bill999r Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 31 λεπτά πριν, Nauths είπε Έχετε κάνει τη ΔΕΗ θεό σας και σας κλέβει κανονικά και με το νόμο. Στην ψυχολογία λέγεται και ιδρυματισμός Καμία σχέση, ούτε μετοχές έχω ούτε δουλεύω στη ΔΕΗ για να καίγομαι. Απλά τρελενομαι όταν κ οι εναλλακτικοί στηρίζονται στην αφέλεια του άλλου και με χίλιους δυο όρους καταφέρνουν να σου πάρουν τα ίδια με τη ΔΕΗ. Απλά αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν θα γίνουν πιο φθηνοί οι εναλλακτικοί αλλά η ΔΕΗ θα ακριβυνει εσχεμμενα και θα είναι ασύμφορη η παραμονή σε αυτή. 2
Nauths Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, bill999r είπε Καμία σχέση, ούτε μετοχές έχω ούτε δουλεύω στη ΔΕΗ για να καίγομαι. Απλά τρελενομαι όταν κ οι εναλλακτικοί στηρίζονται στην αφέλεια του άλλου και με χίλιους δυο όρους καταφέρνουν να σου πάρουν τα ίδια με τη ΔΕΗ. Απλά αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν θα γίνουν πιο φθηνοί οι εναλλακτικοί αλλά η ΔΕΗ θα ακριβυνει εσχεμμενα και θα είναι ασύμφορη η παραμονή σε αυτή. Αυτό γίνεται και στα τηλέφωνα ακριβώς φίλε, σε μερικούς βγαίνει ακριβότερα από εποχή ΟΤΕ, αλλά αν είναι χαζοί τι είσαι σοβιετική ένωση να τους έχεις με μία εταιρεία με ελεγχόμενες τιμές; Σαφώς γίνονται αυτά που αναφέρεις, αλλά για άτομα που το ψάχνουν έχει καλές προσφορές, όπως η δική μου που σου ανέφερα. 1
bill999r Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, StormGr είπε 1.5 έξτρα το Η απαλλαγή όμως ισχύει για ένα χρόνο.... Μετα;;; Κ η τιμή κιλοβατωρας νομίζω ( δεν είμαι σίγουρος) μπορεί να αλλάξει με ειδοποίηση 60 ημέρες πριν.... Αλλά παιδια σας το ξαναλεω. Μακάρι να συνέφερε να πηγαίναμε σε εναλλακτικό κ να μας έμεναν στην τσέπη κάμποσα ευρώ. Απλά το τοπίο ακόμα είναι αρκετά θολό. Κ δυστυχώς επειδή είμαστε στην Ελλάδα δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Απλά θα ακριβυνει η ΔΕΗ κ θα αναγκαστούμε να πάμε σε εναλλακτικό με τα ίδια που πληρώναμε στη ΔΕΗ 4 λεπτά πριν, Nauths είπε όπως η δική μου που σου ανέφερα. Εσύ, εγώ κ όσοι μιλάμε στο φόρουμ παίζει να είμαστε και το 2% της αγοράς. Αλλα δεν είναι μαλάκια να είσαι συνεχώς αλερτ να μην σε κλέψουν, να μην υπογράψεις ληστρικούς όρους κτλ. Κ τελικά να μην γλιτώνεις τίποτα; Δυστυχώς η καλύτερη οικονομία είναι να έχεις μικρές καταναλώσεις σε όποιον πάροχο κ να είσαι.
Vercis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Να φυγεις απο την ΔΕΗ, πριν που ηταν ηδη ακριβη κοστιζε περιπου 0,094 η KW τωρα με την αυξηση εαν δεν κανω λαθος πηγε στα 0,110 η KW. Δες η καθε εταιρια τι προσφορα σου κανει. Γενικα αμα βρεις κατι με 0,070 και κατω την KW ειναι καλο. Προσοχη ομως υπαρχουν εταιρειες που εχουν κατι κρυφο παγια καθε μηνα να σε χρεωνουν. Απλα σιγουρεψου για το τι ακριβως αγοραζεις. Στους γονεις μου εχω βαλει Protergia με 0.066 στην επαρχια ενω στην Θεσσαλονικη εμεις εχουμε Nova Energy με 0.070 1
greengr21 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Επίσης μέχρι τώρα μεσα σε όλα τα άλλα οι πελάτες της ΔΕΗ με το σύστημα ΝΟΜΕ πληρώνουν έμμεσα και τις προσφορές του ρεύματος των εναλλακτικών πελατών,ένας απο τους λόγους που μπαίνει μέσα είναι και αυτός.
mourouzis2005 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, Jiakometi είπε Η ΔΕΗ πάει για 0,11 €/KWh, η ΧΧΧΧΧΧΧΧ εταιρία έχει δώσει (κλειστά για 24 χωρίς ΟΤΣ 0,66 €/KWh. σε εικοστετράωρη βάση. (-39% από ΔΕΗ). Μπορείς να μου στείλεις την εταιρεία με πμ παρακαλώ?
Jiakometi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε Μπορείς να μου στείλεις την εταιρεία με πμ παρακαλώ? Έχεις pm
Jason13 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 34 minutes ago, Jiakometi said: Έχεις pm me too please. Εκτος αν λες ελιν... με παγιο χοντρο
Redragon7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ ουσιαστική οικονομία και διαφορά είδα βάζοντας νυχτερινό στη ΔΕΗ εδώ και 4-5 χρόνια... Ειδικά το 15:00-17:00 το μεσημέρι με βολεύει πολύ, αφού εκείνες τις ώρες κάνω τις πλέον ενεργοβόρες δουλειές (κουζίνα / πλυντήριο).
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, StormGr είπε Αφού τα αγαπητά παπαγαλάκια αρνούνται να κανουν τα μαθηματικά και ρίχνουν το μπαλάκι στους υπόλοιπους, αναπαράγοντας κάποια πράγματα που έχουν ακούσει χωρίς να καθίσουν να ασχοληθούν πραγματικά. Ας πάρουμε το παράδειγμα της Elpedison που δεν είναι και η πιο φτηνή αλλά έχει ευκολία στα μαθηματικά. Χωρίς συνδρομή χρόνου, χωρίς μηνιαίο πάγιο αλλά με 1.5 έξτρα το μήνα δεν έχεις ΟΤΣ. Με τιμή κιλοβατώρας 0.761 για εμπρόθεσμες πληρωμές. Με 3000 kWh το χρόνο στη ΔΕΗ έχουμε 3000 Χ 0.1106 + 5.07 παγια. Αυτά κάνουν 336.87 - 5% έκπτωση έχουμε τελικό ποσό 320 ευρώ. Elpedison 3000 Χ 0.761 + 18 έχουμε τελικό ποσό 246.3 Διαφορά 74 ευρώ. Όσο η ασφάλεια της μηχανής μου. και αν δεν βάλουμε τους πρώτους 6 μήνες ασφάλεια για ΟΤΣ που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να χρεώσουν τότε η διαφορά πάει στα 83 ευρώ. Για όποιον φαίνονται λίγα να του δώσω τον αριθμό της τράπεζας μου, να μου τα βάζει κάθε χρόνο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. πολλοι σωστοι υπολογισμοι...και εχεις δικιο. Το ποσο δεν ειναι τεραστιο και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα δει διαφορα στην τσεπη του αμεσα. Εκτος αν καποιος μετραει και το τελευταιο ευρο...ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ. γιατι 7ευρο τον μηνα δεν προκεται κανεις να τα μαζεψει για να τα κανει κατι στο τελος του χρονου...απλα θα δωθουν καπου οπως αλλα και αλλα "ψιλα". Ωστοσο θα ηθελα να κανεις τους ιδιους υπολογισμους και προ αλλαγων...Το αναφερω γιατι αυτες οι εταιριες μας πρηζουν τα ουμπαλα εδω και χρονια. Με τιμη kwh στην ΔΕΗ 0,0946 και 15% εκπτωση. Ενω τοτε ολοι οι εναλλακτικοι ειχαν παγιο ΣΤΑΝΤΑΡ ~4ευρο συν 1.5 για την ΟΤΣ. Και ο κοσμος φοβαται και δεν τους εμπιστευεται ουτε τωρα.Και περα απο τις εταιριας μας βριζαν εδω και μας λεγαν ΔΕΗτζιδες επειδη δεν φευγαμε απο την ΔΕΗ και ξεστραβωναμε τον κοσμο που νομιζω οτι θα εχει εκπτωση 35% οπως λεει και το ποιηματακι των εναλλακτικων...Φυσικα η εκπτωση ηταν της ταξης του 5% και πολλες φορες εβγαιναν και παραπανω λεφτα στους εναλλακτικου. Επισης κατι που δεν αναφερεις ειναι οτι το συμβολαιο που λες μπορει η elpedison ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ μ μια απλη ενημερωση στον λογαριασμο σου να σου ανεβασει την kwh. Για αυτο και ειναι αοριστου χρονου και σπαει οποτε θες. Γενικοτερα ομως αυτη την στιγμη οπως βρει καλο συμβολαιο ΧΩΡΙΣ ΟΤΣ φευγει ανετα απο την ΔΕΗ...μικρη διαφορα μεν, διαφορα δε. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2019 από Αλεξανδρος A.92 3
GREGORYMO Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε πολλοι σωστοι υπολογισμοι...και εχεις δικιο. Το ποσο δεν ειναι τεραστιο και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα δει διαφορα στην τσεπη του αμεσα. Εκτος αν καποιος μετραει και το τελευταιο ευρο...ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ. γιατι 7ευρο τον μηνα δεν προκεται κανεις να τα μαζεψει για να τα κανει κατι στο τελος του χρονου...απλα θα δωθουν καπου οπως αλλα και αλλα "ψιλα". Ωστοσο θα ηθελα να κανεις τους ιδιους υπολογισμους και προ αλλαγων...Το αναφερω γιατι αυτες οι εταιριες μας πρηζουν τα ουμπαλα εδω και χρονια. Με τιμη kwh στην ΔΕΗ 0,0946 και 15% εκπτωση. Ενω τοτε ολοι οι εναλλακτικοι ειχαν παγιο ΣΤΑΝΤΑΡ ~4ευρο συν 1.5 για την ΟΤΣ. Και ο κοσμος φοβαται και δεν τους εμπιστευεται ουτε τωρα.Και περα απο τις εταιριας μας βριζαν εδω και μας λεγαν ΔΕΗτζιδες επειδη δεν φευγαμε απο την ΔΕΗ και ξεστραβωναμε τον κοσμο που νομιζω οτι θα εχει εκπτωση 35% οπως λεει και το ποιηματακι των εναλλακτικων...Φυσικα η εκπτωση ηταν της ταξης του 5% και πολλες φορες εβγαιναν και παραπανω λεφτα στους εναλλακτικου. Επισης κατι που δεν αναφερεις ειναι οτι το συμβολαιο που λες μπορει η elpedison ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ μ μια απλη ενημερωση στον λογαριασμο σου να σου ανεβασει την kwh. Για αυτο και ειναι αοριστου χρονου και σπαει οποτε θες. Γενικοτερα ομως αυτη την στιγμη οπως βρει καλο συμβολαιο ΧΩΡΙΣ ΟΤΣ φευγει ανετα απο την ΔΕΗ...μικρη διαφορα μεν, διαφορα δε. Είμαι στην ΔΕΗ. Υπάρχει κάποιο site να βάλω τα στοιχεία ενός παλιού λογαριασμόυ και να συγκρίνω ΤΙ θα πλήρωνα αν ήμουν αλλού ? ΥΓ. Όλα τα site συγκρίνουν σε λογική έτους, κάνω λαθος ?
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Είμαι στην ΔΕΗ. Υπάρχει κάποιο site να βάλω τα στοιχεία ενός παλιού λογαριασμόυ και να συγκρίνω ΤΙ θα πλήρωνα αν ήμουν αλλού ? ΥΓ. Όλα τα site συγκρίνουν σε λογική έτους, κάνω λαθος ? Ναι σε λογικη ετους, τα νουμερα ομως σπανια ειναι πραγματικα...Εγω οταν τσεκαρα μου λεγανε για 120 ευρο κερδος τον χρονο ενω ουτε μετα τις αυξησεις της ΔΕΗ δεν θα εχω τετοιο κερδος. Η λογικη λεει παντως οτι απο οταν αρχισε η ΔΕΗ τις αυξησεις οποιος καιει γυρω στις 1500 kwh το 4μηνο εχει ενα κερδος γυρω στα 5-10 ευρο τον μηνα αναλογως τα παγια κτλπ... Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι η ΟΤΣ...εγω δηλαδη θα πληρωνα 1,5ευρο τον μηνα παγιο εξτρα για να μην με χρεωσουν ποτε ρητρα...και φυσικα κλειστο συμβολαιο 24μηνο (ωστε να μην υπαρχουν αλλαγες στην τιμη)
StormGr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε πολλοι σωστοι υπολογισμοι...και εχεις δικιο. Το ποσο δεν ειναι τεραστιο και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα δει διαφορα στην τσεπη του αμεσα. Εκτος αν καποιος μετραει και το τελευταιο ευρο...ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ. γιατι 7ευρο τον μηνα δεν προκεται κανεις να τα μαζεψει για να τα κανει κατι στο τελος του χρονου...απλα θα δωθουν καπου οπως αλλα και αλλα "ψιλα". Ωστοσο θα ηθελα να κανεις τους ιδιους υπολογισμους και προ αλλαγων...Το αναφερω γιατι αυτες οι εταιριες μας πρηζουν τα ουμπαλα εδω και χρονια. Με τιμη kwh στην ΔΕΗ 0,0946 και 15% εκπτωση. Ενω τοτε ολοι οι εναλλακτικοι ειχαν παγιο ΣΤΑΝΤΑΡ ~4ευρο συν 1.5 για την ΟΤΣ. Και ο κοσμος φοβαται και δεν τους εμπιστευεται ουτε τωρα.Και περα απο τις εταιριας μας βριζαν εδω και μας λεγαν ΔΕΗτζιδες επειδη δεν φευγαμε απο την ΔΕΗ και ξεστραβωναμε τον κοσμο που νομιζω οτι θα εχει εκπτωση 35% οπως λεει και το ποιηματακι των εναλλακτικων...Φυσικα η εκπτωση ηταν της ταξης του 5% και πολλες φορες εβγαιναν και παραπανω λεφτα στους εναλλακτικου. Επισης κατι που δεν αναφερεις ειναι οτι το συμβολαιο που λες μπορει η elpedison ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ μ μια απλη ενημερωση στον λογαριασμο σου να σου ανεβασει την kwh. Για αυτο και ειναι αοριστου χρονου και σπαει οποτε θες. Γενικοτερα ομως αυτη την στιγμη οπως βρει καλο συμβολαιο ΧΩΡΙΣ ΟΤΣ φευγει ανετα απο την ΔΕΗ...μικρη διαφορα μεν, διαφορα δε. Αλέξανδρε αλλά και bill999 λέτε για τους παρόχους ότι μπορεί να αλλάξουν τα συμβόλαια κλπ. Ξεχνάτε όμως ότι η ΔΕΗ με μια απλή ανακοίνωση έκανε την εμπρόθεσμη έκπτωση από 15% σε 10% και μετά από λίγο καιρο ανακοίνωσε σχεδόν 20% αύξηση στη κιλοβατώρα και μείωσε και την εμπρόθεσμη έκπτωση σε 5% και όλα αυτά με άμεση ισχύ. 1 2
Jiakometi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, Jason13 είπε me too please. Εκτος αν λες ελιν... με παγιο χοντρο Έχεις pm
bill999r Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, StormGr είπε Αλέξανδρε αλλά και bill999 λέτε για τους παρόχους ότι μπορεί να αλλάξουν τα συμβόλαια κλπ. Ξεχνάτε όμως ότι η ΔΕΗ με μια απλή ανακοίνωση έκανε την εμπρόθεσμη έκπτωση από 15% σε 10% και μετά από λίγο καιρο ανακοίνωσε σχεδόν 20% αύξηση στη κιλοβατώρα και μείωσε και την εμπρόθεσμη έκπτωση σε 5% και όλα αυτά με άμεση ισχύ. Φίλε μου νομίζω ότι έχεις μπει σε μια διαδικασία ανταγωνισμού μαζί μας για το ποιος έχει την καλύτερη εταιρία. Σου θυμίζω λοιπόν ότι το θέμα μας ειναι αν αξίζει η μετάβαση σε εναλλακτικό και όχι αν η ΔΕΗ είναι καλή και έμπιστη εταιρία. ( Η ΔΕΗ σαν κρατική εταιρία έχει την ίδια φερεγγυότητα με την έκαστοτε πολιτική ζωή του τόπου. Και η πολιτική ζωή του τόπου μας είναι αυτή που είναι) Και με επιχειρήματα υποστηρίζουμε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιο κέρδος αν κάποιος αποφάσισε να μεταπήδησει σε εναλλακτικό. Αν στο μέλλον η ΔΕΗ κόψει τελειώς την έκπτωση συνέπειας, αυξήσει το πάγιο και βάλει ΟΤΣ ε τότε ίσως συμφέρει να πας σε εναλλακτικούς. Κ σου ξαναλέω βγες από την λογική του ανταγωνισμού. Ούτε έχεις φαντάζομαι, ούτε έχω μετοχές σε κάποιον πάροχο. Κ εγώ την τσέπη μου κοιτάω όπως όλοι. Ξανατονιζω πως το ερώτημα είναι αν αξίζει η μετάβαση.... Αν το ξεκαθαρίσεις μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2019 από bill999r
Προτεινόμενες αναρτήσεις