν 20% αύξηση στη κιλοβατώρα και μείωσε και την εμπρόθεσμη έκπτωση σε 5% και όλα αυτά με άμεση ισχύ.

δεν θα διαφωνησω. Αλλωστε στο post μου μιλαω και για το παρελθον και την εμπιστοσυνη που εχει χαθει οπως αναφερω οτι ειναι πλεον συμφέρουσα επιλογη το να φυγεις απο την ΔΕΗ, απλως πρεπει να εισαι ΠΟΛΥ προσεκτικος που θα πας.

Ωστοσο νιωθω καπως διαφορετικα οταν αλλαζει η τιμη στην ΔΕΗ και γινεται χαμος,απεργιες, αλλοι λενε ισχυει αλλοι οχι ενω η κοπελιτσα στην elpedison που το ειπε σε στυλ θα πρεπει να το δειτε στον λογαριασμο σας δεν θα εχετε αλλη ενημερωση αν δεν το δειτε και συνεχισετε κανονικα ειναι σαν να το δεχεστε.... Ξερεις ποσα χρονια μου λενε οι εναλλακτικοι οτι θα κοπει το 15%? Πανω απο 1μιση...Ξερεις ποτε κοπηκε? Στο προηγουμενο λογαριασμο που πληρωσα τελη Αυγουστου με το 10%... Τοσα χρονια θα ειχα χασει τα λεφτα μου. Για αυτο πλεον εχω πειστει οτι για 5-7-10 ευρο τον μηνα θα περιμενω να δω τι αλλαγες θα γινουν και μετα θα αποφασισω.

Επισης πιστευεις οτι μετα τις αυξησεις στην ΔΕΗ οι εναλλακτικοι δεν θα ακολουθησουν? Κατσε να δουμε πως θα περασει και ο χειμωνας με την ΟΤΣ...Κατι μου λεει οτι φετος πανε για μεγαλες καμπανες. Αληθεια η υποθεση στο ΣΤΕ απο την ΡΑΕ για αυτο τι να εγινε?

Γενικα το ζητημα ειναι πολυπλευρο και οποιος το προσεγγιζει με την απλη ιστοριουλα αα η kwh πλεον της ΔΕΗ εχει 0,11 οι αλλοι το εχουν 0.08 αρα 25% φτηνοτερα αρα πληρωνω τα 3/4 απο πριν, το προσεγγιζει παιδικα και λαθος...Τι να πρωτοαναφερω για αυτο? Τα παγια που στους παροχους φτανουν τα 12x4.5=54 ευρο και αν πεσει και ΟΤΣ για ενα 3μηνο καθαρισες και οτι κερδος ηταν να βγαλεις τον χρονο το εχασες...Η αν βαλεις παγιο για την ρητρα οτι θα πληρωσεις εξτρα 1,5x12= 18 αρα θα εχεις φτασει τα παγια εξοδα σου για ρευμα στα 72 ευρο τον χρονο ενω υπολογιζες οτι τοσο θα ειναι το κερδος σου...αρα?

Ξαναλεω για να μην παρεξηγηθω και κατηγορηθω παλι ως ΔΕΗτζης...Και εγω αυτη την στιγμη ειμαι ενα βημα πριν φυγω απο την ΔΕΗ και την θεωρω συμφερουσα λυση απλα να ειστε πολυ προσεκτικοι και να ψαχτειτε πολυ καλα γιατι κανεις δεν θα σας χαρισει ξαφνικα λεφτα...Θα τα παρουν απο αλλου μην αγχωνεστε...

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστούμε όσους έβαλαν τα μαθηματικά για να δούμε τι μένει.. 

Όποιος γουστάρει να γλυτώσει 6€ το μήνα και να ζήσει την περιπετεια ας πάει σε εναλλακτικό πάροχο 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Alex2020 είπε

τιμή της ΔΕΗ είναι 0,110€ ανά κιλοβατώρα και των εναλλακτικών στα προγράμματα χωρίς ΟΤΣ ειναιναναλογα την εταιρία γύρω στα 0,89

Τώρα να σου ξαναγράψω για τα πάγια; Ή το εφάπαξ ποσό για την απουσία ΟΤΣ;;;;

Δεν θέλω να γίνω κουραστικός...αν θες ξαναδιάβασε τα προηγούμενα ποστ

6 ώρες πριν, StormGr είπε

Μα φυσικά έχω μπει σε λογικη ανταγωνισμού

Ε τότε η ΔΕΗ μου είναι καλύτερη από τη δική σου εναλλακτική

6 ώρες πριν, StormGr είπε

απάντηση σου ήταν να παραβλέψεις

Διάβασε τα προηγούμενα ποστ μου.

Αν δεν καταλάβεις και πάλι τότε ή εγώ έχω πρόβλημα στην έκφραση του γραπτού λόγου ή εσύ δεν θες να καταλάβεις.

Δημοσ.

Το Α και το Ω είναι η κατανάλωση.

Αν καις 1000 κιλοβατώρες δεν αξίζει. Εγώ πχ καίω 2800 το τετράμηνο και έχω δει μεγάλη διαφορά.  Με όριο 70 ΟΤΣ όλη την χρονιά πάνω απο 10 ευρώ σύνολο δε θυμάμαι να πλήρωσα.

Δημοσ.

Εγώ έχω μπερδευτεί οι μισοί λένε αξίζει και οι άλλοι ότι δίνουν τα ίδια που έδιναν στη ΔΕΗ .

Οι τιμές που λένε 24ωρες τιμή νυχτερινού είναι ψέμα;

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, guzel είπε

Εγώ έχω μπερδευτεί οι μισοί λένε αξίζει και οι άλλοι ότι δίνουν τα ίδια που έδιναν στη ΔΕΗ .

Οι τιμές που λένε 24ωρες τιμή νυχτερινού είναι ψέμα;

λογικα δεν θα ειναι ψεμα αν το λενε καπου αυτο...

Εχεις μπερδευτει γιατι για καποιους αξιζει, για καποιους ειναι αδιαφορο (γιατι γλιτωνουν ελαχιστα ή και καθολου) και παλιοτερα (οταν ειχε η ΔΕΗ εκπτωση 15% και 0,0946 την kwh ) καποιοι μπαιναν πολυ μεσα με τους εναλλακτικους.

Δες τα δικα σου στοιχεια, τι πληρωσες ολο το 18' και κανε τις προσαρμογες με την τιμη της kwh που σου προσφερει ο εναλλακτικος. Προσθεσε τα παγια τον μηνα κτλπ και τελος συγκρινε με τις νεες τιμες της ΔΕΗ. Μονο ετσι μπορεις να εχεις σωστη αποψη. 

Δημοσ.

Να σας γραψω και εγω την εμπειρια μου με την Ηρων.

Μετα απο ενα χρονο συμβασης με την Ηρων εχω εξοικονομήσει 200 ευρω με 30% περισσοτερη  καταναλωση ομως.

Να σημειωσω οτι δεν πληρωνα ποτε εγκαιρως την ΔΕΗ για να εχω το 15% της εκπτωσης.

Το σπιτι ειναι 160τμ και το χειμωνα δουλευει 24/7 αντλια θερμοτητας!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malama είπε

Να σας γραψω και εγω την εμπειρια μου με την Ηρων.

Μετα απο ενα χρονο συμβασης με την Ηρων εχω εξοικονομήσει 200 ευρω με 30% περισσοτερη  καταναλωση ομως.

Να σημειωσω οτι δεν πληρωνα ποτε εγκαιρως την ΔΕΗ για να εχω το 15% της εκπτωσης.

Το σπιτι ειναι 160τμ και το χειμωνα δουλευει 24/7 αντλια θερμοτητας!

Έχεις το πρόγραμμα με το νυχτερινό 24 ώρες; Αυτό χαλβαδιάζω ..

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Malama είπε

Ναι!! 

Τώρα μπορείς να δηλώνεις και μόνος σου τις κιλοβατώρες κάθε μήνα!

Έχει κάποιο πάγιο ή όριο; Παίρνω τηλ αλλά λειτουργεί από Δευ-Παρ ..Πρότυπα ΔΕΗ 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, guzel είπε

Έχει κάποιο πάγιο ή όριο; Παίρνω τηλ αλλά λειτουργεί από Δευ-Παρ ..Πρότυπα ΔΕΗ 

Μπες στο site τους δες ότι θες και διάβασε όλους τους όρους. Στο τηλέφωνο μην πιστεύεις και ότι ακούς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, StormGr είπε

Μπες στο site τους δες ότι θες και διάβασε όλους τους όρους. Στο τηλέφωνο μην πιστεύεις και ότι ακούς.

Τους διάβασα τους όρους, προς μεγάλη μου εκπληξη είναι απλοι, ελάχιστοι και κατανοητοί. 

Νομίζω είναι το πιο ενδιαφέρον πρόγραμμα ,αν υπολογίσει κανείς ότι οι άλλες λοιπές χρεώσεις είναι κοινές σε όλους τους παρόχους 

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.

Προσωπικά μου φαίνεται ως πιο ασφαλές πρόγραμμα ( και φλερτάρω με την ιδέα), είναι το electricon . Μηδενικό πάγιο, χωρίς συμβόλαιο, χωρίς οτσ , με 10% καλοπληρωτες, σταθερή κιλοβατώρα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...