1comment Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Η αληθεια ειναι οτι τελικα δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα ΔΕΗ με τους αλλους. Εμεις βαλαμε ελπεντισον και εχω να πω οτι ειναι σχεδον τα ιδια. Επειδη τωρα οι λογαριασμοί ερχονται ανα μηνα, δεν σου "φαινονται". Αν ομως τα υπολογισεις θα δεις οτι ειναι σχεδον τα ιδια με τη δεη. 5-10 ευρω διαφορα και αν. Νομιζω οτι οι ρητρες προσαρμογης ειναι η αιτια. Βεβαια τωρα που θα ανεβουν τα τιμολογια και θα μειωθει η εκπτωση της δεη, ισως το οφελος να ειναι καλυτερο. 1
eidikos33 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Αερα πουλανε αυτες οι εταιριες απο την στιγμη που δεν παραγουν ρευμα....Απλα η ΕΕ εχει δωσει εντολη να μοιραστει η πιτα αλλα και παλι ο κοσμος ειναι διστακτικος. 1
bill999r Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, StormGr είπε Θα ήθελα να ήξερα με τι ειδους μαθηματικά βγάζουν οι κύριοι εδώ μέσα ότι η ΔΕΗ στις 1000 kWh είναι τα ίδια λεφτα με τις άλλες εταιρίες. Έιδικα πλέον που έχει φτάσει την κιλοβατώρα της στο 0.11 Ειλικρινά ας μου παρουσιάσει κάποιος τα μαθηματικά πίσω από τις καταπληκτικές προτάσεις στήριξης της ΔΕΗ και αλλάζω αύριο κιόλας πάροχο και γυρνάω στη ΔΕΗ. Πάντως όχι μαθηματικά 1η δημοτικού στα οποία στηρίζεσαι για αξιολόγηση των τιμολογίων. Η ΔΕΗ έχει το χαμηλότερο πάγιο. Η ΔΕΗ δεν έχει οριακή τιμή συστήματος Η ΔΕΗ δεν έχει ετήσια συνδρομή προσφοράς. Η ΔΕΗ έχει σταθερή τιμή κιλοβατώρας. Οι περισσότεροι εναλλακτικοί έχουν σταθερή τιμή για τη διάρκεια του συμβολαίου ενώ άλλοι έχουν δικαίωμα αναπροσαρμογής με ειδοποίηση 60 ημέρες πριν. Κάνε εσύ τώρα τα μαθηματικά κ δες αν συμφέρει κάποιος εναλλακτικός. Από τη στιγμή που τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα κ κοιτάνε να σε πιάσουν κωτσο δεν πρόκειται να τους ταισω κιόλας. Έγιναν που έγιναν μάγκες με αέρα κοπανιστο θέλουν να βγάλουν κ υπερκέρδη. 3
Nauths Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, bill999r είπε Πάντως όχι μαθηματικά 1η δημοτικού στα οποία στηρίζεσαι για αξιολόγηση των τιμολογίων. Η ΔΕΗ έχει το χαμηλότερο πάγιο. Η ΔΕΗ δεν έχει οριακή τιμή συστήματος Η ΔΕΗ δεν έχει ετήσια συνδρομή προσφοράς. Η ΔΕΗ έχει σταθερή τιμή κιλοβατώρας. Οι περισσότεροι εναλλακτικοί έχουν σταθερή τιμή για τη διάρκεια του συμβολαίου ενώ άλλοι έχουν δικαίωμα αναπροσαρμογής με ειδοποίηση 60 ημέρες πριν. Κάνε εσύ τώρα τα μαθηματικά κ δες αν συμφέρει κάποιος εναλλακτικός. Από τη στιγμή που τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα κ κοιτάνε να σε πιάσουν κωτσο δεν πρόκειται να τους ταισω κιόλας. Έγιναν που έγιναν μάγκες με αέρα κοπανιστο θέλουν να βγάλουν κ υπερκέρδη. Volterra με 0 πάγιο Volterra με 70€ ΟΤΣ, αλλά δεν έχει χρεώσει εδώ και 7 μήνες Volterra ανεξαρτήτως χρόνους Volterra σταθερή τιμή πρωινής 0,072€ και νυχτερινής 0,0595€ Όχι θα καθίσω να ταίζω τους κηφήνες που μέχρι πριν κάνα μήνα είχαν μεσοσταθμικό όφελος ακόμα και στα δημοτικά τέλη που πληρώνεις για να σου μαζεύουν τα σκουπίδια 75%. Εσύ πλήρωνες για σκουπίδια δημοτικά τέλη 100€ και ο της ΔΕΗ 25€. Fair enough! Να πωληθεί χθες και γενικότερα να μην υπάρξει πάλι. 2 1
NikosKallithea Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Πιστεύετε οτι θα αυξηθούν μονο τα τιμολόγια της δεη και οχι και των παροχών, δηλαδή η δεη δεν θα αυξήσει την χονδρική;
Ihavetheanswers Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Πιστεύετε οτι θα αυξηθούν μονο τα τιμολόγια της δεη και οχι και των παροχών, δηλαδή η δεη δεν θα αυξήσει την χονδρική; Ήδη της Protergia αυξήθηκε απ' όσο ξέρω. Αλλά δεν είναι τόσο απλή η Αγορά Ρεύματος, πολύ γενικά το ρεύμα το αγοράζει όλο το κράτος σε κάποιες τιμές από τους παραγωγούς (ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, Elpedison, Protergia και άλλους μικρούς) και μετά το διαθέτει στους παρόχους/έμπορους για να το πουλήσουν. Για να βγάλεις κέρδος γενικά από αυτό είναι πολύ δύσκολο αν δεν είσαι ΚΑΙ παραγωγός ΚΑΙ πάροχος. Εξαίρεση είναι οι ΝΟΜΕ που θα σταματήσουν και έδιναν την δυνατότητα σε εμπόρους να αγοράσουν ρεύμα σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής. On topic, η Elpedison έχει φοιτητικό πακέτο οπότε θα σου πρότεινα να ψάξεις προς τα εκεί.
Jiakometi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Το ποιος ταίζει (ή τάιζε) ποιους φαίνεται και από εδώ. Η ΔΕΗ πάει για 0,11 €/KWh, η ΧΧΧΧΧΧΧΧ εταιρία έχει δώσει (κλειστά για 24 χωρίς ΟΤΣ 0,66 €/KWh. σε εικοστετράωρη βάση. (-39% από ΔΕΗ). Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες για τους κυρίους που αναφέρονται στο άρθρο (Η πηγή τυχαία) Και που με τις πράξεις τους (διαχρονικά) έφεραν την ΔΕΗ εδώ που είναι. Και ναι αρκετοί εναλλακτικοί πάροχοι παράγουν ρεύμα, δεν αγοράζουν μόνο από την ΔΕΗ και μεταπωλούν. 32 λεπτά πριν, bill999r είπε Έγιναν που έγιναν μάγκες με αέρα κοπανιστο θέλουν να βγάλουν κ υπερκέρδη Σωστά ... ας βγάλουν ζημιές ώστε να έχουν απλήρωτο προσωπικό και να τις καλύψει ο φορολογούμενος.
bill999r Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 40 λεπτά πριν, Nauths είπε Volterra Και πόσο είπαμε έδωσες μπροστά εφάπαξ για να συνδρομή;;; 70 ευρώ;;; 22 λεπτά πριν, Jiakometi είπε ΔΕΗ εδώ που είναι Καλά λες.... Ας δώσουμε στους εναλλακτικούς ρεύμα σε χαμηλότερη τιμή για να το μεταπώλησουν σε εσένα. Φίλε δεν είπε κανένας ότι είναι υγιής επιχείρηση. Αλλά μπορεί να γίνει ... Αλλά δεν θέλουμε να γίνει.... Εδώ συζητάμε αν αξίζει ο εναλλακτικός Κ προς το παρόν ο εναλλακτικός είναι το ίδιο λαμόγιο όπως όλες οι υγιείς επιχειρήσεις της Ελλάδας 1
Jiakometi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, av4lanche είπε 1011kwh τον χειμώνα που μας πέρασε Με αυτήν την ενδεικτική κατανάλωση τετραμήνου δες εδώ Δεν ξέρω αν τα 150 λιγότερα ετησίως, είναι σημαντικά αλλά αυτό δείχνει. 14 λεπτά πριν, bill999r είπε Αλλά δεν θέλουμε να γίνει.... Συμφωνούμε...... 14 λεπτά πριν, bill999r είπε Εδώ συζητάμε αν αξίζει ο εναλλακτικός Αν τα 150€ ετησίως για την κατανάλωση του TS, αξίζουν κάτι για κάποιον τότε ναι.... Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2019 από Jiakometi
bill999r Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Jiakometi είπε 150 Μάλλον μπερδεύτηκες κ ξαναποσταρες το ίδιο άρθρο. Φαντάζομαι ήθελες να μου δείξεις κάποια προσφορά από το αλλάζω ρεύμα. επειδή κ εγώ το έχω ψάξει δες τις προϋποθέσεις. ΟΤΣ 40-50 πρακτικά κάθε μήνα θα έχεις χρέωση. Πάγιο 4.5 ευρώ Τιμή κιλοβατωρας σταθερή για 2 έτη κ σημαντικό χαμηλότερη της ΔΕΗ Όμως στις 1000 kwh δεν θα γλιτώσεις τίποτα.
Jiakometi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, bill999r είπε Μάλλον μπερδεύτηκες κ ξαναποσταρες το ίδιο άρθρο. Φαντάζομαι ήθελες να μου δείξεις κάποια προσφορά από το αλλάζω ρεύμα. επειδή κ εγώ το έχω ψάξει δες τις προϋποθέσεις. ΟΤΣ 40-50 πρακτικά κάθε μήνα θα έχεις χρέωση. Πάγιο 4.5 ευρώ Τιμή κιλοβατωρας σταθερή για 2 έτη κ σημαντικό χαμηλότερη της ΔΕΗ Όμως στις 1000 kwh δεν θα γλιτώσεις τίποτα. Sorry για το λάθος link. Εδώ το σωστό. https://allazorevma.gr/compare/results?service=1
bill999r Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Sorry για το λάθος link. Εδώ το σωστό. https://allazorevma.gr/compare/results?service=1 Δυστυχώς εμένα δεν μου το φορτώνει για να δω αποτέλεσματα. Πάντως τσεκαρε αυτά που σου είπα προσεκτικά. Αν δεις ότι σε συμφέρει προχωρά. Απλα προς το παρόν δεν συμφέρει κανένας Ίσως να είχες κάποιο μικρό κέρδος σε μεγάλες καταναλώσεις αλλά κ πάλι αμφιβάλλω. Ωστόσο να πω πως δεν έχω εμπειρία εναλλακτικου κ πως προς το παρόν μένω στη ΔΕΗ οπότε η οποία κρίση μου βασίζεται καθαρά συγκρίνοντας τους όρους των συμβολαίων των διαφόρων παροχων. Μακάρι φίλε μου να βρεις κάτι που σε συμφέρει κ να φανεί στην τσέπη σου. Απλα μην την πατήσεις γιατί πολύς κόσμος γύρισε άρον άρον στη ΔΕΗ. Αν δεις τα ποσοστά στην πίτα της αγοράς το προηγούμενο διάστημα η ΔΕΗ αύξησε το μερίδιο στην αγορά τής κοντά στο 80%. Βέβαια από τον Φεβρουάριο έως κ τον Ιούνιο του 2019 η ΔΕΗ χάνει περίπου 0.5% των πελατών της κάθε μήνα, κ φαντάζομαι το ποσοστό θα αυξηθεί λόγω φόβου για τις επικείμενες αυξήσεις. Όταν τελικά φτάσει το 50 % που είναι κ ο μνημονιακος στόχος τότε οι εναλλακτικοί θα κάνουν ένα ωραίο καρτέλ κ εμείς θα είμαστε οι αμήχανοι κομπάρσοι Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2019 από bill999r 1
Ihavetheanswers Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ για τον εαυτό μου πως το σκέφτηκα. Από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαΐου είναι 9 μήνες επί 3 ευρώ πάγιο = 27 ευρώ. Κατανάλωση πες 2500 Kw από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουνίου είναι 250 Kw τον μήνα. Με χρέωση 0,06390 για όλους τους μήνες και 0,06590 για τον Ιούνιο. Πάει 16 ευρώ κάθε μήνα και 16.50 ευρώ τον Ιούνιο. Άρα συνολικά μαζί με το πάγιο 19 ευρώ τον μήνα (Σεπτ-Μαι), 16.50 ευρώ τον Ιούνιο και δωρεάν Ιούλιος και Αύγουστος. Οπότε 206.5 ευρώ όλο τον χρόνο. Αυτά προ ΦΠΑ, ρυθμιζόμενων χρεώσεων κλπ. Χωρίς υπολογισμό ΟΤΣ 0.45 έως 0.55. Ενώ με ΔΕΗ χωρίς την έκπτωση βγαίνει 5 ευρώ το πάγιο όλο τον χρόνο. Και με χρέωση 0.11058 την Kwh για 2500 Kw είναι 276.50 ευρώ. Σύνολο 281.50 ευρώ. Τώρα θα μου πεις τι γίνεται με την ΟΤΣ; Με βάση τις πιο πρόσφατες ΟΤΣ που βλέπω (στο AllazoRevma τις βρήκα) Σεπτ 2017 έως Σεπτ 2018 έχουμε: 9/2017 έως 12/2017 μέση ΟΤΣ 0.59 οπότε για κατανάλωση 1000 Kw θα υπάρξει επιβάρυνση 4*1 = 4 ευρώ το τετράμηνο αυτό. 1/2018 έως 4/2018 μέση ΟΤΣ 0.50 οπότε καμία επιβάρυνση. 5/2018 έως 8/2018 μέση ΟΤΣ 0.61 οπότε για κατανάλωση 500 Kw θα υπάρξει επιβάρυνση 6*0,5 = 3 ευρώ το τετράμηνο αυτό. Συνολικά δηλαδή 206.50 + 7 ευρώ ΟΤΣ = 213.50 ευρώ Οπότε ΔΕΗ = 23,50 τον μήνα συν φόρους κλπ VS 17,80 τον μήνα συν λοιπές χρεώσεις από εναλλακτικό. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2019 από Ihavetheanswers 2
Nauths Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, bill999r είπε Και πόσο είπαμε έδωσες μπροστά εφάπαξ για να συνδρομή;;; 70 ευρώ;;; Καλά λες.... Ας δώσουμε στους εναλλακτικούς ρεύμα σε χαμηλότερη τιμή για να το μεταπώλησουν σε εσένα. Φίλε δεν είπε κανένας ότι είναι υγιής επιχείρηση. Αλλά μπορεί να γίνει ... Αλλά δεν θέλουμε να γίνει.... Εδώ συζητάμε αν αξίζει ο εναλλακτικός Κ προς το παρόν ο εναλλακτικός είναι το ίδιο λαμόγιο όπως όλες οι υγιείς επιχειρήσεις της Ελλάδας Άλλο αυτό που ξέχασα να το αναφέρω, σου επιστρέφει τα ληστρικά ποσά που σου ζητάει η ΔΕΗ για εγγύηση, τα οποία εξανεμίζονται μετά από λίγα χρόνια λόγω πληθωρισμού. Έδωσα 27,50€ εγγύηση και αν ενεργοποιήσω πάγια εντολή, επιστρέφεται το ποσό. Έχετε κάνει τη ΔΕΗ θεό σας και σας κλέβει κανονικά και με το νόμο. Στην ψυχολογία λέγεται και ιδρυματισμός! 1
StormGr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Αφού τα αγαπητά παπαγαλάκια αρνούνται να κανουν τα μαθηματικά και ρίχνουν το μπαλάκι στους υπόλοιπους, αναπαράγοντας κάποια πράγματα που έχουν ακούσει χωρίς να καθίσουν να ασχοληθούν πραγματικά. Ας πάρουμε το παράδειγμα της Elpedison που δεν είναι και η πιο φτηνή αλλά έχει ευκολία στα μαθηματικά. Χωρίς συνδρομή χρόνου, χωρίς μηνιαίο πάγιο αλλά με 1.5 έξτρα το μήνα δεν έχεις ΟΤΣ. Με τιμή κιλοβατώρας 0.761 για εμπρόθεσμες πληρωμές. Με 3000 kWh το χρόνο στη ΔΕΗ έχουμε 3000 Χ 0.1106 + 5.07 παγια. Αυτά κάνουν 336.87 - 5% έκπτωση έχουμε τελικό ποσό 320 ευρώ. Elpedison 3000 Χ 0.761 + 18 έχουμε τελικό ποσό 246.3 Διαφορά 74 ευρώ. Όσο η ασφάλεια της μηχανής μου. και αν δεν βάλουμε τους πρώτους 6 μήνες ασφάλεια για ΟΤΣ που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να χρεώσουν τότε η διαφορά πάει στα 83 ευρώ. Για όποιον φαίνονται λίγα να του δώσω τον αριθμό της τράπεζας μου, να μου τα βάζει κάθε χρόνο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις